Királyok ​harca (Falling Kingdoms 1.) 62 csillagozás

Morgan Rhodes: Királyok harca

Mytica három királyságában már rég a feledés homályába merült a mágia. Bár évszázadok óta béke uralkodik a birodalmak között, a felszín alatt most megmozdul valami fenyegető sötétség.

Mindhárom királyság vezetője egyeduralomra tör, így az alattvalóik élete nagy fordulatot vesz. A főszereplők – köztük a királyi családok tagjai és a lázadók – ráébrednek, hogy sorsuk visszafordíthatatlanul összefonódik. Cleo, Jonas, Lucia és Magnus egy olyan új, őrült világban találják magukat, ahol gátlástalan árulók, hidegvérű gyilkosok és titkos szövetségesek keresztezik útjukat. Utazásuk során egyre több váratlan fordulattal, titokkal és ismeretlen érzéssel találják szembe magukat.

Az egyetlen dolog, amiben biztosak lehetnek, hogy az egyik birodalom el fog bukni. De vajon lehet bárki győztes, amikor minden széthullik körülöttük?

A Trónok harca YA verzójaként emlegetett Falling Kingdoms végre magyarul!

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

>!
414 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634033523 · Fordította: Nagy Boldizsár
>!
416 oldal · ISBN: 9789634033813 · Fordította: Nagy Boldizsár

Enciklopédia 16

Szereplők népszerűség szerint

Magnus Lukas Damora · Cleiona (Cleo) Bellos · Nicolo Cassian · Theon Ranus · Gaius Damora · Eirene · Emia Bellos · Emilia Bellos · Hugo Basilus · Lucia Damora

Helyszínek népszerűség szerint

Limeros


Kedvencelte 6

Most olvassa 3

Várólistára tette 133

Kívánságlistára tette 146

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

>!
zsebibaba007
Morgan Rhodes: Királyok harca

Nem tudom ki, hogy van vele, de én személy szerint nem csípem, amikor túlságosan hypeolnak egy könyvet, mert akarva-akaratlanul is túl magasak lesznek az elvárásaim és a legtöbb esetben fenéken landolok a csalódottság földjén. A Falling Kingdoms esetében is féltem ettől, de nem csalódtam, egyáltalán. Nem mondom, hogy lerágtam minden körmöm az idegességtől, hogy mi fog történni a következő oldalakon, mert nem így volt, de azért akadtak izgalmas pillanatok a könyvben.

(…)

Több értékelésnél is láttam molyon, hogy unalmasnak találták a könyvet és nem ért fel az elvárásaikkal, amit én őszintén nem értek, mert szerintem egy igenis jó könyvről van szó. Nem azt mondom, hogy nem voltak részei, amiket untam, mert elég lassú folyású volt az első pár fejezet után a cselekmény kibontakozása, de ez kellett ahhoz, hogy átlátható, felmérhető legyen az erőviszony. Amúgy meg egy első kötetről van szó, emberek! Hat részes lesz a sorozat, nem értem mi mást vártatok :D Olvasás közben végig ott volt bennem az a tipikus sorozatkezdő kötet érzés, és már alig várom, hogy olvashassam a következő részt, mert látom a világban és a karakterekben is a potenciált. Pláne, hogy szerintem marha izgalmas és tele van lehetőségekkel a Falling Kingdoms világfelépítése, csak érjünk már oda, hogy minden lényeges dolgot megtudjunk róla, miközben a főszereplők is elindulnak a karakterfejlődés rögös útján.

