60. legjobb krimi könyv a molyok értékelése alapján

Angyalkard (Angyali vadász 4.) 344 csillagozás

Nalini Singh: Angyalkard

A folyóban talált vámpírfej ügye a Vámpírvadász Céh fennhatósága alá tartozna, de Raphael arkangyal jobbkeze, Dmitri ösztönei azt súgják, neki kell vezetnie a nyomozást. Van valami az áldozat bőrére tetovált, titokzatos írásban, ami régmúlt idők szörnyűségeit idézi fel benne.
A Céh Honort küldi, hogy segítsen megfejteni a jeleket, de a szörnyű támadás és kínzások során megtört vadász nem áll készen arra, hogy együtt dolgozzon a kegyetlenségéről és sötét embertelenségéről hírhedt vámpírral; még akkor sem, ha gyermekkora óta megmagyarázhatatlanul vonzódik a férfihoz.
A Honor elrablói és a vámpírfej eredete utáni nyomozás során feléled a múlt, pedig egyikük sem akarja újra átélni annak borzalmait. De a fájdalomba gyönyör is vegyül…

Eredeti mű: Nalini Singh: Archangel's Blade

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2012
440 oldal · ISBN: 9786362797567 · Fordította: Bottka Sándor Mátyás

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Illium · Raphael · Elena P. Devereux · Dmitri · Méreg · Ashwini Taj (Ashblade) · Honor St. Nicholas


Kedvencelte 95

Most olvassa 14

Várólistára tette 76

Kívánságlistára tette 94

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Naiva P
Nalini Singh: Angyalkard

Eleinte nem voltam túlzottan odáig Dmitri-ért. Úgy tűnt, hideg, mint a jég. Olyan arrogáns volt és nem volt szimpatikus, ahogy sokszor Elenával bánt. Gondoltam, hogy a hidegsége, kegyetlensége a nagyon hosszú éveknek, és elsősorban a nehéz múltjának köszönhető. A konyak és csokoládé illatú feromont kibocsátó, dögös és titokzatos vámpír is képes a javulásra, ha van kiért. Honor is szimpatikus volt, de nagyon messze van Elenától. Másabb. A történet krimi szála nagyon tetszett. Izgalmas volt. Az romantika is jó lett volna, de nem kellett volna a jelent és a múltat összemosni ezzel a spoiler húzással. Jobb lett volna egy natúr második esély.
Összességében köszönet jár az írónőnek, hogy megalkotta és megosztotta azt a világot, amit ő megálmodott. Szeretem a az összes karaktert, ami számomra sokszor fontosabb, mint maga a történet. Az ő leíró stílusa pedig tökéletes számomra. Illium kötetet szeretnék.

>!
kocybaba P
Nalini Singh: Angyalkard

El sem hiszem, hogy végre a Hetek egyik tagja került sorra! Mondjuk Illium történetéért volnék csak úgy oda igazán, de hát így sem panaszkodhatok. Dmitrinek is örültem, ennek az illatával csábító 1000 éves vámpírnak. Nagyon érdekelt már mi keményítette meg ennyire, és hogy vajon mi bújik meg a felszín alatt, de erre azért nem készültem. Elhűltem a múltján, olyan szörnyűségeket rejtett. Akárcsak Honoré, de remek kapcsolódási és kiindulási pont volt ez kettőjük között, amihez hozzá jött még a két szálon futó nyomozás is, ami mindegyik részről izgalmasan alakult. A végére pedig világosan látszott hogy összepasszolnak, bár azért ha spoiler kimaradt volna belőle, egy cseppet sem sajnáltam volna. Összesítve tehát Nalini S. mindent megadott: nyomozást, harcot, erotikát, romantikát…, de azért meg kell jegyeznem, Elenat és Raphaelt nem lehet/tudták überelni.

>!
Tamlilla 
Nalini Singh: Angyalkard

Tudtam, hogy Dmitri története különösen tetszeni fog és nem csalódtam. Az eddigiek is jók voltak de ez nálam mindent vitt.
Kedvenc :)

>!
Katara_Phoenix P
Nalini Singh: Angyalkard

Ez olyan jólesett! Dmitri eddig nem volt a kedvencem (azért szerettem az igazi kegyetlenkedős, Elena-szivatós húzásait). Most sem #1 – khm..Illium♥ – de határozottan megszerettem. Nagyon kíváncsi voltam, hogy milyen élete volt. Az is érdekelt, hogy pontosan hány éves, spoiler. spoiler
Honor szintén nem lett a kedvencem, undorító dolgokat kellett átélnie, és szerencsésen kilábalt belőle. Arra végképp nem számítottam, hogy ő lesz spoiler
Méreg könyvéhez megjött a kedvem, Harangvirág minden könyvben felüdülés, Ashwini még mindig a kedvenc vadászom, és nagyon olvasnék már róla és Janvierről is. :) *hamarosan*
Tudom-tudom, telhetetlen vagyok.

