Angyalvér (Angyali vadász 1.) 810 csillagozás

Nalini Singh: Angyalvér

A vámpírvadász Elena Deveraux a legjobb a szakmában – de egyáltalán nem biztos benne, hogy akár így is túléli legújabb megbízatását. Megbízója, a világot irányító arkangyalok egyike, Raphael fenyegetően vonzó, de az évezredes hatalom kegyetlenné tette. Elena tehát nem hibázhat, ha kedves az élete – még akkor sem, ha lehetetlen feladatot kell megoldania.

Még ha a vadászatot meg is ússza ép bőrrel, lehet, hogy az arkangyal csábító hatalmának nem tud ellenállni. Márpedig, ha az angyalok játszani kezdenek, gyakran megtörik halandó játékszereiket…

Eredeti mű: Nalini Singh: Angels' Blood

Eredeti megjelenés éve: 2009

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Egmont Dark

>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2010
440 oldal · ISBN: 9789636296582 · Fordította: Bottka Sándor Mátyás

Enciklopédia 15

Szereplők népszerűség szerint

Illium · Raphael · Elena P. Devereux · Dmitri · Méreg · Ransom Winterwolf · Sara Haziz

Helyszínek népszerűség szerint

Central Park


Kedvencelte 256

Most olvassa 26

Várólistára tette 310

Kívánságlistára tette 329

Kölcsönkérné 11


Kiemelt értékelések

>!
Littlewood IP
Nalini Singh: Angyalvér

Figyelmeztetés: minthogy olyan könyv a téma, amiben minden megtörténik, ami szexfronton lehetséges, meg olyan is, ami a felénk szokásos gravitációs állandó mellett nem, felhatalmazottnak érzem magam a gyerekbarát megfogalmazások mellőzésére. Szóval. Az újabb romantikus regényeknek – kisszámú, ám gyorsan olvasható mintavételeim alapján – két típusa van:
„A” felállás: áldomináns hősnő találkozik valódi domináns hímmel, aki dugással kezeli ki téveszméiből,
„B” felállás: fapina hősnő találkozik rosszfiú hímmel, aki – meglepetés – dugással kezeli ki téveszméiből.

Jelen könyv az „A” kategóriába tartozik. Főszereplője az úgynevezett erős, önálló nő. Miben áll ereje és önállósága? Például képes magának bevásárolni. Ellátja a munkáját. Lakik, eszik, alszik, funkcionál. Sikeres valamiben, amit szeret csinálni. Van valami extra nehézség az életében, amit igyekszik megoldani.
Mi az erejének és önállóságának korlátja? A Férfi. De írhatnám csupa nagybetűvel is, annyira olyan. Van hasizma, meg egója, meg monomániája, meg hasizma is. Nem csoda hát, hogy hősnő mindezeket látván elanyátlanodik. Nem minden téren, mert a bevásárlás, evés, alvás, vámpírirtás, világmegmentés, természetfeletti lények vállról indítható rakétával történő kilövése, komplett hadseregek tompa kiskanállal kibelezése továbbra is megy készségszinten, csak hát a férfi. Vele olyan tehetetlen. Mert azért az önállóságnak és az erőnek is van határa. Ez az egyetlen olyan természeti törvény, amelynek egy alapjaiban fikciós műben is érvényesülnie kell.

Cserébe a férfi megváltozik. Van neki egy csomó tulajdonsága, amiket akár megcsontosodottnak is vélhetnénk ikszezer éves előzménnyel, de nem. Neki egy szerepet osztottak a könyvben, és ez a felhasználóbarát verzióra frissülés. Ő is csinál közben ezt-azt, leszámol ellenségeivel, megvalósítja a globális egyensúlyt, kontinenseket úsztat odébb, leszervezi a következő téli olimpiát, de ez mind csak körítés. A lényeg, hogy volt valamilyen, aztán a hősnő hatására egyszer csak nem olyan, és ennek a folyamatnak a részletes ábrázolása azonosítható a cselekménnyel. Ez a megváltoz(tat)ás valami nagyon ősi és izgató fétis, hogy erre kelljen épülnie mindennek. Önmagában erotikusabb, mint tíz hasizom.