Bővebben a blogon: http://maybeimabookworm.blogspot.hu/2017/06/morgan-rhod…

>!
Lisie87 P
Morgan Rhodes: Királyok harca

Hmmmm…az egyetlen örömöm a könyvvel kapcsolatban leszámítva, hogy végigolvastam végre! , hogy nem vettem meg Könyvfeszten…tartottam tőle, gondoltam megvárom, amíg lesz pár értékelés…aztán kikölcsönöztem a könyvtárból.
Figyelőim, drága molyaim…ez valami borzalom… legalábbis számomra . Gagyi YA, tényleg olyan, mint egy tini szappanopera. A főhősnő, Cleo … az valami borzalom. Kb 100szor leírják/mondják neki, hogy milyen szép, de buta, mint a föld… (ezt is párszor az arcába tolják XD na ezeken a részeken nevettem, főleg amikor a tirpák vőlegénye megjegyezte, hogy a szépsége kárpótolja egyéb hiányosságait! XDDDD ) És minden épkézláb fiatal pasi belé szerelmes, már azt vártam, hogy mikor lesznek az ellenségei is szerelmesek belé… Kedvencem, hogy spoiler . A többi karakter sem jobb. Olyan egysíkúak. A történet halad szép lassan, történik ez-az, van egy kis dráma a szereplők között, pár logikátlan és ostoba közjáték …
Ennél a könyvnél már értem az alacsony százalékot. Olyan a könyv, mint Cleo, a főszereplő…kívülről szép, de belül…unalmas.

15 hozzászólás
>!
ViveEe P
Morgan Rhodes: Királyok harca

Elég jó sztori lenne, ha a főgonoszon kívül bárkinek lenne agya…
Három királyság, három fő szál.
Cleo egy kislány, akinek nagy a szíve, de gondolkodni nem tud. Én értem, hogy segíteni akar a testvérén és ezért minden veszélyre fittyet hányva elmegy az ellenséges országba. Ez nemes cselekedet, de, hogy legalább annyi eszük nem volt, hogy minimum álnevet használjanak. Botrány. Csoda, hogy azonnal elkapták? De egyébként az ő karakterében látom a pontenciált egy komoly fejlődésre, mivel durván rákényszerítette a sors.
Jonas nagyon egyszerű ember, aki csak későn lát át a bosszúján túlra. Jót akar a népének, de jól megszívta vele. A vezetőjük is botrányos. Egy elhízott idióta.
Bevallom, hogy az elején Magnust nagyon kedveltem, és bár beteg dolog, de még szurkoltam is neki, hogy megszerezhesse Luciát. De aztán az ő karaktere is teljesen eltorzult. Még valahol él bennem a remény, hogy észhez tér, és felülemelkedik az apján. De én ezt már kétlem, hogy meg fogom tudni.
A mágia szál tetszik, az országok közötti harccal sincs bajom, de valahogy mégsem oké ez a könyv. A vége pedig azért meglepett. Nem tudom ebből hogy lesz lázadó, harcos hercegnő..

>!
Zsoofia
Morgan Rhodes: Királyok harca

Néha olvasok YA fantasyt is, hogy emlékeztessem magam arra, hogy miért nem olvasok YA fantasyt általában.

Először is, röhejes a világ alapproblémája. Két ország köt paktumot száz éve. Ötven éve jár le. Az egyik ország utána is tartja magát a paktumhoz, a másik nem. Az egyik ország értelemszerűen a másikat hibáztatja egy kereskedelmi megállapodás felrúgásáért, ahelyett, hogy gondolkoznának, és ők se teljesítenék a paktum rájuk eső részét, hogy ÉLETBEN MARADJON A LAKOSSÁGUK. Annyira ostobák voltak.

Megjelennek a szokásos berögződések, miszerint egy tekintetből élettörténeteket tudnak kiolvasni, az „áldozatot vállalok feleslegesen” c. klisé, illetve ott van a Trónok harcás beállás. Alapból a YA GOT egy olyan paradoxon, amit nem nagyon lehet feloldani, és nagyon furán csapódott le helyeken. A cél nélküli gyilkolás itt is szépen roncsolja a környezetet, ahogy a testvérszerelem is (de természetesen ki van bekkelve azzal, hogy neeem testvérek, csak ÚGY LETTEK NEVELVE, ÍGY SOKKAL ROSSZABB). A karakterek is ilyen elmismásolt valamik, Cleoban van még meg a potenciál arra hogy dolgokat csináljon, de még ő sem ér fel a Hangakirály hercegnőjéhez. Az események páratlan kényelmességgel esnek egybe, a szövegnek is nagyon alacsony a minősége.

