Chrno ​Crusade 1. (Chrno Crusade 1.) 77 csillagozás

Moriyama Daisuke: Chrno Crusade 1.

A 20-as évek Amerikájában járunk – íme Rosette nővér, a Magdaléna-rend démonvadásza, akit egy egykori démonúr kísér egy gyerek testében. Kettejük történetéről nem sokat tudni, de az biztos, hogy a bajkeverő duó komoly ellenfelektől sem retten meg – miközben több kárt okoznak, mintha eleve oda se mentek volna. A háttérben viszont egy tragikus történet sejlik fel…

Tagok ajánlása: 17 éves kortól

>!
Mangafan, Szigetszentmiklós, 2009
186 oldal · puhatáblás · ISBN: 9883704998 · Fordította: Kálovics Dalma · Illusztrálta: Moriyama Daisuke
>!
Mangafan, Szigetszentmiklós, 2009
186 oldal · puhatáblás · ISBN: 5999883704998 · Fordította: Kálovics Dalma · Illusztrálta: Moriyama Daisuke

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Rosette Christopher


Kedvencelte 7

Most olvassa 2

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 22

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Lilla_Miliko>!
Moriyama Daisuke: Chrno Crusade 1.

Így jár az, aki úgy kezd el olvasni, hogy nem tud semmit a mangáról, csak a címét ismeri évek óta. ^^" Azt hittem, Chrno a lány. XD
Amint túlléptem ezen, érdekes volt olvasni. Rosette nem átlagos. Maga a tény, hogy egy fegyveres apáca… érdekes. Az elején picit kaotikusnak éreztem, kapkodtam a fejem, hogy mi történik, de aztán kezdtem ráhangolódni.
A rajzolás nekem nagyon tetszik, és Chrno démon képében… *-* Kíváncsian várom, mi lesz a többi kötetben.

ppayter>!
Moriyama Daisuke: Chrno Crusade 1.

Még délután olvastam el a könyvtárban, amikor óraelmaradás/időpontáthelyezés miatt volt három óra szünetem, és megerősített abbéli meggyőződésemben, hogy az eredeti változat mindig jobb, mint a mozgóképes adaptáció. Az animét nem bírtam végignézni, de így képregényformában tetszett. Meg egyébként is érdekes, hogy mi, európaiak mágikus tibeti szerzetesekről és természetfölötti erejű zen-mesterekről fantáziálunk, Japánban pedig a keresztény mitológia és szervezetek jelentik az egzotikus fantasztikum hasonló megfelelőjét…

39 hozzászólás
Himitsu P>!
Moriyama Daisuke: Chrno Crusade 1.

Azt szeretem ebben a mangában, hogy akárhányszor olvasom újra, még mindig ugyanolyan szeretettel, nevetgélve olvasom Rosette és Chrno cívódásait.:)
Eseménydús az első kötet, már azonnal két démonnal csapnak össze, és megjelennek a főbb szereplők is. Remington tiszteletes, a kis Azmaria, mindannyian nagyon szeretnivalóak.:)
Már egyből megismerjük a tényt, hogy egy szerződés értelmében Chrno Rosette életerejét veszi el, ha a valódi alakját ölti fel, ezért a lány várhatóan nagyon fiatalon fog meghalni. Annak ellenére, hogy ez a tény már kezdettől fogva körüllengi a mangát, a rengeteg baráti élcelődés, vicces jelenet és szöveg feledteti ezt, és élménnyé teszi az olvasást.:)
Próbálom edzeni magam, hogy százas zsepit csak a nyolcadik kötetnél bontsam ki.:)

missty>!
Moriyama Daisuke: Chrno Crusade 1.

Az anime végignézése után kezdtem bele a mangába, de még így is végigizgultam a harcok minden pillanatát. Több helyen eltér az animétől, de ez nem zavaró, sőt még inkább érdekessé teszi ezt a fenomenális történetet.
Hajrá Rosette, imádlak Chrono! :D

Leah P>!
Moriyama Daisuke: Chrno Crusade 1.

Az animének csak pár részét láttam de azok nagyon tetszettek .
Az eggyik barátnőmnek megvan szinte az egész sorozat és mindig mondtam neki hogy majd … majd egyszer elolvasom ..
Hát ide érkeztünk XD
Nagyon tetszett a rajzolása, és meg-meg mosolyogtatott az író írkálásai :)

Skeletrino>!
Moriyama Daisuke: Chrno Crusade 1.

