Angyalháború (Angyali vadász 6.) 33 csillagozás

Nalini Singh: Angyalháború

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Az angyalok lezuhannak az égből, ismeretlen erő taszítja őket vesztükbe. A vámpírok megbetegszenek, halhatatlanságuk sem védi őket a képtelen kórtól.
A vámpírvadász Elena Deveraux és társa, Raphael arkangyal a várost tépázó pusztítás forrását keresik, hogy elejét vegyék az értelmetlen haláleseteknek, és felkészülhessenek egy ellenséges arkangyal most már bizonyosan közelgő támadására.

Eredeti mű: Nalini Singh: Archangel's Legion

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
552 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633998922 · Fordította: Császár László

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Raphael · Elena P. Devereux


Kedvencelte 10

Most olvassa 13

Várólistára tette 86

Kívánságlistára tette 103

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
DarknessAngel
Nalini Singh: Angyalháború

Annyira szeretem ezt a sorozatot! *-* Elena és Raphael tökéletes párt alkotnak. Akárhányszor veszekednek, vagy nem értenek egyet a másikkal, mindig képesek közös nevezőre jutni, és így nem drámázni fölöslegesen. A legjobb dolog, amikor igazi csapatként, párként együtt dolgoznak, és amikor egymás mellett harcolnak.
Bevallom, Elena tesóiról már meg is feledkeztem, olyan rég nem olvastam már újra. Ideje lenne ezt orvosolni.
Lijuannal úgy tűnik, még mindig csak a gond van. Legalább annyira utálom, mint Michaelát. xP
Naasir érdekes karakter, alig várom, hogy többet is megtudjak róla. Viszont Illium!!! Még mindig az ő könyvét várom a legjobban. *-* Valamint, most már Aodhan-ról is szeretnék egy külön sztorit. Mik történtek ebben a részben. Teljesen ledöbbentem. spoiler
Nem tudom, ki-e bírom várni a következő részt magyarul, mivel végre Ashwini és Janvier jön!♥♥♥

5 hozzászólás
>!
deen
Nalini Singh: Angyalháború

Jó volt visszatérni Raphael és Elena kettősére. Bár a Hetek történetei is érdekesek és izgalmasak, de nekem mindig is Raphael és Elena lesz a kedvencem. A cselekmény lassan indul, de mégis izgalmas, pontról pontra érünk közelebb az elkerülhetetlenhez. A kérdés persze az, hogy a Zuhatag okozza a változásokat, vagy az arkangyalok nem bírnak magukkal és világuralomra akarnak törni. spoiler az egyik legunszimpatikusabb szereplő, nem csodálom, hogy az írónő újra és újra visszatér hozzá és a spoiler, ha borsot akar törni a többi arkangyal orra alá. Nagyon sok minden történik ebben a részben, rengeteg a veszteség, a fájdalom és a végére tényleg teljesen kilátástalanná válik a helyzet. Elena még mindig inkább halandó, mégis kénytelen felvállalni a hitves kötelességeit, amiktől Raphael eddig megkímélte. Kettejük kapcsolata szilárd mégis mind kettejüknek vannak félelmei, amikre csak együtt találhatják meg a megoldást. Nagyon szerettem a szócsatáikat, hangtalan beszélgetéseiket. A harcra készülve egyre inkább rájönnek arra, hogy szükségük van egymásra és már nem tudnak egymás nélkül létezni. Nagyon várom, hogy hogyan folytatódik a történet.

>!
schalby P
Nalini Singh: Angyalháború

Nagyon örültem, hogy végre olvashattam a folytatást. Nag, nagyon hiányzott mindenki már :) Nekem kicsit furcsa volt az új fordító mert annyiszor olvastam az előző köteteket, hogy a nyelvezet elérési rögtön feltűntek. Kicsit más de a lényeg megjelent és ott van a többi mellet és remélem a folytatása is nemsokára ott lesz. A történet mint mindig izgalmas és fordulatos, meglepetésekkel de ennek így kell lennie.

>!
Kathreen
Nalini Singh: Angyalháború

Még mindig nagyon jó páros Elena és Raphael, hogy meg tudják oldani együtt a felmerülő problémákat.

>!
Rocska1918
Nalini Singh: Angyalháború

Végre, végre, végre, alig vártam ezt a kötetet. Nagyon örülök, hogy megtartották a korábbi borítók stílusát, így csak méretre lóg ki kicsit a sorból a polcomon.
Raphael – Elena páros még mindig a kedvencem, imádom, hogy a kapcsolatuk a sok bonyodalom ellenére egyre csak erősebb lesz. Annyira jó volt újra látni a Heteket is. Remélem a jövőben Illium is kap majd saját könyvet (már most tudom, hogy imádni fogom).
A történet elején a Zuhanás durván a fotelhez szögezett. Nalini mindig elő tud rukkolni olyan eseménnyel-esemény sorozattal, hogy a szám is tátva marad. Nem tudom ki hogy van vele, de én egyre jobban megkedvelem Raphael mamáját, amennyire tartottam a karakterétől mikor feltűnt, annál jobban kedvelem most.
Lijuan jóvoltából az angyalok és a vámpírok mellé a „zombik” is megérkeztek, ez az angyal mindig tud valami újjal előrukkolni.
És a Légió, hát imádom őket.
Türelmetlenül várom a folytatást.

