Angyalháború (Angyali vadász 6.) 54 csillagozás

Nalini Singh: Angyalháború

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Az angyalok lezuhannak az égből, ismeretlen erő taszítja őket vesztükbe. A vámpírok megbetegszenek, halhatatlanságuk sem védi őket a képtelen kórtól.
A vámpírvadász Elena Deveraux és társa, Raphael arkangyal a várost tépázó pusztítás forrását keresik, hogy elejét vegyék az értelmetlen haláleseteknek, és felkészülhessenek egy ellenséges arkangyal most már bizonyosan közelgő támadására.

Eredeti mű: Nalini Singh: Archangel's Legion

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
552 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633998922 · Fordította: Császár László

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Illium · Raphael · Elena P. Devereux · Aodhan · Janvier · Ransom Winterwolf · Sara Haziz · Izak (Izzy)


Kedvencelte 11

Most olvassa 12

Várólistára tette 84

Kívánságlistára tette 97

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
DarknessAngel
Nalini Singh: Angyalháború

Annyira szeretem ezt a sorozatot! *-* Elena és Raphael tökéletes párt alkotnak. Akárhányszor veszekednek, vagy nem értenek egyet a másikkal, mindig képesek közös nevezőre jutni, és így nem drámázni fölöslegesen. A legjobb dolog, amikor igazi csapatként, párként együtt dolgoznak, és amikor egymás mellett harcolnak.
Bevallom, Elena tesóiról már meg is feledkeztem, olyan rég nem olvastam már újra. Ideje lenne ezt orvosolni.
Lijuannal úgy tűnik, még mindig csak a gond van. Legalább annyira utálom, mint Michaelát. xP
Naasir érdekes karakter, alig várom, hogy többet is megtudjak róla. Viszont Illium!!! Még mindig az ő könyvét várom a legjobban. *-* Valamint, most már Aodhan-ról is szeretnék egy külön sztorit. Mik történtek ebben a részben. Teljesen ledöbbentem. spoiler
Nem tudom, ki-e bírom várni a következő részt magyarul, mivel végre Ashwini és Janvier jön!♥♥♥

5 hozzászólás
>!
deen
Nalini Singh: Angyalháború

Jó volt visszatérni Raphael és Elena kettősére. Bár a Hetek történetei is érdekesek és izgalmasak, de nekem mindig is Raphael és Elena lesz a kedvencem. A cselekmény lassan indul, de mégis izgalmas, pontról pontra érünk közelebb az elkerülhetetlenhez. A kérdés persze az, hogy a Zuhatag okozza a változásokat, vagy az arkangyalok nem bírnak magukkal és világuralomra akarnak törni. spoiler az egyik legunszimpatikusabb szereplő, nem csodálom, hogy az írónő újra és újra visszatér hozzá és a spoiler, ha borsot akar törni a többi arkangyal orra alá. Nagyon sok minden történik ebben a részben, rengeteg a veszteség, a fájdalom és a végére tényleg teljesen kilátástalanná válik a helyzet. Elena még mindig inkább halandó, mégis kénytelen felvállalni a hitves kötelességeit, amiktől Raphael eddig megkímélte. Kettejük kapcsolata szilárd mégis mind kettejüknek vannak félelmei, amikre csak együtt találhatják meg a megoldást. Nagyon szerettem a szócsatáikat, hangtalan beszélgetéseiket. A harcra készülve egyre inkább rájönnek arra, hogy szükségük van egymásra és már nem tudnak egymás nélkül létezni. Nagyon várom, hogy hogyan folytatódik a történet.

