Angyalárny (Angyali vadász 5.) 414 csillagozás

Nalini Singh: Angyalárny

Az éjfélszín szárnyú Jason az árnyak között érzi otthon magát. De amikor India arkangyalának, Nehának férjét holtan találják a palotájában, a kémmester kénytelen kilépni a fénybe. Egy arkangyal őrült haragja ugyanis szörnyű pusztítást végezhet a világban, Jasonnek pedig meg kell találnia a gyilkost, hogy ezt megelőzze.

De Neha bizalmának ára van: a kémmesternek az arkangyal vérvonalához kell kötnie magát, véresküt kell tennie Mahiya hercegnőnek. A lánynak, aki szörnyű titkokat hordoz a szívében, és már senkiben sem bízik meg. Legfőképpen nem egy ellenséges kémmesterben.

A gyilkos után kutatva Jason és Mahiya egy évszázados rémálom közepébe cseppen. A váratlan szenvedély feltámadó, fekete vihara pedig mindkettejüket magával ragadja… könnyen lehet, hogy a halálba.

Eredeti megjelenés éve: 2012

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Egmont Dark Egmont-Hungary

>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2013
446 oldal · ISBN: 9789633433706 · Fordította: Bottka Sándor Mátyás

Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Illium · Raphael · Elena P. Devereux · Dmitri · Jason · Aodhan · Méreg · Honor St. Nicholas · Mahiya


Kedvencelte 92

Most olvassa 13

Várólistára tette 98

Kívánságlistára tette 109

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Naiva P>!
Nalini Singh: Angyalárny

Uh, volt itt minden. A szimpla krimi nem érdekel, nem is köt le, de természetfeletti köntösben nagyon tudom élvezni. Annyira imádom Nalini világát. Nem semmi tehetsége, illetve képzelőereje lehet, hogy egy ilyen világot létre tudott hozni. Nalini történeteire jellemző, hogy a történet lassan bontakozik ki, de ezt úgy éri el, hogy közben nem unatkozom. Jason nem olyan érdekes karakter, mint a huncut Illium, vagy az érzékeny Aodhan, mégis kíváncsi voltam rá. Eddig valamiért kihagytam a ninja-kémmester kötetét. A hősnőt, Mahiyát nagyon szerettem. Olyan édes, nagyon könnyen szerethető angyallány. Nagyon örültem, hogy Venom/Méreg többször is felbukkant. Már nagyon várom, hogy az ő történetéig eljussak. Az eredeti borító mennyivel jobban néz ki.

Tóth_Orsolya_3 P>!
Nalini Singh: Angyalárny

Jason… nem hittem volna, hogy ennyire nagyon szeretni fogom. *-*
Odavagyok ezért a sorozatért.

5 hozzászólás
KöfférTzitzah>!
Nalini Singh: Angyalárny

Nalini könyveiben mindig úgy vegyíti a fantasyt, a krimit, és az erotikát, hogy azok tökéletesen összefonódjanak, kielégítve az olvasó lelkének minden szegletét. A végtelenségig írhatna, létrehozhatna 300 részes sorozatokat, és akkor sem lehetne megunni. Ha olyan olvasmányra vágyunk, melytől kétségtelenül tökéletes minőséget kapunk, Nalini bármelyik műve megfelelő választás.

Raphael és Elena legendás szerelmét nehéz felülmúlni, de nincs is rá szükség, hiszen az Angyali vadász sorozat mindegyik kötetében egyedi szereplőket kapunk, akik bár máshogy, de nem kevésbé erőteljesen képesek szeretni társukat. Azt hihetnénk, hogy ennyi érzékenyen kibontakozó szerelmi történet után a bemutatott szereplők sablonosak és egydimenziósak, azonban erről szó sincs. Mindannyian mások, ugyanakkor hasonlóképpen kedvelhetők, és megtörtségük ellenére hatalmas lelkierővel rendelkeznek, mely lehetővé teszi, hogy minden részben egy új, csodálatos szerelem beteljesülését kísérhessük figyelemmel. Az, hogy ez szolgáltatja az alapot Nalini minden könyvéhez, inkább előny, mint hátrány, mert amellett, hogy tudjuk, nagyjából mire számíthatunk, az izgalom sem marad el.

