62. legjobb krimi könyv a molyok értékelése alapján

Angyalkard (Angyali vadász 4.) 413 csillagozás

Nalini Singh: Angyalkard

A folyóban talált vámpírfej ügye a Vámpírvadász Céh fennhatósága alá tartozna, de Raphael arkangyal jobbkeze, Dmitri ösztönei azt súgják, neki kell vezetnie a nyomozást. Van valami az áldozat bőrére tetovált, titokzatos írásban, ami régmúlt idők szörnyűségeit idézi fel benne.
A Céh Honort küldi, hogy segítsen megfejteni a jeleket, de a szörnyű támadás és kínzások során megtört vadász nem áll készen arra, hogy együtt dolgozzon a kegyetlenségéről és sötét embertelenségéről hírhedt vámpírral; még akkor sem, ha gyermekkora óta megmagyarázhatatlanul vonzódik a férfihoz.
A Honor elrablói és a vámpírfej eredete utáni nyomozás során feléled a múlt, pedig egyikük sem akarja újra átélni annak borzalmait. De a fájdalomba gyönyör is vegyül…

Eredeti megjelenés éve: 2011

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Egmont Dark

>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2012
440 oldal · ISBN: 9786362797567 · Fordította: Bottka Sándor Mátyás

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Illium · Raphael · Elena P. Devereux · Dmitri · Méreg · Ashwini Taj (Ashblade) · Honor St. Nicholas


Kedvencelte 109

Most olvassa 14

Várólistára tette 83

Kívánságlistára tette 110

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
Naiva P
Nalini Singh: Angyalkard

Eleinte nem voltam túlzottan odáig Dmitri-ért. Úgy tűnt, hideg, mint a jég. Olyan arrogáns volt és nem volt szimpatikus, ahogy sokszor Elenával bánt. Gondoltam, hogy a hidegsége, kegyetlensége a nagyon hosszú éveknek, és elsősorban a nehéz múltjának köszönhető. A konyak és csokoládé illatú feromont kibocsátó, dögös és titokzatos vámpír is képes a javulásra, ha van kiért. Honor is szimpatikus volt, de nagyon messze van Elenától. Másabb. A történet krimi szála nagyon tetszett. Izgalmas volt. Az romantika is jó lett volna, de nem kellett volna a jelent és a múltat összemosni ezzel a spoiler húzással. Jobb lett volna egy natúr második esély.
Összességében köszönet jár az írónőnek, hogy megalkotta és megosztotta azt a világot, amit ő megálmodott. Szeretem a az összes karaktert, ami számomra sokszor fontosabb, mint maga a történet. Az ő leíró stílusa pedig tökéletes számomra. Illium kötetet szeretnék.

>!
Tamlilla
Nalini Singh: Angyalkard

Tudtam, hogy Dmitri története különösen tetszeni fog és nem csalódtam. Az eddigiek is jók voltak de ez nálam mindent vitt.
Kedvenc :)

>!
kocybaba P
Nalini Singh: Angyalkard

El sem hiszem, hogy végre a Hetek egyik tagja került sorra! Mondjuk Illium történetéért volnék csak úgy oda igazán, de hát így sem panaszkodhatok. Dmitrinek is örültem, ennek az illatával csábító 1000 éves vámpírnak. Nagyon érdekelt már mi keményítette meg ennyire, és hogy vajon mi bújik meg a felszín alatt, de erre azért nem készültem. Elhűltem a múltján, olyan szörnyűségeket rejtett. Akárcsak Honoré, de remek kapcsolódási és kiindulási pont volt ez kettőjük között, amihez hozzá jött még a két szálon futó nyomozás is, ami mindegyik részről izgalmasan alakult. A végére pedig világosan látszott hogy összepasszolnak, bár azért ha spoiler kimaradt volna belőle, egy cseppet sem sajnáltam volna. Összesítve tehát Nalini S. mindent megadott: nyomozást, harcot, erotikát, romantikát…, de azért meg kell jegyeznem, Elenat és Raphaelt nem lehet/tudták überelni.

