Angyali ​szárnyalás (Angyali vadász) 315 csillagozás

Nalini Singh: Angyali szárnyalás

Az ​Angyali vadász könyvsorozat lenyűgöző, vad és gyönyörű világa még részletesebben tárul fel a regények mellékszereplőit bemutató négy novellában.
A pompás angyalok múltjának titkai, rideg játszmái és forró szerelmei; a vadászok emberpróbáló küldetései és emberi érzelmei; a veszélyes vámpírok félelmei… A négy történet feltárja a sok részletet, titkokat, amelyeket a regények csak sejtetnek.

Angyali játszmák
Sosem származik jó abból, ha egy vámpírvadász és egy vámpír együtt dolgozik. Pláne, ha a vámpírvadász egy nő, a szóban forgó vámpír egy tapasztalt, őrjítően csinos férfi, aki már többször kicsúszott a vadász markából. De vajon Ashwini képes lesz ellenállni Janvier-nak, miközben elsimítanak egy igen kényes ügyet, amelybe vámpírok, vámpírvadászok és angyalok is belekeveredtek?

Angyali próbatétel
Sara, a Vámpírvadász Céh egyik legjobb vadásza választás előtt áll: Simon, a Céh vezetője felajánlja neki az igazgatói széket. Vajon egy vérbeli vadász… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Egmont Dark Egmont-Hungary

>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2012
414 oldal · ISBN: 9789636294748 · Fordította: Bottka Sándor Mátyás

Enciklopédia 21

Szereplők népszerűség szerint

Illium · Raphael · Elena P. Devereux · Dmitri · Jason · Janvier · Ashwini Taj (Ashblade) · Galen · Sara Haziz · Deacon · Jessamy · Michaela · Nimra · Noel · Callan · Charisemnon · Fen · Simon


Kedvencelte 37

Most olvassa 9

Várólistára tette 89

Kívánságlistára tette 120

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Naiva P>!
Nalini Singh: Angyali szárnyalás

Nagyon szeretem Nalini világát. Most négy olyan nagyszerű novellát kaptam, amelyekből mind a négy történet lehetett volna önálló történet is. Szerettem mind a négy történetbe belemerülni.
Aswini és Janvier párosa volt a legpörgősebb, legdinamikusabb. Sajnos az ő történetüket éreztem a legrövidebbnek, pedig úgy olvastam volna tovább. Folyton fülig ér a szám, amikor az állhatatos, vagány vadász csajszi és a szexi cajun vámpír párbeszédbe kezdett. Janvier badboy faktora 101 százalékos!!! Whoaaa! Imádtam.
A macska-egér játék ezt a fajtáját, amit ők ketten játszottak, kifejezetten szeretem. Annyira érezhető kémia, ami köztük van.
Sara és Deacon megismerkedésének történetére már a sorozat kezdete óta kíváncsi vagyok. Bevallom, kicsit másra számítottam. Szeretem őket, de kicsit gyorsnak, instantnak éreztem az ő szerelmüket. Örültem Elena többszöri felbukkanásának.
Először úgy gondoltam, hogy Nimra és Noel története fog a legkevésbé érdekelni, mivel a sorozat eddigi történéseit ők egyáltalán nem befolyásolták. Még csak nem is emlékszem, hogy olvastam volna róluk korábban. (Talán csak Noelről) Mégis kellemesen csalódtam.
A végére hagyta az írónő a legjobbat, legerősebbet. Jessamy és Galen története egyszerűen varázslatos volt. Ez volt a kedvencem a 4 közül.
Igaz, számomra a hetek közük Galen a legkevésbé szimpatikus, de nagyon jó volt olvasni a marcona barbár angyal és a nagyon aranyos, nagyon bölcs, sérült szárnyú angyallány közös történetéről. Tipikusan ellentétek vonzák egymást szereli történet, de ezt éreztem a legösszetettebbnek, legmélyebbnek. Amikor csak megjelent Illium, örömömben tapsikoltam. Úgy gondolom, hogy ötödik novellaként elfért volna a halandó lány és a legszebb kék angyalfiú közös története, de mivel belőle kevés nem elég, míg élek, remélek; hogy egyszer saját történetet, (sőt!) saját sorozatot kap a kis huncut.

