Léböjt ​Hotel (Keddi nők 2.) 42 csillagozás

Monika Peetz: Léböjt Hotel

1 hét, 5 nő, 0 kalória – A Keddi nők újra akcióban!

Másfél évvel sorsfordító zarándokútjuk után a keddi nők újabb közös nyaralásra indulnak. Hét nap tökéletes kikapcsolódás: se férfiak, se család, se internet, se telefon. Egy teljes hét a léböjtkúra, a salaktalanítás és a méregtelenítés Bermuda-háromszögében, hogy nyomtalanul eltűnjenek a fölös kilók, a méreganyagok, a munkahelyi stressz és a családi gondok. Ám hamar kiderül, nem a farkaséhség az egyetlen, amivel meg kell küzdeniük, mert nem csak a kilóktól, a múlttól sem olyan könnyű megszabadulni.

Monika Peetz író, dramaturg, forgatókönyvíró. Keddi nők című regénye 2010-ben jelent meg Németországban, és még abban az évben több mint egymillió példány kelt el belőle. Azóta 23 nyelvre lefordították, és meg is filmesítették.

>!
Park, Budapest, 2015
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633551417 · Fordította: Lendvay Katalin
>!
Park, Budapest, 2015
352 oldal · ISBN: 9789633552568 · Fordította: Lendvay Katalin

Enciklopédia 14

Szereplők népszerűség szerint

Estelle Heinemann · Eva Kerkow · Caroline Seitz · Judith Funke · Kiki Eggers (Thalberg) · Max Thalberg


Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 25

Kívánságlistára tette 15


Kiemelt értékelések

Bea_Könyvutca P>!
Monika Peetz: Léböjt Hotel

Könnyed, megmosolyogtató, de mégsem habos olvasmány. A Keddi nőkből megismert 5 barátnő ismét közös nyaralásra indul, ezúttal egy léböjtkúrára. A szervezet tisztulásánál egyiküknek sokkal fontosabb és titokzatosabb oka van, így minden erejét latba vetette, hogy rátukmálja barátnőire ezt a kúrát. A főszereplő barátnők több korosztályt is képviselnek, mondhatnám azt is, hogy végre érett nők a főszereplők. De hogy mennyire érettek, azt azért nem vállalnám megállapítani. :)
Két komoly olvasmány között jó elolvasni egy ilyen könyvet.
Bővebben:http://konyvutca.blogspot.nl/2016/02/monika-peetz-leboj…

rosemary_goth P>!
Monika Peetz: Léböjt Hotel

A történet nagyon jól indult. Rögtön az elején elég jókat röhögtem a poénokon. Reméltem, hogy ez így is marad, és akkor kifogtam egy jó kis könyvet.
De nem így történt. Az első nagy röhögéshullám után már kifogyott az író a poénokból, úgyhogy ezt el kellett engednem.

Aztán beindult a mese, és a végére sajnálattal állapítottam meg, hogy ugyan elszórakoztam rajta, végig is olvastam, de nem adott akkora élményt, mint a sorozat előző kötete.
Ugyanarra a sablonra épülő történet volt a szereplők sajátos személyiségével, szokásos ballövéseivel, félreértéseikkel. Csak a helyszín változott, más nem.

Ebből adódóan, igaz, hogy a sorozat záró kötete is rendelkezésemre áll, mégsem fogom a közeli off jövőben elolvasni.
Ezért nem szoktam azonos író tollából született történeteket egymás után olvasni. Utálom a sablonokat kiolvasni a lapokból.

