Galaktika 363 XL 6 csillagozás

Ennek a könyvnek nincsen fülszövege.
A művek szerzői: Jack Vance, Varga Csaba Béla, Gregory Benford, Andrej Iljics Dajcs, Kurd Lasswitz, Gárdonyi Géza, James E. Gunn
A következő kiadói sorozatban jelent meg: Galaktika XL Metropolis Media

Piszkosul sokáig tartott elolvasnom ezt a számot, szóval az értékelésemre ez rányomja valószínűleg a bélyeget, itt-ott megkoptak az emlékek.
Jack Vance: A kiépített ügynök (befejező rész): Elolvastam az első részt is, hogy teljes képet kapjak a sztoriról. Engem erősen Heinlein Kettős csillagjára emlékeztetett, csak itt egy ügynök bújt egy spoiler képviselő bőrébe és azonosult a szereppel, na meg akadtak még más, hasonló fedett ügynökök. Egynek nem volt rossz, bár nem teljesen jött le, mi lett volna céljuk az egész akcióval.
Varga Csaba Béla: Halálfa árnyéka: Na, ez eléggé katyvasz volt az elején, aztán szép lassan összeállt a kép, hogy és miként követik egymást az események és érdekes olvasmánynak bizonyult egy különleges fáról és a bolygót uralkodó dinasztia kapcsolatáról.
Gregory Benford: Hölgy rókával: Na ez viszont szenvedős volt. Egy újfajta neurális interfésztechnológiáról szól, ami alvás közben működik a legjobban, kinek jobban, kinek rosszabbul. A címben említett hölgynek elég jól megy, de nem igazán jött át, mit akart mondani a szerző ezzel az egésszel.
Andrej Iljics Dajcs: Borzasztó: Ezt megint nem tudtam hova tenni. Egy fura – spoiler – fiatal panaszkodása és nyomozása a nemrég meghalt nagyapja furcsaságai után.
Kurd Lasswitz: Az álomgyáros: Őszinte leszek, erre már egyáltalán nem emlékszem. Valami olyanról szól, hogy egyre többet kezdenek aludni az emberek, meg nem is volt vészes retro létére, de ennyi.
Gárdonyi Géza: Az istenvér: Gárdonyi rövidkéje egy kvázi halhatatlanságot biztosító szérumról és annak hatásáról szól. Találó volt berakni a regény elé.
James E. Gunn: Halhatatlanok (első rész): Gunn regénye nem hagyományos regény, eredetileg több novella formájában jelent meg, majd ezt dolgozta át kvázi regénnyé, majd egészítette ki a 2004-es kiadásban még egy résszel. A cím szépen lefedi a tartalmat. Az első részben egy vérátömlesztés után kiderül, hogy a véradó férfi, Cartwright vére fiatalító hatással bír, ám ez csak rövid ideig tart, állandó vércserével lehetne fenntartani a folyamatot. Cartwright maga lényegében halhatatlan, ám a visszatérő főszereplő doktor javaslatára elbújik, hisz nem sok jó várna rá, ha elkapnák. A következő két rész – a negyediknek csak az eleje szerepel, így arról még nem nyilatkozok – mindegyike lényegében egy sémára épül: felbukkan Cartwright egy szintén halhatatlan leszármazottja és neki próbál meg segíteni valaki, miközben mások pedig megpróbálják elkapni. Az egyes részeket a visszatérő szereplők kötik össze, akik hol kisebb, hol nagyobb szerepet játszanak. Egyelőre érdekes volt a történet ezen fele, várom, hova fog kifutni.

Most kerítettem sort a júniusi magazin olvasására.
Jack Vance A kiépített ügynök Ez egy pörgős és még talán azt is mondanám izgalmas történet két részben volt olvasható. Ez egy 1961-es novella de, ez nem érződött rajta remélhetőleg a fordításnak is köszönhetően!
Varga Csaba Béla Halálfa árnyéka Nehezen vettem fel a fonalat de , már akkor éreztem hogy nem szabad feladnom! Ajánlom ha csak egy novellára van valakinek ideje akkor ez legyen az.
Gregory Benford Hölgy rókával Elgondolkodtató történet egy különleges idegi, érzelmi kapcsolatról. Igen van benne róka is.
Andrej Iljics Dajcs Borzasztó Nehéz gyerekkor ez a főszereplőnek is kijutott….Horror …
Kurd Lasswitz Az álomgyáros A szerelmeseknek nincs akadály vagyis van….Melyik a jobb aludni vagy álmodni? 1886-ban született a novella és vicces is!
Gárdonyi Géza Az Istenvér Mi történik akkor ha elkészül az örök élet szérum?? Igen kihozza belőlünk a legrosszabbat..
A képregény a Kék hold völgye 2 része.
Ez a szám ügyesen egyensúlyozott az akció és a borzalom között megspékelve humorral.