>!
Katara_Phoenix P
Nalini Singh: Angyalkard

Ez olyan jólesett! Dmitri eddig nem volt a kedvencem (azért szerettem az igazi kegyetlenkedős, Elena-szivatós húzásait). Most sem #1 – khm..Illium♥ – de határozottan megszerettem. Nagyon kíváncsi voltam, hogy milyen élete volt. Az is érdekelt, hogy pontosan hány éves, spoiler. spoiler
Honor szintén nem lett a kedvencem, undorító dolgokat kellett átélnie, és szerencsésen kilábalt belőle. Arra végképp nem számítottam, hogy ő lesz spoiler
Méreg könyvéhez megjött a kedvem, Harangvirág minden könyvben felüdülés, Ashwini még mindig a kedvenc vadászom, és nagyon olvasnék már róla és Janvierről is. :) *hamarosan*
Tudom-tudom, telhetetlen vagyok.

>!
Petra_Nemes
Nalini Singh: Angyalkard

Nalini sorozatai mindig a kedvenceimmé válnak, és ez a kötet most újra dobott ennek a sorozatnak a színvonalán. Bevallom, az előző rész után tartottam attól, hogy csak egy végsőkig elhúzott sorozat újabb kötete lesz, de nem. Mert ugye minek olvassuk el a fülszöveget?
Ő az az író, aki egy teljesen idegen férfit, mikor főszerepbe helyez, úgy megváltoztat, hogy hirtelen ő lesz a következő álmaid pasija. Vagy csak én látom így?
Nagyon tetszik ebben a részben, hogy két sérült lélek felépülését követhetjük végig. Igen, még mindig nagyon tetszenek az ilyen történetek! És a végén az a hatalmas befejezés, ami értelmet adott az egész rész alatt végighúzódó feszültségnek és kérdőjeleknek. Mondjuk egy kicsit tényleg fura volt
Igazából csak jó véleménnyel vagyok róla, de kedvenc nem lett. Gyorsan olvasható, érdekes, izgalmas, de felejthető.

>!
felícia97
Nalini Singh: Angyalkard

Jaj én annyira tudtam hogy imádni fogom Dmitri részét és lám igazam is lett! Rettentő kíváncsi voltam már a Hetek vezetőjének történetére hogy miért lett ilyen kérges és sokszor kérlelhetetlenül kegyetlen,olyan valaki akinek már csak az érzéki örömök és az erőszak adhat elégtételt az életben.De most végre lehullott a fátyol a múltról, hogy végre megérthessük azt miért vált Dmitri azzá aki,és bizony ismerve a részleteket teljes mértékben megértem.Olvasás közben nagyon sokszor fájt érte a szívem,látva azt a sok szörnyűséget amit át kellett élnie. :( Ugyanakkor minden rossz ellenpontjaként melengette a szívem az a mély barátság ami közte és Raphael között van,és hogy milyen erős kapocs köti őket össze.Ezért is lehet Dmitri Raphael jobb keze,ám az angyal és párja távolléte alatt újabb váratlan esemény adódik New York-ban amit meg kell oldani,a vámpír pedig a céh segítségét kéri az ügyhöz akik Honor-t küldik a feladatra.A megtört lelkű vadász képtelen túl tenni magát az őt ért szörnyűségeken amit a vámpíroknak köszönhet,ugyanakkor ha folytatni akarja az életét kénytelen legyőzni a félelmeit és elvállalni az ügyet valamint szembenézni a város legveszélyesebb vámpírjával akihez hosszú ideje megmagyarázhatatlan módon vonzódik …Innen pedig beindulnak az események én meg egyszerűen nem voltam képes egy percre se félre tenni a történetet.Számomra Honor is nagyon szimpatikus és szerethető hősnő volt,aki nem kevés megpróbáltatáson ment keresztül és hála Dmitri-nek megkapja a lehetőséget hogy törlesszen azoknak akik bántották miközben segít a rejtélyes ügy megoldásában is. Nagyon izgalmas volt a sztori így nem kellett unatkoznom,emellett pedig élvezettel követtem végig Honor és Dmitri kapcsolatának alakulását az első találkozástól kezdve,egészen addig amíg a lány a falakat lebontva egyre közelebb kerül a kérges szívű férfihez.Már pedig az most kiderült Dmitri-nek igenis van szíve,még ha nagyon mélyen elrejtve is.Szóval nagyon szerettem kettejük szerelmét,bár először az a spoiler dolog kicsit furcsa volt,mert szerintem a kapcsolatuk enélkül is megállta volna helyét,ugyanakkor ez a vonal még egy kis mélységet adott a szerelmüknek úgyhogy gond nélkül megbékéltem vele.Egy szó mint száz:Elena és Raphael párosa bizonyos szempontból felülmúlhatatlan és kimondottan szerettem az ő részeiket is,de Dmitri kötete kap egy külön kis részt a szívemben. :) Aztán meglátjuk hogy a Hetek többi tagja mekkora helyet követel majd mellette(na jó Illium-nak máris van egy előre lefoglalt szép nagy helye :D ) úgyhogy nagyon várom a folytatásokat.Soha nem hittem volna,de most már nem is lehet kérdés hogy az Angyali vadász sorozatban új hatalmas kedvencre találtam.