7 hozzászólás
vmonika_>!
Nalini Singh: Angyali szárnyalás

És ezennel kész, kivégeztem az írónő minden magyarul megjelent könyvét! És persze ezek után a kis novellák után igazán kedvem támadt újraolvasni a sorozatot, szerintem fogom is hamarosan. :-) És most már biztosan tudom, hogy szerelmes vagyok az angyalokba, és főleg a szárnyaik… angyalszárnyakat akarok simizni:-)

Angyali játszmák
Emlékszem, már felfigyeltem egyszer Ashwini és Janvier cívódására, és jót mosolyogtam magamban ezen a furcsa macska-egér játékon. Az egyetlen gondom ezzel az volt, hogy nagyon rövid. Ha nem is egy könyvben, de egy hosszabb novellában szívesen olvasnék még róluk. :-)

Angyali próbatétel
Mindig is aranyosnak találtam Sara és Deacon párosát, kedveltem mindkét szereplőt, mert látszott rajtuk, mennyire szeretik Elenát. Ebben a novellában a lány fel is bukkan egy időre, és jót somolyogtam, mikor közölte, hogy három méternél közelebb nem merészkedne egy arkangyalhoz. magamban pedig körülbelül ilyeneket mondogattam hogy: dehooooogyneeem foooogsz! Visszatérve Sara-ra és Deacon-re, jó volt megismerni a történetüket, hogy hogyan találkoztak, miként jöttek össze, és jót mosolyogtam a végén Hóhéron. :-)

Angyal és farkasa
Nekem valamiért ez volt a kedvencem. Nem is tudnám megmondani a pontos okát…talán mert sok-sok érzelem volt benne, és főleg Nimrát, de Noelt is sikerült igazán megkedvelnem. Az pedig csak hab a tortán, hogy milyen aranyos volt a vége, csak úgy olvadoztam. :-)

Angyalszárny
Nekem ez a novella tetszett a legkevésbé. Nem tudnám megmondani, miért, talán mert Galen nem volt annyira szimpatikus. Persze, nem sokkal marad el a többitől, csak ezt egy icipicit gyengébbnek éreztem, de talán mert Nimra és Noel története úgy megfogott. Apropó, mondtam már, hogy teljesen oda lettem Jessamy kis angyalgyerekeiért? Egyszerűen iszonyú édesek az aránytalanul nagy szárnyukkal és a kis testükkel. :-)

Összességében nekem nagyon tetszett, örülök, hogy kaphattam még egy kis Singh-t, és persze igazán jó alap ahhoz, hogy az embernek kedve támadjon újraolvasni az egészet. Aki szereti a sorozatot, az ezt se hagyja ki. :-)

8 hozzászólás
meteoritastar>!
Nalini Singh: Angyali szárnyalás

Ez a könyv kellemes csalódás volt. Egyébként, csak azért vettem meg, mert érdekelt Jessamy és Galen története. :)):)) és a borító is nagyon tetszett. Pedig már korábban eldöntöttem, hogy nem fogom elolvasni. De utánna megláttam jó áron a boltban és egyszerűen hozzám tapadt :)):))
De most nagyon örülök, hogy így történt. Igaz, nem sorba mentem a történeteken, de ez így volt jó, ilyen hangulatom volt.
Egyik story-nál se kell számítani hatalmas harcokra, izgalmakra, csak kis szösszenet van bennük, ami pont elég, hogy a párok megismerjék egymást. De annál több szócsata, vágyakozás és érzelem, már amit vámpírok, vadászok és angyalok kit tudnak vagy kiakarnak mutatni :)):))
Az első történet könnyed és szorakoztató volt. Bár az alakulásán meglepődtem. spoiler Szívesen olvastam volna még Ashwini és Javier harcáról. Megérdemeltek volna egy teljes könyvet.

Nagyon érzelmesnek, romantikusnak spoilerinkább csak a 4. történet mondható. De nekem az lett a kedvencem. A repülés, Galen, Jessamy, Illium, Raphael, Dimitri… jajj…. imádtam,. Hiába nem volt hosszú a történet, de nekem kerek és egész volt és sokszor vicces is :)):)) spoiler Ráadásul elérte, hogy izguljak is. spoiler

Sara és Deacon spoiler története elöször nem vonzott. Ezért hagytam másnapra. De kár volt. Mert nagyon élveztem, szórakoztató volt. És Elenának nagyon örültem. spoiler
Noel és Nimre története szomorú és érzelmes volt., de kicsit lassan fogott meg. Elöször is idő kellett, hogy beazonosítsam, hogy ki kicsoda. Mire idáig eljutottam, a cselekmény is alakulóban volt, és végül tetszett. De így is ez lett a sereghajtó.
Aki szereti a sorozatot, az ne hadja ki. Mert minden ami ezzel a világgal kapcsolatos, azt meg kell ragadni, mindegy, hogy kiknek a szemén keresztül. :)):))

