Second ​Chance Boyfriend – Második esély pasi (Drew+Fable 2.) 457 csillagozás

Monica Murphy: Second Chance Boyfriend – Második esély pasi

Romokban hever az életem. Így tudnám összefoglalni jelenlegi helyzetemet. A futballedzőm engem hibáztat a szezonzáró meccs kudarcáért, ahogy az egész csapatom is.

Két teljes hónapot töltöttem azzal, hogy a sebeimet nyalogattam, mint egy igazi lúzer. Elvesztettem a barátnőmet, Fable Maguire-t, az egyetlen lányt, aki igazán fontos nekem, mert azt gondoltam, hogy csak szenved mellettem.

Most rájöttem, én vagyok az, aki nem tud nélküle létezni. Ő hiába csinál úgy, mintha már túltette volna magát a dolgon, tudom, hogy legalább annyit gondol rám, mint amennyit én őrá. Túl jól ismerem. Annyira sebezhető… én csak segíteni szeretnék neki, átölelni és szeretni őt.

Csak annyit kérek, hogy adjon még egy lehetőséget.

Egymás nélkül elveszettek vagyunk, de együtt az örök szerelem vár ránk!

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2014
380 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632549415 · Fordította: Szabó Olimpia
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2014
ISBN: 9789633830611 · Fordította: Szabó Olimpia

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Fable Maguire · Drew Callahan · Fable Maguire · Eleanor Roosevelt


Kedvencelte 46

Most olvassa 28

Várólistára tette 117

Kívánságlistára tette 127

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

>!
zuna19 P
Monica Murphy: Second Chance Boyfriend – Második esély pasi

Nem tudom eldönteni, hogy jobban tetszett e az előző résznél vagy nem.
Az tetszett itt is, hogy váltott szemszög volt, és hogy többet olvashattam Drew és Fable nem szokványosnak mondható kapcsolatáról. Őket nagyon megkedveltem. A szokásos nem tetszett, hogy minek kell folytatást csinálni mindenhez. Na jó, de legalább nem hagyták félbe a könyvet. Hűha nem sok értelmeset tudok most összehozni. spoiler
Adele itt is ugyanolyan undorító volt mint a Heti csajban. Most minek kellett neki spoiler, én hagytam volna hagy szenvedjen. Simán megérdemelte volna.

A könyv vége nagyon tetszett. Annyira édes volt Drew.
" Pillangók
Illannak
Lelkemről
Lelkedre.
Egy
Csak a kérdés:
Udvarlásommal
Kiérdemeltem-e kezed?
Oh, válaszod,
Remélem:IGEN!"

Összességében nem mondanám rossznak ezt a sorozatot, csak nem az én stílusom. Szerintem fogom még olvasni és alig várom, hogy a következő részt is olvassam. Nagyon kíváncsi vagyok rá.

>!
Szilvi00 P
Monica Murphy: Second Chance Boyfriend – Második esély pasi

Szerintem sokban különbözik az első résztől. Fable és Drew immáron nyílt kártyákkal játszik. Most már mindketten ismerik a másik titkait, problémáit. Nem kis feladat azonban feltétel nélkül megbízni egymásban, segítséget kérni illetve a segítséget elfogadni.
Nekem a könyv első fele kicsit jobban tetszett. Fable életében több változás is bekövetkezik és vannak tervei a jövőt illetően. Drew viszont mintha egy helyben toporogna, az egyetlen pozitívum a gyógyulása útján, hogy felkeresett egy szakembert. Aztán egy ideig minden csak a szex körül forgott, de persze nem panaszkodom :D :D
Végül egész izgalmasra sikerült a lezárás is, Drew kis költeményét pedig már könnyek között, meghatottan olvastam.

