Archangel's ​Blade (Guild Hunter 4.) 18 csillagozás

Nalini Singh: Archangel's Blade Nalini Singh: Archangel's Blade

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

New ​York Times bestselling author Nalini Singh is back in the shadows of a deadly, beautiful world where angels rule, vampires serve, and one female hunter must crawl out of the darkness to survive…

The severed head marked by a distinctive tattoo on its cheek should have been a Guild case, but dark instincts honed over hundreds of years of life compel the vampire Dmitri to take control. There is something twisted about this death, something that whispers of centuries long past…but Dmitri’s need to discover the truth is nothing to the vicious strength of his response to the hunter assigned to decipher the tattoo.

Savaged in a brutal attack that almost killed her, Honor is nowhere near ready to come face to face with the seductive vampire who is an archangel’s right hand, and who wears his cruelty as boldly as his lethal sensuality…the same vampire who has been her secret obsession since the day she was old enough to understand the inexplicable, violent emotions he… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Berkley, New York, 2011
336 oldal · ISBN: 9780425243916
>!
Berkley, New York, 2011
322 oldal · ASIN: B0052RHEUU
>!
Gollancz, London, 2011
322 oldal · ASIN: B005KKQ5NG

1 további kiadás


Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Illium · Dmitri · Méreg · Sara Haziz · Honor St. Nicholas · Holly Chang


Kedvencelte 4

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
andie88_Sentellion
Nalini Singh: Archangel's Blade

Nalini Singh: Archangel's Blade

A New York Times bestseller szerzője, Nalini Singh visszatér a halálos, gyönyörű világgal, ahol az angyalok uralkodnak, vámpírok szolgálnak és egy női vadásznak a túlélés érdekében ki kell másznia a sötétségből…

A levágott fej egy jellegzetes tetoválással megjelölve az arcán a Vadász Céh ügye lett volna, de az évszázadokon át csiszolt sötét ösztön arra kényszeríti Dmitrit, hogy át vegye az irányítást. Valami nincs rendben a halálesettel, valami, ami évszázados múlta nyúlik vissza… de Dmitri vágya, hogy kiderítse az igazságot semmi az erkölcstelen erejű reakciójához képest, amit a tetoválás megfejtéséhez rendelt vadász vált ki belőle.

Egy brutális támadást szenvedve, ami majdnem megölte, Honor kicsit sem kész arra, hogy szemtől szembe kerüljön egy csábító vámpírral, aki egy arkangyal jobb keze, és aki épp annyira kegyetlen, mint amilyen halálosan érzéki… ugyanaz a vámpír, akire titkon vágyott, amióta elég idős volt, hogy megértse az érthetetlen, erőszakos érzelmeket, amiket a vámpír ébresztett benne.

