63. legjobb krimi könyv a molyok értékelése alapján

Angyalháború (Angyali vadász 6.) 184 csillagozás

Nalini Singh: Angyalháború

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Az angyalok lezuhannak az égből, ismeretlen erő taszítja őket vesztükbe. A vámpírok megbetegszenek, halhatatlanságuk sem védi őket a képtelen kórtól.
A vámpírvadász Elena Deveraux és társa, Raphael arkangyal a várost tépázó pusztítás forrását keresik, hogy elejét vegyék az értelmetlen haláleseteknek, és felkészülhessenek egy ellenséges arkangyal most már bizonyosan közelgő támadására.

Eredeti megjelenés éve: 2013

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Zafír pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
552 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633998922 · Fordította: Császár László

Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Illium · Raphael · Elena P. Devereux · Aodhan · Janvier · Ransom Winterwolf · Sara Haziz · Izak (Izzy) · Keir


Kedvencelte 34

Most olvassa 8

Várólistára tette 79

Kívánságlistára tette 82


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Nalini Singh: Angyalháború

Annyira örültem, amikor a KMK hat év után átvette ezt a sorozatot. Még a borító is igazodik az előző részekhez, csa a fordítás nem lett olyan jó. Igazából az akciójelenetekkel nincs semmi baj, csak a romantika nem megy az illetőnek. Az írónő ugyanis ezzel a sok ágyjelenettel (tényleg kicsit sok volt), azt akarja érzékeltetni, hogy annak ellenére, amin mindketten átmennek vagy menni fognak, Raphael és Elena még mindig szenvedélyesen szeretik egymást. Ráadásul nem E/1, hanem narrátoros az elbeszélés, úgyhogy tényleg lehetett volna szebben fogalmazni. (lehet, hogy kicsinyesnek tűnik, de a sok farok helyett esetleg nemiszerv vagy hímtag? he)
A történetvezetés még mindig nagyon izgalmas, ezúttal egy rövid kitérőtől eltekintve New Yorkban játszódik a történet. Egy furcsa vérrel terjedő betegség üti fel a fejét a vámpírok körében, Elenának gyorsan kell cselekednie, ha nem akarja, hogy elterjedjen a városában, megölve többszáz vámpírt. Emellett fura jelenségek is történnek, amelyek az angyalokat sújtják. Olyan, mintha New York egy láthatatlan ellenség ostroma alatt állna. A baljóslatú jelek mellett Illiumék egy cseppnyi humort is csempésznek vadászunk életébe, de a végén mindenkinek fel kell készülnie a gonosz kínai banya Li Juan támadására.

DarknessAngel>!
Nalini Singh: Angyalháború

Annyira szeretem ezt a sorozatot! *-* Elena és Raphael tökéletes párt alkotnak. Akárhányszor veszekednek, vagy nem értenek egyet a másikkal, mindig képesek közös nevezőre jutni, és így nem drámázni fölöslegesen. A legjobb dolog, amikor igazi csapatként, párként együtt dolgoznak, és amikor egymás mellett harcolnak.
Bevallom, Elena tesóiról már meg is feledkeztem, olyan rég nem olvastam már újra. Ideje lenne ezt orvosolni.
Lijuannal úgy tűnik, még mindig csak a gond van. Legalább annyira utálom, mint Michaelát. xP
Naasir érdekes karakter, alig várom, hogy többet is megtudjak róla. Viszont Illium!!! Még mindig az ő könyvét várom a legjobban. *-* Valamint, most már Aodhan-ról is szeretnék egy külön sztorit. Mik történtek ebben a részben. Teljesen ledöbbentem. spoiler
Nem tudom, ki-e bírom várni a következő részt magyarul, mivel végre Ashwini és Janvier jön!♥♥♥

5 hozzászólás
Naiva P>!
Nalini Singh: Angyalháború

OH-EM-GE!
Sosem győzöm eléggé hangsúlyozni, mennyire szeretem Nalini világát. Úgy le tud nyűgözni, ahogy csak kevesen. A történet rabul ejtett, nem hagyott mást csinálni. A világkép, amit fest nagyon alapos és ügyesen kidolgozott.
Végre visszatért az egyik kedvenc könyves párosom, Elena és Raphael. Csak, mert már elég régóta nem olvastam csak kifejezetten róluk. Az ő kapcsolatuk minden egyes résszel egyre jobb és jobb. Egyre jobban elmélyül a kapcsolatuk, és a többi szereplő is egyre többet mutat magából.
Még mindig az imádnivaló Illium-é a szívem, de lassan kénytelen lesz osztozkodni Aodhan-nel. Olyan cukik külön és együtt is. {Nem titkolt szándékom, hogy az írónő összehozza őket. Akkor is, ha erre kb. 10% az esély.}} De ott van a különleges cicus, Naasir is. Ooooh….a bőség zavara.