Nagyon tetszett, simán jöhet a következő, már csak azt nem értem, hogy az animén miért alszom el mindig… (?) :D

Liliane>!
Moriyama Daisuke: Chrno Crusade 1.

Kedvenc animém manga változata és nem is csalódtam. :) Minden tökéletes.

PhantoMina_BlackSwan>!
Moriyama Daisuke: Chrno Crusade 1.

Általában a magánkat, előzetesen az anime miatt veszem meg, itt sem volt másként. Az alaptörténet tetszett, a démonnal való közös munka jó elképzelés, és ahogy egyre haladunk a történettel előre, úgy ismerkedünk meg mindenkinek a sorsával. Azmaria ebben a kötetben tűnt fel.

Aliko P>!
Moriyama Daisuke: Chrno Crusade 1.

Chrno Crusade egy hihetetlen jól megrajzolt, vallásos, romantikus könyvecske démonokkal és démonvadászokkal, egy ikerpárral és mind ez a 20-as évek Amerikájában, egy kitalált világban.

Főszereplőnek Rosette Christopher, a Magdaléna rend ördögűzője. Egy 16 éves lány, aki ügyetlen és szeleburdi, vallásos és eltökélt, célja pedig az emberiség megóvása mellett, hogy megtalálja a testvérét. Aztán ott van Chrono, az asszisztense, aki egy gyerektestbe bújt démon nagyúr. De mi vesz rá egy apácát, hogy egy démonnal szövetkezzen, tehetjük fel a kérdést…

A nyitás nagyon tetszik, remélem a következő részek is hozzák, ezt a hangulatot. A történet sodró, a szereplők első blikkre megfogtak, a humort megvettem, a képeket imádtam, nagyon szépen rajzoltak, így azt kell mondanom, hogy eddig szerelem a sorozat. Lássuk a folytatásokat.

Nyírő_Helga>!
Moriyama Daisuke: Chrno Crusade 1.

Elsőnek az animét láttam és teljesen a hatása alá kerültem.A manga sem okozott csalódást kivéve a vége, az nekem animében ezerszer jobb(és fájdalmasabb) is volt…
Tetszett a korszak, kellően egyensúlyba volt a vicces pillanatok és a dráma.Persze a manga előrehaladtával már csak drámáról beszélhetünk..
Egyik kedvencem a mai napig..


Népszerű idézetek

Batus>!

Miért adod fel mindig olyan könnyen? Én ki nem állhatom, ha valaki azt mondja, hogy nincs mit tenni, hogy balszerencsés, ha belenyugszik és tűri a fájdalmat. Nem tudhatjuk, mit hoz a jövő, éppen ezért én nem akarok tűrni, vagy bármit is későbbre halasztani. Ha tehetek valamit, akkor azt meg is kell tennem. És amíg csak élek, nem adom fel a harcot…

160. oldal (Rosette)

Kapcsolódó szócikkek: Rosette Christopher
Fleur_Rouge_Cerise>!

Sok pénzbe és fáradtságba kerül elkészíteni a Gospelt, úgyhogy óvatosan bánj vele. – De ha megfoghatom a cickóidat kaphatsz még belőle.

44. oldal

Cinzisticus>!

Ha jól szórakozol érezd jól magad, ha pedig a sírás fojtogat, sírd ki magad. Egy kiadós sírás után megkönnyebbülsz, és újra tudsz nevetni, ez a lényeg. Hidd el nekem, sokkal jobb, mint magadba fojtani, és mosolyt erőltetni az arcodra.

108. oldal


A sorozat következő kötete

Chrno Crusade sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lana Millan: Egy angyal az élet küszöbén
Kisimoto Maszasi: Naruto 17.
Sarah J. Maas: Empire of Storms – Viharok birodalma
J. K. Rowling: Legendás állatok és megfigyelésük
Wendy Higgins: Angyali szövetség
Diana Wynne Jones: A vándorló palota
Jonathan Stroud: Ptolemaiosz kapuja
Katherine Arden: A medve és a csalogány
Laini Taylor: Vér és csillagfény napjai
Darren Shan: Áldozat