Spanyol ​nyelvkönyv II. 2 csillagozás

Nagy Erika – Seres Krisztina – Ana Orenga Portolés: Spanyol nyelvkönyv II.

Könyvünk a Spanyol nyelvkönyv I. folytatása. Ezért ezt a kötetet elsősorban a középiskolában heti 3-5 órában tanuló 15-17 éves korosztálynak ajánljuk, de jól tudják használni azok is, akik nyelviskolában vagy egyénileg tanulnak. Az ebben a könyvben szereplő nyelvtan és szókincs szorosan kapcsolódik az első kötethez. A módszer kiválasztásakor a globális megközelítést tartottuk a legjobbnak. Ennek tükrében mind a leíró szövegek és a párbeszédek, mind a kommunikációs és a nyelvtani-lexikai feladatok arányának egyensúlyára törekedtünk. Külön szükségesnek tartjuk a kontrasztív gyakorlatokat, melyek segítségével a diákok alaposabb és pontosabb tudásra tesznek szert.

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Tanuljunk nyelveket! Nyelvvizsgázzunk!

>!
Nemzeti Tankönyvkiadó, Budapest, 2006
264 oldal · ISBN: 9631951057
>!
Nemzeti Tankönyvkiadó, Budapest, 2003
264 oldal · ISBN: 9631937429 · Illusztrálta: Marczali Ágnes, Kis G. Norbert
>!
Nemzeti Tankönyvkiadó, Budapest, 1999
264 oldal · ISBN: 9631900568

Kívánságlistára tette 5


Népszerű idézetek

Bogas>!

El Camino de Santiago. Las peregrinaciones

Las peregrinaciones alcanzaron ya en los siglos II y III un auge bastante notable en Belén y Jerusalén. Cuando Constantino el Grande mandó edificar en el año 362 la iglesi del Santo Sepulcro (sobre la tumba de Jesucristo) y descubrieron la Vera Cruz, se puede decir que por entonces el cristianismo incorpora la tradición de los viajes purificadores. El flujo de visitantes a los Santos Lugares alcanzó su máximo esplendor en el milenario de la Pasión – el año 1033 –, ya que la conversión de Hungría abrió una vía terrestre mucho menos peligrosa que la navegación por el Mediterráneo.
El llamado „camino francés” unió los Pirineos con Galicia. (Santiago de Compostela, meta final de las peregrinaciones, se encuentre en Galicia.)
En la Edad Media existen varios caminos para llegar a Santiago de Compostela, pero las rutas señaladas en un códice francés son las que tienen más popularidad. La noticia del descubrimiento de la tumba de Santiago se extiende rápidamente y todo el Occidente se interesa por el culto a los restos del Apóstol. El hallazgo de la tumba de un apóstol fue motivo suficiente para la peregrinación.
La peregrinación supone la llegada de un nuevo ambiente cultural: el arte románico, la lírica y las gestas, y todos los rasgos que completan la imagen de la Edad Media cristiana toman cuerpo en Santiago de Compostela. El Camino de Santiago contribuye en gran parte al nacimiento de un arte puesto directamente al servicio de la peregrinación.

Lección 1 - Civilización


Hasonló könyvek címkék alapján

Isabel Mendoza – Marcos Frago Vicente: Vigyázz, spanyol!
Morvay Károly – Izaskun Pérez González – Oxel Uribe-Etxebarria Lete: Magyar-baszk szószedet / Hungariera-euskara hiztegi txikia
Dohár Péter: Kis angol nyelvtan
Maklári Tamás: Lazán németül I.
Báti László – Véges István: Angol nyelvkönyv kezdők számára
Maklári Tamás: Lazán németül II.
Maklári Tamás: Német nyelvtani ABC
Kész Zoltán – Törökné Tenk Dóra: Let's discuss it!
Kovács János – Siptár Péter: Angolra hangolva
Bolonyai Gábor – Forró Orsolya – Kulin Veronika: Istenek beszélgetései – Görög nyelvkönyv