72. legjobb krimi könyv a molyok értékelése alapján

Angyalárny (Angyali vadász 5.) 311 csillagozás

Nalini Singh: Angyalárny

Az éjfélszín szárnyú Jason az árnyak között érzi otthon magát. De amikor India arkangyalának, Nehának férjét holtan találják a palotájában, a kémmester kénytelen kilépni a fénybe. Egy arkangyal őrült haragja ugyanis szörnyű pusztítást végezhet a világban, Jasonnek pedig meg kell találnia a gyilkost, hogy ezt megelőzze.

De Neha bizalmának ára van: a kémmesternek az arkangyal vérvonalához kell kötnie magát, véresküt kell tennie Mahiya hercegnőnek. A lánynak, aki szörnyű titkokat hordoz a szívében, és már senkiben sem bízik meg. Legfőképpen nem egy ellenséges kémmesterben.

A gyilkos után kutatva Jason és Mahiya egy évszázados rémálom közepébe cseppen. A váratlan szenvedély feltámadó, fekete vihara pedig mindkettejüket magával ragadja… könnyen lehet, hogy a halálba.

Eredeti mű: Nalini Singh: Archangel's Storm

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2013
446 oldal · ISBN: 9789633433706 · Fordította: Bottka Sándor Mátyás

Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

Illium · Raphael · Elena P. Devereux · Dmitri · Jason · Méreg · Aodhan · Honor St. Nicholas · Mahiya


Kedvencelte 78

Most olvassa 12

Várólistára tette 89

Kívánságlistára tette 100

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
Naiva P
Nalini Singh: Angyalárny

Uh, volt itt minden. A szimpla krimi nem érdekel, nem is köt le, de természetfeletti köntösben nagyon tudom élvezni. Annyira imádom Nalini világát. Nem semmi tehetsége, illetve képzelőereje lehet, hogy egy ilyen világot létre tudott hozni. Nalini történeteire jellemző, hogy a történet lassan bontakozik ki, de ezt úgy éri el, hogy közben nem unatkozom. Jason nem olyan érdekes karakter, mint a huncut Illium, vagy az érzékeny Aodhan, mégis kíváncsi voltam rá. Eddig valamiért kihagytam a ninja-kémmester kötetét. A hősnőt, Mahiyát nagyon szerettem. Olyan édes, nagyon könnyen szerethető angyallány. Nagyon örültem, hogy Venom/Méreg többször is felbukkant. Már nagyon várom, hogy az ő történetéig eljussak. Az eredeti borító mennyivel jobban néz ki.

>!
kocybaba P
Nalini Singh: Angyalárny

Pontosan valami ilyenre számítottam Jason könyvétől, ami illett vad, megtört jelleméhez. Nem heves, elsöprő, vad szerelemre, hanem visszafogottabbra, finomra, sebzettre, akár az angyal, és számomra ez adta meg a szépségét. Ezek fényében Mahiya pedig tökéletesen illett hozzá. Könnyű volt megszeretni az angyallányt, aki a lelke legmélyéig megértette Jasont, bár az a gyanúm, még így is hosszú út áll előttük. Emellett még Jason Raphael-el való kapcsolatáért izgultam a véreskü miatt, de az is szépen megoldódott. Aztán örültem, hogy Nalini, Dmitri és Honor szálát is tovább vitte, a főbb események, nyomozás mellett. S bár utóbbi kapcsán az elkövető kilétére hamar rájöttem, élveztem az egyre növekvő feszültséget, majd a csatát. Szerencse, hogy nem sokára jön a következő rész, és bár imádom a Hetek tagjait, azt hiszem, jó lesz kicsit visszatérni töretlenül kedvenc párosomhoz, Elenahoz és Raphaelhez.*-*

>!
Tamlilla P
Nalini Singh: Angyalárny

Majdnem…
Valami azonban hiányzott. Jason nem váltotta ki belőlem azt az érdeklődést, amit Dmitry vagy Rafael. Pedig jó történet volt, izgalmas, és a mellékszálon futó sztorik is érdekes pluszt nyújtottak. A Honor szál különösen tetszett.
Következő rész várható vajon? :(

