Váratlan ​minden 24 csillagozás

Morgan Matson: Váratlan minden

„Egy meghatóan bájos történet barátságról, veszteségről, családról és szerelemről.” – Kirkus Reviews

Andie mindent eltervezett. Ha az ember egy politikus lányaként nő fel, hamar megtanulja, hogy mindent meg lehet tervezni, ki lehet magyarázni, vagy a kettőt egyszerre. Főleg ami a jövőt illeti. Szakmai gyakorlat? Pipa. Remek barátok? Pipa. Srácok? Pipa (feltéve, ha három hétnél nem hosszabb időről van szó).

De ez még a botrány előtt volt. Mielőtt még az apjával egy házban kellett lennie. Mielőtt irdatlan mennyiségű kutyát sétáltatott volna. És még Clark előtt. Majd a következő pár hónap mindent megváltoztatott. Mert a lényeg, hogy ha minden pontosan el van tervezve, akkor semmi váratlan nem történhet. És abban meg mi a buli?

Morgan Matson a kortárs ifjúsági irodalom legmagávalragadóbb, California Book-díjas szerzője, aki őszinte történeteket ír a családról, a barátságról és az első szerelemről.

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Álomgyár, Budapest, 2018
542 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155763632 · Fordította: Seres Noémi

Kedvencelte 4

Most olvassa 1

Várólistára tette 42

Kívánságlistára tette 41

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

solyatimar56>!
Morgan Matson: Váratlan minden

A Páratlan nyár után alig vártam, hogy újabb Morgan Matson könyvet olvashassak. Ismét elvarázsolt. Aki még keresné a tökéletes nyári olvasmányt, annak szeretettel ajánlom. Senkit se ijesszen el a borító, habár tinikről szól, mégis tanulságos és szívmelengető.
A regény olyan karaktereket sorakoztat fel, akiknek a társaságában én is szívesen eltöltenék egy nyarat, hiszen viccesek, egyediek és fontosnak tartják a barátságukat. Szerettem olvasni, ahogy Andie hátrahagyja a tökéletesen megszervezett életét és belevág egy olyan nyárba, amikor semmi sem a tervek szerint alakul. Ebben szerepet játszik Clark is, aki habár nem lett a könyves álompasim, mégis kedveltem és különlegesnek éreztem.
A barátságon és szerelmen kívül központi elem volt a család, és talán legjobban az Andie apukájával kapcsolatos fejlődés tetszett, sokszor meg is hatódtam. Imádtam, hogy egy könnyed köntösbe bújtatott, fontos problémákról szóló történetet kaptam.
Az már csak bónusz, hogy egy iszonyat cuki nyári munka szerepelt benne, amire szerintem minden kutyaimádó egyből ráharapna :))

BarbyMalik0112 P>!
Morgan Matson: Váratlan minden

A Váratlan minden megadja a tökéletes kikapcsolódást mind egy esős délutánon, mind egy napsütéses napon. Könnyedségével elvarázsol, egyszerűen olvastatja magát. Andie története lendületes, fiatalos – hiszen minden benne van, amiről a tinédzserévek szólnak. Barátok, bulik, szerelem, nyári munka, család. Bár tartalmaz hibákat, melyek mellett én sem tudtam szó nélkül elmenni, ennek ellenére egy kalandokkal teli, üdítő könyv, ami szórakoztat és a bűvkörébe ejt.

Bővebb értékelés » https://barbyesakonyvek.blogspot.com/2022/05/morgan-mat…

miluminal P>!
Morgan Matson: Váratlan minden

Szeretem Morgan Matson könyveit, mert valós karakterekről ír, valós problémákkal foglalkozik. Mégis, mindezt olyan környezetben bontja ki, hogy attól mindig jó kedvem lesz és megmelengeti a szívemet. A Váratlan minden is pont ilyen könyve lett.
A borító továbbra sem túl jó, de ezzel már nem tudok mit kezdeni.
Biztos el fogom olvasni más könyveit is az írónőnek, mert vannak napok, amikor a lelkem pont ilyen könyvekre vágyik.

Kathreen>!
Morgan Matson: Váratlan minden

Andie mindent megtervez, mindenre figyel és mikor összeomlanak a tervek, csak a rögtönzés marad. És kiderül, hogy a boldogság nem az, amit ő hitt.
Az apjával, ahogy lépésenként egyre közelebb kerül, nagyon tetszett és imádtam a listavadászatos játékot, a kutyákat és Clark-ot, ahogy kimozdította a komfort zónájából.
A végén egy kicsit kupán vágtam volna Andie-t, de aztán minden szépen elrendeződött.