Ahogy a vágy egy veszélyes kényszerré alakul, ami elpusztíthatja mindkettőjüket, világossá válik, hogy a múlt nem marad betemetve. Valami vadászik… és nem fog megállni addig, amíg életre nem kelti ismét a vér áztatta rémálmot…
~~~~
No, ez a kritika kivételesen rövidnek kéne, hogy legyen (majd meglátjuk), mivel nem nagyon fogok mélyre ásni a történetben, mert a fülszöveg elmond mindent, amit tudni kell a fő szálról, és kicsit nehéz lenne hosszú kritikát írni anélkül, hogy ne spoilereznék, azt viszont nem akarom ennél a könyvnél, főleg azért, mert ebben az esetben, tényleg el tudná rontani az olvasó élményét. Na de kezdjük az elején…

Hatalmas rajongója vagyok az Angyali vadász sorozatnak, amióta felfedeztem az Angyalvért – az első részét a sorozatnak. Ez 2011 Februárjában volt. Az első három könyv Raphael Arkangyalról és a vadászáról, Elenáról szól. Baromi nagy szerelmem lett az első könyv, a karakterek – főleg Raphael *sóhaj*és a világ, amit Nalini létrehozott.

Mindig is rühelltem a leírásokat a könyvekben, tudom tudom… szükséges rossz (legalábbis nekem), de legszívesebben mindig átugranám őket és olvasnám a párbeszédeket és az akciós jelenteket. Akárhogy is, Nalininak van egy különleges képessége. Ahogy leírja ezt a világot, hogy hogy néznek ki az angyalok szárnyai, amikor a torony felett repülnek az teljesen elképesztő.

Elena és Raphael története teljesen magába szippantott, bár a harmadik könyv nem volt éppen a szívem csücske. Szóval, amikor befejeztem az Angyaltáncot (angolul) és láttam, hogy a következő könyv Dmitri története lesz, kicsit… mit kicsit, NAGYON csalódott voltam. Úgy voltam vele, hogy ”Ez egy kurva vicc, ugye??” Úgy értem tényleg! Angyaltáncot kicsit elsietettnek éreztem, és nem volt igazi lezárása.

Viszont elég érdekesnek találtam Dmitri karakterét, ahhoz hogy előrendeljem az Archangel’s Blade-t. Szóval szülinapi ajándékként ( ami szeptember 3 … csak úgy mondom! ) megrendeltem a Book Depositorytól. Kiadási dátumot követően 1 héttel már a kezemben is volt és azonnal beleszerettem a borítójába. Igen, a rejtélyes, sötét, felső nélküli, 6 kockával megáldott ragadozó hosszú fekete bőrkabátban, pisztollyal a kezében felettébb gyönyörködtető, de nem ez az egyetlen, amit imádok benne. Az egész beállítás, a háttér, a színek kontrasztja. És a dombornyomott, réz színű „Archangel’s Blade” cím sem volt egy rossz ötlet. ;-) Gondoltam szépen fog kinézni a polcon éééééés ott is maradt még vagy 6 hónapig. Egyszer sem értem hozzá!! Hogy tudtam ellen állni ennek a kincsnek?? Ja, igen. Be voltam rosálva, mert nem arról a két karakterről szól, akiknek a történetébe reménytelenül belezúgtam.

Emberek! Miért ért véget ez a könyv, miért??? Sosem gondoltam volna, hogy Dmitri sztorija ugyanannyira megfoghat, mint Elenáéké… az a vérszopó rohadék!! Az a fura, hogy Archangel’s Blade nagyon hasonlított az Angyalvérre –, ami a kedvenc részem a sorozatban, szóval nem kizárt, hogy kicsit elfogult vagyok. Néha feltűnik Elena és Raphael Illiummal együtt, Jason és Méreg is említést kap. Raphael anyuciáról is kapunk fejleményeket, de Nalini nagyon ügyelt arra, hogy semelyik másik karakter ne vegye el a reflektorfényt Dmitritől.