2 hozzászólás
deen>!
Nalini Singh: Angyalháború

Jó volt visszatérni Raphael és Elena kettősére. Bár a Hetek történetei is érdekesek és izgalmasak, de nekem mindig is Raphael és Elena lesz a kedvencem. A cselekmény lassan indul, de mégis izgalmas, pontról pontra érünk közelebb az elkerülhetetlenhez. A kérdés persze az, hogy a Zuhatag okozza a változásokat, vagy az arkangyalok nem bírnak magukkal és világuralomra akarnak törni. spoiler az egyik legunszimpatikusabb szereplő, nem csodálom, hogy az írónő újra és újra visszatér hozzá és a spoiler, ha borsot akar törni a többi arkangyal orra alá. Nagyon sok minden történik ebben a részben, rengeteg a veszteség, a fájdalom és a végére tényleg teljesen kilátástalanná válik a helyzet. Elena még mindig inkább halandó, mégis kénytelen felvállalni a hitves kötelességeit, amiktől Raphael eddig megkímélte. Kettejük kapcsolata szilárd mégis mind kettejüknek vannak félelmei, amikre csak együtt találhatják meg a megoldást. Nagyon szerettem a szócsatáikat, hangtalan beszélgetéseiket. A harcra készülve egyre inkább rájönnek arra, hogy szükségük van egymásra és már nem tudnak egymás nélkül létezni. Nagyon várom, hogy hogyan folytatódik a történet.

Tóth_Orsolya_3 P>!
Nalini Singh: Angyalháború

Ennyire izgalmas, ennyire lenyűgöző még egyetlen rész sem volt, mint most ez a kötet. *-*
Nalini egyszerűen zseniális!

És most megyek zokogni, mert ha minden igaz, akkor több részt nem hoz el nekünk a KMK… :'(

14 hozzászólás
Trice29 P>!
Nalini Singh: Angyalháború

Volt itt adrenalin ezerrel. Úgy érzem, most lépett egy lépcsőt feljebb a történet. Raphael és Elena is tudott pozitív meglepetéssel szolgálni. Örülök, hogy többet kaptunk a mellékszereplőkből is, újra vadászhattunk :o) A kémia is a helyén volt. Folytatós ♥

2 hozzászólás
kocybaba P>!
Nalini Singh: Angyalháború

Úgy kellett és olyan jól esett nekem ez a rész, mint a sivatagban szomjazónak a víz. Eszméletlen mód hiányzott már a sorozat és bár imádom a Heteket, Elena-val és Raphael-el egyszerűen nem tudok betelni. Úgyhogy majd kibújtam a börömből örömömben, mikor megtudtam, hogy visszatérünk hozzájuk. A kapcsolatuk még mindig vérpezsdítő és nem lehet megunni őket. Szeretettel olvastam, ahogy csipkelődtek, civakodtak, ahogy még egyre jobban egymáshoz csiszolódtak. Velük karöltve szinte a Hetek összes tagja is tiszteletét tette, de igazán akkor pörgött fel a szívem mikor Illiumról vagy épp Aodhanról volt szó. Nem is tudom, melyikük kötetét olvasnám a legszívesebben, annyi viszont szent, hogy olvadoztam, mint napon a fagyi, ahányszor csak feltűntek. A szereplők mellett természetesen a történet sem volt elhanyagolható. Egy pillanatra sem torpant meg és tartogatott sötétséget, kilátástalanságot, félelmet, de humort, meglepetéseket és boldog pillanatokat is. Ha nem írtam volna még, odáig vagyok ezért a sorozatért, és nagyon remélem, hogy egyre többen rátalálnak.:)

