Madzag 10 csillagozás

Nagy Katalin: Madzag

Hogyan élnek a tanszerek békésen vagy békétlenkedve egymás mellett, mit csinálnak az iskolatáskában, és mit, amikor „táskán kívül” vannak, no és hogyan boldogul velük első osztályos kisgazdájuk – erről szól Nagy Katalin kedves, vidám története.
Egy okos és élénk kisfiú izgalommal teli napjait kísérhetjük figyelemmel a könyv lapjain, és az iskolai barátságok, mély érzelmek születésének lehetünk tanúi. A kedvesen megszemélyesített tanszerek pajkos-komoly játékai és vetélkedései az iskolai élet derűs izgalmasságát idézik.
A könyvet Kondor Lajos rajzai díszítik.

Eredeti megjelenés éve: 1976

Tagok ajánlása: 4 éves kortól

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Már tudok olvasni! Móra

>!
Móra, Budapest, 1976
62 oldal · ISBN: 9631105075 · Illusztrálta: Kondor Lajos

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

blueviolet P>!
Nagy Katalin: Madzag

Ezt biztos nagyon szerettem volna 5-6 évesen, vagy akár még később is. Imádtam az ilyen történeteket, amelyekben tárgyak saját életet élnek, kis közösséget alkotnak, hol szeretik, hol piszkálják egymást. Tulajdonképpen még mindig szeretem ezeket a sztorikat, kellemes nosztalgiával töltenek el.
Jó érzés volt olvasni ezt a kis könyvecskét, egyáltalán nem bugyuta, persze nagy világmegváltást se várjunk tőle. Az a tipikus könnyed, kedves, bájos olvasmány, kezdő olvasóknak tökéletes.

Niki_>!
Nagy Katalin: Madzag

Nagyon aranyos kis mese volt! Még hasonlót se olvastam, amikor a tanszerek lesznek a történet főszereplői. Tökéletes, izgalmas olvasmány első, saját olvasmánynak a kisiskolásoknak.

Egy madzag életét mutatja be, hogyan kerül be az iskolatáskába, hogyan jön ki a tanszerekkel, milyen kalandokba keveredik.
Ráadásul bájosan megjelenik a történetben az első coffot húzós, másikat piszkálós gyermek"szerelem".

Gáborr_Nagy>!
Nagy Katalin: Madzag

Engem meglepett, hogy ennek a könyvnek a főszereplője konkrétan egy darab madzag, azt hittem , ez egy ember vagy kutya neve lesz. Tárgyakról szól a régi iskolából, pl. Postairón meg Itatós, ilyen tárgyak beszélgetnek meg szervezkednek. Gyerekeknek való, nekik szerintem működik, és én sem unatkoztam.

pat P>!
Nagy Katalin: Madzag

: ))) Ó, ha még egyszer 6éves lehetnék! De utálnám!

Radics_Végh_Ivett>!
Nagy Katalin: Madzag

Egyszer olvasós történet, szerintem még gyerekeknek is. A borító alapján másra számítottam. Nagyon meglepett, hogy tárgyak beszélgetnek és mozognak, tervezgetnek a történetben.


Hasonló könyvek címkék alapján

Ecsédi Orsolya: Meleg a helyzet!
Kertész Erzsi: Hagyjatok békén!
Balázs Ágnes: Lufi és Szamóca
Romhányi József: Mézga Aladár különös kalandjai
Holden Rose: A harmadik
Bosnyák Viktória: Klott Gatya, ne fárassz!
Balázs Sándor: Trézsi néni kosztosai
Lakner Artúr: Édes mostoha
Kertész Erzsi: A párduc hazatér
Molnár T. Eszter: Stand up!