One ​Week Girlfriend – Heti csaj (Drew+Fable 1.) 882 csillagozás

Monica Murphy: One Week Girlfriend – Heti csaj

Átmenetiség. Ezzel a szóval jellemezhetném az életemet az utóbbi néhány évben. Átmenetileg dolgozom, amíg meg nem szabadulok innen. Átmenetileg a kisöcsém anyukája vagyok, mivel anyánk szart sem törődik velünk. És átmeneti csajszi vagyok, mert könnyen megkaphat bárki. Legalábbis a pletyka szerint.

Most éppen Drew Callahan átmeneti csaja vagyok. Ő az egyetemi futballcsapat sztárja, és körülrajongják. Gyönyörű és édes srác – és rejtőzködőbb, mint én. Ő vezetett be engem ebbe a hamis világba, ahol láthatóan ki nem állhatnak engem. És ahol mindenki akar tőle valamit. Bár az egyetlen dolog, amit, úgy tűnik, ő akar, az…

Én vagyok.

Már nem tudom, mit higgyek. Csak azt tudom, hogy Drew-nak szüksége van rám. És én mellette akarok lenni.

Mindörökké.

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2013
284 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632548203 · Fordította: Szabó Olimpia
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2013
174 oldal · ISBN: 9789632549323 · Fordította: Szabó Olimpia

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Fable Maguire · Drew Callahan


Kedvencelte 135

Most olvassa 29

Várólistára tette 243

Kívánságlistára tette 187

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
zuna19 P
Monica Murphy: One Week Girlfriend – Heti csaj

Ahol szerelem van, ott fájdalom is van.”

„A rokonlelkek megtalálják egymást, tudjuk. Akármilyen banálisan hangzik is, kezdem azt hinni, hogy okkal hozott össze a sors.”

Már egy ideje tervben volt ez a könyv. A polcomon árválkodott pár hónapja és most kedvem támadt rá és így nekikezdtem. A könyvtárban bent volt a második része, ezért tudom egymás után olvasni őket. Még sajna nem tudtam beszerezni itthonra csak ezt a részt, de ami késik, nem múlik!

Hát fogalmam sincs mit is írjak erről a könyvről. A szereplők szerethetőek voltak, vagyis Drew és Fable legalábbis. Az alap sztori nagyon tetszett, viszont az időintervallum, amiben történtetek az események nem igazán jött be. Most tényleg, hiszek én a szerelem első látásban, és az izzásban is, de ez a másfél hét, még nekem is túlzás.
Ami nagyon kiborított az Adele. Még most sem tudom elhinni, hogy léteznek ennyire beteg emberek a földön. Hol élünk? Csak egy szimpla költői kérdés, sajnos tudom a választ. Ilyenkor hálát adok a kettyós családomért. De tényleg! Sírhatnékom van az ilyen történeteken. Nem nekem valóak. Szomorú, k*rvára sokkoló.  Szerintem nem fogom egyhamar kiheverni.
Olvastatta magát a történet, olyan szinten hogy pár óra alatt végeztem vele. A vége halálosan idegesítő. Félbehagyott…… Tudhatjátok már rólam, hogy az ilyet ki nem állhatom. Végül is bejövös volt. Biztos fogom még olvasni, azt hozzáteszem, hogy ha a többi része jó lesz. 

>!
ZitussKa
Monica Murphy: One Week Girlfriend – Heti csaj

Ez az a törtènet, ami hozzátartozik Zita nyárindító olvasmányaihoz. Tulajdonkèppen fogalmam sincs mikènt lett ez amolyan rituálè hiszen maga a törtènet karácsony előtt játszódik de most olvastam újra negyedszer ès majdnem biztos vagyok benne, hogy jövőre ismèt a kezemben fogom tartani, amint beköszönt a nyár :D Nagyon-nagyon èlveztem sokadjára is. Nálam toronymagasan van az NA kategóriában :)

Ami mögöttünk van, és ami előttünk van, mind nagyon kicsiny dolgok ahhoz képest, ami bennünk van.
Ralph Waldo Emerson

