99. legjobb krimi könyv a molyok értékelése alapján

Angyalárny (Angyali vadász 5.) 370 csillagozás

Nalini Singh: Angyalárny

Az éjfélszín szárnyú Jason az árnyak között érzi otthon magát. De amikor India arkangyalának, Nehának férjét holtan találják a palotájában, a kémmester kénytelen kilépni a fénybe. Egy arkangyal őrült haragja ugyanis szörnyű pusztítást végezhet a világban, Jasonnek pedig meg kell találnia a gyilkost, hogy ezt megelőzze.

De Neha bizalmának ára van: a kémmesternek az arkangyal vérvonalához kell kötnie magát, véresküt kell tennie Mahiya hercegnőnek. A lánynak, aki szörnyű titkokat hordoz a szívében, és már senkiben sem bízik meg. Legfőképpen nem egy ellenséges kémmesterben.

A gyilkos után kutatva Jason és Mahiya egy évszázados rémálom közepébe cseppen. A váratlan szenvedély feltámadó, fekete vihara pedig mindkettejüket magával ragadja… könnyen lehet, hogy a halálba.

Eredeti megjelenés éve: 2012

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Egmont Dark

>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2013
446 oldal · ISBN: 9789633433706 · Fordította: Bottka Sándor Mátyás

Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

Illium · Raphael · Elena P. Devereux · Dmitri · Jason · Aodhan · Méreg · Honor St. Nicholas · Mahiya


Kedvencelte 86

Most olvassa 13

Várólistára tette 94

Kívánságlistára tette 108

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Naiva P>!
Nalini Singh: Angyalárny

Uh, volt itt minden. A szimpla krimi nem érdekel, nem is köt le, de természetfeletti köntösben nagyon tudom élvezni. Annyira imádom Nalini világát. Nem semmi tehetsége, illetve képzelőereje lehet, hogy egy ilyen világot létre tudott hozni. Nalini történeteire jellemző, hogy a történet lassan bontakozik ki, de ezt úgy éri el, hogy közben nem unatkozom. Jason nem olyan érdekes karakter, mint a huncut Illium, vagy az érzékeny Aodhan, mégis kíváncsi voltam rá. Eddig valamiért kihagytam a ninja-kémmester kötetét. A hősnőt, Mahiyát nagyon szerettem. Olyan édes, nagyon könnyen szerethető angyallány. Nagyon örültem, hogy Venom/Méreg többször is felbukkant. Már nagyon várom, hogy az ő történetéig eljussak. Az eredeti borító mennyivel jobban néz ki.

Tóth_Orsolya_3 P>!
Nalini Singh: Angyalárny

Jason… nem hittem volna, hogy ennyire nagyon szeretni fogom. *-*
Odavagyok ezért a sorozatért.

5 hozzászólás
kocybaba P>!
Nalini Singh: Angyalárny

Pontosan valami ilyenre számítottam Jason könyvétől, ami illett vad, megtört jelleméhez. Nem heves, elsöprő, vad szerelemre, hanem visszafogottabbra, finomra, sebzettre, akár az angyal, és számomra ez adta meg a szépségét. Ezek fényében Mahiya pedig tökéletesen illett hozzá. Könnyű volt megszeretni az angyallányt, aki a lelke legmélyéig megértette Jasont, bár az a gyanúm, még így is hosszú út áll előttük. Emellett még Jason Raphael-el való kapcsolatáért izgultam a véreskü miatt, de az is szépen megoldódott. Aztán örültem, hogy Nalini, Dmitri és Honor szálát is tovább vitte, a főbb események, nyomozás mellett. S bár utóbbi kapcsán az elkövető kilétére hamar rájöttem, élveztem az egyre növekvő feszültséget, majd a csatát. Szerencse, hogy nem sokára jön a következő rész, és bár imádom a Hetek tagjait, azt hiszem, jó lesz kicsit visszatérni töretlenül kedvenc párosomhoz, Elenahoz és Raphaelhez.*-*

Tamlilla>!
Nalini Singh: Angyalárny

Majdnem…
Valami azonban hiányzott. Jason nem váltotta ki belőlem azt az érdeklődést, amit Dmitry vagy Rafael. Pedig jó történet volt, izgalmas, és a mellékszálon futó sztorik is érdekes pluszt nyújtottak. A Honor szál különösen tetszett.
Következő rész várható vajon? :(