>!
Petra_Nemes
Nalini Singh: Angyalkard

Nalini sorozatai mindig a kedvenceimmé válnak, és ez a kötet most újra dobott ennek a sorozatnak a színvonalán. Bevallom, az előző rész után tartottam attól, hogy csak egy végsőkig elhúzott sorozat újabb kötete lesz, de nem. Mert ugye minek olvassuk el a fülszöveget?
Ő az az író, aki egy teljesen idegen férfit, mikor főszerepbe helyez, úgy megváltoztat, hogy hirtelen ő lesz a következő álmaid pasija. Vagy csak én látom így?
Nagyon tetszik ebben a részben, hogy két sérült lélek felépülését követhetjük végig. Igen, még mindig nagyon tetszenek az ilyen történetek! És a végén az a hatalmas befejezés, ami értelmet adott az egész rész alatt végighúzódó feszültségnek és kérdőjeleknek. Mondjuk egy kicsit tényleg fura volt
Igazából csak jó véleménnyel vagyok róla, de kedvenc nem lett. Gyorsan olvasható, érdekes, izgalmas, de felejthető.

>!
Nikyy18
Nalini Singh: Angyalkard

Nagyon jó volt ez a rész is, de félcsillag levonás mert ez a reinkarnációs dolog nem tetszett. Dimitri-t nagyon sajnáltam amiatt ami a feleségével meg a fiával történt.

>!
Fairy
Nalini Singh: Angyalkard

Hú hát erre a könyvre kevés az öt csillag a sorozat eddigi legjobbja!! ☺❤
Dmitri a kőkemény vámpír akinek belelátunk a múltjába a szenvedéseibe,ezálltal helyére kerül sok minden vele kapcsolatban.
Nagyon nagyon sajnáltam őt a családjával történtek miatt.
Az ilyet nehéz feldolgozni.
Imádom őt a mély és őszinte szerelme a felesége iránt 1000-éven át igazi pasi!!!
Honor méltó párja lesz.
A könyv végén az a plusz meglepett de nagyon tetszett.
Nalini még mindig meg tud lepni!

>!
Midoriko
Nalini Singh: Angyalkard

Én nagyon szeretem ezt a sorozatot és bár az előző kötet nem igazán nyerte el a tetszésemet, így hosszan ockodtam a folytatástól.
Valamilyen szinten jogos is volt a félelmem, mert bennem is lejátszódott az a veszteség, fájdalom, kegyetlenség amin Honor és Dimitri keresztülmentek.
Tisztelem az ilyen erős, újra talpra állni képes embereket.
A kisnyuszi volt a legmókásabb kifejezés ebben a könyveb a számomra!

>!
Zsazsóó 
Nalini Singh: Angyalkard

ÓÓ.. hát mi történt veled Nalini?! Az elején egész jól indultak a dolgok. Egyből egy nyomozás közepébe csöppentünk, gondoltam na ez jónak ígérkezik. Amúgy ez a szál jóra sikeredett, illetve a másik is. Jó volt találkozni Elenáékkal is. De konkrétan ennyi…. A főszereplőkkel nem voltam kibékülve, amennyire bírtam Elena és Raphael párosát (illetve azt ahogyan kialakította az írónő kapcsolatukat), annyira idegesített Dimitriéké. Mondjuk ezzel még nem lett volna akkor gondom, de a reinkarnáció dologgal mindent elrontott…:( Minek kellett ezt belevinni? spoiler Sajna, nálam ezzel elkalapálta, ezt a részt….
Ennek ellenére nagyon kíváncsi vagyok a Hetek tagjaira, illetve jó lenne még pár Elena & Raphale könyv…:D

>!
perpetua P
Nalini Singh: Angyalkard

Az angyalok világa, Elena és Raphael szerelme már az első részben teljesen lenyűgözött. De most Honor és Dmitri, hát huh…. :)
A fő párost annyira megszerettem, hogy féltem, más könyvét nem tudom, majd ennyire szeretni, de nagyot kellett tévednem. Ez a rész fantasztikus volt. Legjobban az tetszett, hogy Honor és Dmitri is kapott egy-egy megoldandó szálat egy részen belül. Így végig ugyanolyan izgalmas tudott lenni a történet, és mindkét esemény nagyon jól is sikerült. Az is nagyon tetszett, hogy míg sok romantikus könyvben csak mondvacsinált indokkal kínlódnak a főszereplők egymással, itt ez hiányzott. „Normális” közeledés és ismerkedés volt. :)
A szívtelen vámpír rendkívül érzelmes visszaemlékezései tökéletesek voltak. A kőszívű álca mögé láthattuk, és szívünkbe zárhattuk. Nem számítottam ilyen megrázó háttérre, nagyon meghatott és így már érthető a korábbi viselkedése.
Honor megfelelő választás (több szempontból is) Dmitrinek. Le a kalappal előtte is, hogy ilyen megrázó 2 hónap után képes felállni, és tovább élni az életét. Nagyon erős nő. Ami a könyv végén pluszban kiderül róla, az szerintem találóra sikerült, még aranyosabb lett tőle a kapcsolatuk. Sikerült meghatódnom rajta. :)
Negatívum hirtelen nem is jut eszembe a könyvről. Mindent szerettem benne, az összes közös jelenetet, a többi szereplő feltűnését, a visszaemlékezéseket, úgy mindent. :)
Tehát nálam most ez a rész megérdemli az 5 csillagot. :) Ismét tartok tőle, hogy Jason könyve, nem tud a nyomába érni, de mivel itt is pozitívan csalódtam, ezért igyekszem nem fenntartásokkal kezdeni az olvasást. :)
Ja és a végére: sok sok sok Illiumot szeretnék! <3