A változás első lépése a kiindulópont ismertetése. Partnerünk egy kontrollvesztésre hajlamos, különös kegyetlenségéről híres lény, aki a hősnő elméjének befolyásolásával éri el, hogy az kárt tegyen magában, és élvezi, ha ledobálhatja áldozatát a levegőből, és az sikít. Mit mond erre egy erős és független nő? Hogy oké, ez így jónak tűnik, akkor térjünk is rá a dugásra. De, mivel ez eddig csak egy feljelentésre elegendő, nem pedig egy regényre, eljön a változás második lépése: a szelektív személyiség. A férfi mindenkivel (apja, anyja, bátyja, nénje, nagyszüleje és a dédje, plusz barát, ellenség, főnök és szájdkikk) valamilyen, a hősnővel viszont ennek gyökeres ellentéte. Ez is elég mély fétis lehet, azaz hogy a férfi mindenkit agresszáljon le a vérbe, én viszont kapjak ezen alapbeállítottsága alól személyre szóló felmentést, de nem ám két napra, hanem örökre. Örökre pedig, és itt jön be a változás harmadik lépése a képbe, csak akkor megy, ha a férfi átalakul egy új minőséggé, ami pont az ellentéte a korábbinak, aminek kapcsán megkedveltük. De mindezt természetesen úgy kell eszközölni, hogy a világ hősnőn kívüli részével, tehát mindenki mással szemben azért ne változzon érzékelhetően, mert akkor oda a dominancia, meg a hatalom, meg a hasizmok (jó, az pont nem), de a feladat adott, jöjjön is, meg nem is, hozzon is ajándékot, meg nem is, üssön is oda, meg nem is, legyen is kasztrált békegalamb, meg nem is.

Vajon hány éves korban jön el a felismerés, hogy ilyen nincs? Hogy ha egyszer valaki erőszakos, az olyan mindenkivel szemben? Hogy ha valaki arra kényszerít, hogy megvágd magad, akkor no fuckin way, hogy arra adekvát válasz legyen a vonzalom? Hogy nem ismert olyan kategória, hogy instant megváltozás, csak időleges önkontroll? Hogy ha valaki máshogy bánik veled, mint azokkal, akiktől nem akar semmit, akkor az utóbbi az irányadó? Vajon ha valaki ezt a sémát olvassa hatszázhúsz változatában tizenévei végén, eljön valaha?

Nem tudom, hogy hány éves kortól kezdik ezeket olvasni a leányok, és hogy alkalmas-e arra, hogy összezavarja a fogalmakat a fejekben, de nekem úgy tűnik, hogy a fogalmak nagyon nincsenek rendben. Sőt, tulajdonképpen ez a szóhasználatbeli zavar a legidegesítőbb az egész könyvben, annyira célzatos. Egyes szavak rendszeres ismétlése eléri, hogy azt értse az olvasó alatta, amit a könyv, bármennyire ellentétes legyen a józan ésszel. Itt a hősnő a szavak szintjén erős és önálló, el is mondják róla, ahányszor csak lehet. A tettei alapján viszont betegesen függő és irányítható. A férfi a szavak szintjén vonzó és domináns. A tettei alapján pedig pszichopata és bűncselekményeket követ el a nő sérelmére. Ez akkor is így marad, ha oldalanként harminc pozitív jelző szerepel velük és a szerelmükkel kapcsolatban, és bevallom, ettől én olvasás közben nem tudok elvonatkoztatni.

Lehet mondani, hogy ez csak mese, és ezzel mindenki tisztában van, de szerintem jó lenne, ha tényleg csak felnőttek olvasnának ilyeneket. Nem azért, mert dugás van benne, pár szexjelenet elolvasásától senkinek semmi baja nem lesz. Hanem a kapcsolati mintája miatt, ami olyan kiválóan el van rejtve a szavak mögé, hogy Elena sok helyen úgy van emlegetve, mint a – meglepetés – erős, önálló női főszereplők egyik példája. Nos, nem az. A kiirtott ellenségek viszonylatában talán, de a könyv központi témáját adó romantikus szálban az a karakter, akiről jellemzően a vérhíradóban interjúvolják a szomszédasszonyt, és az zsebkendőjébe szipogva közli, hogy mindenki más tudta a környéken, hogy ennek rossz vége lesz, egyedül ő nem, szegénykém.

