Az ​eperszedő (Az eperszedő 1.) 321 csillagozás

Monika Feth: Az eperszedő

Amikor kiderül, hogy barátnőjét, Carót meggyilkolták, Jette nyilvánosan bosszút esküszik – és ezzel felhívja magára a gyilkos figyelmét. A férfi udvarolni kezd Jettének, és a lány beleszeret anélkül, hogy sejtené, valójában kivel is van dolga…
Merle mindent elolvasott, ami csak a keze ügyébe került a halál utáni életről. Szinte már ez volt a szakterülete, és kísérteties történeteivel gyakran okozott álmatlan éjszakákat Carónak és nekem.
– A másik világba való átmenet – mondta, és jelentőségteljes szünetet tartott, mint mindig, amikor erről a másik világról beszélt – erőszakos halál esetén különösen nehéz.
Merle rám nézett, és szemeiben felismertem azt a fájdalmat, ami bennem is bujkált. – Nem volt felkészülve, Jette.

Eredeti mű: Monika Feth: Der Erdbeerpflücker

Eredeti megjelenés éve: 2003

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
328 oldal · ISBN: 9789632451848 · Fordította: Szakál Gertrúd
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2009
328 oldal · ISBN: 9789632451848 · Fordította: Szakál Gertrúd
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2009
328 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632451848 · Fordította: Szakál Gertrúd

Kedvencelte 24

Most olvassa 20

Várólistára tette 144

Kívánságlistára tette 99

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
inka0507
Monika Feth: Az eperszedő

A hátoldalon az áll, hogy „Nagyfeszültség”. És bár meglepő, de igaz a szlogen. Mivel olvasás közben/után nagy benned a feszültség, hogy a földhöz csapkodd a könyvet, a fejedet, meg a falhoz, azt kiabálva hogy „Elég, elég!” Ajánlom igazi mazochistáknak és azoknak akiknek magasabb az ingerküszöbük, mint az enyém.

8 hozzászólás
>!
dagikám P
Monika Feth: Az eperszedő

Komolyan ez a könyv annyira lefárasztott agyagilag, mintha egyszerre 6 könyvet olvastam volna. Voltak jó részek benne, de inkább több volt benne a rossz. Csapongott összevissza a történet, értem azt, hogy egyik mondatban még a lányok beszélgettek, a következő mondatban már a gyilkos gondolatait olvashattuk. És nem értettem, hogy mi van…Mire rájöttem, hogy ja ez a gyilkos. Nagyon kellett koncentrálnom, hogy tudjam miről van néha szó és ki beszél. A másik idegölő dolog az maga Jetta volt…amilyen karakán csajnak indult az elején, akkora egy hülye p**a lett belőle, hogy fogtam a fejem…Lehet én vagyok maradi, de hogy ő már egetverően szerelmes legyen valakibe pár nap után, szerintem gáz…mindegy túl vagyok rajta…

>!
Zanit
Monika Feth: Az eperszedő

Ezmiez? A fülszöveg első két mondatában leírja, hogy miről szól a könyv.
Nincs semmi csavar, semmi fordulat. Az elejétől fogva tudjuk, ki a gyilkos. Talán, ha a leírásból nem derül ki minden, akkor menthető lett volna? Nem, ez akkor sem.
A jóistenke mentsen meg mindenkit az ilyen „krimi”-től és az ilyen „thriller”-től.
Az általam adott másfél csillagból 1 csillagot a borító érdemel, mert az tényleg szép.
Nem tudom ezt a könyvet ajánlani senkinek! :(

>!
Vikiwi
Monika Feth: Az eperszedő

Az első 150 oldalon nem történik semmi. Csak vagyunk, mint a befőtt. A következő 50 oldalon már elindul valami, de csak tengődik. Az utolsó 130 oldal az, ami már hasonlít egy történethez, de ne tegyük túl magasra a mércét, mert nem fogunk a végén hasra esni, azt garantálom.
Georg, Gorg, vagy hívjuk aminek akarjuk, egy pszichopata, akit mélységesen megvetettem és undorodtam tőle. Jette pedig egy hisztis, naiv tyúk. Tökéletes páros. Ebben a történetben két értékelhető karakter van, mégpedig Bert és Imke.
Hagyjuk. Ha már elolvastuk dobjuk bocsánat, könyveket nem dobálunk, ezért rakjuk a legsötétebb sarokba. Ha viszont még csak szemezgettünk vele, akkor gyorsan vessük el az ötletet, és válasszunk helyette értelmesebb könyvet.

2 hozzászólás
>!
Judyt IP
Monika Feth: Az eperszedő

Ez pont az a könyv, ami tök jó is lehetett volna, mert az alapötlet nem volt rossz, a kivitelezéssel viszont akadtak bőven problémák. :(
A történetvezetés lassú egészen a háromnegyedéig, a karakterek nem szerethetőek és felületesen megalkotottak. Az egész történet szinte le van írva a fülszövegben, semmi meglepetés, minden kiszámítható.
Maximum 65%-ot adok rá, de mégis lefelé, 60%-ra kerekítek.