>!
Katara_Phoenix P
Nalini Singh: Angyalárny

Szerintem ez az első Nalini könyv, amire nem tudtam nyugodt szívvel 5*-ot adni. Nagyon jól indult az eleje, jasont szerettem (örültem,hogy megismertem a múltját), és Mahiya is nagyon jó karakternek bizonyult. Tetszett, hogy olyan, mint a fény: spoiler Még Neha és Eris története is tetszett, annak ellenére is, hogy néha olyan érzésem támadt (főleg, amikor Vahni mesélt), mintha egy elcseszett brazil szappanoperába csöppentem volna.
De nem néztem volna ki Jasonból, hogy képes spoiler. Hiába nem akarta elárulni magukat, ezt nem néztem volna ki belőle.
Valamint a végén is, nem tetszett, hogy spoiler Viszont a tetteivel sokszor bizonyított a „Hercegnőjének.” spoiler
Illium kevés szerepet kapott (belőle nekem sosem elég), de örültem, hogy Dmitri és hHonor, valamint a lány spoiler benne volt. :D Caliane hozzáállásán Elenához igazából nem kellett volna meglepődnöm.
spoiler

De, legalább Méreg rendes volt. Az ő könyve is elkezdte birizgálni a fantáziámat.
*300. értékelésem.^^*

>!
meteoritastar P
Nalini Singh: Angyalárny

Őszintén, eleinte nem vonzott Jason könyve. Vagyis Jason története igen, de jobban szeretem, ha nem angyal-angyal párosról van szó. Ezért is halogattam ezt a könyvet, meg persze az is bennem volt, hogy utánna nem lesz több rész. /még/
A könyv első pár oldala nem nyűgözött le. Kellett egy kis idő, mire beletudtam élni magam. Igaz, örültem, hogy még ha kicsit is de ott voltak a többiek is, de még így is lassan indult a történet. Na de utánna….. Se lát se hall fázisba léptem.
Jason élete nem volt könnyű, ahogy a hercegnőé se. Mind kettőt nagyon sajnáltam és nagyon örültem, hogy találkoztak.
A jelenetek, mikor repültek vagy mikor Jason fekete szárnyát láthattam a hercegnő szemén át….. húúúú…azok teljesen elvarázsoltak.
A történet is jó volt, lehetett gondolkozni, hogy ki a gyilkos / bár én hamar rájöttem/ meg aggódni. Vagyis én azért kicsit aggódok, hogy mi lesz Dimitrivel és a párjával…..
A könyv vége?!Nem gondoltam, hogy így lesz vége, de nekem tetszett. Szép lett. Illet Jasonhöz :)):))
Szoval ez az angyal-angyal történet is tetszett.
Kérem a következő részt.

>!
Zsazsóó
Nalini Singh: Angyalárny

Most kellemesen csalódtam:). Féltem belevágni ebbe a részbe, mert sajnos Dimitriék könyve nem nyerte el a tetszésemet. Viszont Jasonéké annál inkább. Most nem New York a fő helyszín, hanem India, azon belül is Neha „birodalma”. Már vártam, hogy egy másik arkangyalt is jobban bemutasson, amit hiányoltam az a kultúrájuknak a részletesebb bemutatása.
Maga a krimi szál nem volt erős, de mégis vitt magával.
Végre Jason életébe is bepillantást nyerhettünk. Az előző könyvekben minidig titokzatosság és magány lengte körül, már akkor kíváncsivá tett, hogy mi is állhat ennek hátterében.
Szerencsére Elená-ék is kaptak némi fejezetet. No meg Dimitriék is… ami nem igazán érdekelt, főleg úgy, hogy mindig egy izgalmas rész után sikerült azt beszúrni:/ :D.

>!
Bagneso
Nalini Singh: Angyalárny

Tartottam egy újraolvasást, hogy kicsit felelevenítsem a sorozatot, mielőtt elmerülök Jason történetében. Persze ezúttal sem utoljára olvastam újra, mert mindenestül szeretem ezt a világot és a lényeit, és kész! :) Most pedig sor került a titokzatos, hosszú hajú, tetkós kémre, hogy középpontba kerüljön, és kibontakozhasson. Bevallom, ő kevésbé nőtt a szívemhez az előzmények során, mint Dmitri, de ez utóbbit szerintem nálam már nem is fogja lekörözni senki, így ezen nincs is mit csodálkozni. Viszont Jason is egy izgalmas karakter volt már a kezdetek óta, de kérdem én: melyikük nem az a Hetek közül? :) Az írónő nagyon jól és ötletesen fűzte tovább a cselekményt az előzményekhez igazítva, így egyszerre illett be ez a rész Jason saját történetének, de kiváló folytatásnak is, ami tovább vitte a korábban felgöngyölített szálakat, de adott hozzá újakat is, amik további érdekességként szolgálnak a folytatásokra nézvést. Jasont illetően is erősen kapcsolódott a múlt a jelen eseményihez, a karakterének mibenlétének megismeréséhez. Egy biztos: az írónő nem bánik kesztyűs kézzel a Hetekkel! Bőven mér rájuk fájdalomból és sötétségből, de ezekből kiindulva legszebb mindig az út a boldogsághoz! :) Ráadásul út közben még bőven adagol izgalmakból is, hogy tényleg ne unatkozzunk olvasás közben, az érzékletes leírásokról már nem is szólva. Előzetesen én sem egy Mahiya típusú nőt képzeltem volna Jason párjául, de végül is azt mondhatom, jól kitalálta és felépítette kettejük össze és egymásra találását Singh, annak meg külön örülök, hogy közben pont csak annyit csiszolt Jason karakterén, hogy érezhető legyen rajta a változás, mégis valahol megmaradjon annak, akinek a történet indulásakor megismertük. A bónusz pedig egyértelműen Dmitri és Honor, hogy néhány jelenet erejéig bepillantást kaptunk kicsit az ő életük alakulásába is, de ugyanilyen öröm Raphaelékről olvasni is, úgyhogy remélem ezt a jó szokását megtartja Singh a folytatásokra! :)

