Értékelések 17

dusi>!
Nagy Sándor Ádám: Embertelen vidék

Ez a könyv jó, de abban is biztos vagyok, hogy azért ennél lesz ez jobb is.
A legfőbb gond vele az mintha nem merne elrugaszkodni és a saját lábára állni. Ez helyenként kifejezetten bosszantó tud lenni, amikor bizonyos elemek visszaköszönnek más szerzők műveiből. Itt leginkább a főszereplő a ludas, aki sajnos jobban hasonlít Frankeinsten szörnyére, élesen követhető hol lett összevarva Ríviai Gerált Árnyjáróval, a világánál pedig a Fallout a Postman-al.

Ennek ellenére izgalmas, élvezhető, bár nem kifejezetten meglepő, és folyamatosan olvastatja magát, tényleg nehéz letenni:)

1 hozzászólás
klara_matravolgyi>!
Nagy Sándor Ádám: Embertelen vidék

Megszületett a Vaják és az Útvesztő trilógia szerelemgyereke. Egy zseniális fantasy-t olvashattam egy érdekes poszt-apokaliptikus világgal, izgalmas cselekménnyel és lehengerlő stílussal.

1 hozzászólás
kispartizan>!
Nagy Sándor Ádám: Embertelen vidék

Azt kell mondjam: kellemesen csalódtam ebben a könyvben.
Amikor elkezdtem olvasni, szinte azonnal a Vaják jutott eszembe, de ha meg is van a hasonlóság, ahogy haladtam a történettel, ez olyannyira a háttérbe szorult, hogy észre sem vettem; annyira a történet részévé vált a szörnyek levadászása, hogy a végén már ez csak egy szelet lehetett!
Szépen lassan a főszereplő minden részletét megismerhettem, előkerültek a múlt árnyai és ezt nem unalmasan, nem egyszerre kaptam meg a szerzőtől. A hosszas leírások nem hiányoztak, s mégis volt a történetben. Ám csak annyi, amennyi kell, hogy ne üljön le tőlük a folyam. Kalandok, harcok, érzések szépen összeszőve adta meg a végkifejletet.
Nekem nagyon jól átjött a pusztulás utánni szürke és mégis színes világ teljes képe. A hangulatok, a mindenféle városok, ottlakók élete, színei, motivációi kibontakoztak a könyv lapjain.
Nem voltak unalmas karakterek, számomra mindegyik érthetővé vált rövid időn belül.
A mágia tőlem távol áll, ez a szál annyira nem tetszett, mert sokszor olyannak tűnt, hogy csak ez lehet a megoldás, de mivel ezt is szépen adagolta az író, a végére elfogadtam.
Minden titokra fény derült, csupán egyetlen maradt meg: mi lett aztán a köddel? Ez még érdekelt volna… Mi van mögötte? Mitől ered, hova tart, mi is van benne?
A legjobban kedvelt részem a szamurájos volt, de vállalom, hogy elfogult vagyok a témában! :D
Ajánlom azoknak, akik szeretnek kis történetekből összeadódó nagy regényt olvasni és látni önmagukat, vagy akár mást magányos hősként kalandozni egy világban, ahol egyetlen törvény van: túlélni…
Én megadom érte az 5 *-ot!

3 hozzászólás
Én_az_olvasó>!
Nagy Sándor Ádám: Embertelen vidék

Mindig élvezettel olvasom az olyan könyveket, ahol a jó megbünteti a rosszakat és megkapja érte a jutalmat, akár anyagit, akár erkölcsit. (Hiába no, idealista vagyok.) Itt a rosszak megkapták a büntetést, de a jó nem azt kapta, amit érdemelt. Vagy mégis? A történetben nem egyértelműek a jó és rossz szerepek és ez tetszik, érdekesebbé teszi a karaktereket.
Imádtam a sztorit, hogy folyamatosan, fejezetről fejezetre új helyszínek, új szereplők, új megoldandó feladatok adódtak. Szemléletesek a leírások, találóak a helység- és személynevek (személyes kedvencem a Patkány név ami egy csatorna karbantartóé, és a Hentes ami egy boncmesteré).
Amit én is picit hiányoltam, az egy kis magyarázat arról, hol és hogyan tett szert Vajú a mágikus képességeire, szerintem megért volna pár mondatot.

2 hozzászólás
Hirdetés
HUNCsV P>!
Nagy Sándor Ádám: Embertelen vidék

Előre szólok, hogy ez a posztapokaliptikus fantasy műfaj nem igazán állt eddig közel hozzám. Nem is sokat olvastam ez igaz. A Széthullott birodalom jól indított de végül úgy jártam vele mint mikor egy film bemutatójában ellövik az összes jó poént aztán a végére csak az értetlenség marad, hogy miért kellett erre időt pocsékolnom. Csak egy kihívás miatt fejeztem be a trilógiát ha jól emlékszem. A Setét toronnyal meg elakadtam az első kötettel egyelőre.
Hogy akkor miért kezdtem bele?
Erre a könyvre egy kihívás hívta fel a figyelmem. Magyar író, sok dícséret. Adjunk hát még egy esélyt a műfajnak.
Viszont kezdeném rögtön a legnagyobb hibájával! Bemutatkozó kötetnek ez így azért nem jó mert ezt a színvonalat továbbra is elvárja majd az ember! ;)
Komolyabb elemzésbe nem bocsátkoznék megtették már előttem. A világ, a karakterek, párbeszédek rendben. A sztori szépen halad. A befejezés is tetszett. Ami miatt leakartam vonni az öt csillagból az az, hogy a főhős egy bizonyos képességéről -ami a sztorira is komoly kihatással van- nem derült ki pontosan, hogy hogyan tett rá szert. De aztán valahol olvastam, hogy lesz folytatás. Így maradt az öt csillag.
Ajánlanám hát mindenkinek akinek megtetszett a fülszöveg. Nem fog csalódni.

1 hozzászólás
GoneTom>!
Nagy Sándor Ádám: Embertelen vidék

Az abszolút kedvenc könyveim közé tartozik. Tavaly vettem meg és olvastam el az egyik egri könyvklub-os találkozóra. Nagyon jó választás volt. A főhős karaktere rokonszenves számomra és igen, egy emberi jellem tényleg ennyire meg tud változni az őt ért hatásoktól.
Biztos, hogy el fogom még olvasni máskor is ezt a könyvet.

1 hozzászólás