Trice29 P>!
Nalini Singh: Angyalárny

Nagyon tetszett. A történet is izgalmas volt, de legjobban a két sérült angyal egymásra találása érintett meg. ♥

meteoritastar>!
Nalini Singh: Angyalárny

Őszintén, eleinte nem vonzott Jason könyve. Vagyis Jason története igen, de jobban szeretem, ha nem angyal-angyal párosról van szó. Ezért is halogattam ezt a könyvet, meg persze az is bennem volt, hogy utánna nem lesz több rész. /még/
A könyv első pár oldala nem nyűgözött le. Kellett egy kis idő, mire beletudtam élni magam. Igaz, örültem, hogy még ha kicsit is de ott voltak a többiek is, de még így is lassan indult a történet. Na de utánna….. Se lát se hall fázisba léptem.
Jason élete nem volt könnyű, ahogy a hercegnőé se. Mind kettőt nagyon sajnáltam és nagyon örültem, hogy találkoztak.
A jelenetek, mikor repültek vagy mikor Jason fekete szárnyát láthattam a hercegnő szemén át….. húúúú…azok teljesen elvarázsoltak.
A történet is jó volt, lehetett gondolkozni, hogy ki a gyilkos / bár én hamar rájöttem/ meg aggódni. Vagyis én azért kicsit aggódok, hogy mi lesz Dimitrivel és a párjával…..
A könyv vége?!Nem gondoltam, hogy így lesz vége, de nekem tetszett. Szép lett. Illet Jasonhöz :)):))
Szoval ez az angyal-angyal történet is tetszett.
Kérem a következő részt.

Zsazsóó>!
Nalini Singh: Angyalárny

Most kellemesen csalódtam:). Féltem belevágni ebbe a részbe, mert sajnos Dimitriék könyve nem nyerte el a tetszésemet. Viszont Jasonéké annál inkább. Most nem New York a fő helyszín, hanem India, azon belül is Neha „birodalma”. Már vártam, hogy egy másik arkangyalt is jobban bemutasson, amit hiányoltam az a kultúrájuknak a részletesebb bemutatása.
Maga a krimi szál nem volt erős, de mégis vitt magával.
Végre Jason életébe is bepillantást nyerhettünk. Az előző könyvekben minidig titokzatosság és magány lengte körül, már akkor kíváncsivá tett, hogy mi is állhat ennek hátterében.
Szerencsére Elená-ék is kaptak némi fejezetet. No meg Dimitriék is… ami nem igazán érdekelt, főleg úgy, hogy mindig egy izgalmas rész után sikerült azt beszúrni:/ :D.

Bagneso>!
Nalini Singh: Angyalárny

Tartottam egy újraolvasást, hogy kicsit felelevenítsem a sorozatot, mielőtt elmerülök Jason történetében. Persze ezúttal sem utoljára olvastam újra, mert mindenestül szeretem ezt a világot és a lényeit, és kész! :) Most pedig sor került a titokzatos, hosszú hajú, tetkós kémre, hogy középpontba kerüljön, és kibontakozhasson. Bevallom, ő kevésbé nőtt a szívemhez az előzmények során, mint Dmitri, de ez utóbbit szerintem nálam már nem is fogja lekörözni senki, így ezen nincs is mit csodálkozni. Viszont Jason is egy izgalmas karakter volt már a kezdetek óta, de kérdem én: melyikük nem az a Hetek közül? :) Az írónő nagyon jól és ötletesen fűzte tovább a cselekményt az előzményekhez igazítva, így egyszerre illett be ez a rész Jason saját történetének, de kiváló folytatásnak is, ami tovább vitte a korábban felgöngyölített szálakat, de adott hozzá újakat is, amik további érdekességként szolgálnak a folytatásokra nézvést. Jasont illetően is erősen kapcsolódott a múlt a jelen eseményihez, a karakterének mibenlétének megismeréséhez. Egy biztos: az írónő nem bánik kesztyűs kézzel a Hetekkel! Bőven mér rájuk fájdalomból és sötétségből, de ezekből kiindulva legszebb mindig az út a boldogsághoz! :) Ráadásul út közben még bőven adagol izgalmakból is, hogy tényleg ne unatkozzunk olvasás közben, az érzékletes leírásokról már nem is szólva. Előzetesen én sem egy Mahiya típusú nőt képzeltem volna Jason párjául, de végül is azt mondhatom, jól kitalálta és felépítette kettejük össze és egymásra találását Singh, annak meg külön örülök, hogy közben pont csak annyit csiszolt Jason karakterén, hogy érezhető legyen rajta a változás, mégis valahol megmaradjon annak, akinek a történet indulásakor megismertük. A bónusz pedig egyértelműen Dmitri és Honor, hogy néhány jelenet erejéig bepillantást kaptunk kicsit az ő életük alakulásába is, de ugyanilyen öröm Raphaelékről olvasni is, úgyhogy remélem ezt a jó szokását megtartja Singh a folytatásokra! :)

