A ​4000 éves menyasszony 13 csillagozás

Mumbull: A 4000 éves menyasszony Mumbull: A 4000 éves menyasszony Mumbull: A 4000 éves menyasszony

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Fiatal angol lord kutatja az egyiptomi piramisokat, s egy 4000 éves múmiára bukkan, egy nő múmiájára. Vérátömlesztéssel és hasonló mesterkedésekkel sikerül életre keltenie: a nő szépsége magával ragadja. Szerelmes lesz belé, nőül kívánja venni, ám titokzatos ellenségei mindent elkövetnek, hogy megakadályozzák terveiben és úgy látszik, mintha a régi fáraók átka sújtana le a sírrablóra. A mű vitathatatlanul a ponyvairodalomhoz tartozik, ám e területen kiemelkedő. Pergő cselekménye, színes világa, néhol mulatságos, néhol rémtörténet-ízű jelleggel feledtetik a ponyvákra jellemző szegényes jellemábrázolást, és izgalmas, szórakoztató olvasásmányt nyújtanak.

Eredeti megjelenés éve: 1941

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Főnix Fantasztikus Könyvek

>!
Hermész Média, Budapest, 2015
180 oldal · ISBN: 9786155549915
>!
Csokonai, Debrecen, 1990
162 oldal · ISBN: 9632600320
>!
Baross-Nyomda, Pestszentlőrinc, 1941
158 oldal · puhatáblás

Kedvencelte 2

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
Andrea_Pusztai I
Mumbull: A 4000 éves menyasszony

Ez a kis ponyvaregény már akkor több, mint harminc éves volt, amikor születtem. Ugyanakkor egyestés, roppant szórakoztató, aranyos történet volt, ami elgondolkodtatott a sci-fi műfajával kapcsolatban. Elvégre annak van jelölve, és nekem mégis, mintha más fogalmam lenne arról, mit tartok sci-finek és mit nem, de erről mint tudjuk, hosszan lehetne vitatkozni és a nálam jobban hozzáértők szoktak is. Jelenlegi álláspontom szerint ma nem lenne az. A negyvenes években az volt.
Jól szórakoztam és egyáltalán nem zavart a felszínen kezelt jellemábrázolás, hogy sok párbeszéd és cselekmény mutatta meg a karaktereket, ami egyáltalán nem hátránya egy történetnek. Nem akart mélyen szántó lenni, és egész felszabadító volt olvasni, tényleg szuper kis kaland, felesleges nehezékek nélkül. Másfelől többnek sem akar látszani annál, mint ami, és ezt szintén nagyra értékelem.
Tetszett a misztikuma, és a megoldásai, nem klisések, de nem is olyan ördöngősek, jó volt elmerülni benne és elkísérni a kalandjukra a Fulton fivéreket, akik annyira angol lordok, hogy amúgy két amerikai srác, csupa intellektuális érdeklődéssel és szenvedéllyel. De végül ezt megbocsátottam. A lezárás pedig különösen romantikusra sikeredett, mégsem lett nyálas még akkor sem, ha sokszor láthattunk hasonlót, de ne feledjük egy nem mai olvasmányról van szó, úgyhogy nekem tökéletesen élvezhető élményt nyújtott.
A fél csillag levonás a fent jelzett fogalmi dugóért jár, és nem a ponyva jellegért. Szóval érdemes olvasni.

>!
Marcsiiiz_Bp_Békásmegyer
Mumbull: A 4000 éves menyasszony

Nekem tetszett. Olyan gondolatterelőként vettem a kezembe, bár túl sok fantasztikus könyvet nem olvasok. Ez mégis izgalmas volt. Zsebnyi méreteiből gondolván sejtettem, hogy hamar kiderül a lényeg :)

>!
Saku28
Mumbull: A 4000 éves menyasszony

Van az egészben valami aranyos naivság, még is annyira megragadó minden alkalommal, amikor az ókorról van szó, az embereket csak szimplán a téma már elvarázsolja, ami azért fél siker. Egyiptom a mai ember szemével nézve szinte a varázslás és a misztikum szininímája – akárcsak a legtöbb ókori civilizáció.
Csak hogy ezen felül hogy teljesíthet egy ponyva? Meglepően jól. Valóban, a szereplőkről éppen hogy egy nagy általánosítást tudunk meg, ami nagyrészt még csak nem is egyedi, de kifejezetten szerethetőek a maguk hülyeségeivel. De leginkább a történet adja azt a naivságot, amit említettem.
Egyszer olvasható (és olvasandó), ahogy előttem már említették, könnyű kis nyári olvasmány; aki szereti az ősi Egyiptom világát, annak meg kétszeresen is ajánlott :)

>!
szbarbi30
Mumbull: A 4000 éves menyasszony

Ez volt az első, Egyiptomos könyv, ami a kezembe került és elintézte a sorsomat:)) Imádtam, rongyosra olvastam, most tiszteletbeli helyén csücsül a polcon.
Igazi ponyva, de szerethető karakterekkel, és persze a fő vonallal a szerelemmel. Nem happy end a vége, de én csak ajánlani tudom, igazi standos olvasnivaló:)

>!
madyson
Mumbull: A 4000 éves menyasszony

Tizenévesen olvastam először,emlékszem akkor teljesen a hatása alá kerültem.Azóta is szívesen veszem a kezembe és olvasom újra,bár már nincs meg a régi feeling.


Népszerű idézetek

>!
szbarbi30

A múlton pillanatokra győzedelmeskedhetünk, de a végső diadal mindig a halálé az élet felett…

Utolsó mondat

>!
Letti23

Egy célját tévesztett nyílvessző sokkal kellemesebb, mint a láthatatlan szellemkezek, amelyek arabokat cipelnek el nyomtalanul és az ember torkát fojtogatják!

81. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Lőrincz L. László: A föld alatti piramis
Raana Raas: Árulás
Raana Raas: Hazatérők
Raana Raas: Elágazó utak
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
Raana Raas: Kiszakadtak
On Sai: Lucy
Raana Raas: Ellenállók
Raana Raas: Az ogfák vöröse
Gimesi Dóra – Jeli Viktória – Tasnádi István – Vészits Andrea: A próbák palotája