Chrno ​Crusade 1. (Chrno Crusade 1.) 98 csillagozás

Moriyama Daisuke: Chrno Crusade 1.

A 20-as évek Amerikájában járunk – íme Rosette nővér, a Magdaléna-rend démonvadásza, akit egy egykori démonúr kísér egy gyerek testében. Kettejük történetéről nem sokat tudni, de az biztos, hogy a bajkeverő duó komoly ellenfelektől sem retten meg – miközben több kárt okoznak, mintha eleve oda se mentek volna. A háttérben viszont egy tragikus történet sejlik fel…

>!
Mangafan, Szigetszentmiklós, 2009
186 oldal · puhatáblás · ISBN: 9883704998 · Fordította: Kálovics Dalma · Illusztrálta: Moriyama Daisuke
>!
Mangafan, Szigetszentmiklós, 2009
186 oldal · puhatáblás · ISBN: 5999883704998 · Fordította: Kálovics Dalma · Illusztrálta: Moriyama Daisuke

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Rosette Christopher


Kedvencelte 7

Most olvassa 2

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 22

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Stella_Cohen P>!
Moriyama Daisuke: Chrno Crusade 1.

Amióta megszereztem ezeket a köteteket, azóta halogatom az elolvasásukat. Nem szándékos, csak túl magasra pakoltam őket – ott volt hely –, és nincsenek szem előtt. :D Még gyorsan sort kerítettem erre a részre decemberben. Ez a faja rajzolás nem a kedvencem, de a sorozat végére megbarátkoztam vele. Eszembe juttatja a ’90-es évek animéit és a Slayerst, amit nagyon szerettem kisebb koromban. Mindenesetre érdekes volt ez a rész. Kíváncsi vagyok, mi sül ki ebből. Érdekes a két főszereplő közötti kapcsolat.
spoiler

Th3DarkKn1ght>!
Moriyama Daisuke: Chrno Crusade 1.

Pár éve rám tört egy késztetés, hogy nem ártana néhány magyarul megjelent manga sort beszerezni, ezekből úgy sincs sok, és így került hozzám a Death Note (részben), a Hellsing és a Chrno Crusade. Az Animax csatornán gyakran láttam az anime bemutatóját, de túl csajosnak tűnt, így sosem néztem bele. Viszont, ha már megvan, nem ártana elolvasni, és meglepően jobb volt, mint amire számítottam. 1920-as években járunk, ahol a fiatal Rosette nővér és a hozzákötött démon, Chrno, a Magdalena-rend démonűzői feladatát látják el. Ezt nem úgy kell elképzelni, hogy szenteltvízzel, meg ráolvasásokkal próbálják visszaküldeni őket a Pokolba, hanem lőfegyverekkel és különböző kaliberű egyedi készítésű töltényekkel. A kötet elején egyből egy ilyen démonűző akcióba csöppenünk, és csak ez után ismerhetjük meg egy picit a karaktereket. Itt már kicsit megvan pedzegetve, hogy Rosette és Chrno kapcsolata sem olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre tűnik. Az anime bemutatója alapján romantikus hangvételre számítottam, de inkább az akciókon van a hangsúly és a köztes könnyedebb pillanatokon. Az akciók jók, a lőfegyverek használata nagyon tetszett! A humor is teljesen rendben van! A rajzok szépek, csak egy-két jelenetnél éreztem kicsit átláthatatlannak az összecsapásokat. Ha egy szóval kéne jellemezni ezt a kötet, akkor az az aranyos! Kezdésnek remek, engem megfogott, és kíváncsian várom a folytatást! (◕‿‿◕。)

Angieolvas>!
Moriyama Daisuke: Chrno Crusade 1.

Nem ismertem a mangát, szóval nehezen vettem fel a fonalat. Egyébként nem volt rossz, csak még barátkozom vele

Xylaryss P>!
Moriyama Daisuke: Chrno Crusade 1.

Annyira szeretem :')
Az animét ismerve sajnos tudom, mi lesz a vége, de annyira szuper a manga, hogy jól esik az ismétlés. Emlékszem, mennyire hamar végignéztem, szerettem a zenéjét és még táncpadon is roptam azt a bizonyos jelenetet.
A manga szórakoztató és kidolgozott. Az a „szeretem” fajta.
Egy megkötött démonról és a fiatal Rosette nővér kapcsolatáról szól. A helyszín a 20. századi Amerika, és nagyon menők a helyszínek. No meg az autók, hajók.

missty>!
Moriyama Daisuke: Chrno Crusade 1.

Az anime végignézése után kezdtem bele a mangába, de még így is végigizgultam a harcok minden pillanatát. Több helyen eltér az animétől, de ez nem zavaró, sőt még inkább érdekessé teszi ezt a fenomenális történetet.
Hajrá Rosette, imádlak Chrono! :D

Leah P>!
Moriyama Daisuke: Chrno Crusade 1.

Az animének csak pár részét láttam de azok nagyon tetszettek .
Az eggyik barátnőmnek megvan szinte az egész sorozat és mindig mondtam neki hogy majd … majd egyszer elolvasom ..
Hát ide érkeztünk XD
Nagyon tetszett a rajzolása, és meg-meg mosolyogtatott az író írkálásai :)

Skeletrino>!
Moriyama Daisuke: Chrno Crusade 1.