Akinek tetszett a Királyok bukása, az próbálkozzon meg a Hangakirállyal, hasonló élmény lesz, csak sokkal jobb.

7 hozzászólás
>!
reta09
Morgan Rhodes: Királyok harca

Baromi nehezen álltam neki megírni a blogbejegyzést erről a könyvről. Annyival többet vártam tőle, hogy nehéz volt szavakba önteni csalódottságomat. Sokkal több volt ebben a regényben, a szereplők értetlenek voltak néhol, olyan dolgokat nem értettek, amik baromi egyértelműek voltak. Volt pár olyan következetlenség, ami miatt teljesen kizökkentem a történetből. Az alapelgondolás szerintem jó lett volna, viszont a kidolgozás nekem nem hozta meg a várva várt extázist.

Bővebb kifejtés:
http://habarkonyveskocsma.blogspot.hu/2017/05/morgan-rh…

6 hozzászólás
>!
pattsims97
Morgan Rhodes: Királyok harca

Régóta kíváncsi voltam erre a sorozatra, ám – ahogy előre sejtettem – mostanra egy kicsit kinőttem ebből a korosztályból. Ennek ellenére nem volt rossz, mondhatni egy erős kezdése a sorozatnak.

>!
Fummie
Morgan Rhodes: Királyok harca

Annyira jó lehetett volna ez a könyv, csak az a baj, hogy az egész jó világhoz nem kaptunk egy darab kidolgozott karaktert se, úgyhogy nehéz volt bárkivel is szimpatizálni, ez pedig megölte az egészet.

Bővebben: http://fummiekonyvtara.blogspot.hu/2017/04/morgan-rhode…

>!
Masni3
Morgan Rhodes: Királyok harca

Nem volt valami izgalmas ez a történet, viszont a világa érdekes. Túl kiszámítható volt mi fog történni. Ha 3 királyság van egymás mellett számítani lehetett rá, hogy valamelyik az élre tör. Ráadásul a szereplők sem voltak valami élelmesek. Cleo hercegnő egy idióta p*csa. Semmihez sem ért csak ahhoz hogy a rangjával takarózzon mikor hülyét csinál magából. spoiler Semmi túlélési ösztön nem volt benne. Annyira csak magára tud gondolni, hogy észre sem veszi, hogy mi történik körülötte.
Jonas és Magnus lett a kedvencem. Kíváncsi leszek, hogy ők ketten mire viszik még. Jonas elég élelmesnek bizonyult és még észre is veszi maga körül a dolgokat. Belőle még lehet valaki ha akarja. Magnust egyenlőre nem tudom hová tenni de akaratlanul is megkedveltem. Talán lesz elég kegyetlen, hogy átvegye az uralmat.
Lucia jelentéktelen egyenlőre. Nem nagyon érdekel ,hogy mi lesz vele. Gaius pedig egy zseni. Jól játszotta ki a lapjait, és megnyerte a kört. Bár egy kicsit unalmasnak találtam, mindenképp adok egy esélyt a folytatásnak. Jó lenne ha összeszednék végre magukat és véres játszmába kezdenének.

>!
Antal_Zsuzsi
Morgan Rhodes: Királyok harca

Varázslat, mágia.
Egy nagy háború.
Három kiályság.
Három elszánt vezető.
Hercegek, hercegnők, lázadó fiatalok.
Fantasztikus volt, óriási! Nagyon nagy hatással volt rám, teljesen beszippantott ez a világ. Bár nem mindig vagyok odáig a túlzottan véres jelenetekért, itt egyszerűen imádtam a nagy pontossággal leírt csatajeleneteket. Ami a királyokat illeti, gyorsan sikerült eldöntenem, hogy kinek a pártján állok, ellenben a fiatalabbakkal kapcsolatban ezt egyáltalán nem tudom elmondani. Ők mások voltak mint a szüleik. Tulajdonképpen egyáltalán nem is lett kedvenc szereplőm, és azt hiszem, ez is az írónő érdeme. Mindenkiről teljesen közömbösen írt le jót, rosszat. Engedte, hogy mi magunk döntsük el, ki az, aki jó, ki az, aki gonosz.
Nem húzom tovább a szót, úgyse fogok tudni felsorolni egyetlen negatívumot sem.
Abszolút kedvenc és kész.