>!
felícia97
Nalini Singh: Angyalárny

Elképzelésem sincs Nalini hogy csinálja,de ismét sikerült egy lenyűgöző és fantasztikus részt kiadnia a kezei közül.Imádtam akárcsak a sorozat többi részét.Egyszerűen nem tudom megunni ezt a világot a szereplőivel együtt,és minden alkalommal csak szidom magam ha eszembe jut,hogy képes lettem volna kihagyni az életemből,éppen ezért pedig hatalmas hálával tartozom mindazon molyoknak,akiknek lelkes áradozásait látva adtam egy új esélyt a sorozatnak. :) Dmitri könyve után nem meglepő módon nagyon vártam már Jason történetét,hiszen eddig olyan keveset tudhattunk meg az árnyak között megbújó kémmesterről.Kíváncsi voltam mi történt vele a múltban és hogy ki lesz az a nő aki képes megérinteni a zárkózott angyal lelkét.Nagyon jó ötlet volt áttenni a cselekményt egy másik arkangyal Neha udvarába,mert ez rendkívül feldobta a cselekményt az elhagyhatatlan nyomozós vonal mellett. A Neha párját kíméletlen módon gyilkolják meg,ez pedig nagyon komoly gondokat is okozhat az angyaltársadalomban,különösen ha az arkangyalnő elveszíti a kontrollját ezért Raphael Jason-t küldi hogy felderítse és segítsen megoldani az ügyet.Neha azonban feltételeket szab miként léphet az angyal az udvarba:véresküt kell tennie Mahiya hercegnőnek aki az udvar tagja,ezzel együtt pedig meg kell tartania minden titkot a nyomozással kapcsolatban.Jason nem is sejti hogy valójában a legnagyobb kihívást nem az ügy megoldása jelenti majd számára hanem a szépséges hercegnő aki egyáltalán olyan amilyennek elsőre tűnik,és bizony felkelti a csendes és visszafogott kémmester figyelmét… Úgyhogy nagyon jó volt,élvezettel olvastam a részleteket,hogy hogyan derül ki egyre több minden,és voltak meglepő dolgok,például rögtön Mahiya származása,de az egész helyzet ami a végén kiderült szintén rendkívül érdekes volt.Nem unatkoztam egy percig se.A háttérszál mellett pedig nagyon tetszett Jason és Mahiya közötti kapcsolat lassú alakulása.Szerintem így volt tökéletes,különösen ha figyelembe vesszük Jason jellemét,de a hercegnő remek választás volt mellé.Nagyon szerettem mindkettőjüket:Mahiya-t az erős jelleme és nagyszerű szíve miatt,Jason-t pedig ugyan a Hetek tagjaként már korábban a szívembe zártam,de az éles eszével és a hűségével ismét bebizonyította,hogy nem véletlenül van Raphael bizalmasai között.Fájt a szívem érte amikor végén kiderült hogy mi volt az a szörnyű esemény ami megváltoztatta az egész életét,de most már ott van neki Mahiya,aki biztos rév a számára a sok szenvedés után. :) Jó volt látni a többiek felbukkanását is,de csak arra volt elég hogy még többet akarjak olvasni róluk,és most már Jason-ékról is. :) Picit szomorú vagyok hogy egy ideig nincs tovább,de mivel tudom hogy érkezni fog a folytatás sok év után, nem keseredek el,mert alig várom hogy kézbe vehessem a következő kötetet.Remélem arra és az utána következő részekre se kell sokat várni! *ujjak keresztben* Addig is ábrándozom még kicsit mert nem állok még készen hogy elengedjem ezt a világot. :D

2 hozzászólás
>!
Fairy
Nalini Singh: Angyalárny

Szeretem ezt a sorozatot.
Nalini világa fantasztikus.
Mahiya szárnya tökéletesen gyönyörű számomra a két kedvenc színem én is ilyet szeretnék.
Jason klasz pasi.
Nagyon sajnáltam őt a vele történtek miatt.
Illiumot nagyon hiányoltam a könyvből nagyon nagyon várom már az ő könyvét.