76 hozzászólás
>!
_Eriii
Nalini Singh: Angyalvér

Mindenkinek vannak olyan könyvei, amelyeket bármennyiszer újraolvasol, mindig de mindig kedvencek maradnak. Nekem Nalini, Angyali vadász sorozata ilyen. Harmadik újra olvasáson vagyok túl, de egyszerűen nem tudom megunni. Annyira fantasztikusan ír, hogy nagyon de nagyon kevés írónő képes erre. Mindig elvarázsolnak a történetei, a karakterei, amelyeket megálmodott és aztán lapra vetett. Gyönyörűen ír, gyönyörű szereplőkről sző történeteket, amelyeket mindig gyermeki izgalommal olvasok újra és újra, mert megunhatatlanok, mert izgalmasak, mert gyönyörűek. Vannak könyves álompasijai szerintem minden olvasónak, nekem is van. Az első helyet szerintem senki nem fogja megdönteni, és az ismerőseim biztosan tudjak ki az, igen Ő a szadista papom. A második vagyis jobban mondva fej-fej mellett haladva Raphael. Hogy miért? Nincs még egy olyan írónő, vagyis eddig meg nem találkoztam olyannal, aki ilyen karaktert formált volna mint Tiff és Nalini Raphaele. (ez csak az én véleményem) Akik olvasták Tiff könyveit tudjak miről beszelek. Nos, Raphael teljesen más és mégsem. Ugyanazt az aurát érzem minden alkalommal mint a papomnál, ugyanazt a titokzatosságot, ugyanazt a szeretetet, ugyanazt a megközelíthetetlenséget, ugyanazt a hatalmat. Na elég a hasonlatokból, mert ez nem Tiff könyve, de szerettem volna ha megtudjátok miért van Raphael ott az egyes mezőnyben. Elenát nagyon nagyon szeretem, egyetlen hibát sem tudok mondani róla. Az összes angyalt, vámpírt nagyon szeretem. Ajánlom, mert tényleg egy hihetetlenül izgalmas, angyalos történet, amelynek meg nem találtam meg a párját. Talán Susan Ee – Angyalok bukása, de Ő is csak a második helyen van…..

14 hozzászólás
>!
Nikolett0907 P
Nalini Singh: Angyalvér

"– Szükséghelyzet volt. A vámpír le akart fektetni. Én visszautasítottam. Ő üldözni kezdett.
(…)
– Pontosan hogyan utasítottad vissza az ajánlatát?
– Elvágtam a torkát."

Nem volt rossz, határozottan nem volt rossz.
Nyilván érzem rajta, hogy első könyv, de ennél sokkal rosszabbra számítottam.

Igen, nagyon kíváncsi voltam, hogy mire ez a magas % arány itt a molyon, mivel már jól ismerem a hozzáállásomat igen csak kételkedtem, hogy nekem ez bármiféleképpen is tetszeni fog. Nos beismerem tévedtem. :)

Nagy szerencsém volt, mert egybe, viszonylag jó áron megtudtam venni, néha enyhén szólva is kiszokott kerekedik a szemem, mikor meglátok egy – egy eladási ajánlatot, igen csak borsos árat megjelölve.

Maga a világ felépítése és a cselekmény szála tetszett, ebbe belekötni nem is akarok.

Viszont a főszereplőnk, Elena nagyon keménynek tűnik, de számomra nem igazán volt szimpatikus az elején. Jó néhányszor, csak lestem, hogy most ettől meg kellene e hatódnom, vagy helyes az érzésem irányában, ……van hova fejlődnie.