>!
Greylupus
Monica Murphy: Second Chance Boyfriend – Második esély pasi

Az első rész a tavalyi év egyik nagy kedvence volt nálam, így emiatt és a könyv elég „falatkaparó” függővége miatt nem volt kétséges, hogy ezt a részt is olvasni fogom.
Fable jóval erősebb lett az első részhez képest, de azért nagyon kíváncsi voltam arra, hogy meddig lesz képes ellenállni, ha újra előkerül Drew?:-) Hisz tudjuk, hogy a fiú követett el hibát és első körben igen, még én is jól megrángattam volna azért amit tett, de ahogy látjuk, hogy Drew is kellően megszenvedi ezt az egészet, már inkább sajnáltam a fiút és szurkoltam neki, hogy vissza tudja szerezni Fable bizalmát és szerelmét.
Drew pedig… kettőjük közül ő viseli rosszabbul ezt az egészet, és ebben az is közrejátszhat, hogy Fable-nek ott van a testvére, de a fiú egyedül van, senkire nem számíthat. (akire számíthatna, ahhoz jobban teszi, ha nem fordul…) Drew eleinte úgy érzi, hogy a lányt el kell engednie, nem kell még mélyebbre rángatnia a saját mocskos családi életébe. Csak azt nem tudja, hogy Fable nem csak egy futó kaland, ő ennél jóval több, ő a lelki társa. És a lelki társát az ember nem tudja elengedni.
Monica pedig nem könnyíti meg a dolgukat, hisz Drew feje felett még mindig Demoklész kardjaként lebeg a súlyos családi titok: vajon mikor robban a bomba, a mostohaanyja meddig tudja magában tartani a titkot? És ha ez még nem lenne elég, ott van Fable nemtörődömanyja és Colin, a sármos étterem és klub tulajdonos, aki Fable-t felkarolja és ki tudja, hogy mit vár el érte cserébe… úgyhogy a fiatalokra még rengeteg megpróbáltatás vár és ezért egyáltalán nem irigylem őket.

Az értékelésem elején az írtam, hogy nagyon vártam ezt a részt. Ez igaz. De az is, hogy féltem milyen lesz,hiszen mostanában nagyon sok elbaltázott második részt olvastam, de itt nem éreztem semmi ilyet. Ez egy jól felépített, gondosan „kitervelt” folytatás, látszik, hogy eleve így tervezte az írónő és nem csak a rajongók nyomására készült. Monica képes volt úgy továbbvinni a történetet, hogy nem csaptunk át sem hosszú oldalakon át tartó önsajnálatba, sem túlzottan cukormázas „lávsztoriba”, hanem hitelesen mutatta be ennek a két fiatalnak a buktatókkal teletűzdelt szerelmi történetét. A Fable-Drew páros pedig sikeresen megőrizte a helyét a kedvenc párosaim között és még mindig nagyon élveztem a dupla szemszögű történetvezetést. A kettőjük közti kémia hihetetlenül jó volt, ha csak egymásra néztek, már akkor forrt köztük a levegő (és a többiről nem is merek beszélni:-), faltam az oldalakat, ahol közös jeleneteik voltak.

Úgyhogy nyugodtam írhatom le, hogy ez a könyv minden téren méltó folytatása lett az előző résznek!

1 hozzászólás
>!
Fufukaaa
Monica Murphy: Second Chance Boyfriend – Második esély pasi

Mindig kicsit tartok a folytatásoktól, hogy vajon meg fogja e ütni az előző rész szintjét. De ez a könyv még át is ugrotta.
Te jóságos ég!
Annyira jó volt újra Drew és Fable történetét olvasni, hogy azt el sem tudom mondani! A rengeteg külső tényező ellenére is ők újból egymásra találtak.
Fable– Nagyon szeretem a karakterét. Annyi mindenen kellett neki is keresztül mennie. Ott van az öccse, Owen, akit egyedül nevel fel, mert az anyjuk elissza a pénzüket és nem dolgozik. Hogy nevezheti az ilyen magát Anyának?
Drew– Megváltozott az előző részhez képest, de csak is pozitív irányba.( Nem mintha az első részben nem lettem volna már amúgy is belezúgva..:D) Nagyon örültem neki, hogy rászánta magát és elment egy pszichológushoz. Látszott is rajta, hogy sokkal keményebben harcol a „démonokkal”, vagyis Adele-lal. Közben Drew-nak hallgatnia kell apja panaszait is, ami csak ront a helyzeten..
Adele- Utálom ezt a nőt! Még mindig! Köszönöm Monica, hogy így oldottad meg a bonyodalmakat!
Owen– Makacs egy kölyök, de biztos vagyok benne, hogy imádni fogom a történetét!
Colin & Jen- Na erre a párosra is kíváncsi vagyok, mert ebben a részben igaz, hogy volt szerepük, ami néhol okozott kisebb komplikációkat, de a kapcsolatukról épphogy csak megtudtunk valamit.
Kedvenc részeim: Drew és Fable találkozása… ♥ És a befejezés… Na jó valójában az összes jelenetet felsorolhatnám..:)