>!
Szücsi
Monica Murphy: One Week Girlfriend – Heti csaj

Ez elégé..semilyen volt. Az egész könyv egy nagy semmi.
A szereplők nem tetszetek a 2 főszereplőtől meg gyakran a falra máztam. Azt a másfél hetet nagyon kevésnek találtam egy ilyen hihetetlenül nagy „szerelem”-hez komolyan én inkább mind2jüket orvoshoz küldtem volna mert ez a hormontúltengés nem normális. az agyukra ment ez pedig az én agyamat cseszte fel.
Fable és Drew mind2en elcseszetek voltak. az életük nagyon az, erre ezek még egymás agyát is tovább cseszegetik a sok titkolozásal és durcizással.Pár napja ismerik egymást erre csodálkoznak hogy a masik nem akar megnyilni elötte..pfff nemár
A történet nem lett volna rossz de a hormonos szereplők és a kiszámitható cselekmény miatt elhuztam a számat.
A könyv könnyen olvastatta magát és rövid…ennyi pozitivumot tudok mondani. Nem volt nagy szám.

>!
Madama_Butterfly P
Monica Murphy: One Week Girlfriend – Heti csaj

Először is: a borító és a sztori köszönő viszonyban sincs egymással – kár volt egy ilyen történethez egy sablonos, klisés, tucatborítót választani…. de azt hiszem ez a kiadó alapbetegsége (pedig itt nem ezzel kellett volna eladni a könyvet)
Másodszor: ez a tény – sajnos – az alapjaiban nem változtatja meg a könyv tartalmát – kár érte, hogy viszonylag hamar kiderülnek az összefüggések és az olvasó hamar rájön magától is a titokra, aminek csak a végén kellene napvilágra kerülnie…
Jobb is lehetett volna, de azért a folytatást majd elolvasom.

4 hozzászólás
>!
Szilvi00 P
Monica Murphy: One Week Girlfriend – Heti csaj

Most szégyellem magam! Ez szerintem egy borzalmas borító, ez alapján ítéltem meg a könyvet és csak most olvastam el. Nekem nagyon tetszett. Az első betűtől az utolsóig!
Kedvelem az ilyen erős, kitartó és eltökélt női karaktereket, mint Fable. Pontosan látja a saját tökéletlenségét, de nem akar másnak mutatkozni mint aki valójában és próbál boldogulni a lehetőségeihez mérten. Drew-t is hamar a szívembe zártam. Hatalmas terhet és titkot hordoz magával, amit azért hamar ki lehet következtetni, de addig nem akartam elhinni, amíg nyíltan ki nem mondta. Talán kicsit sokat magyarázkodik, miért olyan az élete amilyen a sok pénz és a lehetőségek ellenére. De Fable-nek nem kellettek hosszas magyarázatok, ő egy hét alatt kiismerte őt. Vajon Drew apja miért nem lát az orránál tovább?
Jó volt, hogy váltott szemszögből íródott, így mindkettőjük érzéseit egyformán megismerhettem. A vége egyfelől borzasztóan elszomorított, másfelől reménnyel töltött el, hogy Drew egyszer túlteszi magát a történteken.

1 hozzászólás
>!
Lanore P
Monica Murphy: One Week Girlfriend – Heti csaj

Ilyen is rég volt, hogy egy délután alatt felfaltam egy könyvet… alig bírtam letenni. Nem azért, mert hatalmas irodalmi alkotás, hanem mert kikapcsolt, és kíváncsivá tett a történet. Tényleg olyan, mint a pillecukor… könnyűnek látszik, de képes megülni a gyomrodat… a Soha határához hasonlóan itt is két „sérült” ember találkozik, akiknek nem egyszerű a múltjuk, nem hétköznapiak a problémáik… nem volt ez egy kiszámíthatatlan, újdonságokkal teli sztori, nem kellett nagyon gondolkozni rajta, csak hagytam, hogy vigyen magával, és cserébe mit kaptam? Pár óra teljes kikapcsolódást, és egy függő véget… Fable, Andrew, megszerettelek Benneteket! úgy látszik, az Andrew-k a gyengéim lesznek Várom a folytatást!