Nincs ezzel máshogy Jason és Mahiya sem. Jason hatalmas traumát élt át gyermekként, így felnőve, Raphael kémmestereként érzelmileg szinte mindenkitől elzárkózik, nagyon keveseknek tárja ki a szívét, s igyekszik a benne tomboló űrt elfojtani. Páncélja azonban megreped, amikor találkozik Mahiyával, s meglátja benne a felszínes hercegnő álarca mögött lakozó tehetséges, tisztaszívű lányt. Mahiya Neha udvarában nőtt fel, létezésével minden percben emlékezteti a veszélyes arkangyalt arra, hogy testvére elárulta, és elcsábította tőle szerelmét. Mahiya apját és egyben Neha szerelmét viszont egy ismeretlen tettes kegyetlenül kivégezte, a gyilkos személyének kiderítésére pedig ki más lenne alkalmasabb Jasonnél, aki különleges rejtőzködő képességének köszönhetően úgy képes elvegyülni a sötét árnyak között, mint senki más. Innen jön a kötet címe is.

A korábbi könyvekben Jason megismerésére kevés alkalom adódott, ám ami késik, nem múlik. Ahogy Mahiya egyre közelebb kerül a férfi szívéhez, úgy áshatunk mi is egyre mélyebbre, és érinthetjük meg a titokzatos angyal lelkét. Közben a nyomozás sem marad el, a krimi szál is tartogat izgalmakat, a lassú izzás a két szerelmes között pedig további érzékletes leírásokkal kecsegtet. A két angyal megismerkedésének története mellett a nagy egészre is ráláthatunk: a háttérben az első kötettől kezdve folyamatosan forrong valami, ami remélhetőleg a későbbiekben fog kicsúcsosodni, miután az írónő az összes fontos szereplőt bemutatta nekünk. Az Angyalárny szerencsére olvasható a többi résztől függetlenül is, így aki szívesen megismerné Nalini stílusát, kezdhet akár ezzel is. Viszont a történet az érthetőség miatt tartogat az előzményekre utaló spoilereket, úgyhogy akit ez zavar, inkább az Angyalvérrel és a kapcsolódó folytatásokkal ismerkedjen meg először.

link

kocybaba P>!
Nalini Singh: Angyalárny

Pontosan valami ilyenre számítottam Jason könyvétől, ami illett vad, megtört jelleméhez. Nem heves, elsöprő, vad szerelemre, hanem visszafogottabbra, finomra, sebzettre, akár az angyal, és számomra ez adta meg a szépségét. Ezek fényében Mahiya pedig tökéletesen illett hozzá. Könnyű volt megszeretni az angyallányt, aki a lelke legmélyéig megértette Jasont, bár az a gyanúm, még így is hosszú út áll előttük. Emellett még Jason Raphael-el való kapcsolatáért izgultam a véreskü miatt, de az is szépen megoldódott. Aztán örültem, hogy Nalini, Dmitri és Honor szálát is tovább vitte, a főbb események, nyomozás mellett. S bár utóbbi kapcsán az elkövető kilétére hamar rájöttem, élveztem az egyre növekvő feszültséget, majd a csatát. Szerencse, hogy nem sokára jön a következő rész, és bár imádom a Hetek tagjait, azt hiszem, jó lesz kicsit visszatérni töretlenül kedvenc párosomhoz, Elenahoz és Raphaelhez.*-*

Tamlilla>!
Nalini Singh: Angyalárny

Majdnem…
Valami azonban hiányzott. Jason nem váltotta ki belőlem azt az érdeklődést, amit Dmitry vagy Rafael. Pedig jó történet volt, izgalmas, és a mellékszálon futó sztorik is érdekes pluszt nyújtottak. A Honor szál különösen tetszett.
Következő rész várható vajon? :(

Trice29 P>!
Nalini Singh: Angyalárny

Nagyon tetszett. A történet is izgalmas volt, de legjobban a két sérült angyal egymásra találása érintett meg. ♥

