Mózes István Miklós (szerk.) · Rus Ibolya (szerk.)

A ​100 legjobb recept tökfélékből 2 csillagozás

Mózes István Miklós – Rus Ibolya (szerk.): A 100 legjobb recept tökfélékből

Ősz derekán, amikor leszáll a korai est, a gyerekek még szívesen játszanak odakinn. Csak amikor a hideg fagyos ujjai szorongatni kezdik kezüket-lábukat, indulnak hazafelé. Amikor már csábít az otthon melege, amikor már csábít a begyújtott kályhák szétáradó, kesernyés szagú füstje. És csábít az a füstbe vegyülő édeskés illat, ami jelzi: otthon tö- köt sütnek. Szép narancsszín húsú, édes tököt, s a tök magjai ropogóssá pirulnak, vidáman pattogva fel- felhasadnak, kínálva belsejüket. Ó, de jó az édes sült tök, és ó, de jó a pirult magvakat ropogtatni! Egy-egy tányérra frissen sült, pirosas-arany tök- szelet jut (a héja is finom és ehető), és csak egyetlen kívánság van: még! Mostani válogatásunk persze nemcsak a sütőtökről szól, hanem van benne szinte minden, ami tökféle és ehető: közönséges tök, patisszon, görögdinnye, sárgadinnye, uborka, cukkíni, illetve a belőlük készíthető sok-sok finomság. Húsosak és hús nélküliek, sütemények, édességek és savanyúságok.

>!
STB Könyvek, Kistarcsa, 2006
80 oldal · ISBN: 9639444944

Hasonló könyvek címkék alapján

Janits-Szabó Virág: Örömfőzés
Kocsis Dóra: Zero waste konyha
Vida Kata: Idei, hazai, zöld
Yotam Ottolenghi: Vegetáriánus finomságok
Bede Anna: Vegabudapest
Bede Anna: Vegasztrománia
Lénárt Gitta: Élő édességek könyve
Kurma Dásza: Ínycsiklandó vegetáriánus ételek
Hévízi Dóra – Hévízi Ákos: Jövőd a tányérodon
Mikkonen Virpi – Tuulia Talvio: Fagyivarázs