Nagyon tetszett, simán jöhet a következő, már csak azt nem értem, hogy az animén miért alszom el mindig… (?) :D

KiraTheUltimate P>!
Moriyama Daisuke: Chrno Crusade 1.

Chrno Crusade? Az meg mi? Najó, 18 éve animésként azért hallottam már a címet, de valahogy sose éreztem rá késztetést hogy megnézzem, utána nézzek vagy elolvassam a mangát. Anno még Animaxon se futottam bele (igaz nem is sokat néztem azt a csatornát, mert a magyar szinkron kiidegel egy animénél). Egészen mostanáig, amikor is szembe jött, hogy valaki árulja a magyar kiadást 1-8-ig kötetig egyben. Rögtön utána is néztem és kiderült, hogy ennyi a sztori, tehát magyarul is mind megjelent, hát akkor itt az idő, hogy én is elolvassam ezt. És most itt vagyunk, túl is az első köteten.

Nekem kicsit túlságosan is durr bele a közepébe kezdésű volt a manga, de ezt talán a rövid kötet szám igazolja, hogy nincs idő több kötetes felvezetésre és a többi infót majd szép lassan adagolja a mangaka (ahogy ez ki is derül a kötet végéről, hogy lesz még itt visszaemlékezés). A történet két főszereplője Chrno, aki egy démon és az őt magához láncoló Rosette nővér. Sok dolog nem derül ki róluk és úgy alapjáraton a sztoriról sem, így inkább világ építős, mint történet építős ez az első kötet. A hangsúly a kettőjük közötti köteléken és a kémián van, ami nagyon jól működik. Szóval démonvadászok/űzők és hát űzik is szépen mesterségüket, de még nem igazán látom az átívelő szálat (bár kaptunk már egy 3 részből álló jóslatot). Összességében tetszett azért, bátran tudom ajánlani kezdőknek, de tapasztalt animés, mangásoknak is.

>!
Mangafan, Szigetszentmiklós, 2009
186 oldal · puhatáblás · ISBN: 5999883704998 · Fordította: Kálovics Dalma · Illusztrálta: Moriyama Daisuke
Himitsu P>!
Moriyama Daisuke: Chrno Crusade 1.

Azt szeretem ebben a mangában, hogy akárhányszor olvasom újra, még mindig ugyanolyan szeretettel, nevetgélve olvasom Rosette és Chrno cívódásait.:)
Eseménydús az első kötet, már azonnal két démonnal csapnak össze, és megjelennek a főbb szereplők is. Remington tiszteletes, a kis Azmaria, mindannyian nagyon szeretnivalóak.:)
Már egyből megismerjük a tényt, hogy egy szerződés értelmében Chrno Rosette életerejét veszi el, ha a valódi alakját ölti fel, ezért a lány várhatóan nagyon fiatalon fog meghalni. Annak ellenére, hogy ez a tény már kezdettől fogva körüllengi a mangát, a rengeteg baráti élcelődés, vicces jelenet és szöveg feledteti ezt, és élménnyé teszi az olvasást.:)
Próbálom edzeni magam, hogy százas zsepit csak a nyolcadik kötetnél bontsam ki.:)

Liliane P>!
Moriyama Daisuke: Chrno Crusade 1.

Kedvenc animém manga változata és nem is csalódtam. :) Minden tökéletes.


Népszerű idézetek

Batus>!

Miért adod fel mindig olyan könnyen? Én ki nem állhatom, ha valaki azt mondja, hogy nincs mit tenni, hogy balszerencsés, ha belenyugszik és tűri a fájdalmat. Nem tudhatjuk, mit hoz a jövő, éppen ezért én nem akarok tűrni, vagy bármit is későbbre halasztani. Ha tehetek valamit, akkor azt meg is kell tennem. És amíg csak élek, nem adom fel a harcot…

160. oldal (Rosette)

Kapcsolódó szócikkek: Rosette Christopher
Fleur_Rouge_Cerise>!

Sok pénzbe és fáradtságba kerül elkészíteni a Gospelt, úgyhogy óvatosan bánj vele. – De ha megfoghatom a cickóidat kaphatsz még belőle.

44. oldal

Cinzisticus>!

Ha jól szórakozol érezd jól magad, ha pedig a sírás fojtogat, sírd ki magad. Egy kiadós sírás után megkönnyebbülsz, és újra tudsz nevetni, ez a lényeg. Hidd el nekem, sokkal jobb, mint magadba fojtani, és mosolyt erőltetni az arcodra.

108. oldal


A sorozat következő kötete

Chrno Crusade sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 2.
Mo Xiang Tong Xiu: Az égi hivatalnok áldása 1.
Stephen Paul Thomas: A fekete mágia szívében
Kisimoto Maszasi: Naruto 1.
Chris Pierson: Isten Kalapácsa
Deborah Harkness: Az éjszaka árnyai
Lois McMaster Bujold: Lelkek lovagja
Mo Xiang Tong Xiu – Luo Di Cheng Qiu: A démoni út nagymestere 1.
Ohba Tsugumi: Death Note: A halállista 2. – Találkozás
Miura Kentaró: Berserk 4.