>!
ƨɔɴом
Nalini Singh: Angyalárny

Rajottem, hogy Nalini akkor ir nekem igazan jol, mikor nem Elenaekrol szol a tortenet. Valahogy ugy erzem, hogy sokkal szabadabb olyankor, sokkal inkabb szarnyal a tortenet. Ez mar az elozo kotetnel is megfogalmazodott bennem (nem is beszelve PC sorozatrol), de itt bizonyosodott be igazan. Jasont a megjelenese ota birom, es kb. azota vagyok kivancsi a tortenetere mindig a sotet oldal vonz:D. Mahiya karakteret konnyen megkedveltem, okos, eros lany, aki szerintem tokeletes par Jason szamara.
Azt birom Nalini ferfi karaktereibe, hogy nem hereli ki oket, de megis megmutatja, hogy van egy masik oldaluk, es megismerteti oket a szeretet fogalmaval. Es ez itt is tokeletesen mukodott, monjuk csalodott is lettem volna, ha nem igy lett volna.


Népszerű idézetek

>!
Vicky3 

– Dmitri. – A kék végű fekete szempillákkal szegélyezett aranyszínű szem csillogva emelkedett rá. – Te csak vigyázz Honorra! Ígérem, hogy nem égetem fel a Tornyot, amíg oda vagy. Már azt se értem, miért ijedt meg mindenki attól a kis füsttől…

362. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dmitri · Illium
3 hozzászólás
>!
SzAngelika

A szerelem (…) talán a legnagyobb gyengeség az összes közül.

60. oldal

>!
SzAngelika 

– Erről nem vitázom.
– Dehogynem. Házasok vagyunk, szóval vitázzunk!

237. oldal

>!
SzAngelika 

– Dimitri – törte meg a lány a napsütés csendjét –, hol a szíved? (…)
– A kezedben, ahol mindig is volt. (…)
– Az enyém pedig a te kezedben van. Szóval, láthatod, nekem csak a te szívedért kell aggódnom, az enyémet biztonságban tudom.

239. - 240. oldal

>!
nykyriana

– A tartozásodat akkor kell megadnod, ha úgy érzed, képes vagy rá, a kamat pedig nulla százalék.
– Jason! – (…) – Ez a legrosszabb kölcsön, amiről valaha hallottam. Te ezen mindenképpen csak vesztesz.
Jason komoly arccal nézett rá.
– Nem. Mert amíg tartozol nekem, addig lesz otthonom.
(…)
– Akkor – (…) – ezt a tartozásomat soha nem adom meg.

Kapcsolódó szócikkek: Jason · Mahiya
>!
SzAngelika

A szerelem volt a legveszélyesebb és legpusztítóbb érzelem mind közül.

217. oldal

>!
SzAngelika

A hiú remény sokkal megsemmisítőbb, mint a szürke gyakorlatiasság.

243. oldal

>!
wallery

(…) a büszkeség haszontalan annak, aki az életben maradásért küzd.

101. oldal

>!
Vicky3 

– Aodhan. – Üdvözölte Jason az angyalt, akinek a teste mintha megtört fénysugarakból állna, hajának gyémánt csillogásától a szárnytollaiig, melyeket mintha törött tükör szilánkja borították volna. Csak a bőre arany árnyalatú csillogása és belülről kifelé ezer szilánkká repedt pupillájú kristálykék szeme miatt nem nézte senki jégszobornak.

341. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aodhan · Jason

A sorozat következő kötete

Angyali vadász sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. R. Ward: Éjsötét szerető
Charlaine Harris: Holtak klubja
Amanda Stevens: Örök kísértés
Laurell K. Hamilton: Végzetes flört
Darynda Jones: Harmadik sírhant
Rachel Vincent: Rogue – Latrok
Karen Marie Moning: Keserű ébredés
Max Gladstone: Nagyrészt halott
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Rob Reger – Jessica Gruner: Emily the Strange – Elveszett emlékek