>!
Bagneso
Nalini Singh: Angyalháború

NA! VÉGREEE!!! – mondom én, mert olyan sokat kellet várni a folytatásra, és mert végül meg is érte a sok várakozást, hiszen elképesztő élmény volt ismét elmerülni ebben Nalini Singh kreálta, csodálatos világban! :) De azért nagyon remélem, hogy a következő rész megjelenéséig nem telnek el megint évek! Nem túlzást azt állítanom, hogy tobzódtam az olvasottak okozta élményekben és érzésekben, olyan hihetetlen volt, hogy megint ebben a különleges világban, és ezek között a még különlegesebb teremtmények között lehetek. Az egyik legszebb és legélénkebb képzeletbeli film pergett a lelki szemeim előtt olvasás közben az írónő határtalan fantáziájának és érzékletes stílusának hála. Hogy a cselekményről már ne is beszéljek, ami elképesztően izgalmas volt! Csak olvasás közben kezdtem igazán felfogni, mit is takar valójában a könyv címe, mi vár a szereplőkre közben és milyen mindent elsöprő dolog is veszi kezdetét. Voltak is heves pulzusugrálások az utolsó kb. 100 oldalon, amikor belecsaptak a közepébe. Elena és Raphael párosának főszerepben való visszatérte pedig maga volt a csúcs! :) Valósággal dagonyázni lehetett az érzéki és meghitt jeleneteikben. Annyira jó ötlet volt az írónőtől így visszahozni őket, hogy nem hagyta véget érni a történetüket az egymásra találással és szerelembe eséssel, hanem továbbra is figyelemmel kísérhetjük az életük, a kapcsolatuk alakulását, ami fordulatokban, érzelmekben és persze önmagukkal, kicsit egymással, de főleg a rosszakaróikkal való küzdelmekben gazdag. Közben pedig a Hetek többi tagjáról sem feledkezik meg a szerző. Eddig alig látott, kevésbé ismert tagok kaptak nagyobb szerepet ebben a kötetben, és mondhatom teljesen levett a lábamról a szikrázó és visszahúzódó Aodhan, na meg a vad és veszélyes Naasir is. Nem tudok rosszat mondani a könyvről, mert nem is lehet! Persze biztosan az évekig tartó hiány miatt is volt egy picivel nagyobb a lelkesedésem, mikor végre a kezembe vettem, de ettől függetlenül is imádtam, egyáltalán nem okozott csalódást, és tényleg megérte a várakozást! Fantasztikus fantázia az egész! :) ❤

>!
meteoritastar P
Nalini Singh: Angyalháború

Szeretem ezt a sorozatot, de valamirt elég nehezen rádózok bele az adott részekbe. Kell több oldal is. De utánna teljesen elveszek benne. Egyszerűen elvarázsol, ahogy repülést, az angyalok gyönyörű szárnyait, ezt a világot magam elé képzelem.
Nem is beszélve Elena és Raphael kapsolatáról. Anyira tetszik, hogy az arkangyal annyira arkangyalosan viselkedik, de Elenával másképp. Pláne, mikor gondolatban beszélgetnek. Imádtam, hogy Raphael többször is viccelődött, mosolygot és nevetett is. Olyan jó volt ezeket a részeket olvasni.
Nem is beszélve a régi kedvenceimről: Dimitri , Jason / bár ők nem sziporkáztak annyira/, de ott volt Naasir és Aodhan éééééés Illium.
A történet lassan indult be, de határozottan érdekesen. Ötletem nem volt, hogy mi lesz ebből. Háború persze, de hogy hogy és mi lesz a végkifejlet…. ???? Aggódtam, hogy kiktől kell majd elbúcsúznom.
Azért akadtak a vége felé elméleteim, hogy hogy fog alakúlni a törétnet, de meglepett.
Mikor is jön a következő rész?????????
Nagyon várom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

spoiler

>!
Marcsi P
Nalini Singh: Angyalháború

Őszintén szólva Nalini alakváltós sorozata sokkal nagyobb kedvenc és sajnos vérzik a szívem, hogy nem arra sikerült megegyezni, de nem akarok persze hálátlan lenni, ez is nagy dolog, csak… hát értitek. :(

Elena és Raphael tökéletesek együtt spoiler, és külön öröm, hogy kicsit jobban is megismerhettük az eddig a háttérben húzódó karaktereket. Azt nem értem miért nem lehet valahogy megfékezni ezt a nőt, azon kívül hogy megaöreg spoiler. Az erotikus részek amiből szerintem 10x több van eddig bármikor nagyon érzékletesre sikerültek, bár sajnos – itt a sorozattal a következő gondom – nem igazán hat meg érzelmileg Elena és Raphael kapcsolata. :/
Mivel nagyon rég olvastam az előző részeket, nem is emlékeztem kb. Aodhan-ra, de most kimagaslott, alig várom a könyvét! Nagyon érdekes az alaphelyzete és biztos, hogy fincsi kis könyve lesz! ;) :D

