Magyarország ​túraútvonalai – Budapest és környéke 4 csillagozás

Nagy Balázs: Magyarország túraútvonalai – Budapest és környéke

Magyarország ​túraútvonalai könyvsorozatunk legújabb kötete a Budapesten és környékén kirándulni vágyóknak kedvez. Ezúttal olyan, egy nap alatt bejárható túrákat mutatunk be, amelyek nagyon könnyen megközelíthetőek a fővárosból, így kellemes kikapcsolódást nyújtanak a zajos betondzsungelből a természetbe vágyók számára.
Budapest földrajzi fekvése miatt egyedülálló, bármerre is indulunk, szebbnél szebb kirándulóhelyszíneket fedezhetünk fel közvetlen környezetében. A gondosan megválogatott túrák szerzőink egyedi útvonaltervezésének köszönhetően különleges helyekre kalauzolják el az olvasót, jó részüknek határozott koncepciója van: célja egy-egy jelenség, jellegzetesség megismerése.
Úti célunk legyen akár a Budai-hegység, a Börzsöny vagy éppen a Pilis, biztos, hogy páratlan élményben és pazar panorámában lesz részünk, hiszen mi is lehetne jobb program egy napsütéses hétvégén, mint a testet-lelket felpezsdítő, családi túrázás?
A korábbi kötetekhez hasonlóan a… (tovább)

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Túrázók nagykönyve

>!
Totem, Budapest, 2014
416 oldal · ISBN: 9789635904907

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 25


Kiemelt értékelések

csgabi P>!
Nagy Balázs: Magyarország túraútvonalai – Budapest és környéke

Nagy Balázs: Magyarország túraútvonalai – Budapest és környéke kötete nem tökéletes. Sok hibája van, azonban én mégis szeretem. Talán azért, mert olyan helyeken barangol, amerre én is sokszor jártam vagy pedig ott, ahová tervezek elmenni. A főváros környékét ismerhetjük meg, tervezhetünk a segítségével túrákat, kirándulásokat. Nem arra való, hogy magunkkal vigyük útjainkra, mert ahhoz nehéz és körülményes a használata, viszont otthon olvasni, élményeinkre visszaemlékezni, a csodás képeket nézegetni ideális.
Számomra ez az a könyv, amit nem egyhuzamban olvasok el, hanem folyamatosan olvasgatok, lapozom fel rendszeresen. Akkor is, ha túrázni készülök, és akkor is ha éppen nem. Szóval mindig.

Több fejezetre osztva mutatja be a szerző a Budapest környéki területek túralehetőségeit, mint Budai-hegység, Pilis és Visegrádi-hegység, Börzsöny, Gerecse – és számomra öröm volt látni, hogy nem maradt ki a Gödöllői-dombság sem, ez a kicsit talán kirándulás szempontjából hanyagoltabb terület – illetve az is talál a könyvben érdeklődésének megfelelő ötleteket, aki kerékpárra pattanva ismerkedne meg a környékkel (Kerékpárral a Csepel-szigeten illetve Kerékpáros nagy kör című fejezetek).

Herczeg_Antal>!
Nagy Balázs: Magyarország túraútvonalai – Budapest és környéke

Jó elgondolás ez a könyv. Egész jó túraútvonalakat ajánl, de a könyv szerkezete elég kusza. Zavarónak találom, hogy az ajánlott látnivalók, és az azokhoz tartozó fényképek sokszor más oldalon vannak, valamint a térképek csapnivalók. Ennek ellenére a kiadvány szép és figyelemfelkeltő, és ha már ezzel eléri, hogy kimenjünk a szabadban, már megérte elolvasni.

piccola>!
Nagy Balázs: Magyarország túraútvonalai – Budapest és környéke

Az ajánlott túrák viszonylag eredetiek, bár a kezdő- és végpontok nem mindig tűnnek ideálisnak közlekedés szempontjából. Plusz pont a Gödöllői-dombságért, kicsit hiányolom viszont a Cserhátot. A térképek (mint a sorozat többi kötetében) teljesen használhatatlanok. Nagyon sok a fotó, ami önmagában még nem is lenne baj, de zavaró, hogy random módon vannak elhelyezve és általában semmi közük az oldalon lévő szöveghez.
Kicsit fura ez a könyv, nem túl jól használható, mert ugyan részletes túraleírások vannak benne, tehát egyfajta turistakalauznak gondolnám, amit magával visz az ember és követi a leírást, viszont a sok fotó miatt 400 oldalas az egész és nagyon nehéz, tehát épp olyan, amit egy túrán nem praktikus magunkkal cipelni… ráadásul a térképet sem tudja kiváltani, tehát mellé mindenképpen kell még az is. (Ez a sorozat többi darabjára is igaz.)


Hasonló könyvek címkék alapján

Tenczer Gábor: Budapest Outdoor
Bajor Zoltán: Budapest természeti kalauza
Szablyár Péter: Eltűnő Budai hegyek
Kordos Szabolcs: Egy város titkai
Szécsi Noémi – Géra Eleonóra: A budapesti úrinő magánélete
Saly Noémi: Törzskávéházamból zenés kávéházba
Viczián Zsófia: Budapesti fák
Ungváry Krisztián – Tabajdi Gábor: Budapest a diktatúrák árnyékában
Ungváry Krisztián: Utak a senkiföldjén
444 jó hely Budapesten