Shades ​in Shadow (The Inheritance Trilogy 0,5 & 1,5 & 2,5) 2 csillagozás

N. K. Jemisin: Shades in Shadow

From the shadows of the greater stories, away from the bright light of Sky and wending 'round the sagas of the Arameri, come three quieter tales. A newborn god with an old, old soul struggles to find a reason to live. A powerful demon searches for her father, and answers. And in a prequel to the Inheritance Trilogy, a newly-enslaved Nahadoth forges a dark alliance with a mortal, for survival… and revenge.

Return to the world of The Hundred Thousand Kingdoms in these three interconnected short tales.

>!
Orbit, London, 2015
60 oldal · ASIN: B010PIFZQA

Kiemelt értékelések

>!
ujhelyiz P
N. K. Jemisin: Shades in Shadow

Az örökség-trilógia legnagyobb erénye az istenek és az általuk kiválasztott halandó arameri nép közös családjának bemutatása, beleértve a személyes konfliktusokat és a történelmi következményeiket, ugyanakkor bizonyos aspektusok kissé problémásra sikerültek. Örömmel jelentem, hogy a Shades in Shadow három novellája az erényeit viszi tovább.

Olvashatunk Nahadoth gyászáról, Ahad történetéről és Glee találkozásáról az apjával – mindhárom történet kiegészíti a trilógia során felrajzolt képet, de megtartja a lényeget: egy nagy család hosszú-hosszú évek alatt sok mindennel találkozik. A novellák követetéséhez a trilógia ismerete praktikusan szükséges: gyakorlatilag semmi sincsen elmesélve a világból, ill. a karakterek sincsenek különösebben ismertetve.

A novellákat csak a regénysorozat kedvelőinek merem ajánlani; nem fogják megváltoztatni az alapvető véleményt a sorozatról, de nem is létkérdés az olvasásuk. Ugyanakkor a regényekhez hasonlóan érdekesen megírt, jó karakterek problémáival találkozhatunk, és alkalmunk nyílik újra gondolkozni ezen a különös világon, ami nem teljesen idegen a mienktől.


Népszerű idézetek

>!
ujhelyiz P

There is a problem right away: not much really frightens him. Nihilism apparently has that effect.

The God Without a Name (Orbit, 2015)

>!
ujhelyiz P

He visits the Maelstrom, and oh yes, it's frightening, not the least because it may not kill him. Fall into it and suffer eternal joy, maybe, or eternal bad jokes told by a wooden-eared comedian.

The God Without a Name (Orbit, 2015)


Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: The Assassin's Blade
The Magical Christmas Cat
Ilona Andrews: Magic Stars
Ilona Andrews: Diamond Fire
Patrick Rothfuss: The Slow Regard of Silent Things
Robin Hobb: The Willful Princess and the Piebald Prince
Julie Kagawa: Summer's Crossing
Brandon Sanderson: Infinity Blade – Awakening
Jennifer L. Armentrout: Bitter Sweet Love
Angie Sage: The Darke Toad