Raphael, mint várni lehetett, egy szinte teljesen „tökéletes” hím példány, ahogy a fülszöveg is írja, fenyegetően vonzó és elképesztően „kemény”…
Nekem ő se ütötte meg azt a mércét, amit ilyen esetekben elvárok egy férfi karaktertől.
Néhol már túlzónak találtam – még akkor is ha tudom micsoda- ezt a hibátlanságot, és túl beképzeltnek éreztem. Remélem a folytatásban némiképp lentebb lesz az arca, mondjuk az én szemmagasságomban. :)

Összefoglalva, úgy érzem ebből még sok mindent ki lehet hozni és kíváncsi is vagyok, mert a vége elég izgalmasra sikeredet.

Hamarosan folytatom.

>!
Csakegyolvasólány
Nalini Singh: Angyalvér

Sose voltam oda az arkangyalos történetekért, de ez a könyv felkeltette az érdeklődésemet. Meg kell mondani, érdekes volt. Elena határozott, magabiztos jellem, aki kiemelkedő a munkájában, azonban családi élete nem egy leány álom. Csupán fogadott családja számít neki, akik nem mások, mint a Vadász Céh tagjai: Sarah és a férje, Deacon, valamint lányuk Zoe; Ransom, Ashwini és Vivek.
Bővebben: http://konyvekmindenhol.blogspot.sk/2017/03/nalini-sing…

>!
Naiva P
Nalini Singh: Angyalvér

Ez a történet továbbra is agyeldobós' és valószínűleg az is marad mindig. Az angyalok úgy vannak ábrázolva, ahogy mindig is éltek a képzeletemben; egyszerre gyönyörűek és halálosak. Az angyalok és a vámpírok közötti kapcsolat először számomra fura volt, de már másképpen látom. Jó az elképzelés, ügyes a kivitelezés. Egyszerre mutatja be az angyalok világát úgy, hogy az érdekes és eredeti. A cselekmény pedig tele meglepő és rendkívüli csavarokkal, rengeteg akcióval. Az angyalok egyáltalán nem olyan jók, mint az elsőre gondolnánk, ahogy a vámpírok sem tipikus gonosz, vérszívó szörnyek. Itt kapcsolódik a történetbe főhősnő, Elena, a céhnek dolgozó vadász, aki ember. Kiváló érzéke van a nyomozáshoz és persze minden megvan benne, ami miatt könnyű őt megszeretni, mint karaktert. Bátor, erős, van esze és van benne egy egészséges kíváncsiság. Raphael, egy arkangyal, aki megbízza Elenát egy üggyel kapcsolatban. Ő nem az a szokásos könyves hős. Sőt, ha úgy tetszik, sokkal inkább anti-hős. Sötét, szexi és halálos. Gyakran erőszakos karakter, de én nagyon bírtam, mert nagyon érdekes karakter. Van mélysége és érdekes a története. Nem emberi, de vannak emberi tulajdonságai. A mellékszereplőket is csak szeretni lehet. Illiumot különösen. Örök kedvenc. Egyedül azt a (…) Michaelát nem kedvelem.
A két főszereplő kapcsolata egyszerre veszélyes, gyors tempójú, mégis nagyon megnyerő. Szinte könyvön keresztül érezni lehet köztük a szexuális feszültséget. Nem egy átlagos romantikus kapcsolat az övéké, de szerintem éppen emiatt válik a történet érdekessé.

7 hozzászólás
>!
wurzel_gabriella
Nalini Singh: Angyalvér

Nem igazán rajongok a vámpíros könyvekért, – spoiler – de ez a sorozat nagyon hajlik a kedvencek felé.

>!
Szami81
Nalini Singh: Angyalvér

Az elején nem voltam biztos benne, hogy tetszeni fog – küszködtem vele, Raphaelt meg egyenesen gyűlöltem. Aztán úgy elkapott a gépszíj, hogy csak pislogtam!
Nalini megint nagyon izgalmas világot teremtett, ez még a mentálos sorozatánál is jobban tetszik. Zseniálisan ír, tele van érzelemmel, szenvedéllyel, és basszus, még a hibákba se tudok belekötni, mert így kerek egész.
Tökéletes? Nem!
Szerethető? IGEN!!