_Leelan_ P>!
Nalini Singh: Angyalháború

Szeretem Elena és Raphael párosát.
Nagyon tetszik, hogy Nalini úgy alkotta meg Raphaelt, az évezredeket megélt arkangyalt, hogy én is el tudom hinni, hogy Ő halálos, veszélyes. Hogy a hatalom és még nagyobb erő csábításában él, folyamatosan veszélyeztetve önmaga személyiségét.
Elena pedig továbbra is egy nagyon erős csaj. Igazi társa és egyre nagyobb támasza is a párjának.
Izgalmas, pörgős rész volt.
Illium és Aodhan jelenetei nagyon tetszettek. Nagyon szeretném őket már külön könyvben is megismerni. spoiler
Nagyon a szívemhez kezdenek nőni, és Izak is :D
Jöhet a folytatás! :D

josageszter>!
Nalini Singh: Angyalháború

Ez a rész tetszett. Elena és Raphael végre mással is törődött, mint egymással és ez nem ment a történet rovására sem. Raphael végre újra arkangyal, megmutatja, hogy ő irányít, és nem gyengült el Elena miatt. Tetszett, hogy csak Elenával viselkedik másképpen, a politikába, Elena szava viszont nem ér sokat, mert nem ő írányít egy földrészt. Ennek Raphael többször hangot is ad. Elena meg fortyog :D A karakterek még mindig kidolgozottak. A háttérben egyértelmű volt ki áll, de érdekes irányba megy a történet. Kíváncsi lennék a többi részre is. Gondolkozom rajta, hogy angolul beszerzem, de nem tudom mennyire nehéz a nyelvezete, és elég masszív kötetek. De szeretem ezt a világot. Nem eget rengetően jó és tökéletes, mert vannak elég rossz részek is a sorozatban, de még is jó visszatérni a világba, és nagyon jó dolgokat tud kitalálni az írónő, fantáziája határtalan.. úgyhogy jövőre beszerzem a következő részt és lesz, ami lesz. Mellesleg megértem, hogy a kiadó nem folytatja a sztorit. Molyon néztem a statisztikát (ami nyilván nem teljes, de tud az ember viszonyítani), az első részt 2000-en olvasták és utána kb 400 olvasóval kevesebb volt minden részre, ami azt jelenti, hogy ezt a könyvet kb 387-en olvasták.. és ki tudja, ebből mennyien vették meg. Bár amúgy nem olyan rossz, de az elsőhöz képest tragikus. :(

Bagneso>!
Nalini Singh: Angyalháború

NA! VÉGREEE!!! – mondom én, mert olyan sokat kellet várni a folytatásra, és mert végül meg is érte a sok várakozást, hiszen elképesztő élmény volt ismét elmerülni ebben Nalini Singh kreálta, csodálatos világban! :) De azért nagyon remélem, hogy a következő rész megjelenéséig nem telnek el megint évek! Nem túlzás azt állítanom, hogy tobzódtam az olvasottak okozta élményekben és érzésekben, olyan hihetetlen volt, hogy megint ebben a különleges világban, és ezek között a még különlegesebb teremtmények között lehetek. Az egyik legszebb és legélénkebb képzeletbeli film pergett a lelki szemeim előtt olvasás közben az írónő határtalan fantáziájának és érzékletes stílusának hála. Hogy a cselekményről már ne is beszéljek, ami elképesztően izgalmas volt! Csak olvasás közben kezdtem igazán felfogni, mit is takar valójában a könyv címe, mi vár a szereplőkre közben és milyen mindent elsöprő dolog is veszi kezdetét. Voltak is heves pulzusugrálások az utolsó kb. 100 oldalon, amikor belecsaptak a közepébe. Elena és Raphael párosának főszerepben való visszatérte pedig maga volt a csúcs! :) Valósággal dagonyázni lehetett az érzéki és meghitt jeleneteikben. Annyira jó ötlet volt az írónőtől így visszahozni őket, hogy nem hagyta véget érni a történetüket az egymásra találással és szerelembe eséssel, hanem továbbra is figyelemmel kísérhetjük az életük, a kapcsolatuk alakulását, ami fordulatokban, érzelmekben és persze önmagukkal, kicsit egymással, de főleg a rosszakaróikkal való küzdelmekben gazdag. Közben pedig a Hetek többi tagjáról sem feledkezik meg a szerző. Eddig alig látott, kevésbé ismert tagok kaptak nagyobb szerepet ebben a kötetben, és mondhatom teljesen levett a lábamról a szikrázó és visszahúzódó Aodhan, na meg a vad és veszélyes Naasir is. Nem tudok rosszat mondani a könyvről, mert nem is lehet! Persze biztosan az évekig tartó hiány miatt is volt egy picivel nagyobb a lelkesedésem, mikor végre a kezembe vettem, de ettől függetlenül is imádtam, egyáltalán nem okozott csalódást, és tényleg megérte a várakozást! Fantasztikus fantázia az egész! :) ❤


Népszerű idézetek

Libricica>!