>!
Tímea_Kocsis_2
Nalini Singh: Angyalháború

Ismét Elena és Raphael áll a középpontban, közben ezerrel dübörög a világot átformáló Zuhatag. Az Arkangyalok új erőkre tesznek szert, szövetségek születnek, folynak a politikai játszmák. Calien végre kezdi elfogadni Elenát Lijuannak pedig végleg elmennek otthonról. A cselekmény fordulatos, szerteágazó és mégis emberközeli marad.
Némileg csalódást okozott, hogy miután ennyit kellett várni a fordításra a könyv második felében a fordító összemossta a New York területén található angyal lakónegyedet az angyal enklávét és a Menedéket, ami az emberlakta területektől elzárva kizáróla angyalok és vámpírok lakhelye és semleges terület, ahol minden arkangyalnak van saját része, de békeidőben ezek átjárhatóak.

>!
Cat8
Nalini Singh: Angyalháború

Elena és Raphael nem csupán fizikailag, de érzelmileg is egy egészet alkotnak. Közben olyan tüzesek, hogy a lapok majdnem lángoltak. Az izgalmas fordulatok pedig úgy követték egymást, hogy csak a fejemet kapkodtam.
Sőt kedvem támadt nekem is angyal szárnyra szert tenni.

Remélhetőleg a következő részre nem kell olyan sokat várni.

>!
bbabri
Nalini Singh: Angyalháború

Sikítani tudnék az örömtől, hogy végre megjelent! Olvastam már ezt a részt, igaz, 2 évvel ezelőtt, de a véleményem azóta sem változott.

http://bbabrigondolatai.blogspot.com/2016/01/nalini-sin…

Ui: Ahhoz képest hogy más volt a fordító, elég jó munkát végzett. Szinte észre sem vettem a váltást. Annyit viszont üzennék a fordítónak, hogy következő részekben a territórium kifejezést lehetne más jelzővel is fordítani, mert eléggé sokszor szerepelt ez a kifejezés.

>!
Magika82
Nalini Singh: Angyalháború

Imádom ezt a sorozatot és nem is okozott csalódást. Nalini Singh fantasztikus író és már alig vártam a sorozat ezen részét.
De ami a könyv korrektorát/felelős szerkesztőit illeti, ennél pocsékabb munkával még nem találkoztam, pedig igazán sokat olvasok.
Felháborító és silány munka ez a kiadótól. Két évig volt csupán árazás alatt a könyv és ki tudja, hogy mennyi ideig volt a fent említett emberek kezében és ezalatt nem olvasta el senki az előző 5 kötetet legalább egyikét, hogy tudják a helyek és történések megnevezést, vagy Elea szárny színének különleges megfogalmazást, valamint nem tűnt fel, hogy a könyv nyelvezete nem ilyen alpári, hanem a magyar nyelv valóban szép szavaival van megfogalmazva. Netán, hogy egyszerűen a szavak rosszul vannak ragozva, hogy erődítmény helyett folyamatosan erődítés van írva, amilyen szó még csak nincs is!! Egyszerűen nem tudok napirendre térni ezek felett. Teljesen kiakadtam!


Népszerű idézetek

>!
DarknessAngel

– Az örökkévalóság mit sem jelentene nélküled, hiszen nincsen a világon semmilyen hatalom vagy képesség, melyet fel nem adnék érted.

195. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Raphael
>!
lizzyke21

Amíg veled nem találkoztam, nem ismertem a félelmet, Elena.
Úgyhogy bölcsen használd a hatalmadat.

84. oldal

>!
DarknessAngel

Gyors csók, és a fegyverforgatás miatt bőrkeményedéses ujjak végigsimítottak Raphael arcán.
– Nem maradok sokáig.
Az arkangyal figyelte, ahogyan senki máséval össze nem hasonlítható szárnyát kitárva, éjfél és pirkadat keverékeként száll el a távolba, és pontosan tudta, hogy ha bárki egy ujjal bántani merészelné, saját becsületét is feláldozva, de bosszút állna érte.

90. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elena P. Devereux · Raphael
>!
zselyke25 

….élvezzem a jelent, mert hamarosan nem leszünk ezen a földön, és az ember azt sem tudhatja, mi lesz egy óra múlva, nemhogy másnap.

140. Oldal

>!
Wandamaci 

– Ha nem hagyod, hogy bárki közel kerüljön hozzád, nem csak azt akadályozod meg, hogy esetleg megsebezzenek. Azt a fájdalommal terhes boldogságot is eldobod magadtól, ami mindig eltölti az embert, ha teljesen kitárja valakinek a szívét, és lesz, ami lesz, beleveti magát az életbe.

132. oldal

>!
sk30 

– Kénytelen vagyok egyetérteni a szépfiúval… ennek a háznak égnie kell – jegyezte meg Ransom, amikor megint kint voltak az utcán, a lepukkant villa előtt.
– Te szépfiúnak nevezted Illiumot? – Elena horkantva nevetett, és örült,hogy végre valami mással foglalhatja le a gondolatait, mint a város fölé súlyos felhőként nehezedő halál. – Néztél tükörbe mostanában?
– Rendes férfihoz hasonlóan vannak sebhelyeim.


Hasonló könyvek címkék alapján

Darynda Jones: Második sírhant
Kim Harrington: Clarity – A tisztánlátó
J. D. Robb: Halálos növendék
Rachel Vincent: Rogue – Latrok
Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia
Amanda Stevens: Örök kísértés
J. R. Ward: Éjsötét szerető
Charlaine Harris: Holtak klubja
Barbara Hambly: A Szép és a Szörnyeteg