2 hozzászólás
>!
kocybaba P
Nalini Singh: Angyalvér

Bár ez volt az első olvasásom Nalini S.-től, már most olyan érzésem volt, mintha egy rég- és jól ismert világba tértem volna vissza. Az első pillanattól kezdve megfogott, az angyalokat pedig mindig is ilyennek képzeltem el. Gyönyörűnek, de veszedelmesnek, és Raphael pontosan ezt testesítette meg. Elenaban sem találtam kivetnivalót, tetszett a gyenge és erős oldala egyaránt, és Raphael-el a kapcsolat minden bizonyossággal meg volt közöttük, igaz nem égett hatalmas lánggal, de meg volt. Egyébként azt hittem, hogy ennél több erotikus tartalom lesz benne, de így is jó volt. Kellőképp lekötött, és nagyon tetszett, hogy a szereplők az elejétől kezdve a végégig ugyanolyanok voltak, nem fordultak ki magukból.
Kíváncsian várom mire jutnak majd még egymással.

7 hozzászólás
>!
Dsheavenofbooks P
Nalini Singh: Angyalvér

Nagyon-nagyon imádtam! Hatalmas kedvenc lett.
Régebben is nagyon szerettem a vámpíros, valamint angyalos történeteket, hát még ezt, ahol mind a kettő előfordult.. :)
Nagyon sokan ajánlották már nekem, egy ideje rajta volt az „El akarom olvasni” listámon. Most végre rászántam magam, és egyáltalán nem bántam meg! :) Ráadásul úgy sikerült öt nap alatt elolvasnom, hogy közben bizony suliban jártam, és nagyon kevés szabadidőm volt.
Abban 100%-ig biztos vagyok, hogy a jövőhéten belekezdek a folytatásába… :)

Raphael egy erős, magabiztos, szexy, és IMÁDNIVALÓ pasas. Egy rossz szavam nem lehetett rá. Hozta az elvárt szintet.. :D Nekem is kell egy saját Raphael. Nem tudtok valakit, akinek van pár felesleges New York arkangyal példánya?
Elena egy erős női karakter. Végre valaki, aki nem nyafog amiatt, hogy letört a körme, vagy begöndörödött a haja.
Annyira szerettem ahogy ők ketten beszéltek egymással. Hogy a végén sem egy hatalmas nyáladzás lett, hanem hozták a szintet, a saját stílusukat.

Soha nem unatkoztam a könyv olvasása közben, egyszerűen alig tudtam letenni. Mit sem bizonyít ez jobban, hogy a szünetekben valamint a buszon sikerült öt nap alatt elolvasnom..:) Nagyon ritka nálam az, ha egy könyv után rögtön beleakarok vágni annak a folytatásába, de most ezt érzem.

Nalini Singhben eddig nem csalódtam. Kíváncsian várom a folytatást! :)
Mindenképpen ajánlom ezt a könyvet! :)

Azért valaki árulja már el nekem, hogy a nagy szárnyaktól az angyalok hogy veszik fel a felsőiket? Erre még nem tudtam rájönni, de érdekelnének a válaszok. :D

>!
Pnikolett
Nalini Singh: Angyalvér

Nos.. hol is kezdjem?!
Megmondom őszintén a könyv elején kicsit aggódtam,hogy a jó vélemények ellenére engem nem fog lenyűgözni ez a könyv. kb 100-130 oldalig nem igazán hatott meg a történet,volt ahol nem is tetszett egy-egy dolog vagy épp elég simán elterelődött a figyelmem… Kezdtem kicsit lemondani a könyvről .. Aztán pontosan nem tudom mikor,de valamikor ez átfordult.. egyre inkább tetszett az Elena és Raphael között kialakuló kapcsolat és rájöttem hogy Nalini milyen ügyesen ismerteti meg az olvasót az általa kialakított világ részleteivel. A végére pedig már le sem bírtam tenni :) Egyszerre izgultam és reménykedtem, hogy minden jól alakul. Ami Elenával történt kicsit meglepett,de örültem neki. Kíváncsi vagyok, hogyan alakul tovább ez a történet és így a végére azt kell mondjam, nagyon is érdekes világot sikerült megteremtenie az írónőnek,sok lehetőség van ebben a sorozatban. :) Van benne egy csipetnyi mindenből, így kedvezve a különböző kategóriák fantasy,romantika,erotika,krimi szerelmeseinek. :)

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Quiconque

– Szükséghelyzet volt. A vámpír le akart fektetni. Én visszautasítottam. Ő üldözni kezdett.
(…)
– Pontosan hogyan utasítottad vissza az ajánlatát?
– Elvágtam a torkát.