Népszerű idézetek

>!
Zsanó

– Túl régóta dolgozunk már együtt – (…)
– Én is mindig ezt mondom – válaszolt Illium –, de Raphael valamiért csak nem hajlandó megszabadulni tőled.

9. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dmitri · Illium
4 hozzászólás
>!
SzAngelika 

– Volt már nő, aki visszautasított?
– Egyetlenegy. (…) Őt feleségül vettem.

122. oldal ~ 10. fejezet

>!
Zsanó

Dimitri nézte az erkélyen ülő két nőt, és harmadjára is meggyőződött arról, hogy az angyalok odalent készenlétben állnak, hogy elkapják őket, ha kell.
– Ki kellene oda mennem és bevonszolni őket – jegyezte meg Raphaelnek, amikor az arkangyal megállt mellette.
– Tedd azt! – válaszolt Raphael. – Minden bizonnyal nagyon szórakoztató látvány lesz.

427. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dmitri · Raphael
>!
SzAngelika 

Akkor is szeretni foglak, ha a testem elporlad és a szél hordja szét.

75. oldal, 6. fejezet

>!
vmonika_

– Harangvirág – idézte fel az Erotique -ban hallott szót. – Cuki név.
– Én Dmitrit csak Sötét Nagyúrnak hívom.
(…) – Most pedig, cuki Harangvirág (…) – mondd el a Nagyúrnak, mit tudtál meg.

168-169. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dmitri · Honor St. Nicholas · Illium
>!
SzAngelika 

– (…) És nem tudott főzni.
Honor szikrázó szemmel nézett fel rá.
– Ezt neki is elmondtad?
– Hát ennyire butának tartasz? (…) Ő úgy tett, mintha imádna főzni, én pedig mintha imádnám a főztjét. És mindketten epedve vártuk a falusi ünnepélyeket, amikor a vásárosoktól vehettünk ennivalót.

318. oldal ~ 27. fejezet

>!
RavenS

– Arra gondoltam éppen, hogy te olyan férfinak tűnsz, aki olyan közönnyel törné el a
nyakam, mintha csak a mobiltelefonját roppantaná össze.
Dmitri zsebre vágta a kezét.
– A telefonomat jobban sajnálnám.

Kapcsolódó szócikkek: Dmitri · Honor St. Nicholas
>!
Zsanó

Figyu, nekem aztán semmi alapom arra, hogy figyelmeztesselek, milyen dolog veszélyes pasikkal kavarni, ezért csak azt mondom: a halhatatlanok között élni brutális dolog. Ha bármikor szükséged van, mondjuk segítségre lekötözni Dimitrit és megkínozni egy villával, csak szólj!

369. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elena P. Devereux
6 hozzászólás
>!
perpetua P

– Volt már nő, aki visszautasított?
– Egyetlenegy. – Befordult a sarkon, és az ajka mosolyra húzódott. Honor legszívesebben a tenyerébe szorította volna az arcát, és a száját a férfi mosolyára tapasztotta volna. – Őt feleségül vettem.

10. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Dmitri · Honor St. Nicholas
>!
perpetua P

– Na, igen. – Elena a másik lányra nézett, a szeme napfény nélkül is ezüstösen ragyogott. – Figyu, nekem aztán semmi alapom arra, hogy figyelmeztesselek, milyen dolog veszélyes pasikkal kavarni, ezért csak azt mondom: a halhatatlanok között élni brutális dolog. Ha bármikor bármire szükséged van, mondjuk segítsek lekötözni Dmitrit és megkínozni egy villával, csak szólj!

31. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Dmitri · Elena P. Devereux · Honor St. Nicholas

A sorozat következő kötete

Angyali vadász sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. R. Ward: Éjsötét szerető
MaryJanice Davidson – Laurell K. Hamilton – Charlaine Harris – Angela Knight – Vickie Taylor: Karó
Darynda Jones: Második sírhant
J. D. Robb: Halálos válás
Barbara Hambly: A Szép és a Szörnyeteg
E. T. A. Hoffmann: Az arany virágcserép / A homokember / Scuderi kisasszony
B. M. Grapes: Jóslatok hálójában
Terry Pratchett: Baff!
Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia
Leslie L. Lawrence: A Gonosz és a Fekete hercegnő