Hogyan élnek a tanszerek békésen vagy békétlenkedve egymás mellett, mit csinálnak az iskolatáskában, és mit, amikor „táskán kívül” vannak, no és hogyan boldogul velük első osztályos kisgazdájuk – erről szól Nagy Katalin kedves, vidám története.
Egy okos és élénk kisfiú izgalommal teli napjait kísérhetjük figyelemmel a könyv lapjain, és az iskolai barátságok, mély érzelmek születésének lehetünk tanúi. A kedvesen megszemélyesített tanszerek pajkos-komoly játékai és vetélkedései az iskolai élet derűs izgalmasságát idézik.
A könyvet Kondor Lajos rajzai díszítik.
Madzag 10 csillagozás

Eredeti megjelenés éve: 1976
A következő kiadói sorozatban jelent meg: Már tudok olvasni! Móra

Ezt biztos nagyon szerettem volna 5-6 évesen, vagy akár még később is. Imádtam az ilyen történeteket, amelyekben tárgyak saját életet élnek, kis közösséget alkotnak, hol szeretik, hol piszkálják egymást. Tulajdonképpen még mindig szeretem ezeket a sztorikat, kellemes nosztalgiával töltenek el.
Jó érzés volt olvasni ezt a kis könyvecskét, egyáltalán nem bugyuta, persze nagy világmegváltást se várjunk tőle. Az a tipikus könnyed, kedves, bájos olvasmány, kezdő olvasóknak tökéletes.

Nagyon aranyos kis mese volt! Még hasonlót se olvastam, amikor a tanszerek lesznek a történet főszereplői. Tökéletes, izgalmas olvasmány első, saját olvasmánynak a kisiskolásoknak.
Egy madzag életét mutatja be, hogyan kerül be az iskolatáskába, hogyan jön ki a tanszerekkel, milyen kalandokba keveredik.
Ráadásul bájosan megjelenik a történetben az első coffot húzós, másikat piszkálós gyermek"szerelem".

Engem meglepett, hogy ennek a könyvnek a főszereplője konkrétan egy darab madzag, azt hittem , ez egy ember vagy kutya neve lesz. Tárgyakról szól a régi iskolából, pl. Postairón meg Itatós, ilyen tárgyak beszélgetnek meg szervezkednek. Gyerekeknek való, nekik szerintem működik, és én sem unatkoztam.

Egyszer olvasós történet, szerintem még gyerekeknek is. A borító alapján másra számítottam. Nagyon meglepett, hogy tárgyak beszélgetnek és mozognak, tervezgetnek a történetben.