>!
Cersei
Morgan Rhodes: Királyok harca


A főbb szereplők közül egyiket sem tudtam megkedvelni, akit én kedveltem, azt meg likvidálták 240 oldal után. Magnus és Lucia kapcsolata sem jött át igazán, valahogy sem az okot, sem pedig az indokot nem értettem ebben az incestre csak erősen hajazó szégyentangóban. Cleo annyira idegesítő volt, hogy állandóan sírt, ha meg nem sírt, akkor jött a kő vagy éppen nyarvogott, mint a nyolchetes éhes macska.
Az értékelés egésze itt olvasható:
https://nemnyilatkozom.wordpress.com/2017/06/05/falling…


Népszerű idézetek

>!
abstractelf

Még a legsötétebb, legkegyetlenebb lelkekben is ott van a jóság magja. És a legtökéletesebb hősben is bujkál sötétség. A kérdés az, kinek áldozunk: a sötétségnek vagy a fénynek? Minden döntésünkkel választunk e kettő között, életünk minden egyes napján. Ami számodra nem tűnik gonoszságnak, az más számára az.

218. oldal, 17. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Eirene · gonoszság · jóság
>!
reta09

– Én úgy vélem, hogy a szóbeszéd olyan, mint a tollpihe. Nagyon ritkán van súlya.

41. oldal, 3. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Magnus Lukas Damora · szóbeszéd
>!
vargvani

– Néha nem is tudja magáról az ember, mennyire erős, míg próbára nem teszi az élet.

318. oldal

>!
Masni3

Az elsuttogott szavak olyan könnyen fordulhatnak ordító igazsággá, ahogyan az éjszaka fordul nappallá.

Kapcsolódó szócikkek: Magnus Lukas Damora
>!
Fangirl033

– Attól még, hogy valami nem látható emberi szemmel, igenis létezhet.

>!
haligali

Ne bánj semmit, inkább tanulj a hibákból, melyeket elkövettél. Holnap szebben ragyog majd a nap, ígérem.

>!
abstractelf

– Ha elmondom neked ezt a dolgot, akkor nagyon veszélyes terepre kerülünk, Magnus.
– Az igazság csak akkor veszélyes, ha sérülést okoz.
Próbált úgy tenni, mintha az a tál alma és a sajt az asztalon sokkal jobban érdekelné, mint az, hogy csüggjön az apja minden egyes szaván.
– A hazugságok képesek enyhíteni az igazság okozta fájdalmakat. De azt hiszem, a fájdalom elengedhetetlen része a fejlődésnek.
A király tekintete rendíthetetlen volt.
– Mit gondolsz, készen állsz az igazságra?

195. oldal, 16. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Gaius Damora · Magnus Lukas Damora
>!
reta09

– Nem ölted meg.
Magnus kérdőn nézett rá. – Persze hogy nem öltem meg. Milyen háziállat lenne már egy döglött nyúl?

154. oldal, 11. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Lucia Damora · Magnus Lukas Damora

A sorozat következő kötete

Falling Kingdoms sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
Alwyn Hamilton: A szultán foglya
Erika Johansen: Tear ostroma
Sara Raasch: Hó mint hamu
Cinda Williams Chima: Lángvető
Naomi Novik: Rengeteg
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége
Sabaa Tahir: Szunnyadó parázs
Gabriella Eld: Remények Jordan számára
Szakács Eszter: A Szelek Tornya