A ​sárkányok dühe (A varázsló gyűrűje 3.) 6 csillagozás

Morgan Rice: A sárkányok dühe

Ti el tudjátok képzelni, milyen is lehet a sárkányok dühe?
Tovább folytatódik Thor harcossá válásának nagyszabású történetét, ahogy a légió átkel a Tűz Tengerén a sárkányok Ködszigetére. Ám ahogy elképzelhetetlen szörnyekkel találják szemben magukat, a százpróba kiképzés hamar élet-halál harccá válik, és nem mindenki éli túl.
Eközben a Gyűrű egyre nagyobb veszélybe kerül. Kendricket bebörtönzik, így Gwendolynra hárul a feladat, hogy megmentse őt és apja gyilkosának nyomára bukkanjon. De eközben az ő élete is veszélybe kerül. Ám a legnagyobb fenyegetés a McCloudok támadása.

De a hatalomtól megrészegült, gőgös és kegyetlen Gareth meg tudja-e akadályozni Királyudvarhely leigázását? Történet a becsületről és bátorságról, sorsról és végzetről, és persze varázslatról.

Eredeti mű: Morgan Rice: A Feast of Dragons

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Delfin könyvek

>!
Maxim, 2015
280 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632616209 · Fordította: Komáromy Zsófia

Enciklopédia 3


Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 12


Kiemelt értékelések

>!
Edina_Varga
Morgan Rice: A sárkányok dühe

Egyre izgalmasabb a történet. Sajnálom, hogy a száznap felett elsiklott és csak az első, illetve az utolsó napokról tesz említést. Izgalmas részekkel lehetett volna gazdagabb. Gareth most sem okozott meglepetést. Iszonyú milyen gonosz, romlott, hazug ember. Még úgy is, hogy tisztában van vele, nem csinálhatja ezt sokáig. Inkább mindenkit megöl(ne), aki az útjában áll. McCloud királyon tátott szájjal bámultam, hogy létezhet ennyire undorító ember. Szerencsétlen menye… a végén legalább, haza terepen felébred és talán sikeres lesz a magán akciója.
Amit nem értek, Erec szerepe. Miért is került bele ebbe a részbe most, mert a szerelembe esésén kívül sok minden nem történt, s igazából az sem függ össze a történtekkel. Ha csak nem vetít előre valamit, ahogy majd nyomába ered a rabszolga kereskedőnek…
Thor karaktere kicsit zavaró volt. Tisztában van már az erejével, tudja mire képes, mégis olyan nyámnyila érzést hagyott bennem. Kicsit lehetett volna karakánabb…

>!
kte
Morgan Rice: A sárkányok dühe

A sárkányok dühe egy jó ifjúsági fantasy. Megvan benne minden, ami szükséges: varázslatos környezet, szövevényes intrikák, családtörténet, romantika, mágikus lények.
Nagyon olvasmányos és szerethető ez a rész is. A történet során végigkövetjük a légióba vágyó fiatal katonák 100 napos küldetését, ezzel párhuzamosan a királyi udvarban történő intrikákat, a király gyilkosa utáni nyomozást, Erec lovag feleség-keresését és néha kitekintünk a McCloudok és a Birodalom élén álló kegyetlen Andronicus szemszögébe.
Néhány tényező alapján egyértelmű az ifjúsági jelleg: többnyire egyértelmű, hogy a szereplők a jó vagy a rossz oldalon állnak, a borzalmas események nincsenek részletezve és a mágia sokszor kínál kiutat reménytelen helyzetekből. Ennél azonban több is: a szereplők gondolatvilágának bemutatása, személyiségének fejlődése terén szerintem többet nyújt, mint ami elvárható. Nagyon jó volt benne lenni az összes szereplő fejében.

>!
Marée_Noire
Morgan Rice: A sárkányok dühe

Ha most azonnal olvashatnám a folytatást, az is késő lenne!… Morgan Rice mocsokmód szeretheti a függővégeket, az már biztos; így csak erősen reménykedem, hogy a kiadó megjelenteti a további részeket is. ;)
Itt már komolyabb, nem annyira meseszerű a hangulata a történetnek, mégis elvarázsolt. Egyértelműen szerethetőek vagy/és utálhatóak a karakterek, és bár a cselekmény némiképp kiszámítható, de az ifjúsági könyveknél ez néhol előfordul, épp ezért ez nem von le az értékéből. :)
Hajrá Thor! :D


Népszerű idézetek

>!
Ninácska

– Sokféle sárkány létezik ezen a világon. A gonosz ember mosolya alattomosságban túltesz a rengeteg erdő legvérszomjasabb sárkányán.

129. oldal

>!
Ninácska

A félelem nem szégyen, csak nem szabad engedni neki. Ez a harcosok íratlan törvénye.

136. oldal

Kapcsolódó szócikkek: félelem
>!
Ninácska

Az élet sokkal többről szól, mint csupán a hatalomról. Ami azt illeti, tulajdonképpen a hatalom a legkevésbé fontos.

223. oldal

Kapcsolódó szócikkek: élet · hatalom
>!
kte

Miután végre összeszedte magát, Thor felállt, és körülnézett. Lepillantott a vízre, és látta, hogy megváltozott a színe: most már élénk, tündöklő piros volt. Más tengerre értek.
– Ez a Sárkány-tenger – szólalt meg mellette Reece, aki szintén ámulva nézett le a vízre. – Azt mondják, az áldozatai vére festi vörösre.

18. oldal, Negyedik fejezet


A sorozat következő kötete

A varázsló gyűrűje sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?
George R. R. Martin: Kardok vihara
Margaret Weis – Tracy Hickman: Az őszi alkony sárkányai
Margaret Weis – Tracy Hickman: Az elveszett csillag sárkányai
Václav Cibula: Roland lovag utolsó csatája
Richard A. Knaak: Huma legendája
Victor Milán: Dinoszauruszurak
George R. R. Martin: A Hét Királyság lovagja
Greg Keyes: Született Királynő
Tamora Pierce: A csodatévő drágakő