PetraZsiros>!
Nalini Singh: Angyalárny

Az a baj ezzel a sorozattal, hogy nem lehet nem imádni, látszik ez abból is, hogy ez is 5 csillagot kapott.
Nalini fantasztikus férfi karaktereket tud létrehozni. Mindegyik veszélyes, rejtélyes, érzéki, sötét múlttal rendelkezik, de nem lehet őket nem szeretni. Így van ez Jasonnel is!
Mindig is érdekelt a karaktere, eddig nem sokat tudtunk meg róla, örülök, hogy ő is kapott egy külön történetet.
Várható volt, hogy ő is talál maga mellé valakit, de azért jó volt olvasni, hogyan találnak egymásra Mahiyaval.
Az is tetszett, hogy egy másik arkangyal területén szólt a történet, érdekes megismerni más fennhatóságát is, bár Neha…nagyon nem szimpatikus.
Ez a történet nagyrészt csak nyomozásról szólt, de érdekes kimenetele lett.

meteoritastar>!
Nalini Singh: Angyalárny

Őszintén, eleinte nem vonzott Jason könyve. Vagyis Jason története igen, de jobban szeretem, ha nem angyal-angyal párosról van szó. Ezért is halogattam ezt a könyvet, meg persze az is bennem volt, hogy utánna nem lesz több rész. /még/
A könyv első pár oldala nem nyűgözött le. Kellett egy kis idő, mire beletudtam élni magam. Igaz, örültem, hogy még ha kicsit is de ott voltak a többiek is, de még így is lassan indult a történet. Na de utánna….. Se lát se hall fázisba léptem.
Jason élete nem volt könnyű, ahogy a hercegnőé se. Mind kettőt nagyon sajnáltam és nagyon örültem, hogy találkoztak.
A jelenetek, mikor repültek vagy mikor Jason fekete szárnyát láthattam a hercegnő szemén át….. húúúú…azok teljesen elvarázsoltak.
A történet is jó volt, lehetett gondolkozni, hogy ki a gyilkos / bár én hamar rájöttem/ meg aggódni. Vagyis én azért kicsit aggódok, hogy mi lesz Dimitrivel és a párjával…..
A könyv vége?!Nem gondoltam, hogy így lesz vége, de nekem tetszett. Szép lett. Illet Jasonhöz :)):))
Szoval ez az angyal-angyal történet is tetszett.
Kérem a következő részt.

Zsazsóó>!
Nalini Singh: Angyalárny

Most kellemesen csalódtam:). Féltem belevágni ebbe a részbe, mert sajnos Dimitriék könyve nem nyerte el a tetszésemet. Viszont Jasonéké annál inkább. Most nem New York a fő helyszín, hanem India, azon belül is Neha „birodalma”. Már vártam, hogy egy másik arkangyalt is jobban bemutasson, amit hiányoltam az a kultúrájuknak a részletesebb bemutatása.
Maga a krimi szál nem volt erős, de mégis vitt magával.
Végre Jason életébe is bepillantást nyerhettünk. Az előző könyvekben minidig titokzatosság és magány lengte körül, már akkor kíváncsivá tett, hogy mi is állhat ennek hátterében.
Szerencsére Elená-ék is kaptak némi fejezetet. No meg Dimitriék is… ami nem igazán érdekelt, főleg úgy, hogy mindig egy izgalmas rész után sikerült azt beszúrni:/ :D.

