Benső ​mosoly 57 csillagozás

Müller Péter: Benső mosoly Müller Péter: Benső mosoly Müller Péter: Benső mosoly

A ​Kígyó és kereszt, valamint a Lomb és gyökér szerzője új könyvében életének szinte minden tapasztalatát összegezve válaszol olvasói számtalan kérdéseire. „Olyan könyvet szeretnék átadni Néked, amely élni segít. Hatvan esztendős vagyok, s szeretném itthagyni mindazokat a gondolatokat, amelyek engem éltettek, melegítettek és boldoggá tettek. Használd, mint örökölt ruhákat: dobd el, ha szűknek, s nőj beléjük, ha túlságosan bőnek érzed azokat. Az első könyvben az ÖNISMERETRŐL beszéltem. Hogyan találjuk meg isteni Énünket? Hogyan győzzük le félelmeinket? Hogyan neveljük önmagunkat, gyermekeinket? Hogyan találhatjuk meg nyugalmunkat, derűnket s bizonyosságunkat? A második kötet a GYAKORLATRÓL szól. Részletesen leírom benne azt a két meditációs utat, amelyen évtizedek óta járok. Az első az önmegismerés, a második a szeretet útja. E két út egymástól elválaszthatatlan. Célom nem a tanítás – hiszen magam is tanítvány vagyok –, hanem, hogy együtt érezz, s gondolkodj velem. Nincs nagyobb… (tovább)

>!
Édesvíz, Budapest, 2014
292 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635287826
>!
Édesvíz, Budapest, 2006
294 oldal · ISBN: 9635287828
>!
Édesvíz, Budapest, 2005
294 oldal · ISBN: 9635287828

5 további kiadás


Kedvencelte 10

Most olvassa 7

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

>!
Lunemorte MP
Müller Péter: Benső mosoly

Régebben érdekeltek az ilyen fajta könyvek,de majdnem mindegyikben csalódtam – köztük ebben is… Müller Péternek alapvetően nem lenne rossz egyik könyve sem,ha nem keverné bele a vallást ennyire…Nem szeretem,ha valaki nincs tekintettel arra,hogy van aki nem keresztény…Akik szeretik Müller Pétert,azoknak biztos tetszett a könyv,én nem tartozok közéjük. És hogy miért is olvastam el akkor? Nos,egy községi könyvtárban nincs túl nagy választék és reménykedtem,hogy ezúttal ez a könyv vallásmentes lesz. Tévedtem.

2 hozzászólás
>!
esztie
Müller Péter: Benső mosoly

Ez az olvasmány nem volt egyszerű. Legalábbis nekem nagyon nehéz volt feldolgozni, nem is állítanám, hogy teljes mértékben sikerült, sőt mondhatni csak töredékeket, morzsákat csíptem el belőle. Lehet nem vagyok elég érett, nyitott, nem találtam még meg a saját középpontomat, millió ok lehet, hogy miért nem voltam én a legmegfelelőbb befogadó Müller Péter mondandójának.

Úgy érzem, hogy Müller Pétertől csak az idézetek jók. Mint említettem itt is volt egy-egy nagyon értékes gondolat, de ez a könyv egészében tekintve olyan magasztos maszlag formában íródott, hogy az ember azt érzi, hogy ez biztos valami nagy okosság, aztán meg lehet hogy mégsem. Végig írta, hogy a végén lesz gyakorlati rész, de nekem úgy tűnt, hogy még a gyakorlatinak kikiáltott rész 90%-a is elmélet, rizsa, és random csapongás.

Na, hogy valami pozitívat is mondjak, amit tanított ez a könyv, hogy meg kell tanulni bízni magamban és a sorsomban, és csakis kizárólag magamban kell keresnem a boldogságot és a megváltást. Valamint hasznos lenne megtanulni meditálni – na de az is biztos, hogy azt nem ebből a könyvből fogok. :)

>!
Csavargó
Müller Péter: Benső mosoly

Abban az élethelyzetemben, életszakaszomban nekem ez volt a katartikus könyv. Tudom, hogy vannak ennél árnyaltabbak, szofisztikáltabbak, de akkor ez nem számított. Ő volt ott és akkor. Örök élmény marad.

>!
Black_Venus
Müller Péter: Benső mosoly

MP nem az én világom, az biztos. Nehezen követhető és egyáltalán nem köt le.