Mindkét főszereplő olyan múlttal rendelkezik, ami sok fájdalommal jár és sebeket hagyott a lelkükön és testükön egyaránt. Boldogan elmondhatom, hogy Dmitri még mindig hirtelen haragú, veszélyes, mocskos fantáziával jó alaposan megáldott ragadozó alkat, amilyen az előző könyvekben volt. De az emlékei a múltjával kapcsolatban arra késztetik az olvasót, hogy ha hús és vér személy lenne, legszívesebben magéhoz húzná, és jó szorosan átölelné, hogy megvigasztalja, még akkor is, ha az ember össze is csinálja magát a félelemtől…

Azt mondják, ami nem öl meg, az megerősít… Honor esete éppen az ellenkezője. Ő erős volt, egy harcos, egy vadász. Azt gondolta semmi sem törheti meg. Tévedett. Az után, hogy vámpírok rabolták el, két hónapig kínozták és majdnem meg is ölték, most Dmitri mellé rendelik, hogy megoldjon egy rejtélyes halálesetet. És amikor Dmitri átlép néhány határt, nos… sok új sebbel gazdagodott volna a csávó, ha nem lenne vámpír az ziher…

Bár van egy fő vonala a történetnek (a rejtélyes gyilkosság) és egy mellék vonala is (Honor támadóinak kiléte), azt is mondhatnánk, hogy a fókusz igazán Dmitri igazi személyiségén és a főszereplők közti kapcsolaton – ami szépen lett felépítve, volt. Plusz, van egy hatalmas fordulta, valami különleges Honorban, amin rengeteget spekuláltam, de nem tudtam, hogy mi lesz a vége. Nem vagyok benne biztos, hogy erre jó pontot adjak-e vagy sem, szerintem kicsit kilógott a a sorozat világából, de azért szép volt.

A legtöbb olvasó azt mondja, hogy egy könyv akkor jó, ha eredeti, különleges, van benne valami új. Ami persze igaz is, DE… Én azt mondom, hogy akkor még jobb, ha ugyan hasonlít egy másik könyvhöz, mégis van benne valami, ami meg fog és ami miatt nem teszem le és hiába a hasonlóság akkor is tetszik/imádom, ahelyett, hogy azt mondanám „Na ne… már megint?!?!”

Az én tanácsom az, hogy ha szereted a sorozatot, ne aggódj, és amíg vársz a következő Elena + Raphael könyvre, hajrá, vedd fel és adj egy esélyt ennek a sötét, ördögi vámpírnak, arra hogy téged is elcsábítson. Azt azonban nem ígérhetem, hogy nem fog harapni. :-P
És igen, megint csak nem jött össze az a rövid értékelés * nagy sóhaj*

Mindegy, a lényeg, hogy nagyon nagyon nagyon várom a következő részt (Archangel’s Storm), és ha még nem tudnák ez Jason – a mesterien kémkedő, fekete szárnyú angyal. Várható megjelenés: Szeptember 13. 2012 (Újabb szülinapi ajándék.. Ott vagyunk már??? )
Na persze ez megint csak azt jelenti, hogy még várhatunk egy évet Raphael és Elena újabb könyvére (a szívem szakad meg!) De addig is, Angels’ Flight, Nalini új antológiája Február 28-án ki is jött, négy rövid történetet tartalmaz: Angel’s Wolf, Angels’ Judgment, Angels' Pawn és Angels' Dance.

13 hozzászólás
>!
vikiniki2
Nalini Singh: Archangel's Blade

Valahogy mindig is éreztem, hogy Dmitri-ben több van mint elsőre látszik. Pont ezért nagyon tetszett ez a könyv, mert végre jobban megismerhettük őt. Honor karaktere nagyon megfogott és őszintén tudtam azért sajnálni, amit átélt. De és ez az egyetlen problémám ezzel a könyvvel, hogy nekem túl hamar leesett, hogy Honor igazából kicsoda és kicsit zavart, hogy a szereplőknek ilyen lassan ment. Összefoglalva ez egy elképesztően jó könyv, az író nagyon ötletes volt és őszintén örülök neki, hogy nem Elenáékról szólt, hanem most már foglalkozhatunk a mellékszereplőkkel is.

>!
Greylupus
Nalini Singh: Archangel's Blade

Attól függetlenül, hogy imádom Nalinit és az általa megálmodott világokat és szereplőket, nagyon nehezen tudtam végigolvasni ezt a könyvet.
Ezt a sorozatot mindig is az angyalai miatt szerettem és számomra teljesen felesleges benne a vámpírszál. Ez a könyv pedig Dmitriről szólt, a Hetek vezéréről, Raphael jobbkezéről, aki ugye nem mellesleg egy nagyhatalmú ősöreg vámpír.