Bagneso>!
Nalini Singh: Angyalárny

Tartottam egy újraolvasást, hogy kicsit felelevenítsem a sorozatot, mielőtt elmerülök Jason történetében. Persze ezúttal sem utoljára olvastam újra, mert mindenestül szeretem ezt a világot és a lényeit, és kész! :) Most pedig sor került a titokzatos, hosszú hajú, tetkós kémre, hogy középpontba kerüljön, és kibontakozhasson. Bevallom, ő kevésbé nőtt a szívemhez az előzmények során, mint Dmitri, de ez utóbbit szerintem nálam már nem is fogja lekörözni senki, így ezen nincs is mit csodálkozni. Viszont Jason is egy izgalmas karakter volt már a kezdetek óta, de kérdem én: melyikük nem az a Hetek közül? :) Az írónő nagyon jól és ötletesen fűzte tovább a cselekményt az előzményekhez igazítva, így egyszerre illett be ez a rész Jason saját történetének, de kiváló folytatásnak is, ami tovább vitte a korábban felgöngyölített szálakat, de adott hozzá újakat is, amik további érdekességként szolgálnak a folytatásokra nézvést. Jasont illetően is erősen kapcsolódott a múlt a jelen eseményihez, a karakterének mibenlétének megismeréséhez. Egy biztos: az írónő nem bánik kesztyűs kézzel a Hetekkel! Bőven mér rájuk fájdalomból és sötétségből, de ezekből kiindulva legszebb mindig az út a boldogsághoz! :) Ráadásul út közben még bőven adagol izgalmakból is, hogy tényleg ne unatkozzunk olvasás közben, az érzékletes leírásokról már nem is szólva. Előzetesen én sem egy Mahiya típusú nőt képzeltem volna Jason párjául, de végül is azt mondhatom, jól kitalálta és felépítette kettejük össze és egymásra találását Singh, annak meg külön örülök, hogy közben pont csak annyit csiszolt Jason karakterén, hogy érezhető legyen rajta a változás, mégis valahol megmaradjon annak, akinek a történet indulásakor megismertük. A bónusz pedig egyértelműen Dmitri és Honor, hogy néhány jelenet erejéig bepillantást kaptunk kicsit az ő életük alakulásába is, de ugyanilyen öröm Raphaelékről olvasni is, úgyhogy remélem ezt a jó szokását megtartja Singh a folytatásokra! :)


Népszerű idézetek

Vicky3>!

– Dmitri. – A kék végű fekete szempillákkal szegélyezett aranyszínű szem csillogva emelkedett rá. – Te csak vigyázz Honorra! Ígérem, hogy nem égetem fel a Tornyot, amíg oda vagy. Már azt se értem, miért ijedt meg mindenki attól a kis füsttől…

362. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dmitri · Illium
3 hozzászólás
SzAngelika>!

– Erről nem vitázom.
– Dehogynem. Házasok vagyunk, szóval vitázzunk!

237. oldal

SzAngelika>!

– Dimitri – törte meg a lány a napsütés csendjét –, hol a szíved? […]
– A kezedben, ahol mindig is volt. […]
– Az enyém pedig a te kezedben van. Szóval, láthatod, nekem csak a te szívedért kell aggódnom, az enyémet biztonságban tudom.

239. - 240. oldal

SzAngelika>!

A szerelem […] talán a legnagyobb gyengeség az összes közül.

60. oldal

nykyriana>!

– A tartozásodat akkor kell megadnod, ha úgy érzed, képes vagy rá, a kamat pedig nulla százalék.
– Jason! – […] – Ez a legrosszabb kölcsön, amiről valaha hallottam. Te ezen mindenképpen csak vesztesz.
Jason komoly arccal nézett rá.
– Nem. Mert amíg tartozol nekem, addig lesz otthonom.
[…]
– Akkor – […] – ezt a tartozásomat soha nem adom meg.

Kapcsolódó szócikkek: Jason · Mahiya
SzAngelika>!

A szerelem volt a legveszélyesebb és legpusztítóbb érzelem mind közül.

217. oldal

wallery>!

[…] a büszkeség haszontalan annak, aki az életben maradásért küzd.

101. oldal

SzAngelika>!

A szerelem és a gyűlölet általában megöli az ésszerűséget.

383. oldal

perpetua P>!

– Azok lehetnek a klub tagjai, akik elég őrültek ahhoz, hogy kikezdjenek egy durván kemény pasival, aki elől értelmes nők visítva menekülnének. Örömmel jelentem, Honor után már te vagy a legújabb tagunk! Majd megmutatom a titkos kézfogást.

44. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Elena P. Devereux · Honor St. Nicholas · Mahiya
SzAngelika>!

A hiú remény sokkal megsemmisítőbb, mint a szürke gyakorlatiasság.

243. oldal


A sorozat következő kötete

Angyali vadász sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Föld és vér háza
Csóti Lili: Hetedvérig
Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia
Darynda Jones: Második sírhant
J. D. Robb: Halálos bosszú
J.D. Barker: Szíve helyén sötétség
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Kim Harrington: Clarity – A tisztánlátó
Karen Marie Moning: Iced – Megnyílik az ég