Angyaltánc (Angyali vadász 3.) 559 csillagozás

Nalini Singh: Angyaltánc

A vámpírvadászból angyallá változott Elena és arkangyal szerelme, Raphael visszatérnek otthonukba, New Yorkba. Megkezdhetik közös életüket és felfedezhetik, hogy valóban nagy szükségük van egymásra: az arkangyalnak Elena emberségére, a lánynak pedig Raphael erejére és támogatására, hogy megküzdhessenek saját démonaikkal.

Nyugalmuk azonban nem lehet zavartalan, a világ a feje tetejére áll körülöttük. A bolygót megmagyarázhatatlan földrengések, szökőárak és árvizek kezdik pusztítani, egy újabb gyilkosságsorozat pedig mindkettőjüket személyesen érinti. Egy ősöreg arkangyal ébred évezredes álmából: Raphael anyja vissza akarja kapni a fiát.

Eredeti megjelenés éve: 2011

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Egmont Dark Egmont-Hungary

>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2011
440 oldal · ISBN: 9789633430989 · Fordította: Bottka Sándor Mátyás

Enciklopédia 15

Szereplők népszerűség szerint

Illium · Raphael · Elena P. Devereux · Dmitri · Jason · Méreg · Ashwini Taj (Ashblade) · Sara Haziz · Caliane · Evelyn Devereux


Kedvencelte 147

Most olvassa 20

Várólistára tette 82

Kívánságlistára tette 148

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Nalini Singh: Angyaltánc

Elena és Raphael újra New Yorkban, és a vadász nem pihenhet, mert meg kell találnia egy gyilkos vámpírt. A krimi szál továbbra is marad, akárcsak az erotikusabb romantikus vonal.
Megmagyarázhatatlan dolgok történnek világszerte, ami egy ősi angyal ébredésére utal. Ez rengeteg munkát ad a vadászoknak és az angyaloknak is. Elena apja továbbra sem lopta be magát a szívembe, a húgai viszont aranyosak.
Most, hogy Elena szárnyakkal tért vissza sokan nem tudják hogyan viszonyuljanak hozzá, ami neki nagyon rosszul esik. De a hűsége elsősorban Raphaelé.

Szami81>!
Nalini Singh: Angyaltánc

Mondjátok légyszi, hogy a következő rész már nem kizárólag a Raphael-Elena párosról fog szólni! Mert bár imádom a vad akarat-ütköztetéseiket, imádom, hogy Elena ennyire belevaló, magáért kiálló hősnő, Raphael pedig úgy idomul hozzá, hogy közben nem megy át papucsállatkába, de azért olvasnék már a többiekről is – Illiumról, Dmitriről, Aodanról… :)

4 hozzászólás
Naiva P>!
Nalini Singh: Angyaltánc

Nagyon szeretem ezt a sorozatot. Egyre jobb és jobb. Tartom magam ahhoz, hogy Elena az egyik legbelevalóbb hősnő. Raphael-hez hasonló alfahímmel pedig nem hogy az életben, de még könyvben sem találkoztam. Jó volt olvasni az egymáshoz csiszolódás és az együttélés a romantikus paranormális fanatsy könyvekben sem megy olyan egyszerűen. A makacs, harcias, de halandószívű vámpírvadász és a hidegszívű, bűnösen „szép” arkangyal kapcsolta egyre erősebbnek látszik, amelyben legalább annyi az őrület, mint a szeretet. Közben a lány próbál beilleszkedni az angyalok világába. Olyan aranyos, egyben vicces volt, ahogy ez a nagyhatalmú, megalkuvást nem tűrő alfahím mennyire igyekezett. Jól szórakoztam rajta. Lényegesen több az erotikus és a szexjelenet ebben a részben, mint a korábbiakban és sokkal több háttér információt osztott meg az írónő a két főhős múltjával kapcsolatban.
A mellékszereplőket továbbra is szeretem, de Illium az én szívem csücske. Calliane ébredésének viszont nagyobb volt a füstje, mint a lángja.

