Megoldjuk, ​szívem 2 csillagozás

Útmutató a párkapcsolatokhoz
Nagy Zsóka: Megoldjuk, szívem

„Vagy igazam van, vagy boldog vagyok” – tartja az ismert párkapcsolati mediátor, aki könyvében példák tucatjaival illusztrálva bemutatja, melyek a „pár-bajok” kialakulásának főbb okai, jellemzői, mikre kellene férjnek, feleségnek, élettársnak felfigyelnie. Közös beszélgetéseken beavat abba is, hogyan döbbenthetők rá a „felek” saját és a másik hibáira, s együtt miként találhatnak mindnyájuk számára működőképes megoldást kapcsolati gondjaikhoz.

>!
Jószöveg Műhely, Budapest, 2011
190 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155009266

Kedvencelte 1

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

katalins >!
Nagy Zsóka: Megoldjuk, szívem

Nagy Zsóka: Megoldjuk, szívem Útmutató a párkapcsolatokhoz

Ez a könyv nem az volt, amire számítottam. Inkább a mediáció népszerűsítéséről szól, illetve hogy milyen esetekben segíthet. (El is játszottam a gondolattal, hogy milyen lenne ezzel foglalkozni.) Azért voltak benne olyan meglátások, amik nekem újak voltak. Biztos, hogy pár dolgot át kell még gondolnom.


Népszerű idézetek

Tudós_Manócska P>!

A tapasztalatom az, hogy mindenkinek könnyebb lenne, ha a féltve őrzött titkokra fény derülne, rendezni lehetne a sorokat, és tiszta lappal mindent újrakezdeni. Mindig arra biztatom azt, aki a titkot cipeli, hogy szabaduljon meg tőle, hiszen túlságosan nagy teher. Lehet, hogy tart attól, hogy a partner vagy a külvilág rosszul reagál, de a hallgatással csak tönkreteszi magát, és mérgezi párkapcsolatát. (..) Ha a titkot magunkba zárjuk, megrekedünk azon a szinten, amikor titkolózni kezdtünk, és nem tudunk érzelmileg tovább fejlődni.

144. oldal, 10. fejezet - Titkok és hazugságok (Jószöveg Műhely, 2011)

Nagy Zsóka: Megoldjuk, szívem Útmutató a párkapcsolatokhoz

Tudós_Manócska P>!

Az egyénileg zajló beszélgetések során a miértekre keressük közösen a választ, hiszen sokszor, akik támogatást kérnek, csak azt érzik, hogy valami nem jó, de az okokat nem találják. Egy párkapcsolatban gyakran nem is az a probléma, ami problémaként jelenik meg. Egy külső szemlélő azonban segíthet a kérdéseivel rávezetni a párt, hogy miért nem működik a kapcsolat. Amikor az okokat már ismerjük, megtaláltuk a magyarázatot, még mindig egyéni beszélgetések során elkezdünk dolgozni a stratégián, arra keressük a megoldást, hogy mitől lehetne jobb, boldogabb a párkapcsolat. A mediáció, a két fél találkozása csak akkor következik be, ha már mindketten úgy érzik, hogy készen állnak arra, hogy szembenézzenek a másikkal. A mediáció tehát a hab a tortán, az ünnep.

27. oldal, 1. fejezet - Légypiszok a tükrön (Jószöveg Műhely, 2011)

Nagy Zsóka: Megoldjuk, szívem Útmutató a párkapcsolatokhoz


Hasonló könyvek címkék alapján

Soma Mamagésa: Hogyan ne sárkányosodjunk el?
Scott O. Lilienfield – Steven Jay Lynn – John Ruscio – Barry L. Beyerstein: 50 pszichológiai tévhit
Katherine Woodward Thomas: Boldogan élni – külön-külön
Emerson Eggerichs: Szeretet & Tisztelet
Priscilla Shirer: Eltökélt szívű nők
Gary Chapman: A szerelem pszichológiája
Gary Chapman: Egymásra hangolva
Mark Gungor: Férfiagy, női agy
Patricia Evans: Szavakkal verve
Christopher Ryan – Cacilda Jethá: Hajnali szex