Bővebben itt írok róla: https://watchaholics.hu/2019/01/22/monika-feth-az-eperszedo/

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
328 oldal · ISBN: 9789632451848 · Fordította: Szakál Gertrúd
10 hozzászólás
>!
Gyöngyi0309 P
Monika Feth: Az eperszedő

Sajnos ennél a történetnél valós a molyos százalék. Nem voltak nagy elvárásaim, ezért nem is csalódtam.
A moly előtti irodalmi pályafutásom, a fiatal felnőtt korom és a tinikorom vége véres sorozatgyilkosok között telt az olvasmányaimban, szinte csak krimit, thrillert olvastam, így van összehasonlítási alapom. Ezt a történetet még 16 évesen is untam volna.
Sablonos, semmi izgalom, még filózni sem kell közben, mert szinte az elejétől úgy mennek az események ahogy a nagykönyvben meg van írva. Ezzel még nem is lenne baj, ha legalább a karakterek eredetiek, árnyaltak lennének, de semmi és senki nem fogott meg benne. Lélektelen…talán ez a szó jellemzi a legjobban Az eperszedőt.
Olyan, mintha az írőnő elolvasott volna egy könyvet arról, hogy hogy kell írni és jó kisdiák módjára szóról-szóra betartotta volna a leírtakat. Hideg, mint a németek általában.
Olyan volt ez a könyv, mintha egy igényes romantikarajongó torkán le akarnák nyomni a klisés, mesés romantikus füzeteket, csak krimiben. Nekem ez most arra jó volt, hogy ne figyeljek oda, de alig vártam, hogy végezzek vele, mert végig unatkoztam…Tele volt nem életszerű elemekekkel, a gyilkos elmebetegségét sem sikerült igazán bemutatni.
Szép a borító….talán ennyi a pozitív benne, de az meg nem a történet, úgyhogy ennyi se.
Most helyre kell billentenem a krimiszeretetemet, úgyhogy jöjjön egy Agatha Christie ezután…

2 hozzászólás
>!
Roni90 P
Monika Feth: Az eperszedő

Nem voltak túl nagy elvárásaim a könyvvel kapcsolatban,de még azt is alul múlta.Nem volt valami izgalmas.Végig kiszámítható volt a cselekmény.A szereplőket se tudtam megkedvelni,nem voltak eléggé kidolgozva.Szerencse,hogy nem volt ennél is hosszabb,mert nem biztos,hogy a végére értem volna….

4 hozzászólás
>!
Video
Monika Feth: Az eperszedő

A könyv háromnegyedéig semmi más nem történik, mint ami a fülszöveg két mondata elárul. A maradék részben semmi más nem történik, mint amit az ember egy ilyen előzmény esetén vár. A végén pedig nem történik semmi: a végkifejletet a szerző egyszerűen átugorja. Az egyik pillanatban még a legizgalmasabb résznél vagyunk, a következőben pedig már mindennek vége, és csak utólag tudjuk meg, hogy elkapták a gonosztevőt. Ritka egy rossz könyv. Az ember csak várja, hogy végre történjen valami, aztán vége lesz úgy, hogy semmi sem történt.

1 hozzászólás
>!
george08
Monika Feth: Az eperszedő

Ez egy nagyon rossz könyv.
Régóta el szerettem volna olvasni, nem igazán tudom, hogy miért. Végül semmi jót nem találtam benne.

>!
Georginanéven P
Monika Feth: Az eperszedő

Most nem értek egyet az átlaggal. Nekem ez tetszik. Mióta itt vagyok a Molyon, azóta szerettem meg az ilyen több síkon futó, több szereplő szemszögéből összeálló történetet. A másik ilyen kategória pedig a levélregény, naplószerű mesélés. Mindkettő rém izgalmas, különleges.
Itt szépen, csordogálva kapjuk az információkat, amelyek alapján, a végén a mozaikokból teljes kép születik majd elménkben.
Azzal viszont egyetértek, hogy nem körömrágósan izgalmas. Maximum a vége. De az viszont sejthető.
Jó könyv volt, élveztem. Nem szoktam krimiket olvasni, itt viszont olyat kaptam, ami nem tántorít meg, ha a krimi műfajára gondolok. Agatha Christie (rajongók ne figyeljenek) nekem nem a kívánalmaim netovábbja. Számomra nehezen emészthető, könyvbe. Filmen szívesen fogadom.
A lényeg: ez nekem egy jó könyv volt. Kellően pörgő, épp megfelelően izgalomban tartó.


Népszerű idézetek

>!
Szelén

Szentséges Szűz Mária, aki teherbe estél bűnbeesés nélkül, kérlek, segíts, hogy bűnbe essek teherbe esés nélkül!

34. oldal

>!
island

– Szerethet az ember olyasvalakit, akitől fél? – kérdeztem.
– Félhetsz olyasvalakitől, akit szeretsz – válaszolta Merle.

176. oldal, 12. fejezet

4 hozzászólás
>!
island

Csakhogy én nem vagyok szép. És soha nem is akartam szép lenni. A világ minden szépségéért sem akarnám elcserélni az egyediségemet, még akkor se, ha nincs benne semmi különös. Én én magam vagyok, és ez több annál, amit néhányan elmondhatnak magukról.

10. oldal, 1. fejezet - Az eperszedő (Könyvmolyképző, 2010)

>!
Ninácska P

Az lehetetlen, hogy egy ember semmilyen nyomot ne hagyjon egy másik ember életében.

143. oldal

>!
Ninácska P

Hiszen minden szerelemhez tartozik egy dal.

129. oldal

>!
Ninácska P

Türelmes leszek hozzá.
És szeretni, szeretni, szeretni fogom.

191. oldal

>!
Ninácska P

– Egyszerűen szeretnék veled dicsekedni egy kicsit – mondta.

132. oldal

1 hozzászólás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Karen Rose: Sikíts értem
Bleeding Bride: A téboly kertje
John Marrs: The One – A tökéletes pár
Vavyan Fable: Apád, anyád ide lőjön!
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák
Stephen King: Joyland
Stephenie Meyer: A Vegyész
Blake Crouch: Sötét anyag
Julie Garwood: Árnyéktánc