>!
Reen
Monica Murphy: Second Chance Boyfriend – Második esély pasi

Az első rész után, ami amúgy tetszett, szóval nem értem de, valamiért nem éreztem akkora késztetést, hogy elolvassam a folytatást is. Tudtam, hogy már rég megjelent de nálam a 'ráér' kategóriában volt. Aztán pár hónapja megkaptam ajándékba, majd feltettem a Book Challenge-es polcomra, múlt héten ki választották nekem, így nem halogathattam tovább.
Ezrét is jó ez a kihívás, rávesz, hogy elolvass olyan könyveket, amik már régóta tervbe vannak, porosodnak a polcodon és enélkül ki tudja mikor kerültek volna sorra.

Szóval, én is nekikezdtem ennek a könyvnek és de jó, hogy így tettem, mert nagyon jó volt!
Drew az első részben nem lett nálam álompasi, sajnáltam őt meg minden, szívesen meg is vigasztaltam volna. :P de valami hiányzott nekem. – Hát ebben a kötetben az lett! Imádtam őt!
Fable pedig ugyanolyan volt, mint az első részben, őt már akkor is nagyon kedveltem.
A könyv végét kicsit összecsapottnak érzem, túl gyorsan és – ez most furán fog hangozni, a történet kifolyása végett de – egyszerűen lett lezárva.
Ezt leszámítva nagyon tetszett. Jobban, mint az első rész!
A következővel már biztos, hogy nem várok majd ennyit. :)

>!
SzAngelika
Monica Murphy: Second Chance Boyfriend – Második esély pasi

Egy modern kori new adult Hamupipőke sztori, ahol nem csak a herceg fut be a nehéz sorsú leányzó megmentésére, hanem bizony az is viszonozza a szívességet, és segít neki leszámolni az őt kísértő múlttal.

Drew és Fable teljes történetéről: http://angelikablogja.blogspot.hu/2014/04/drew-fable-eg…

1 hozzászólás
>!
K_A_Hikari
Monica Murphy: Second Chance Boyfriend – Második esély pasi

"Nincsenek félelmeim, amikor vele vagyok.
Szárnyaló érzés. Felszabadító.
Kisebbfajta csoda."

Nem szokásom, de muszáj feltennem ezt a kérdést: mi a fene volt ez a hányingerkeltően rózsaszín és cukormázas utolsó fejezet?
Azért kicsit – nagyon – sok(k)nak éreztem.

Főleg úgy, hogy a regénnyel se vagyok elégedett. Bár tudtam, hogy így lesz csak mégis…
Annyi cselekmény sincs, mint elődjében, ágyjelenet annál több.
Az értékelhető karakterek száma se haladja meg a kettőt.
Komolyan elgondolkodtam, hogy a szerző, az ulpi vagy a kettő együtt ad ilyen „színvonalat”?!
Sebaj, elolvastam – 2x is – úgyhogy elég volt ennyi.
spoiler *ez volt a reklám helye*

1 hozzászólás
>!
Ninácska P
Monica Murphy: Second Chance Boyfriend – Második esély pasi

Itt ülök, és azon gondolkodom, mit lehetne írni erről a regényről. Igazság szerint, nagyon könnyen kiszámítható volt, hiába szőtt bele az írónő pár bonyodalmasabb szálat, a lezárás szerintem mindenki számára sejthető. Azonban azt meg kell hagyni, nagyon szórakoztató, könnyed olvasmány, kikapcsolódáshoz tökéletes. Egy huzamban is végig tudtam volna olvasni, ha lett volna időm rá, hiszen akármennyire is tudjuk hogy fog véget érni, mégis izgatottan figyeljük, hogy alakul Fable és Drew sorsa.