3 hozzászólás
Dsheavenofbooks>!
Nalini Singh: Angyaltánc

Imádtam. Ez egyértelmű.
Eddig nem olvastam olyan Nalini Singh könyvet, ami ne tetszett volna. Ez az írónő valami hihetetlent alkot könyvről könyvre.
Az Angyaltáncig akár egy trilógia is lehetett volna a három könyv, ez a rész csodálatos lezárása volt az Elena és Raphael főszereplésével íródott részeknek.Picit félek, hogy milyen lesz a következő kötet, de egye fene.. (:
Raphael, Raphael, Raphael… Nekem is kell az arkangyalom. :( Olyan hitetlenül jól megalkotott személyisége (na meg külseje.. ;)) van, hogy az valami csoda. Minden egyes szavát iszom, és egyszerűen olyan édes. Hát én elaléltam tőle.. (szokás szerint).
Elena karakterét mindig is csak dicsérni tudtam. Végre egy tökös főszereplő, aki ha kell, üt, ha kell sír. Nagyon de nagyon szeretem a karakterét, elég is volt már a nyápic hősnőkből. Az ő párosuk veszélyes, különleges, szenvedélyes. Az egyik kedvenc könyves párosom lett, az biztos.:)
A rövid leírás alapján igazából soha nem arra számítottam ebben a sorozatban, ami lett. Nem tudom, de mintha a leírás a közelébe se érne a könyv valódi hangulatához.
A történet csodálatos, mint mindig. Izgalmas, meglepő, új… A szereplők…ahw. Na azért a hetek tagjai ott vannak..;)
Egyszerűen semmi más nem jut eszembe, minthogy imádtam.
Ezt olvasni kell!(:

kocybaba P>!
Nalini Singh: Angyaltánc

Ha hagyok egy kis időt a két rész között, biztos hogy több csillagot adok, így viszont gyors egymásutánban történetvezetés szempontjából nagyon hajaztak egymásra. Megint a végére sűrűsödtek az események, s bár volt nyomozás, izgalom, fordulat, azért akadt ismétlés is, és itt is sokat felsejlett a múlt. Ami érthető, csak azt hittem Elena esetében ezen nagy részt túlléptünk már. Ellenben Raphaelnél nem bántam, mert így többet megtudhattam róla, főleg az anyjával való viszonyáról. Egymást viszont nagyon szépen átsegítették ezeken sötét árnyakon, és örömmel konstatáltam, hogy szilárdul meg lassacskán a kapcsolatuk. Az angyaltánc esetében pedig nem is tudom mit mondjak…, hát wow.
Most pedig már azért jöhetnek a Hetek tagjai, szép sorjában! :)

8 hozzászólás
Christine_Anne_Colman I>!
Nalini Singh: Angyaltánc

Nalini Singh az egyik kedvenc fantasy íróm. Olyan szépen tudja összefűzni a szavakat, hogy bármiről is szóljanak a történeteinek egyes részei, mindenféleképpen élmény olvasni.
Az Angyali vadász sorozata eddig olvasott részein kívűl még nem olvastam tőle, viszont ez a néhány kötet is elég volt ahhoz, hogy eldöntsem, én is olyan jó író akarok lenni, mint amilyen ő. Minden egyes könyvét el fogom olvasni, mert nagyon kíváncsi vagyok arra, amit még adni tud nekem.
Ez a kötet is tele volt izgalmakkal, érzelmekkel, és pattanásig feszülő várakozással töltött el engem.
Imádom Elena és Raphael kapcsolatát. A bizalom és a szerelem, ami köztük van, irigylésre méltó. A való életben kevés ilyen létezik, és sajnálom, hogy én képtelen vagyok teljesen így érezni.

Tamlilla>!
Nalini Singh: Angyaltánc

Nagyon élveztem, szerintem részről részre jobb.
Örülök, hogy Elena és Raphael kapcsolata nem csupán habostorta, napról napra csiszolódnak egymáshoz.
Kérem a következőt! :)

Trice29>!
Nalini Singh: Angyaltánc

Ez a rész nekem nagyon bejött. Hihetetlenül mély érzelmek kavarognak a kalandok és forró jelenetek között. Zajlanak a hatalmi harcok az angyal családban :o)
Azt hiszem kezd bennem is kialakulni a Raphael rajongás, bár őszintén megvallva nálam Elena sem marad el tőle egy picit sem. Erős páros ♥

Démonika>!
Nalini Singh: Angyaltánc

Még mindig imádom Nalini stílusát.
Annyira olvasmányos, valósnak ható, átérezhető az amiről és ahogyan ír. Ez a sorozat az egyik kedvenc fantasy sorozatom. Kalandos, izgalmas, az ember, soha nem tudhatja biztosan, mikor mi a következő lépés.

A szereplői is egytől egyig élőnek hatók és igazán összetett egyéniségek. A „ jó és rossz”, továbbra is tökéletesen egyenlíti ki egymást. Elena egyre erősebb és ezzel egyenesen arányosan nő az akaratossága és a szabadság iránti vágya, nem egy töketlen elveszett megmentésre váró kis fruska ugyanakkor beismeri a gyengeségeit is, és ez teszi őt még erősebbé.
Raphael minél jobban betöri Elena bár teljesen soha sem lehet annál szimpatikusabb lesz.
De akkor is Illium a kedvenc! :3 Szórakoztató egy karaktere van akit nem lehet nem szeretni.
De igazából a többiekéről is egy csomó mindent összetudnék szedni.