De az, hogy én elteltem a sablon miatt a történettel, ne rémítsen meg senkit, aki szereti a könnyed történeteket. Csak olvassátok bátran, mert jó.

csengettyű_úr>!
Monika Peetz: Léböjt Hotel

Habkönnyű és cukker, élveztem a kikapcsolódást a csajokkal. :-)

pieta4>!
Monika Peetz: Léböjt Hotel

A nyár közeledtével minden nő elégedetlenkedni kezd a súlyával. Akik a tettek mezejére lépnek és fogyókúrára adják a fejüket, azoknak bátran ajánlom ezt a könyvet:)

Krumplicsku>!
Monika Peetz: Léböjt Hotel

Nekem határozottan jobban tetszett, mint az első rész, valahogy egyenletesebb színvonalú volt a történet, elmaradtak vagy alig érzékelhetővé az apróságok, amik az elsőnél zavartak, viszont mások meg hozzáadtak az élvezethez.
Kezdem talán azzal, hogy romantikus regényhez képest a szereplők fejlődtek, karaktereik árnyalódtak. Nem lettek szentek egy csapásra, azaz maradtak az első részben felvázolt önmaguknál, csak épp képesnek látszanak okulni a hibáikból. Ez sokkal közelebb hozta őket hozzám, és az öt barátnőből azokat, akiket az első részben nem kedveltem meg különösebben is kicsit más szemmel kezdtem nézni.
Ettől eltekintve ez a rész az előzmények ismerete nélkül is élvezhető és érthető szerintem, mert az ottani fő szál ugyan itt is tovább megy -szintén jó dolog, hogy nem felejtődik el, ahogy az életben sem felejtődött volna el- de már nem a fősodor, és mértéktartóan, viszonylag ügyesen össze van foglalva, mi történt (tehát az újonc olvasó is képbe kerül, de a régi sem unja halálra, hogy oldalakon keresztül részleteznek valamit, amit ő már tud)
Igen, talán valóban le lehet állni ott kekeckedni, hogy mennyire valószerű, hogy az egyetlen érdekelt mellé tök önként és záros határidőn belül csatlakozik mind a négy másik barátnő egy hét koplalásra….. A válaszom erre, hogy nemigen :-D….
De -mivel a többi dolog jobbára tetszett- ezt úgy vettem, mint egy mesében a varázslatotos elemeket: az ottani alternatív univerzum törvénye más és kész, ezt vagy elfogadom, vagy kimaradok a játékból. Nos, itt egy rövid gondolkodás után, hogy engem vajon mivel lehetne rávenni egy egyhetes léböjt kúrára, illetve hogy tényleg olyan könnyedén lehet-e bírni, mint ahogy a lányok itt bírták -szerintem nem ;-) – nem zavart különösebben az, hogy a való életben szerintem is max. egy vagy két barátnőt lehetett volna ennyire gyorsan beszervezni erre, mert egy tuti elzárkózott volna a böjttől, a másik meg nem tudta volna ilyen záros határidőn belül szabaddá tenni magát.
Szóval, nem bántam meg, hogy az első után azonnal a folytatásba csaptam (ahogy most majd a harmadikba fogok ;-) ), mert igazi könnyed, limonádé szórakoztatást kaptam, pont, amire vágytam a húsvéti pár napsütéses nap alatt.
Az egész olyan volt, mint egy jó fröccs a forró nyári este: ahogy egy fröccs sem egy testes, díjnyertes és emlékezetes francia vörösbor, amiről kritikusok oldalakat írnak, úgy ez sem művészi igényű szépirodalom, de ezzel együtt meg van a helye, ideje és vannak olyan helyzetek, amikor legalább akkora élményt tud okozni.
Úgy, hogy nem csak javíthatatlan romantikus rajongóknak ajánlanám, hanem azoknak a kékharisnyáknak is, akik a sok magvas és magas irodalom után tudnak és akarnak egyet lazítani, akár úgy is, hogy pár nap múlva már akár ne is emlékezzenek a könyvre, csak arra a kellemes, laza érzésre, amit okozott.

kratas P>!
Monika Peetz: Léböjt Hotel

Ez cuki volt :)
Pont azt kaptam, amit vártam: könnyű, édi-bédi, vicces, elhanyagolható drámai elemekkel :)

alaurent P>!
Monika Peetz: Léböjt Hotel

Hm. Amilyen jó indítás volt az első kötet, annyira nem sikerült ez a második. Olyannyira nem, hogy a lányok problémái teljesen hidegen hagytak, az utolsó lapokig vártam valami meglepőt vagy érdekeset, de senkivel semmi ilyesmi nem történt. Így a korábbi rokonszenvem és érdeklődésem elillant, coki folytatás.