Az „előítéletemtől” függetlenül, azért természetesen kíváncsi voltam az ő történetére is, de sajnos annyira nem nyűgözött le.
Szívszaggató volt megismerni a fájó és borzalmas múltját és így valamivel közelebb is került hozzám, de Raphaelt vagy Illiumot továbbra sem közelíti meg és Dmitri akármennyire is szívdöglesztő szerelmes férfi, kemény, határozott és óriási hatalommal bíró vezető, én továbbra is mindennél jobban élveztem, amikor az angyalokról volt szó. Imádtam azt a pár rövidke részletet, amikor Raphael és Elena szerepeltek és még jobban, amikor Illium. Nagyon-nagyon szeretnék már róla is olvasni, nagyon kedvelem mr. „Harangvirágot”:).
Raphael és Dmitri közös jeleneteit is nagyon szerettem, végre kiderült, hogy mi köti össze ennyire erősen ezt a két férfit. Nagyon élveztem, ahogy „hallgatózhattam” és megismerhettem ennek a két nagyhatalmú lénynek a belső beszélgetéseit.

A nyomozás egyik fele nekem túl egyszerűnek tűnt, túl gyorsan szedték össze a „rosszakat”. Nem értem, ha az angyaloknak fontos a Céh és a vadászok biztonsága, ha nem tűrhetik a renitens vámpírokat, akkor miért nem göngyölítették fel ezt ügyet már és miért vártak vele eddig? Főleg, ha ez ilyen egyszerűen megoldható volt? A másik része izgalmas volt, ott egészen a végéig csak találgatni tudtam, hogy ki a gyilkos.

A lélekvándorlásos dologgal sem voltam teljesen kibékülve, nekem nem derült ki, (és nem győzött meg sem „Dmitri”, sem az írónő) hogy a férfi végül kit is szeret valójában..
Viszont Nalini – talán, mint a következő könyvek előkészítéseként? – egy-egy rövidke kitérővel új, érdekesnek tűnő szerelmi szálakat indított el, úgyhogy kíváncsian várom az újabb történeteket:).

A problémáimtól eltekintve, ismét egy vérbeli Nalini regényt olvashattunk – izgalmas, kellően HOT regény volt, csak hát nem azokról szólt, akiket én kedvelek.

A könyvet nagyon-nagyon köszönöm @andie88-nek és Niarának! My Guardian Friend ismét nagy voltál és ne haragudj, hogy nem szerettem annyira a könyvedet, mint remélted:).

15 hozzászólás
>!
eSsZ P
Nalini Singh: Archangel's Blade

ez a Dmitri <3 .. hol is kezdjem?! talán ott,h ez tetszett a legjobban, és annyira sajnáltam a vámpírt, még a könnyem is kicsordult :( na és Raphael? hiába egy arkangyal, az ahogy dmitrivel viselkedik sztem az már túl van a barátságon,hűségen, ez már vmi testvériesség vér nélkül. és a kékmadárka :P imádom,többet akarok belőle és mindegyikből.
szóval ami tetszett:
-a történet,faltam a lapokat
-Dmitri elbeszélései,szeretek a fejében lenni
-a fordulatok,pláne a vége
-az olvashatósága, semmi fellengzős szócsavar
-a szereplők
ami nem tetszett, nos az talán az volt,h rövid volt, és a kékmadárkáról és a fekete angyalról többet akartam olvasni.
összegezve imádtam :)

1 hozzászólás
>!
ma_ya17
Nalini Singh: Archangel's Blade

Dmitri mindig is a kedvencem volt,nagyon vártam a saját könyvét. És nem okozott csalódást. Azt hiszem nyugodtan kijelenthetem hogy Nalini az egyik olyan író akiben még sosem csalódtam.
Szomorú és fájdalmas történet,tele szenvedéssel. Sejteni lehetett az előbbi könyvekből hogy nem lesz egy víg menet,ennek ellenére sikerült meglepni. Honor tökéletes párja. Azt a múltbeli szálat nem biztos hogy teljesen szeretem,de miért ne. Érdekesebbé tette a történetet.

>!
wolfy27
Nalini Singh: Archangel's Blade