A lényeg az, hogy imádom, és most azonnal folytatnom kell vagy bajok lesznek!v :D

Nikyy18>!
Nalini Singh: Angyaltánc

Ez a rész is nagyon jó volt. Raphaelt sajnáltam a gyerekkora miatt de jó volt, hogy többet megtudhattunk róla. Remélem Caliane-ről többet meg lehet tudni a következő részben.


Népszerű idézetek

Sunshine>!

– Biztos, hogy elbírsz velem, csácsogó madárka?
– Meséltem már neked a kígyóbőr csizmámról? – Vad vigyor jelent meg az angyal arcán, Elena pedig tudta, hogy most Méreg fogja meginni a levét annak, bármi is légyen ami Illiumot nyomasztja.
Méreg megpörgette a kezében a pengét.
– Azt hiszem, meg kell tömnöm a párnámat néhány új tollal.

Kapcsolódó szócikkek: angyal · Elena P. Devereux · Illium · Méreg · vámpír
Sunshine>!

– Már alig várom, hogy lássalak téged, mint háziasszonyt!
– Hát arra várhatsz úgy egy örökkévalóságig. – Elenát már az ötlettől is kirázta a hideg.
– Egy arkangyal hitvese vagy – szólalt meg Méreg, miközben kecses mozdulattal felállt a lépcsőről. Ruganyossága valószínűleg ugyanonnan származott, ahonnan a szemei. – Meg kell majd tanulnod legalább a civilizált viselkedés alapjait.
Elena megmarkolta a nedves vaskorlátot és felhúzta magát, amikor két rendőrautó fordult be a sarkon.
– Nem is tudom. Úgy látom, te is jól tudsz neki dolgozni, pedig mekkora egy bunkó vagy!

Kapcsolódó szócikkek: arkangyal · Elena P. Devereux
Greylupus>!

– Egy csomó nő van, aki nem jön ki jól az anyósával.
Raphael arckifejezése leírhatatlanul mókás volt.
– Az én anyám egy őrült arkangyal.

327. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elena P. Devereux · Raphael
Sunshine>!

Elena!
Csitt! Hadd beszélgessek a bolond nénivel!

381. oldal

Zsanó>!

A szárny mérete arányos más testmérettel is?
És még van, aki azt mondja, hogy a nőknél nem a méret számít.

423. oldal

12 hozzászólás
Sunshine>!

– Emlékszem ám, hogy lógok neked egy itallal.
– Már kettővel. Szar dolog a kamat.

51. oldal

12 hozzászólás
Lunèa_Charlotté>!

– Az enyém vagy, Elena. Ha úgy döntesz, más ágyában akarsz aludni, egyszerűen felkaplak és hazahozlak.

Sunshine>!

– A legtöbb férfi egy meztelen nő képét tartaná a hálószobájában – ugratta az angyalát Elena. – Te pedig egy harcos képét teszed ki.
– Te vagy az egyetlen nő, Elena, akit megtűrök a hálószobámban.

Kapcsolódó szócikkek: Elena P. Devereux · Raphael
Sunshine>!

A zsaruk nemcsak lezárták a helyszínt, de annyi sárga szalagot húztak köré, hogy majdnem le is szigetelték vele.
– Azt a rohadt… – az Elenához legközelebb álló közrendőr a tarkójára tolta a sapkáját és csak bámult, amikor Elena leszállt a híd mellett húzódó parkszerű terület dús füvén. -Ezek igazi szárnyak?
Elena nem állta meg.
– Ugyan, jelmezkölcsönzőből kiselejtezett darabok.

235. oldal

Kapcsolódó szócikkek: angyal · Elena P. Devereux
Sunshine>!

– Kijelölök a házban egy területet, ami csak az enyém.
Hűvös csend.
– Nem fogom megengedni, hogy távol kerülj tőlem, Elena.
A lány számított erre és fel is készült rá, hogy kezelje a helyzetet.
– Kell egy hely, ahol becsaphatom magam mögött az ajtót, ha dühös vagyok rád. És azt hiszem, mindkettőnk jobban örül, ha ez itt van és nem valahol máshol.
– Engem meghívsz majd a fészkedbe?
– Talán.

244. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elena P. Devereux
2 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Angyali vadász sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Bukott angyalok városa
J. D. Robb: Halhatatlan a halálban
Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia
Darynda Jones: Második sírhant
J. R. Ward: Éjsötét szerető
Jeaniene Frost: Sírig hű szerelmed
Kresley Cole: Vámpírbosszú
Sherrilyn Kenyon: Bűnös éj
Gail Carriger: Changeless – Változatlan