4 hozzászólás
kocybaba P>!
Nalini Singh: Angyali szárnyalás

Bár nem vagyok oda a novellás kötetekért, erre érdemes volt sort keríteni.:) Egy cseppet sem okozott csalódást, és kapásból 4 rövidke, de annál remekebb történettel gazdagodtam.
Az első, Ashwinié és Janvieré egy nyomozás köré épült. Élvezetes szösszenet volt, ami leginkább ízelítője, ígéretes kezdete volt kapcsolatuknak, és aminek sejtésem szerint még jó kis folytatása lesz.
Másodszorra Sarah és Deacon került sorra. Korábbról már érdekelt hogy lettek ők társak, úgyhogy nagyon örültem, hogy végre láthattam.
Aztán jött Nimra és Noel. Érdekes felállás volt az övék és szerettem a párosukat. Nimra állatszeretete angyal létére pedig kiemelkedő és megható volt.
És a legjobb maradt a végére, a törékeny alkatú Jessamy és a barbár Galen. Összetettebb, és valamivel hosszabb rész volt mint a többi, nem kis örömömre. Nagyon szívesen olvastam róluk és egyes fejezetekre többször is visszatértem.
Akit pedig még nem tudok szó nélkül hagyni, az Illium.*-* Ez a drága Harangvirág! Ismét jó pár, szívemnek kedves pillanatot szerzett.

4 hozzászólás
Tamlilla>!
Nalini Singh: Angyali szárnyalás

Mindegyik történetet szerettem, mindig az volt a kedvenc, amit épp olvastam. Nagyon jó ez a sorozat.

Trice29>!
Nalini Singh: Angyali szárnyalás

Hihetetlenül jó történeteket vegyítettek egy kötetbe. Faltam a sorokat és nagyon olvastam volna még. Nem tudok kedvencet választani, mert mindegyik történetben más nyűgözött le. Szuper volt ♥

Marcsi P>!
Nalini Singh: Angyali szárnyalás

És vége… :(
Nincs több Nalini kötet. Húztam, halasztottam amíg csak lehet, de nincs tovább.
Igaz angolul van még két rész az angyalos sorozatból és rengeteg az alakváltós sorozatból, de Bottka Sándor Mátyás annyira fantasztikusan fordította mindegyik Nalini kötetet, hogy vérzik a szívem. :(
Mindegyik történet tetszett, a kedvenc egyértelműen Galen-ék története, de Ashwini-éken is rengeteget mosolyogtam.
Bennem még él a remény, hogy lesz olyan kiadó, aki potenciált lát Nalini könyveimben.

7 hozzászólás
felícia97>!
Nalini Singh: Angyali szárnyalás

Azt hiszem így több rész után már nem kell mondanom mennyire a szívemhez nőtt ez a sorozat,éppen ezért nem is volt kérdés,hogy ezt a kiegészítő novellás kötetet is el fogom olvasni.Örülök,hogy Nalini megírta ezt a négy történetet mert ezzel is csak még inkább megszerettette velem az angyali vadász sorozatot és annak szereplőit.Azt kell mondjam mind a négy kis novella nagyon tetszett,de persze azért van favorit közülük.:) A legkedvesebb számomra egyértelműen Galen és Jessamy története volt,hiszen arra már a második kötet apró utalásai óta rendkívül kíváncsi voltam. Nem is kellett csalódnom.Jó volt megismerni a Hetek talán egyik legzárkózottabb és legkeményebb tagját,hogy hogyan kötött ki Raphael mellett és lett az arkangyal bizalmas körének tagja,na és persze látni azt hogy a kemény külső mögött Galen-ban is ott rejtőznek a gyengéd érzelmek,főleg ha Jessamy-ról van szó. :) Nagyon kedveltem Jessamy-t is,aki a nemes és érző szívével az egyik legszerethetőbb angyal a történetben.Szép párost alkotnak ők ketten,kár hogy csak a novella erejéig pillanthattunk bele a kapcsolatukba,mert én szívesen olvastam volna egy egész könyvet is róluk. Sorban a második kedvencem Ashwini és Janvier rövid ,ellenben nagyon is addiktív része volt.Imádtam kettejük párosát,éppen emiatt kevés is volt belőlük az az alig 70 oldal,de tudom hogy a későbbiekben kapnak egy kötet szóval már alig várom! :D Sara és Deacon sztorija kb egy szinten van nálam Ash-ékkel,kimondottan érdekes volt látni hogy ismerkedtek meg,és ezáltal kaptunk egy kicsit nagyobb rálátást a céh világára is.Az meg csak hab a tortán hogy a párbeszédeiken milyen jól szórakoztam. :) A sort pedig Nimra és Noel története zárja,ami szintén nem volt rossz,egyszerűen csak többi kedvelt szereplő mellett nem tudott akkora benyomást gyakorolni rám,ettől függetlenül viszont örültem hogy őket is megismerhettem.És most jöhet is Jason.Nagyon kíváncsi leszek hogy az írónőnek mit sikerül összehoznia Raphael kémfőnökéről. :)
Ui: Még mindig Illium a kedvencem.Hihetetlen hogy mekkora arc. :D

