Nagy Eszter (szerk.)

Ház ​és kert 2 csillagozás

Feng shui
Nagy Eszter (szerk.): Ház és kert

A feng shui a környezettel való harmonikus együttélés ősi kínai művészete. Segítségével az ember megtanulhatja felismerni a pozitív és negatív energiákat, ezeket felerősítheti, illetve védekezhet ellenük. Ebben a könyvben szeretnénk elmagyarázni a feng shui alapelveit, és megmutatni, hogy milyen segítséget nyújthatnak. Ugyanakkor számos ötletet is találnak majd arra vonatkozóan, hogy miképpen lehet a minket körülvevő belső és külső terekben már egészen egyszerű eszközökkel is felerősíteni a pozitív energiákat. Ennek a könyvnek a középpontjában az ún. „iránytű módszer” áll, amely a „nyolc irány” elvét követi. Ugyanakkor azonban bemutatunk egy másik feng shui irányzatot is, amelyik a bágua elvvel dolgozik. A szép kivitelű kötetből megtudhatunk mindent, amit tudni érdemes az ősi kínai tudomány eredetéről és praktikus tanácsokat kapunk a harmónia, a jó közérzet és a sikeres élet eléréséhez.

>!
Alexandra, Pécs, 2006
288 oldal · ISBN: 9633695651 · Fordította: N. Kovács Tímea

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

MisssBee P>!
Nagy Eszter (szerk.): Ház és kert

Kaotikusak az érzéseim ezzel a könyvvel kapcsolatban… olyan, mintha Sheldon (Big Bang Theory) akarta volna elmagyarázni a Feng Shui lényegét, és közben Leonard is közbeszólt volna, hogy meg is értsek valamit…

Mert bár az alapvető dolgokat megértettem, addig rengeteg dolog paradoxon volt számomra. Mert ugye a legfontosabb a rend, és hogy ne vegyenek minket lomok és rengeteg minden körül; de egy-két illusztrációnál már attól klausztrofóbiás lettem, ha csak ránéztem a képre, annyira tele volt tömve növényekkel. A háznál még csak-csak megértettem a lényeget, az égtájak és a szent állatok fontosságát, de a kert nekem már sok volt. Meg egy kicsit az is, hogy egy helynél nem csak az a fontos, hogy melyik égtájon, melyik szent állat uralja azt a területet, hanem hogy melyik elemnek kell ott meghatározónak lennie (merthogy ez is közrejátszik), meg mit hogy, és hogy ne rakjak, hogy a csi ne fusson át az egész lakáson – de ha meg úgy pakolok, hogy az egyik helyen jó legyen, akkor meg a másikon nem lesz jó.

Nem tudom, lehet, hogy csak még nem tudok eleget, vagy a Feng shui alapjáraton is ennyire bonyolult, de nekem ez a könyv nem igazán tetszett.


Hasonló könyvek címkék alapján

Christine Lavelle – Michael Lavelle: A biokertészet enciklopédiája
Friedhelm Bechthold: Szobanövénykalauz
Kay Maguire: A chili
Margaret Stephens – Su Swallow: A kertek világa
Kovács Szilvia: Vadgyümölcsök a kertben és ültetvényekben
Gabriele Bickel: Gyógyító kert
Ilonczai Zoltán: Lepkebarát kert
Thomas Hagen: Viráglexikon
A kertészkedés alapjai
Velich István – V. Nagy Enikő: Nálunk is megterem