>!
Nikyy18
Nalini Singh: Angyalkard

Nagyon jó volt ez a rész is, de félcsillag levonás mert ez a reinkarnációs dolog nem tetszett. Dimitri-t nagyon sajnáltam amiatt ami a feleségével meg a fiával történt.

>!
Fairy
Nalini Singh: Angyalkard

Hú hát erre a könyvre kevés az öt csillag a sorozat eddigi legjobbja!! ☺❤
Dmitri a kőkemény vámpír akinek belelátunk a múltjába a szenvedéseibe,ezálltal helyére kerül sok minden vele kapcsolatban.
Nagyon nagyon sajnáltam őt a családjával történtek miatt.
Az ilyet nehéz feldolgozni.
Imádom őt a mély és őszinte szerelme a felesége iránt 1000-éven át igazi pasi!!!
Honor méltó párja lesz.
A könyv végén az a plusz meglepett de nagyon tetszett.
Nalini még mindig meg tud lepni!

>!
josageszter
Nalini Singh: Angyalkard

Féltem ettől a résztől, de nagyon jót tett a sorozatnak, hogy nem Elenaek nyáladzását kellett olvasnom és így kezdték visszanyerni az elején róluk kialakított képet.
Dmitri es Honor nagyon jó páros. Dmitri vadsága es kegyetlensege szerencsére megmaradt a könyvben, és nem csak a romantikán volt a hangsúly. Az elején kicsit gyorsnak ereztem a szerelmi szál bontakozását, de szerencsére hamar visszavett az írónő és szépen lassan építgette a szerelmüket, hangsúlyt fektetve mind a kettő szereplő jellemfejlodesere. Szerettem megismerni Dmitri múltját – nekem ő is volt az érdekesebb szereplő – azt, hogy milyen volt es miert lett olyan aki. A krimi szál is jo volt, több feladat is várt megoldásra és közben épült tovább az addigi világ, az arkangyal problémák ugyanúgy nem alltak meg, viszont most a kisebb emberek életébe is betekintést nyerhettünk. Honor szemén keresztül Raphael ujra könyörtelennek tűnt és Elena is igazi vadasznak. A mellékszereplőket meg mindig imádom, főleg Illiumot, de Méreg is mar egyre jobban izgatja a fantáziámat. Aminek külön örültem, hogy az olyan régi szereplőknek is mint Holly Changnek is folyamatosan bontakozik ki a története és nem lett elfelejtve, attól függetlenül, hogy az elso részben tűnt csak fel egy pillanatra. Elegedett vagyok a konyvvel.