_Leelan_>!
Nalini Singh: Angyali szárnyalás

A legjobban Galen és Jessamy története tetszett. Igazából csak emiatt szerettem volna ezt a könyvet.
A többi történet is jó, de valahogy nem volt az igazi a számomra.

deen>!
Nalini Singh: Angyali szárnyalás

Mind a négy novella nagyon tetszett, de a kedvencem Jessamy és Galen története lett. Ez utóbbi történetben az írónő szerintem felülmúlta önmagát. Annyira szépen írta meg ezt a szerelmet, ami a repülni nem képes Tanár és a barbár harcos között bontakozott ki. A történetekkel olyan részletek jöttek elő, amik még Raphael és Elena története előtti időkből származtak. Ashwini és Janvier párharca, ami inkább szerelmi civódás, mintsem vérre menő küzdelem. Ashwiniről szívesen olvasnék még többet, a múltjában sok mindent rejteget. Sara sem volt mindig Céh vezető, igazi harcos volt még azelőtt és Deacon-nal érdekes ügy kapcsán ismerkedett meg. A harmadik történetben az is kiderült, hogy egy angyal is megőrizheti az emberségét, csak jól el kell rejtenie, ha azt szeretné, hogy féljék a hatalmát. Nimra és Noel története bizonyította, hogy egy angyal és egy vámpír is lehet igazi társ. Jó kis kiegészítő kötet volt, ami teljessé tette az Angyali vadász sorozat köteteit.


Népszerű idézetek

Zsanó>!

– Nézzük, milyen gyors vagy igazából, harangvirágom!
(…)
– Ó, csak nem mindketten elhibáztátok? – Színpadias, megjátszott sajnálkozással a hangjában folytatta. – Szegény drágáim!
– Azt hiszem, megfeledkezel arról, hogy én arkangyal vagyok – intette tiszteletre száraz hangon Illiumot Raphael.
A kék angyal a bűntudat legkisebb jele nélkül lenevetett rá.
– Megpróbáljátok újra? Ígérem, hogy nagyon lassan mozgok majd, mert tudom, hogy mindketten olyan öregek vagytok!
Galen Raphaelre pillantott.
– Hogy lehet, hogy még életben van?
– Senki sem tudja elkapni.

342-343. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Galen · Illium · Raphael
Sunshine>!

– A testi épséged érdekében mondom: talán jobb lenne, ha nem úgy festenél, mint a macska, aki beszabadult a tejfölös bödönhöz, amikor legközelebb Jessamyval találkozol.
Galen mosolyából a fogai is kivillantak.
– A férfinak joga van kinyilvánítani, ha udvarol valakinek. – És mindenki tudtára adni, hogy aki az útjába kerül, azt kibelezi.
A kék szárnyú angyal megrázta a fejét.
– Micsoda barbár! Egy dolog kinyilvánítani, és egy másik kalapáccsal egyenként mindenki fejébe verni az információt.

Angyalszárny - 9. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Galen · Illium
Sunshine>!

– Illium szerint annyi finomság szorult belém, mint egy tompa bunkóval hadonászó medvébe. De a tompa bunkós medvék hatékonyak.

Kapcsolódó szócikkek: Illium
Sunshine>!