Ez volt eddig a legjobb kötet a sorozatban. Végre éreztem, hogy igen, ez egy Nalini Singh könyv, imádtam. Dmitri és Honor nagyon jó főhősök voltak, nem volt instant love, Honor traumája is ügyesen volt megoldva, nem volt elbagatelizálva khm ugye Lora Leigh?, Dmitri múltja is fokozatosan a felszínre került. Honor visszaemlékezős dolgától nem akarok spoilerezni kicsit tartottam, féltem, hogy valami nagyon béna lezárás lesz, de nagyon jól volt megoldva ez is.

És végre… amit hiányoltam ebből a sorozatból, ami miatt Nalinit annyira imádom. Végre látszottak a különböző szereplők közti viszonyok, a Psy/Changeling sorozatban ezt imádom annyira, nem csak párok vannak akik egy-két másik karakterrel vannak interakcióban, hanem mindenki mindenkivel, ezzel válnak igazán élő karakterekké.

>!
kkata76 P
Nalini Singh: Archangel's Blade

Tulajdonképpen spin-off, de már nagyon vártuk Dmitri történetét, és nem is kellett csalódni.


Népszerű idézetek

>!
andie88_Sentellion

“Ever had a woman say no to you, Dmitri?”

“Once.” He turned the corner with a smile that made her want to cup his face, trace those beautiful lips with her own. “I married her.”

Kapcsolódó szócikkek: Dmitri · Honor St. Nicholas
>!
andie88_Sentellion

“Bluebell,” she said, remembering from Erotique. “Pretty name.”

“I call Dmitri Dark Overlord.”

“Shae,” Dmitri said and the female vampire rose at once to walk quickly into the house. “Now, pretty Bluebell” another languid stroke across her skin “tell the Overlord what you discovered.”

Kapcsolódó szócikkek: Dmitri · Honor St. Nicholas · Illium
2 hozzászólás
>!
Tufuka

Sorrow gave Venom a look that was eerie in its own way, a thin line of green glowing around the dark brown of her irises. “Someday,” she said in a voice as serene as a high mountain lake, “I’m going to break your neck. Then I’m going to saw it off with a hacksaw so I can take my time.”
Venom’s grin creased his cheeks. “I knew you had it in you, kitty.”

Kapcsolódó szócikkek: Holly Chang · Méreg
>!
Tufuka

Vigyázat! Felnőtt tartalom.

“Dmitri.” A cool greeting. “What do you need?”
“To know why the hunter you sent me just sliced my face.” The wound had already healed, but it made the perfect opening gambit.
Sara sucked in a breath. “If you’ve done something to her, I swear to God I will get my crossbow and pin you to the side of the fucking Tower.”
Dmitri liked Sara.

Kapcsolódó szócikkek: Dmitri · Sara Haziz
>!
Tufuka

“I will love you even when I am dust on the wind.”

Kapcsolódó szócikkek: Dmitri
>!
Tufuka

“Honor. Stop flirting with Illium. It only encourages his vanity.”
“He’s right.” Illium walked around to open the passengerside door for her. “I’m also a gentleman, unlike some people.”
As she got in the car, their eyes met and she wondered who he was beyond the startling beauty and the charm, this Illium with his wings of blue.

Kapcsolódó szócikkek: Dmitri · Honor St. Nicholas · Illium
>!
andie88_Sentellion

I’m going to do things to you now that a good girl definitely shouldn’t let a man do to her.


A sorozat következő kötete

Guild Hunter sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. D. Robb: Glory in Death
Laini Taylor: Days of Blood and Starlight
Cassandra Clare: Clockwork Princess
Rob Thurman: Nightlife
J. R. Ward: Dark Lover
Amelia Hutchins: Fighting Destiny
Rick Riordan: The Last Olympian
Alex Flinn: Beastly
Charlie Cochet: Catch a Tiger by the Tail
Kristy Cunning: Gypsy's Blood