Legfeljebb ​három pofon 7 csillagozás

Nagy Katalin: Legfeljebb három pofon

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Hová tűnt Pók Öcsi, az iskola legjobb ugrója, a bajnok? Mert eltűnt a verseny előtt, s Ködmön Erzsi, a tanárnője, hiába keresi. Nem kerül elő még éjszakára sem. Mennyi izgalom Öcsiért! Már Pók Margitka, a nővére is nyugtalan, pedig ő tudja, hogy Öcsi el szokott tűnni. tudja, hogy Öcsi azért tűnik el, mert ő is keres valakit. az apját keresi, aki még mindig nem tért vissza a háborúból, pedig mások már visszajöttek.
Nagy Katalin regénye napközis gyerekek világát rajzolja meg a volt Mária Valéria-telepen, úgy, ahogy pedagógusként látta. Mennyi képtelen, hol megrendítő, hol vidám esemény történik velük – s az őket buzgón nevelni akaró pedagógussal. A mindig izgalmas, kitűnő regény hiteles élmények alapján rajzolja meg a sok szenvedésen átment, szeretetre vágyó és szeretetre méltó, jópofa gyerekeket. Furcsa kalandjaikat Kohl Leó rajzai teszik még elevenebbé.

Eredeti megjelenés éve: 1971

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Sirály könyvek

>!
Móra, Budapest, 1971
174 oldal · Illusztrálta: Kohl Leó

Kedvencelte 1

Várólistára tette 2


Kiemelt értékelések

Jesper_Olsen>!
Nagy Katalin: Legfeljebb három pofon

Tulajdonképpen most sem csalódtam Nagy Katalinban. Ez a története kicsit más, mint az Intőkönyvem…-félék, hiszen itt egy -éppen pályakezdő, 19 éves- tanítónéni szemszögéből látjuk az eseményeket. A helyszín a II. vh. utáni Magyarország, egy iskola napközije, az időpont 1947 ősze-tele. Még nagyon fájók a sebek, még vannak visszatérő „eltűntek”, még romosak az épületek (az iskola egyik fele is le van zárva). Nagy szükség van az emberségre és a bizalomra, amit a könyv szereplői (a nekem szintén nagyon szimpatikus igazgató is) ajándékoznak a „rászorulóknak”.
Ez is egy olyan könyv, amit még szívesen tovább olvastam volna…


Hasonló könyvek címkék alapján

Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Bálint Ágnes: Szeleburdi család
Szabó Magda: Abigél
Bogáti Péter: Az ágasvári csata
Balázs Ágnes: Lufi és Szamóca
Kemese Fanni: A viharszívű Mya Mavis
G. Szabó Judit: Megérjük a pénzünket!
Anita Gayn: Senkinek sem kellesz!
Fehér Klára: Bezzeg az én időmben
Kertész Erzsébet: Vilma doktorasszony