136-137. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elena P. Devereux · Sara Haziz
7 hozzászólás
>!
Sunshine

– Én nem csinálom végig ezt a vámpírinasságot!
– Rendben.
– És csak a te véredet iszom.
Ettől az angyal arcán a mosoly még szélesebbre húzódott.
– Rendben.
– Ez azt jelenti, hogy most már itt ragadtál, velem. – Vicsorított a fogaival. – Csak próbálj meg dobni valami buta bögyös libáért, és megmutatom, megtudod, ki itt a halhatatlan!

Kapcsolódó szócikkek: arkangyal · Elena P. Devereux · Raphael
>!
Nita_Könyvgalaxis P

– Az én időmben a nők még tudták, hol a helyük.
Elena nem ugrott be, és nem kérdezett rá. Kiderült azonban, hogy Dmitrinek nincs is szüksége az ő közreműködésére.
– Vízszintesen a hátukon, széttárt lábbal.

182. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dmitri · Elena P. Devereux
>!
Merida

Raphael kitárta a szárnyait, hogy Elena a teljes mintázatot
meglássa.
– Azt hittem, csak az alsó felén van, de a teljes szárnyamat betölti.
Elena szájtátva állt és nézte. Sebhely volt, az biztos, de a
legcsodálatosabb sebhely, amit a lány el tudott képzelni.
– Azt ugye tudod, hogy így még különlegesebb lett a szárnyad? –
Még embertelenebbül szép.
Az angyal leeresztette a szárnyait.
– Csak nem azt akarod mondani, hogy a lövést kozmetikai
beavatkozásnak szántad?

185. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elena P. Devereux · Raphael
>!
cassiesdream

…De hát neked meg tollaid vannak.
– Igen.
– De az angyalok nem teremtenek angyalokat.
– Hát akkor én mi vagyok? Resztelt máj?

Kapcsolódó szócikkek: angyal
>!
Avilda

Persze, ahhoz, hogy valakiből legenda legyen, általában előbb meg kell halnia.

47. oldal

>!
Sunshine

– Sokat kérdezősködsz ahhoz képest, hogy halott vagy.
– Mit mondhatnék? Szeretnék jól informáltan meghalni.

>!
Greylupus

– A legenda szerint az ambrózia akkor termelődik, ha egy arkangyal…
Elena visszatartotta a lélegzetét.
– …. igazán szeret.

433. oldal, 40. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: arkangyal
>!
Lobo P

Valahányszor Elena elmondta valakinek, hogy vámpírvadász, először mindenki eltátotta a száját, ezután pedig jött az elkerülhetetlen kérdés: „Akkor te karókkal rohangálsz és beleszúrod azokat a rothadó szívükbe?”

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Elena P. Devereux
>!
DarknessAngel P

– A szárnyaid kékek? – igyekezett a részvétét és fájdalmát vicceskedéssel palástolni a vadász. (…)
– Igen – válaszolta Illium. – De a farkam nem az. Ha esetleg arra is kíváncsi vagy.

Kapcsolódó szócikkek: Illium

A sorozat következő kötete

Angyali vadász sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. R. Ward: Éjsötét szerető
Rachel Vincent: Rogue – Latrok
Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia
Laurell K. Hamilton: Végzetes flört
Darynda Jones: Harmadik sírhant
Amanda Stevens: Örök kísértés
Charlaine Harris: Holtak klubja
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Chuck Wendig: Halálmadarak
Karen Marie Moning: Keserű ébredés