Fairy>!
Nalini Singh: Angyalárny

Szeretem ezt a sorozatot.
Nalini világa fantasztikus.
Mahiya szárnya tökéletesen gyönyörű számomra a két kedvenc színem én is ilyet szeretnék.
Jason klasz pasi.
Nagyon sajnáltam őt a vele történtek miatt.
Illiumot nagyon hiányoltam a könyvből nagyon nagyon várom már az ő könyvét.

Christine_Anne_Colman I>!
Nalini Singh: Angyalárny

Az elején nem tetszett annyira, mint a korábbi részek, vagy legalábbis Mahiya nem tűnt annyira érdekes személyiségnek, mint Elena vagy Jessamy, de idővel, ahogy haladtam a vége felé, kezdtem felvenni a fonalat, és érdekelt, hogyan lesz vége. :) Az utolsó fejezet miatt végül megkapja az 5 csillagot. Szeretem a meghitt pillanatokat. ♥


Népszerű idézetek

Vicky3>!

– Dmitri. – A kék végű fekete szempillákkal szegélyezett aranyszínű szem csillogva emelkedett rá. – Te csak vigyázz Honorra! Ígérem, hogy nem égetem fel a Tornyot, amíg oda vagy. Már azt se értem, miért ijedt meg mindenki attól a kis füsttől…

362. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dmitri · Illium
3 hozzászólás
SzAngelika>!

A szerelem (…) talán a legnagyobb gyengeség az összes közül.

60. oldal

SzAngelika>!

– Erről nem vitázom.
– Dehogynem. Házasok vagyunk, szóval vitázzunk!

237. oldal

SzAngelika>!

– Dimitri – törte meg a lány a napsütés csendjét –, hol a szíved? (…)
– A kezedben, ahol mindig is volt. (…)
– Az enyém pedig a te kezedben van. Szóval, láthatod, nekem csak a te szívedért kell aggódnom, az enyémet biztonságban tudom.

239. - 240. oldal

nykyriana>!

– A tartozásodat akkor kell megadnod, ha úgy érzed, képes vagy rá, a kamat pedig nulla százalék.
– Jason! – (…) – Ez a legrosszabb kölcsön, amiről valaha hallottam. Te ezen mindenképpen csak vesztesz.
Jason komoly arccal nézett rá.
– Nem. Mert amíg tartozol nekem, addig lesz otthonom.
(…)
– Akkor – (…) – ezt a tartozásomat soha nem adom meg.

Kapcsolódó szócikkek: Jason · Mahiya
SzAngelika>!

A szerelem volt a legveszélyesebb és legpusztítóbb érzelem mind közül.

217. oldal

SzAngelika>!

A hiú remény sokkal megsemmisítőbb, mint a szürke gyakorlatiasság.

243. oldal

wallery>!

(…) a büszkeség haszontalan annak, aki az életben maradásért küzd.

101. oldal

Vicky3 >!

– Aodhan. – Üdvözölte Jason az angyalt, akinek a teste mintha megtört fénysugarakból állna, hajának gyémánt csillogásától a szárnytollaiig, melyeket mintha törött tükör szilánkja borították volna. Csak a bőre arany árnyalatú csillogása és belülről kifelé ezer szilánkká repedt pupillájú kristálykék szeme miatt nem nézte senki jégszobornak.

341. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aodhan · Jason

A sorozat következő kötete

Angyali vadász sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Laurell K. Hamilton: Ezüstgolyó
Darynda Jones: Második sírhant
Kresley Cole: A sötétség démona
Gail Carriger: Changeless – Változatlan
Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia
Kim Harrington: Clarity – A tisztánlátó
Karen Chance: Árnyak vonzásában
Karen Marie Moning: Keserű ébredés
Gena Showalter: Éjsötét titkok
J. R. Ward: A király