Terezia_Gondon>!
Monika Peetz: Léböjt Hotel

Engem most is kikapcsolt a keddi csajok története. Szerettem olvasni! Sőt, ez a regény jobban tetszett, mint az írónő első könyve. Kíváncsi lennék, a barátnők története hogyan folytatódik tovább, például Kiki hogyan birkózik meg a későbbiekben az anyaszereppel és a gazdag és sznob apósékkal. Vagy hogy Caroline élete hogyan alakul tovább a válás után.

minett>!
Monika Peetz: Léböjt Hotel

Nagyon jó, eredeti humorú az írónő, volt, hogy magamban kacarásztam az ötök csetlésein, s botlásain.
Eva titkának megoldása is tetszik, néha valóban a szemünk előtt zajlanak a dolgok, s csak utólag jövünk rá, hogy minden egyszerű


Népszerű idézetek

TiszlaviczMarcsi IP>!

– (…) a nagyi egyáltalán nem tud főzni. Mindent teljesen szétfőz. A végén rengeteg fűszert szór az egész trutyira, és ráfogja, hogy indiai kaja.

26. oldal

Kapcsolódó szócikkek: fűszer
TiszlaviczMarcsi IP>!

– Sütök gyorsan valamit – jelentette ki Schmitzné, miután Eva beszámolt a történtekről. – Mákos pitét, az Regine kedvence.
Schmitzné szentül hitte, hogy a sütemény gyógyír szinte mindenre.

22. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Eva Kerkow
Terezia_Gondon>!

A tudatos lemondás ráirányítja a figyelmet saját gazdagságunkra.

71. oldal, Park Könyvkiadó, Bp. 2015.

Terezia_Gondon>!

Mikor válik felnőtté az ember? Ha végre begyógyultak a gyerekkori sebek? Ha bankszámlát nyit? Ha meghalnak a szülei? Lehet, hogy a felnőttség egy mára már kihalt jelenség? Bizony, lehet, mégpedig azért, mert megengedhetjük magunknak, hogy késő öregkorunkig gyerekesek maradjunk.

117. oldal, Park Könyvkiadó, Bp. 2015.

1 hozzászólás
PandaSueshi>!

-Simone vagyok, titkárnő és szingli – mutatkozott be. – Két perzsával lakom együtt. Sajnos macskák – kuncogott.

67. oldal

Kapcsolódó szócikkek: macska
TiszlaviczMarcsi IP>!

Minden egyenlőtlenül van elosztva ezen a világon. A víz, az élelem, a zsírpárnák a női testen és a társadalmi eseményekre szóló meghívók.

157. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kiki Eggers (Thalberg) · zsírpárna
TiszlaviczMarcsi IP>!

– Most rögtön hazamegyek – jelentette ki Eva.
Frido ellenkezett:
– Ha megteszed, elválunk – mondta hűvösen.

199. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Eva Kerkow
Terezia_Gondon>!

Néha pontosan egy kudarc árán érünk el valami magasabb célt. A porcelán feltalálói kudarcot vallott alkimisták voltak, a post-it előállítója, úgy mondják, bombabiztos ragasztót akart kikísérletezni…

62. oldal, Park Könyvkiadó, Bp. 2015.

TiszlaviczMarcsi IP>!

Falk vég nélkül ecsetelte, miféle salak- és méreganyagokat szabadít fel a böjtölés.
– Tehát ha holtan esem össze, akkor nem a temetőbe visznek, hanem a veszélyeshulladék-tárolóba – jegyezte meg fanyarul Estelle.

72. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Estelle Heinemann

A sorozat következő kötete

Keddi nők sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jane Green: Nyári titkok
Kerstin Gier: Keresztanya
Sarah J. Maas: A Court of Wings and Ruin – Szárnyak és pusztulás udvara
Colleen Hoover: Hopeless – Reménytelen
Sue Monk Kidd: A méhek titkos élete
David Nicholls: Mi
Jenna Evans Welch: Love & Gelato – Firenzei nyár
Király Anikó: Strand, papucs, szerelem
Papp Diána: Most élsz
Vi Keeland: Egomániás