Trekkingtúrázás: ​Kárpátok – Románia 2 csillagozás

Nagy Balázs: Trekkingtúrázás: Kárpátok – Románia

A világszerte elterjedt trekking kifejezésnek nincs hasonlóan rövid magyar megfelelője. Jelentése hosszú távú, több napos gyalogtúra, amely többnyire a szabadban éjszakázással párosul. Sátras vándorlás tehát, amely egy egyszerű kirándulásnál vagy túránál időtartamában, felszerelés- és felkészülés igényében is lényegesen több. A könyv részben elméleti útmutató a sikeres trekkingtúrázáshoz, de egyben gyakorlati útikalauz is a Kárpátok Romániában húzódó legjellegzetesebb hegységeihez. A hosszabb távok bejárásához segédletet adó első részt követően hegységmegismerő túragyűjteményt tartalmaz a leglátványosabb, egyedi jellemvonásokban bővelkedő vonulatokról. Mindkét szempontból különleges munka: közérthető összefoglalást, a gyakorlatban is jól használható útmutatót ad a trekkingek teljesítéséhez – az alapinformáció-szerzéstől a túlélésig tartó skálán –, de Erdély peremi hegyvidékeit bejáró, hosszú távú, nagy hátizsákos túrái révén is kiválóan használható.

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Fitten & Egészségesen Cser

>!
Cser, Budapest, 2013
160 oldal · ISBN: 9789632782751

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

ÁrnyékVirág>!
Nagy Balázs: Trekkingtúrázás: Kárpátok – Románia

Jó kis könyv kedvcsinálónak, ismertetőnek. Az első részében általános információk, hasznos tudnivalók a trekkingfelszerelésről, az étkezésről, a túrázás veszélyeiről és azok kiküszöböléséről, a második rész pedig 2-3 napos túraötleteket ír le: Máramarosi havasok, Fogaras, Királykő, Bucsecs, Radnai, Torockói, Kelemen havasok… a leírások jók és alaposak, az útiterveket inkább gyakorlottabb túrázóknak ajánlanám. Egy alapos térképet persze nem helyettesít.
A Királykő kivételével mindegyik ismertetett hegységben jártam már, de a könyvet olvasva még egy csomó új helyet felfedeztem a következő túráinkhoz.
És bár azt hiszem, gyakorlott amatőr túrázó vagyok, a 41. oldalon található felszereléslistát mindig átböngészem indulás előtt, nehogy valami otthon maradjon.


Hasonló könyvek címkék alapján

Szász Péter Zsolt: Királyerdő-hegység
Sós Judit – Farkas Zoltán: Erdély
Pataki János: Székelyföld
Pataki János: Erdély kincsei
Budai Péter: Túrák a Retyezátban
Pivárcsi István: Székelyföldi legendárium
Szilágyi Palkó Pál: Erdély legszebb túraútvonalai
Nagy Péter (Grandpierre Emil): Ó, kedves Kolozsvár
Lőrincz Sándor: Erdővidéki túrautak
Mátyás Vilmos: Utazások Erdélyben