A ​patisszon termesztése 0 csillagozás

Nagy György: A patisszon termesztése

A patisszon, találó magyar nevén: csillagtök
– rendszertanilag a tökfélék családján belül a tök nemzetségbe tartozik. Egyéves. lágy szárú, indás vagy indátlan növény. Az indás típus 4-6 m-es, az indátlan 30-60 cm hosszú szárakat fejleszt;
– termése, amit gyümölcsnek nevezünk, félgömb vagy lapított félgömb alakú, kerületén tompán fogazott. Július elejétől szeptember végéig 2-3 naponként, folyamatosan szedhető, mélyhűtve vagy konzervként egész évben fogyasztható.
Étrendi szerepét tekintve az uborkával és a spárgatökkel hasonlítható össze. A patisszonból készült ételek könnyen emészthetők, ezért kiváló étrendi hatásúak. Gyümölcse energiaszegény, ízletesen elkészítve a korszerű diabetikus táplálkozás igen sokféleképpen, tetszetős formában hideg és meleg ételek egyaránt elkészíthetők belőle.

Tartalomjegyzék

>!
Mezőgazdasági, Budapest, 1981
60 oldal · ISBN: 963231090x · Illusztrálta: Kishonti László

Kívánságlistára tette 1


Hasonló könyvek címkék alapján

Bálint György: Minden héten szüret
Nagy Géza – Vétek Gábor: Kártevők és kórokozók a kertben
Ambrus Lajos – Darázsi Zsolt – Dóka László – Halász Elemér – Kovács Gyula – Szakné Bor Tímea: Őrség és Göcsej hagyományos almafajtái
Nagy József – Schmidt Gábor – Sipos Béla – Tóth Imre: Kerti szerszámok
Szabó Tibor – Gyürki Éva – Pallai Erzsébet: A termesztésből lassan kiszoruló gyümölcsfajták
Juhász Attila – Lázár Péter: A talaj éltetése
Palocsay Rudolf – Veress István – Antal Dániel – Mózes Pál: Az almástermésűek és csonthéjasok termesztése és nemesítése
Terts István: A zöldségfélék trágyázása
Sárközy Péter: Szemtől szembe Amerika mezőgazdaságával
Balázs Klára – Bálint György – Bodor János – Gévay János – Siposné Bartha Mária – Szent-Miklóssy Ferenc: Idejében szólunk