Utazás ​a Sohatündérek varázslatos világába 8 csillagozás

Monique Peterson: Utazás a Sohatündérek varázslatos világába

Láttál már valaha tündért? Ebből a csodaszép könyvből megtudhatod, hogyan születnek, hol és mivel töltik napjaikat és mennyi-mennyi kalandot élnek meg Sohaországban.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2008
144 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636289287 · Fordította: Tomanné Jankó Katalin

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

>!
Evodia
Monique Peterson: Utazás a Sohatündérek varázslatos világába

Nagyon tetszenek az illusztrációk. Egyfajta elvarázsolt útikalauz a gyerekeknek, szeretik nézegetni, beszélgetni róla. Nem hagyományos meséket tartalmaz, inkább egyféle kisokos, tündérenciklopédia a Csingiling figurájára. Csodás csillogó a borítója.

>!
kedaiyun
Monique Peterson: Utazás a Sohatündérek varázslatos világába

Szeretem a Csingiling-sorozatot. Amikor először láttam, hogy készül egy Pán Péter-spinoff, Csingilinggel a főszerepben, ráadásul nem is a hagyományos rajzfilm lesz, hanem a mostanában szokásos számítógépes animácóval, azt gondoltam. biztos gagyi lesz. Mert milyen már, hogy kitalálnak egy mellékszereplőnek egy különálló történetet, sőt egy egész világot, amit nem az eredeti szerző talált ki… stb. Aztán megnéztem, tetszett, megnéztem a következőt, az meggyőzött, hogy igazából tök jó az egész, aztán vártam az újabb részeket, és végül az utolsó résznél azt mondtam, kár, hogy véget ért, mert jó kis sorozat volt ez, bár nem baj, hogy lezárták, és végül összeért az eredeti művel is egy kicsit.
Több könyv is jelent meg a témában, melyek egy-egy tündérről szólnak. Érdekes, hogy ezek a szereplők nem jelennek meg a rajzfilmben, csak a könyvekben. Itt van Csingiling és Vidia, de a többiek – Prilla, Ráni, stb. csak a könyvekben szerepelnek. Ez a könyv nem egy történetet mesél el, hanem csak bemutatja a tündérek világát, hogy hol laknak, milyen foglalkozások vannak, hogyan születnek, és az illusztrációk is igazán „tündéresek”. Egy könyv, amit lehet lapozgatni és olvasgatni, és közben megismerni a sohatündéreket.
Az eredeti Pán Péter-könyvet eddig még nem olvastam, csak a Disney-rajzfilmet ismerem. Nem tudom, hogy a tündérek világa az eredeti műben mennyire jelent meg. Ez a könyv jó kis kiegészítő a Csingiling-filmekhez és a Disney Tündérek könyvsorozathoz.

>!
Horv_Dori
Monique Peterson: Utazás a Sohatündérek varázslatos világába

Szép illusztrációk, nem konkrét történetről szól a könyv, hanem helyszínek, szereplők bemutatásáról. Néhol hibásnak illetve kevésnek véltem az információt, ennek ellenére nagyon szépen lett kivitelezve az egész.


Hasonló könyvek címkék alapján

Soós Dóra (Kira Bright): Juno mesél: Tündérek
Daisy Meadows: Borostyán, a narancstündér
Bombicz Judit: Csodák könyve
Matt Haig: A lány, aki megmenti a karácsonyt
Cressida Cowell: Így beszélj sárkányul
L. Frank Baum: Óz, a csodák csodája
George MacDonald: A királykisasszony és a manó
Lewis Carroll: Alice Tükörországban
Neil Gaiman: Farkasok a falban
J. R. R. Tolkien: Karácsonyi levelek