Mese a tizenharmadik, boszorkánytermészetű tündér átkáról és arról, hogy minden átok a kellő időben, a kellő helyen és a kellő szereplőkkel legyőzhető. Csipkerózsika klasszikus meséje most új interpretációban, Mosonyi Alíz mesteri szövegével került újrakiadásra a Pagony klasszikusok induló sorozatában. Az illusztrációkat Gyöngyösi Adrienn készítette hozzá, akinek hol légies, hol gyönyörű, hol pedig burkoltan és nagyon finoman humoros képei tökéletes kísérői a szövegnek.
Csipkerózsika 14 csillagozás

Boribon>!

Én annyira elleneztem eddig ezt az újraírt mese dolgot, hogy nem is voltam hajlandó kezembe venni ezeket a könyveket. Tegnap egy olyan ember ajánlotta őket, akinek adok a szavára, így a mai könyvesboltos körömben végiglapoztam 3 különféle kötetet. Annyira szépek voltak, hogy kettőt közülük ott a helyszínen végig is olvastam, és komolyan mondom, tetszettek. Rövidebbek, de ez nem megy a lényeg rovására, és amik meg pluszban belekerültek, azoktól csak modernebbnek, frissebbnek hatnak a szövegek.