– Raphaelnek nincs udvartartása – válaszolt Dmitri. Levett egy polcról egy vékony tőrt, és figyelmeztetés nélkül a magas terem plafonja felé hajította.
Illium felreppent, mintha puskából lőtték volna ki, fél kézzel elkapta a levegőben a tőrt, és ugyanazzal a mozdulattal vissza is dobta a vámpír felé. Dmitri elkapta a markolatát, éppen mielőtt a penge az arcába fúródott volna.
– Nem látja értelmét annak, hogy helyes semmittevők lebzseljenek körülötte.
Galen figyelte, ahogy Illium leszáll a földre: senkit nem látott még ilyen pontos manőverrel földet érni. A fiatal angyal szárnyának szépsége nem rejtette el az erőt, amely ehhez a mutatványhoz kellett. Ekkor jött rá, hogy Illium szándékosan mutatja magát kellemes, szórakoztató díszítőelemnek. Így senki sem feltételezné, hogy milyen veszélyes igazából.
Illium meglátta, hogy Galen nyíltan végigméri, és válaszul olyan bonyolult, és ékes bókot mutatott be, ami Lijuan bármelyik nagyképű udvaroncának becsületére vált volna.
– Parancsol az úr egy tőrt a torkába ma reggelire? – A hangja kifinomult és előkelő volt, de az aranyszemekben kacérság villant.
– Ugye nem engeditek egyedül az utcára? – kérdezte Galen Dmitritől, és magában már azt latolgatta, milyen hasznát veheti Illium képességeinek.
– Csak ha muszáj.

Kapcsolódó szócikkek: angyal · Dmitri · Galen · Illium
RavenS>!

– Parancsol az úr egy tőrt a torkába ma reggelire? – A hangja kifinomult és előkelő volt, de az aranyszemekben kacérság villant.
– Ugye nem engeditek egyedül az utcára? – kérdezte Galen Dmitritől, és magában már azt latolgatta, milyen hasznát veheti Illium képességeinek. – Csak ha muszáj.

Angyalszárny - 2. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Dmitri · Galen · Illium
perpetua P>!

– Megpróbáljátok újra? Ígérem, hogy nagyon lassan mozgok majd, mert tudom, hogy mindketten olyan öregek vagytok!
Galen Raphaelre pillantott.
– Hogy lehet, hogy még életben van? – kérdezte.
– Senki sem tudja elkapni.

Angyalszárny - 8. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Galen · Illium · Raphael
Zsanó>!

– Menj, vegyél fel egy inget, és gondolatban is mássz ki az ágyból!
– Lehetetlen, ha a közelemben vagy.
– Képzeld azt, hogy puska van a kezemben. Tudod mit? Képzeld azt, hogy célkeresztben vagy.
Janvier felsóhajtott, végigsimított reggeli borostáján.
– Imádom, amikor mocskos dolgokat mondasz!

13. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ashwini Taj (Ashblade) · Janvier
Sunshine>!

– Csak intézd el, hogy én vadásszak rá legközelebb, oké?
– Oké. – A Céh igazgatója felsóhajtott. – De van egy kérdésem.
– Mondd!
– Akkor ti most flörtöltök?
Ashwini érezte, hogy fülig szalad a szája.
– Ha a következő vadászaton nem csinálok belőle krokodileleséget, akkor talán.

Kapcsolódó szócikkek: Ashwini Taj (Ashblade) · Sara Haziz
Serafina>!

Galen figyelte mindezt, de nem avatkozott közbe… és rendszeresen a földbe döngölte Dmitrit.
A vámpír a legutolsó forduló után letörölte felrepedt ajkáról a vért, és fejcsóválva megjegyezte:
– Mazochistának kell lennem, hogy mindig újra elveretem magam veled.
– Nem. Csak eltökélten javítani akarod a képességeidet.

178. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dmitri · Galen
RavenS>!

– Ugyan már! – vitázott változatlanul kényelmesen a férfi. – Egyszer már végigvezettelek a mocsáron, édes! Rengeteg nedves talaj, ahol a nyomolvasó sok-sok áruló jelet találhat!
– A vadászat végére meg penész nőtt a lábujjaim között.
– Most már a penészt is irigylem! Látod, mit csinálsz velem?! – A szavai incselkedők voltak, a tekintete lángnyelvekként perzselte végig a lány testét.
– Ha még egyszer arra kényszerítesz, hogy olyan szottyos helyen vadásszak rád – Ashwini gyomra összerándult, amikor a férfi végighordozta rajta a tekintetét, sokkal birtoklóbban, mint ahogy erre bármi joga lett volna – esküszöm, hogy lenyomom a torkodon a rohadt penészedet.

9. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ashwini Taj (Ashblade) · Janvier
25 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Angyali vadász sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

A. G. Hawk: Időtlenségbe zárva
George R. R. Martin – Gardner Dozois (szerk.): Zsiványok
Sam Weller – Mort Castle (szerk.): Árnyak és rémek
J. R. Ward: Irigység
Kim Harrison: The Good, the Bad, and the Undead – A jó, a rossz és az élőhalott
Laurell K. Hamilton: Végzetes flört
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia
Darynda Jones: Második sírhant
J. R. Ward: Éjsötét szerető