!

Szerelemszombat 3 csillagozás

Münz András: Szerelemszombat
Régikönyvek.hu · 2.490 Ft –20% 1.992 Ft
Bookline · 2.490 Ft –15% 2.116 Ft
Könyvtár

Szerelmesnek lenni jó. Akár hétfőn, akár kedden, akár szerdán, sőt, a hétvégét sem érdemes kihagyni. Szabad szombatra vagy vasárnapra nem vágyunk, szeretni ugyanis minden időszakban kitűnő foglalatosság. Fiatalon megpróbáljuk utolérni a kiszemelt célszemélyt. Néha ebben épp saját biciklink akadályoz meg bennünket. Időskorunkban már a buszon, az újság mögül szeretnénk rájönni, hogy az a bizonyos fiatal lány észrevett-e minket. Van, amikor túlkomplikáljuk a dolgokat, máskor a legegyszerűbb jelekből sem tudunk olvasni. Aztán eljön a pillanat, amikor már a fogorvosi asszisztensnő együttérző pillantásáért is hálásak lehetünk.

Münz András rövid, vidám, néhol édes-bús történeteinek nagy része korábban a Nők Lapja hasábjain jelent meg.

>!
Athenaeum, Budapest, 2017
206 oldal · ISBN: 9789632936628
>!
Athenaeum, Budapest, 2017
208 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632936352

Hirdetés

Most olvassa 2

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 14

Elcserélné vagy eladná

>!
2.300 Ft ★★★★★ Eladó
Monaa24 könyve Münz András: Szerelemszombat

Kiemelt értékelések

+
>!
Zsófi_és_Bea P
Münz András: Szerelemszombat

Münz András „párpercesei” nagyon szórakoztató olvasmányok, nem érdemes egyhuzamban végigolvasni, inkább adagolni őket, „minden napra 1-2 Münz, utána vidámnak tűnsz” jelszóval olvasgatni, engem szinte minden története derűssé, jókedvűvé tett, ami pedig nem, az meghatott, egy-két történet igazi retro hangulatba ringatott, ez különös csemege volt számomra.

Könnyed, szórakoztató, humoros kötet, nem a térdcsapkodós röhögős fajtából, hanem a mosolygós, hümmögős, jókedvre derítőből.

Bővebben: http://konyvutca.blogspot.hu/2017/02/munz-andras-szerel…

+
>!
gizmo6
Münz András: Szerelemszombat

Münz András történetei összességében nem tipikus romantikus mesék. A szerelem keresése itt nem mindig a “boldogan életek míg meg nem haltak” befejezéssel ér véget. A hősök gyakran felsülnek, hoppon maradnak, vagy éppen visszatalálnak a házsártos hitveshez. Bővebben:
http://cornandsoda.com/munz-andras-szerelemszobat-olvas…

+
>!
Demonshadow 
Münz András: Szerelemszombat

Már az elején rendkívül szkeptikus voltam a könyvet illetően. Egyrészt a szerelem témája nem az én asztalom, nem bírom a hosszas ömlengéseket, a nyálas jeleneteket, másrészt még mindig ott tartok, hogy nem sikerül levetkeznem a magyar írók iránti kétségeimet. Mert, nem tudom, miért, de még mindig hitelesebbnek gondolom, ha egy történetben valami John Smith-szel és Agnes Millerrel történik meg, mintsem Kovács Jánossal és Molnár Ágnessel. Ne, ne kérdezze senki, hogy miért van, majd talán egyszer egy lélekturkász szakértő, vagy hasonló megmondja. Viszont rövid novellákból, mondhatni egypercesekből áll – bár távol álljon tőlem, hogy Örkényhez hasonlítsam –, így pont jól jött a megfogyatkozott olvasási idő mellé, mert bármikor letehetem, nem fogok kizökkenni, és nem is kell x idő, amíg felveszem a történet fonalát, körülleng az író által teremtett atmoszféra. Aztán mégis kevésnek bizonyult.
Hümmögtem ez elején, hogy talán jobb lesz ez, de végül mégse sikerült neki. Nyilván a sok és sokféle fenntartásom is hozzájárult ahhoz, hogy nem sikerült élvezni, és az olvasási időn is látszik, nagyon nem haladtam jól vele, holott terjedelméből kifolyólag egy egynapos olvasásnak illene be az én tempómmal. Viszont egyszerűen nem jött a viszketés, hogy a kezembe kell vennem, hogy olvasni szeretném, hiába áll rövid történetekből, egyszerűen nem fogtak meg. Éppen ez a bármikor letehetem érzés volt az, ami nem ösztönzött, amiért nem is akartam a végére érni, és volt olyan este, amikor gyakorlatilag tényleg csak két történetet olvastam el belőle, az is bőven elég volt. És az egészben az a legviccesebb, hogy nem a magyar nevek miatt nem tudtam élvezni, mert valahol, még ha számomra a különböző történetek ismeretlenek is voltak, mármint sosem éltem át őket, rendkívül hitelesek voltak. Mert Münz András könyve nem másról szól, mint az életről. Hol rossz, hol jó, hol unalmas, hol akciójelenetbe illően pörög. Kis színes az összes, és bár könnyed a stílus, mégis súlyuk van. Tényleg erről szól az élet. Még azt se mondanám, hogy erőltetett, mert ott a központi téma, a szerelem, még sincs túlerőltetve, hogy minden egypercesbe ugyanolyan mértékben kerüljön belőle. És ezzel se volt semmi probléma. Nekem mégis kevés volt. Valamiből több kellett volna, valamiből kevesebb, hogy jobban át- és beleélhessem magam. Nyilván, mivel a regény az én igazi műfajom, de attól még tudom, hogy ezekből is rendkívül sokat lehet tanulni, mert sokszor ott éreztem a számban a keserédes utóízt, amit az aktuális sztori adott.


Népszerű idézetek

+
>!
Demonshadow 

A mosolyok sugárzásának éppúgy megvan a maga felezési ideje, mint a plutóniumnak, csak sokkal-sokkal rövidebb.

26. oldal (Nórikától Nórikáig)


Hasonló könyvek címkék alapján

A. O. Esther: Megbocsátás
Leiner Laura: Valahol
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Papp Dóra: Tükörlelkek 2.
Böszörményi Gyula: Leányrablás Budapesten
Helena Silence: Ezüsthíd
Anita Gayn: Senkinek sem kellesz!
Száraz Miklós György: Lovak a ködben
Szabó T. Anna: Senki madara
Varró Dániel: Szívdesszert