A fél csillagot pedig sajnos a nekem túlságosan vontatott kezdésért kellett levonnom. :/ Biztos, hogy azért is tartott ennyire sokáig (120.oldal) mire belerázódtam, mert 1000 éve olvastam az előző részeket, de mindenki ismeretlennek hatott, nem éreztem a hazaértem érzést. :/

>!
Gaby33
Nalini Singh: Angyalháború

Ez a sorozat talán az egyik legnagyobb kedvencem. Nagyon vártam már, hogy végre megjelenjen ez a rész is magyarul. Az első könyvtől kezdve eddig minden részt imádtam, ez a rész sem okozott természetesen csalódást. Nagyon izgalmas volt a történet, rengeteg minden történt benne, egy pillanatra sem unatkozik az olvasó, csak falja, olvassa az oldalakat. Elena és Raphael párosa még mindig a legjobban kedvelt párosom egyike. Nagyon szeretem, hogy az írónő finoman adagolja az újabb és újabb információkat a Hetek-ről, miáltal mi olvasónk egyre türelmetlenülebbül várjuk az újabb részeket.
Új kedvencem pedig Naasir lett, remélem kiadják az ő könyvét is, és nagyon remélem, hogy nem évek múlva…
Ez a sorozat továbbra is marad a kedvencem és várom az újabb könyveket!

>!
schalby P
Nalini Singh: Angyalháború

Nagyon örültem, hogy végre olvashattam a folytatást. Nag, nagyon hiányzott mindenki már :) Nekem kicsit furcsa volt az új fordító mert annyiszor olvastam az előző köteteket, hogy a nyelvezet elérési rögtön feltűntek. Kicsit más de a lényeg megjelent és ott van a többi mellet és remélem a folytatása is nemsokára ott lesz. A történet mint mindig izgalmas és fordulatos, meglepetésekkel de ennek így kell lennie.

>!
Paulina_Sándorné
Nalini Singh: Angyalháború

Imádtam újra Raphael-lel és Elena-val „találkozni”. Számomra ők egy nagyszerű párost alkotnak. Raphael nagy kedvencem. Imádom, ahogy néha mogorvának tűnik, de mégis ott van mögött az a férfi, aki nagyon szereti a nőt. Imádom a szócsatáikat. Az író nagyszerűen ír, szinte láttam magam előtt a történeteket. A szívem összeszorult spoiler

>!
Gyöngyöm P
Nalini Singh: Angyalháború

És akkor itt volt a számomra és sokak számára új rész. Gyorsan ledaráltam ugyanis az előző köteteket,hogy teljesen ráhangolódjak erre.
Nem is csalódtam.
A történet jó volt, érdekes és izgalmas. Nagyon szeretem Raphael és Elena párosát. Örülök, hogy végre kicsit érthetőbbé vált Jeffrey viselkedése, bár továbbra is elítélem amiért eltaszította magától a lányát és ahogy most is viselkedik a legkisebb gyermekével.
Egy pillanatig én is megijedtem, h Raphaelnek „csak” gyógyító képessége lesz. De fellélegeztem, amikor kiderült, hogy mekkora hatalommal is ruházta fel az a szerelem amit Elena iránt érez!
De ha őszinte akarok lenni akkor ebből a hullakeltegető vénjányból nagyon kezd elegem lenni. Igazán megtalálhatnák már a módját, h kiiktassák valahogy. Kíváncsi leszek milyen megoldást fog rá kitalálni az írónő. Mert tuti lesz vmi jó módszer:)

Egyetlen dologgal nem vagyok kibékülve. Köszönöm, hogy a kmk talált egy fordítót aki viszonylag gyorsan lefordította nekünk a regényt, miután az eredeti fordítónak sajnos gondjai akadtak. De kérem alássan… olyan szép a magyar nyelv. Annyi sok szinonímát használunk. Könyörgöm a következő részekben Raphael „farkát” legyen szíves néha legalább máshogy is nevezni. A szexjelenetek szabájosan idegesítettek, mert a korábbi kötetekhez képest jelentősen csökkent az intimebb kifejezések száma. Mindenhol csak farok, farok, farok. A spoiler felszólításon egyenesen megütköztem. Valahogy nem illett bele az arkangyalról alkorott képbe, hogy így beszéljen.