Az elején nagyon dühös voltam Drew-ra, hiszen az a viselkedés, amit ő produkált, cseppet sem példamutató. Nem férfi az, aki ennyire fél a saját érzelmeitől és cselekvés helyett inkább megfutamodik. Később persze örültem annak, hogy erre ő maga is rájött, és van igénye a változásra.

(Csak zárójelben jegyzem meg, de mégis komoly a kérdés… Miért van a legtöbb regényben felelőtlen szülő, és széthullott család? Kezd idegesítő lenni…)

11 hozzászólás
>!
gab001 P
Monica Murphy: Second Chance Boyfriend – Második esély pasi

Ezúttal is maradéktalanul beszippantott Drew és Fable története; mintha épp most tettem volna le az előző részt. Rengeteg nehézséggel kell megküzdeniük, viszont szerencsére erőt tudnak meríteni egymásból. Szerettem, amikor viccelődtek és nevettek, de meg tudtam érteni őket akkor is, amikor épp veszekedtek vagy kételkedtek magukban vagy a másikban. Elsodort az a rengeteg érzelem, ami összeköti őket. Tetszett, hogy ezúttal is felváltva láttam bele a fejükbe. Nem okoztak csalódást.

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2014
380 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632549415 · Fordította: Szabó Olimpia
>!
catilde
Monica Murphy: Second Chance Boyfriend – Második esély pasi

Tetszett. Az eleje kicsit nyűgösen indult, de miután vissza találtak egymáshoz nagyon jó volt olvasni. Jó volt, ahogy küzdenek egymásért, hogy működjön, a kapcsolatuk nem pedig elfutnak. a végén meg kifejezettem felpörögtek az események., de minden jó ha jó a vége.


Népszerű idézetek

>!
perpetua P

Félünk túlságosan szeretni, nehogy kiderüljön, hogy a másiknak semmit se jelentünk.
Eleanor Roosevelt

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Eleanor Roosevelt
>!
anikho P

Szedj össze néhány pasast, töltsd fel őket alkohollal, és segg hülye lesz mindegyik.

>!
valentina_nagym

Becsukhatod a szemed azok előtt a dolgok előtt, amiket nem akarsz látni, de a szívedet nem csukhatod be, hogy ne érezz.
Johhny Depp

3 hozzászólás
>!
perpetua P

Ha annyi virágom volna, ahányszor eszembe jutottál… örökké a kertemben sétálnék.
Alfred, Lord Tennyson

14. fejezet · Alfred Tennyson

>!
Lanore P

– Az ember nehezen hiszi el, hogy valaki önmagáért szereti, amikor ez a valaki látta az összes hibáját, és ismeri az összes titkát.

>!
perpetua P

– Ha az ember szeret valakit, folyamatosan kockára teszi az érzelmeit. Ha megtalálja az igazit, azt, akivel lenni akar, akkor ezért a személyért megéri kockáztatni.

142. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Drew Callahan · Fable Maguire
>!
deen

Furcsa, hogy jön valaki az ember életében, és ilyen rövid idő alatt örökre megmaradó emléket hagy maga után. Kitörölhetetlen nyomot hagyott a szívemben, én pedig kitörölhetetlenül ráírattam a nevét a bőrömre.

50. oldal, Harmadik fejezet, Fable

>!
perpetua P

A szerelem egyetlen lélekből áll, amely két testben lakik.
Arisztotelész

12. fejezet


A sorozat következő kötete

Drew+Fable sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. L. Armentrout: Stay With Me – Maradj velem
Jamie McGuire: Veszedelmes sorscsapás
Jennifer Probst: Keresd a tökéletest
Heidi McLaughlin: Forever My Girl – Örökké a csajom
Christina Lauren: Gyönyörű rohadék
Emma Chase: Egy ágyban a herceggel