Benedek_Eszti>!
Morgan Matson: Váratlan minden

Nagyon tetszett a regény felépítése, de mégsem ezt mondanám a legnagyobb pozitívumnak, hanem sokkal inkább azt, hogy Morgan Matson milyen elemekkel dolgozik. Az egész történet olyan élethű és hihető, semmilyen lehetetlen helyzetet nem tár elénk, a kötet minden cselekménye olyan, ami velünk is megtörténhet bármelyik pillanatban. Egy laza, könnyed regény, ami rengeteg tanulságot tartalmaz.
Igazándiból két negatívumot tudnék csak felvetni, amiből az egyik a borító. Akárcsak a Páratlan nyárnál, itt is bár egyszerű, de kissé gyerekes, ami az érettebb olvasókat talán elriasztja. Ha nem tapasztaltam volna meg korábban az író zsenialitását, valószínűleg nem kaptam volna fel rá a fejem. Ezúttal sajnálom, hogy nem hasonlít jobban az eredeti borítóra a magyar megjelenés, nézzétek csak meg a borítóképet, amin az egyik borító van, nem sokkal hangulatosabb? A másik ilyen pedig az idő múlása a regényben. Lehet, hogy ez egy picit furának hangzik, de a kötet elején többször előfordult velem, hogy azt hittem a leírások alapján eltel már pár nap, akár egy hét a történetben, aztán írják “tegnap találkoztunk”. Kicsit zavaró volt, de hamar túllendültem rajta.
Ami viszont teljesen lenyűgözött, hogy ismerős helyszíneket találtam benne! A Páratlan nyár számos fontos pontja megtalálható volt a sztoriban, ilyen volt a város, ahol játszódott a cselekmény, valamint pedig a Gyümölcsöskert, a fiatalok egyik kedvenc szórakozóhelye. Mennyire boldog voltam, amikor feltűnt mindkettő! Igaz, cserébe vártam az ismerős szereplőket, amik sajnos, nem sajnos, nem jöttek.

Bővebben: http://www.ahmagazin.com/morgan-matson-varatlan-%e2%80%…

Coeur>!
Morgan Matson: Váratlan minden

Morgan Matson egyszerű hitelességgel jeleníti meg karaktereit s azok érzelmeit. A szereplők és a történetek is annyira valósak, hogy akár a szomszédban lakó fiatalokról is szólhatnának. Szórakoztató, megható, igazi történet. Ha fiatal felnőtt vagy, vagy ha a lelkedben vagy (akár régebb óta) fiatal, neked való ez a könyv!
A teljes bejegyzés megtalálható: http://gcksbookreviewblog.blogspot.com/2019/01/ertekele…

zsupiii>!
Morgan Matson: Váratlan minden

A cselekmény már az első oldalaktól kezdve pörög, könnyű felvenni a ritmusát és haladni vele. Nagyon olvasmányos, a szerző stílusa magával ragadó, főleg a történésekre koncentrál, de az érzelmeket is előtérbe helyezi. Nagyon szerettem, hogy visszaemlékezésekkel árnyalja a történetet.

Kicsit olyan érzésem volt, mintha a történet nem haladna egy cél felé, hanem ide is megy, oda is megy, keresgéli az útját. Számomra ez nem megszokott, de a Váratlan mindenben kifejezetten tetszett ez a fajta történetvezetés, hiszen a főszereplő, Andie (és a karakterek közül még többen is) szintén keresi az útját, próbálja kitalálni, milyen is ő.

Morgan Matson stílusa és karakterei elvarázsoltak! Ajánlom a Váratlan mindent, ha szeretnél 'eltölteni' egy nyarat egy szerethető, vicces társasággal.

Bővebben a blogomon: http://pepitakastely.blogspot.com/2019/02/morgan-matson…


Népszerű idézetek

BarbyMalik0112 P>!

Hálás voltam, hogy van egy olyan barátom, aki pontosan tudta, hogy mire gondolok, még ha egy szót sem szóltam.

109. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Leiner Laura: Bábel
Jenn Bennett: Alex, nagyjából…
Jenn Bennett: Ragyogó szemek
John Green: Csillagainkban a hiba
E. Lockhart: A hazudósok
Anita Gayn: Senkinek sem kellesz!
Leiner Laura: Nélküled
Szirmay Ágnes: Szerelemre castingolva
Cookie O'Gorman: Kamuzások, kavarások
Kasie West: A távolság relatív