– Illium imád táncolni a világgal. Én inkább nézem.

131. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aodhan · Illium
DarknessAngel>!

– Az örökkévalóság mit sem jelentene nélküled, hiszen nincsen a világon semmilyen hatalom vagy képesség, melyet fel nem adnék érted.

195. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Raphael
Libricica>!

– A te Harangvirágod már gyerekként is képtelen volt hazudni, ezért senki nem tudott igazán haragudni rá. Azt hiszem, nem tévedek, ha azt mondom, hogy kiskorában leggyakrabban azt lehetett hallani tőle, hogy ”Igen, én voltam".

503. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Illium · Raphael
Libricica>!

– Akarod, hogy meséljek a szeretőimről, csak hogy kevésbé kelljen sajnálnod?
Elena oldalra billentette a fejét.
– Többes számban?
– Nem szeretném, ha rossz kép alauklna ki benned – válaszolta Illium, majd játékosan megrángatta Elena hajfonatát, és elindult az ajtó felé.

178. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elena P. Devereux · Illium
Libricica>!

– Parancsodnak megfelelően visszatértem, kedves Harangvirág.

165. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Illium · Janvier
Libricica>!

– És ha minden igaz, akkor megalapítottam a Testőrségemet is.
– Tényleg? Kit választottál?
– Izzyt – felelte Elena, majd elmesélte neki, mi történt.
Raphael felnevetett.
– Természetesen ez azt is jelenti, hogy amint felépült, kénytelen leszek nagyon intenzív kiképzésnek alávetni az elérhető legkeményebb embereim keze alatt, úgyhogy könnyen lehet, hogy hamarosan bánni fogja,

142. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elena P. Devereux · Izak (Izzy) · Raphael
sk30 P>!

– Kénytelen vagyok egyetérteni a szépfiúval… ennek a háznak égnie kell – jegyezte meg Ransom, amikor megint kint voltak az utcán, a lepukkant villa előtt.
– Te szépfiúnak nevezted Illiumot? – Elena horkantva nevetett, és örült,hogy végre valami mással foglalhatja le a gondolatait, mint a város fölé súlyos felhőként nehezedő halál. – Néztél tükörbe mostanában?
– Rendes férfihoz hasonlóan vannak sebhelyeim.

Kapcsolódó szócikkek: Elena P. Devereux · Illium · Ransom Winterwolf
lizzyke21>!

Amíg veled nem találkoztam, nem ismertem a félelmet, Elena.
Úgyhogy bölcsen használd a hatalmadat.

84. oldal

Libricica>!

– Amikor a Testőrséged tagjait válogatod, megtennéd majd, hogy legalább számításba veszel? – Tekintetében könyörgés. – Tudom, hogy még nagyon fiatal vagyok, de a legkevésbé sem bánom, ha…
– Várj csak! – mondta Elena, oldalra billentve a fejét. – Ugye tudod, hogy nekem nincsenek testőreim? (…)
– Nem, nem testőrökre gondoltam. Hanem a Testőrségre.
Elena ez alkalommal már hallotta a nagybetűt a szó elején. (…)
– Tekintsd magad az első tagnak.
Izak mosolya mintha az egész kórtermet fénnyel árasztotta volna el.

138. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elena P. Devereux · Izak (Izzy)
DarknessAngel>!

Gyors csók, és a fegyverforgatás miatt bőrkeményedéses ujjak végigsimítottak Raphael arcán.
– Nem maradok sokáig.
Az arkangyal figyelte, ahogyan senki máséval össze nem hasonlítható szárnyát kitárva, éjfél és pirkadat keverékeként száll el a távolba, és pontosan tudta, hogy ha bárki egy ujjal bántani merészelné, saját becsületét is feláldozva, de bosszút állna érte.

90. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elena P. Devereux · Raphael

Hasonló könyvek címkék alapján

Laurell K. Hamilton: Ragály
J. R. Ward: Éjsötét szerető
Karen Chance: Árnyak vonzásában
J. D. Robb: Halhatatlan a halálban
Darynda Jones: Második sírhant
Gena Showalter: Éjsötét titkok
Cassandra Clare: Bukott angyalok városa