Ezt leszámitva viszon tényleg hálas vagyok, hogy felkarolták a sorozatot és remélem a többi kötetre is számíthatunk a jövőben.


Népszerű idézetek

>!
DarknessAngel

– Az örökkévalóság mit sem jelentene nélküled, hiszen nincsen a világon semmilyen hatalom vagy képesség, melyet fel nem adnék érted.

195. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Raphael
>!
Katara_Phoenix P

– Illium imád táncolni a világgal. Én inkább nézem.

131. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aodhan · Illium
>!
lizzyke21

Amíg veled nem találkoztam, nem ismertem a félelmet, Elena.
Úgyhogy bölcsen használd a hatalmadat.

84. oldal

>!
DarknessAngel

Gyors csók, és a fegyverforgatás miatt bőrkeményedéses ujjak végigsimítottak Raphael arcán.
– Nem maradok sokáig.
Az arkangyal figyelte, ahogyan senki máséval össze nem hasonlítható szárnyát kitárva, éjfél és pirkadat keverékeként száll el a távolba, és pontosan tudta, hogy ha bárki egy ujjal bántani merészelné, saját becsületét is feláldozva, de bosszút állna érte.

90. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elena P. Devereux · Raphael
>!
Katara_Phoenix P

– És ha minden igaz, akkor megalapítottam a Testőrségemet is.
– Tényleg? Kit választottál?
– Izzyt – felelte Elena, majd elmesélte neki, mi történt.
Raphael felnevetett.
– Természetesen ez azt is jelenti, hogy amint felépült, kénytelen leszek nagyon intenzív kiképzésnek alávetni az elérhető legkeményebb embereim keze alatt, úgyhogy könnyen lehet, hogy hamarosan bánni fogja,

142. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elena P. Devereux · Izak (Izzy) · Raphael
>!
Katara_Phoenix P

– Parancsodnak megfelelően visszatértem, kedves Harangvirág.

165. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Illium · Janvier
>!
Katara_Phoenix P

– Akarod, hogy meséljek a szeretőimről, csak hogy kevésbé kelljen sajnálnod?
Elena oldalra billentette a fejét.
– Többes számban?
– Nem szeretném, ha rossz kép alauklna ki benned – válaszolta Illium, majd játékosan megrángatta Elena hajfonatát, és elindult az ajtó felé.

178. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elena P. Devereux · Illium
>!
Katara_Phoenix P

– Amikor a Testőrséged tagjait válogatod, megtennéd majd, hogy legalább számításba veszel? – Tekintetében könyörgés. – Tudom, hogy még nagyon fiatal vagyok, de a legkevésbé sem bánom, ha…
– Várj csak! – mondta Elena, oldalra billentve a fejét. – Ugye tudod, hogy nekem nincsenek testőreim? (…)
– Nem, nem testőrökre gondoltam. Hanem a Testőrségre.
Elena ez alkalommal már hallotta a nagybetűt a szó elején. (…)
– Tekintsd magad az első tagnak.
Izak mosolya mintha az egész kórtermet fénnyel árasztotta volna el.

138. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elena P. Devereux · Izak (Izzy)
>!
sk30

– Kénytelen vagyok egyetérteni a szépfiúval… ennek a háznak égnie kell – jegyezte meg Ransom, amikor megint kint voltak az utcán, a lepukkant villa előtt.
– Te szépfiúnak nevezted Illiumot? – Elena horkantva nevetett, és örült,hogy végre valami mással foglalhatja le a gondolatait, mint a város fölé súlyos felhőként nehezedő halál. – Néztél tükörbe mostanában?
– Rendes férfihoz hasonlóan vannak sebhelyeim.

>!
zselyke25

….élvezzem a jelent, mert hamarosan nem leszünk ezen a földön, és az ember azt sem tudhatja, mi lesz egy óra múlva, nemhogy másnap.

140. Oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Darynda Jones: Második sírhant
Kim Harrington: Clarity – A tisztánlátó
Rachel Vincent: Rogue – Latrok
Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia
Amanda Stevens: Örök kísértés
J. R. Ward: Éjsötét szerető
Helena Silence: Ezüsthíd
Nora Roberts: Bűbájosok
Charlaine Harris: Holtak klubja