Népszerű idézetek

>!
Zsanó

– Túl régóta dolgozunk már együtt – (…)
– Én is mindig ezt mondom – válaszolt Illium –, de Raphael valamiért csak nem hajlandó megszabadulni tőled.

9. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dmitri · Illium
4 hozzászólás
>!
SzAngelika

– Volt már nő, aki visszautasított?
– Egyetlenegy. (…) Őt feleségül vettem.

122. oldal ~ 10. fejezet

>!
SzAngelika

Akkor is szeretni foglak, ha a testem elporlad és a szél hordja szét.

75. oldal, 6. fejezet

>!
Zsanó

Dimitri nézte az erkélyen ülő két nőt, és harmadjára is meggyőződött arról, hogy az angyalok odalent készenlétben állnak, hogy elkapják őket, ha kell.
– Ki kellene oda mennem és bevonszolni őket – jegyezte meg Raphaelnek, amikor az arkangyal megállt mellette.
– Tedd azt! – válaszolt Raphael. – Minden bizonnyal nagyon szórakoztató látvány lesz.

427. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dmitri · Raphael
>!
vmonika_

– Harangvirág – idézte fel az Erotique -ban hallott szót. – Cuki név.
– Én Dmitrit csak Sötét Nagyúrnak hívom.
(…) – Most pedig, cuki Harangvirág (…) – mondd el a Nagyúrnak, mit tudtál meg.

168-169. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dmitri · Honor St. Nicholas · Illium
>!
SzAngelika

– (…) És nem tudott főzni.
Honor szikrázó szemmel nézett fel rá.
– Ezt neki is elmondtad?
– Hát ennyire butának tartasz? (…) Ő úgy tett, mintha imádna főzni, én pedig mintha imádnám a főztjét. És mindketten epedve vártuk a falusi ünnepélyeket, amikor a vásárosoktól vehettünk ennivalót.

318. oldal ~ 27. fejezet

>!
Zsanó

Figyu, nekem aztán semmi alapom arra, hogy figyelmeztesselek, milyen dolog veszélyes pasikkal kavarni, ezért csak azt mondom: a halhatatlanok között élni brutális dolog. Ha bármikor szükséged van, mondjuk segítségre lekötözni Dimitrit és megkínozni egy villával, csak szólj!

369. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elena P. Devereux
6 hozzászólás
>!
RavenS

– Arra gondoltam éppen, hogy te olyan férfinak tűnsz, aki olyan közönnyel törné el a
nyakam, mintha csak a mobiltelefonját roppantaná össze.
Dmitri zsebre vágta a kezét.
– A telefonomat jobban sajnálnám.

Kapcsolódó szócikkek: Dmitri · Honor St. Nicholas
>!
perpetua P

– Volt már nő, aki visszautasított?
– Egyetlenegy. – Befordult a sarkon, és az ajka mosolyra húzódott. Honor legszívesebben a tenyerébe szorította volna az arcát, és a száját a férfi mosolyára tapasztotta volna. – Őt feleségül vettem.

10. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Dmitri · Honor St. Nicholas
>!
perpetua P

– Na, igen. – Elena a másik lányra nézett, a szeme napfény nélkül is ezüstösen ragyogott. – Figyu, nekem aztán semmi alapom arra, hogy figyelmeztesselek, milyen dolog veszélyes pasikkal kavarni, ezért csak azt mondom: a halhatatlanok között élni brutális dolog. Ha bármikor bármire szükséged van, mondjuk segítsek lekötözni Dmitrit és megkínozni egy villával, csak szólj!

31. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Dmitri · Elena P. Devereux · Honor St. Nicholas

A sorozat következő kötete

Angyali vadász sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Karen Chance: Árnyak vonzásában
Darynda Jones: Második sírhant
Lara Adrian: A vámpír csókja
Gena Showalter: Éjsötét titkok
Richelle Mead: A szukkubusz dala
Christopher Moore: Vérszívó démonok
Jeaniene Frost: Az első vércsepp
Gena Showalter: Atlantisz
Rob Thurman: Éjvilág