Móricz Zsigmond kedves, kisgyerekeknek írt verses meséi a magyar gyermekirodalom legnépszerűbb, legjátékosabb kincsei közé tartoznak. Ez a kedves versikéje – melyen generációk nőttek fel – Mehemedről, a törökről és a tehenekről szól. Sok pompás rím, játékos szóösszecsengés, variált refrén jellemzi. Könnyen megjegyezhető, ismételt olvasásra könyv nélküli mondogatásra ösztönzi a gyerekeket. A kötetet ötletes és vidám hangulatot árasztó színes rajzok illusztrálják.
A török és a tehenek 285 csillagozás

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Züm-züm fejlesztő könyvek Szalay

A másik nagy kedvencem volt gyerekként.
Szintén Karácsonyi ajándék lett a kislányomnak. Nagyon szereti nézegetni. Mivel rövid, időnként végig is tudja hallgatni.
A Könyvmolyképzős kiadást vettük meg neki. Nagyon szépen illusztrált és jó minőségű. Az a borító, amilyen nekünk van, sajnos nincs fent.

Egyik gyerekkori kedvencem, megörültem mikor rátaláltam egy kihívás miatt. Aranyos, kedves kis versike, nagyon mást erről nem tudok mondani. Ezt a kiadást még nem olvastam, de hát a versike ugyanaz ugye:)))

Mindegy, hogy az ember gyerek vagy felnőtt, ezt a rövidke mesét minden korban csak élvezni lehet.
Emlékszem annak idején mennyit meséltem a kisöcsémnek. Egy idő után már fejből tudtuk mind a ketten.
A gyerekkori könyvünk ugyan az idők folyamán eltűnt, de most be tudtam szerezni egy „ősrégi” példányát, ami a visszarepít kb. 30 évvel ezelőttre.
Ajánlom kicsiknek és nagyoknak! :-)

A török és a tehenek
Hány félék a tehenek.
Meg is számol Mehemed
három féle tehenet:
fehéret, feketét, tarkát,
Meg ne fogd a tehén farkát!
Nem tudta ezt Mehemed,
S felrúgták a tehenek!