>!
maneki_neko
Müller Péter: Benső mosoly

Ez volt a legelső könyv, amit Müller Pétertől olvastam (6 évvel ezelőtt). Ez indította el „kapcsolatomat” az íróval. Azóta időről időre elolvasom egy-egy könyvét, és úgy érzem, mindegyikkel gazdagodom. Látom ugyan a hibáit is: néha túl magasztos, máskor túl bonyolult, és gyakran ismétli magát, de ezek engem nem zavarnak, mert olyan gondolatokat kapok cserébe, amelyek pozitív irányba terelnek.

>!
szaszanna
Müller Péter: Benső mosoly

Rendkívül összeszedett, érett gondolatok, mesterien végigvezetve. Egyetemes, mégis az egyénnek követhető tanácsokkal, mély önismereti kérdésekkel. Nagyon szerettem.

>!
Molu
Müller Péter: Benső mosoly

Az eleje kicsit lassan indúl, de azután leköt a papírra vetettt mondanivaló. Mint egy hangos gondolkodás, tistza szándékkal, őszinteséggel. A könyv 2. része elmagyarázza a meditáció jelentését az író szempontjából.

>!
szikszai_2 P
Müller Péter: Benső mosoly

Alapmű! Csak így tudom jellemezni ezt a remekművet! Nem könnyen adja oda magát az embernek, utána viszont alig lehet letenni.
Sok új dolgot tanultam meg ebből a könyvből. A legfontosabb a szeretet és az önismeret. Ha ezeket felismerjük már jobbak vagyunk. Segít rátalálni a belső utunkra, amelyet oly sokan hiába keresnek.
Zseniális!


Népszerű idézetek

>!
cassiesdream

Harmóniát csak olyan lélek tud teremteni maga körül, aki magában már megteremtette.

>!
cassiesdream

Aki az önismeret útjára lépett, sohasem fogja a másikat okolni rossz közérzetéért.

>!
Síontan

Azért, mert valami úgy van, ahogy van, még nem biztos, hogy normális.

86. oldal

>!
Síontan

A valódi nagyság nem szorul rá, hogy mások tegyék naggyá.

137. oldal

>!
Eda001

Az ember mindig azt az életet unja, amelyet éppen él, s azt hiszem, kevesen vannak olyanok, akik ne dédelgetnének magukban olykor-olykor menekülési álmokat, lakáscserét, párcserét, hivatáscserét, országcserét! Kilépni a sorsunkból, s egy más sorsot élni: a kígyó-én legtitkosabb s igen ritkán megvalósuló vágyai közé tartozik.

147. oldal

>!
Eda001

– Két szent szó van a világon. Az egyik az ITT… a másik a MOST. Ez az a két pont, ahol az isteni betör a világba. Minden más csak illúzió! Ezért ne a múlton rágódjatok, ne az általános helyzetek miatt siránkozzatok, s ne a jövendő miatt aggodalmaskodjatok, hanem az ”itt” és a ”most” tökéletes szabadságában vessétek el sorsotok tiszta, boldogító, új magvait!

160

>!
Molu

Célom az írással kettős. Egyrészt látni akarom, hol tartok. Másrészt, hogy téged is a keresés küzdelmes és gyönyörűséges útjára csaljalak.

202. oldal

>!
Síontan

Aki „megfordult”, tudja, hogy minden külsőnek belső oka van.
Az ilyen ember csak egyfajta méltatlanságot ismer: ha méltatlanul viselkedik, vagy önmagát méltatlan helyzetbe hozza.

39. oldal

>!
ribizlii

Amin „túl vagyunk” az már a miénk, és soha nem lehet elvenni tőlünk, és nem is szabad: a teremtés célja a tapasztalás.


Hasonló könyvek címkék alapján

Domokos László: A szellem élete
Papp Eszter: Titkos tanítások I-III.
Papp Eszter: Ezoteriák I-II.
Max Lucado: Jöjj, ha szomjazol
Lynn Picknett: Mária Magdolna
Annie Besant: Ezoterikus kereszténység
Richard Elliott Friedman: A Biblia rejtett könyve
Catharose de Petri: Levelek
Jakob Lorber: János – de voltaképen Jézus Krisztus urunk – nagyevangélioma I-II.
Rozsnyai Ágnes: A második eljövetel