Eggyétörve 7 csillagozás

Nagy Ildikó Noémi: Eggyétörve

Ha ​kedved van, elutazhatsz New Englandba, ha akarod, visszatérhetsz Budapestre. Kísérőd egy fiatal lány lesz, aki csetlik-botlik a felnőttek világában, aki meg akarja találni a helyét, de hol elügyetlenkedi, hogy elügyetlenkedik számára mások.

Plasztikvilág, videoklipek és számítógép, a fiatalok életmódjának mai kellékei és helyszínei bukkannak fel, ugyanakkor az önálló személyiséggé válás örök konfliktusairól olvashatunk.

Nagy Ildikó Noémi írásmódját így jellemzi Száraz György Miklós: „Sokféleképpen lehet írni: dühvel, kötelességszerűen, űzötten, unottan, élvetegen. Mintha zabálnánk vagy falatoznánk. Hát ő csipeget. Élvezettel csipeget. Mintha öltözködnék, úgy válogatja a szavakat. Mibe is öltözködjék ez a hangulat? Mi megy a legjobban ehhez az estéhez? Mi passzol? Mi illenék? Ettől a választékos, érzéki pepecseléstől lesz olyan lebegős a szöveg. Élvezem olvasni, mert élvezi írni.”

„Ha én könyvkiadó volnék – írja kritikájában Károlyi Csaba –, egy-két éven… (tovább)

>!
Palatinus, Budapest, 2010
90 oldal · ISBN: 9789632740737

Kedvencelte 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

>!
ficka
Nagy Ildikó Noémi: Eggyétörve

A borító tarkaságával ellentétben kicsit szürke, vannak benne azért jó meglátások, illetve olyan novellák, amik jobban megfogtak, meg amúgy is kellemes olvasni, de nem érzem azt, hogy ez lenne Nagy Ildikó Noémi, nincs stílusjegy, csak úgy vannak az írások. Meg hát miért is olvasunk? Nem a kellemesért, hanem a katarzisért.


Népszerű idézetek


Hasonló könyvek címkék alapján

Anne L. Green: Elvesztett jövő
Békés Pál: Csikágó
R. Kelényi Angelika: A porfészek
Borsa Brown: A maffia gyermekei
Tar Sándor: Ennyi volt
Bächer Iván: Emberevő
Baráth Viktória: A főnök nagy napja
Tar Sándor: Az alku
Budai Lotti: A hercegnő haragja
Lázár Ervin: Mesék felnőtteknek