24 hozzászólás
>!
FairyDust P
Monica Murphy: One Week Girlfriend – Heti csaj

Hááát ez a könyv, elég semmitmondó volt. Mikor elkezdtem olvasni, határozottan tetszett, és ez az érzés velem maradt úgy a könyv 1/3-ig. Onnantól kezdve már pontosan tudtam mi történt a háttérben, és megfejtettem az ok-okozati szálat. A karakterek mélységesen távol álltak tőlem, Drew kifejezetten irritált. spoiler
Ha valaki kikapcsolódásra vágyik, és van ideje egy bugyuta történetre, el lehet olvasni egy délután alatt. Amúgy semmit nem ér.

>!
K_A_Hikari P
Monica Murphy: One Week Girlfriend – Heti csaj

"Mindig független embernek tartottam magam. Nem vagyok senkié.
De a gondolat, hogy Drew-hoz tartozhatom, olyan boldogsággal tölt el, hogy attól félek, belehalok."

Nem tudom, miért vagyok olyan zizi, hogy újraolvasok?!
Ja de. Mert először tetszett.
Az a baj, hogy másodszor általában csalódás. Mint most is.
Ha tömören kéne összefoglalnom: eljátszott érzelmek által felcsiholt tűz, amit végül a sok mocsok elolt.
Ez kicsit kevesebb, mint 300 oldalban elmondva.
TUDOM, hogy a második rész még ennyire se fog tetszeni, de elolvasom valószínűleg.
Éljenek a mazohista könyvmolyok!

10 hozzászólás
>!
anikho P
Monica Murphy: One Week Girlfriend – Heti csaj

Az elején majdnem félbe hagytam, mert megint abba ütköztem, hogy két fiatal egyezséget köt, miszerint „összejönnek” egy darabig egy külső ráhatás miatt, de a dolog végére egymásba szeretnek. Tipikus. Egyértelmű.
Ám mégsem tettem félre, mekkora hiba lett volna!

Ez nem csak tipikusan egy szerelmes történet. Bármennyire is édes a cselekmény ezen szála, akármennyire megdobbant a szívem az apró kis momentumoktól, a lelki megrázkódtatások leírása és érzékeltetése, ahogyan az írónő folyamatosan ködben tartja az olvasót, az, hát egyszerűen lehengerelt. Bár annyira nem volt nagy titok.. szerintem, személy szerint már akkor tudtam mi a helyzet, amikor Drew és Fable oda sem értek a fiú családjához. Ámbár, az a bizonyos másik dolog is eszembe jutott, de elvetettem, mert hát ez nem lehet.. De! mégis lehet.
Rettentően komoly és megrázó dolgokkal kell szembenéznie mind a szereplőknek, mind az olvasóknak. Nagyon sokat segít a gyönyörű és gyötrelmes élmények átélésében, hogy Fable és Drew szemszögéből is látjuk a dolgokat. Továbbá a könyv stílusa, megfogalmazása is segítségünkre van ebben. Az ember csak úgy falja a lapokat, komolyan.

A könyvbéli fő gonosz, nevén nevezve : Adele karaktere valami briliánsan sikerült. Bátran kijelentem, hogy egy gonoszt sem utáltam még ennyire, mint őt!!!

Két fiatalról van szó tulajdonképpen, akiket rendesen megtört az élet, de valahogy mégis egymás karjaiban kötnek ki és kölcsönösen megmentik a másikat a valóság gyötrő poklától. Mindegyikük élete odaér, hogy most már szembe kell nézniük a saját démonaikkal, mert ha most nem, később sohasem fogják ezt a lépést megtenni. Láthatjuk mennyi bátorságra van szükségük, hogy egyáltalán közelebb merészkedjenek a egymáshoz, mert annyira félnek, mi lesz, ha kiderül, ők kevésnek bizonyulnak a másik számára. Pedig ez nincs így. Összetartoznak.

Érzelmi hullámvasút. Szerelem. Kegyetlen valóság. Annál is kegyetlenebb függővég! Pillecukor.
Ide a következő részt!

2 hozzászólás
>!
janka0416
Monica Murphy: One Week Girlfriend – Heti csaj

Borító: 5/5 – még mielőtt elolvastam volna a fülszöveget, már megfogott!! :D
Cselekmény:5/4- Szürke ötven árnyalat egy kicsit másképp.
Nem is a cselekményről szól ez az egész, ha nem a szereplők jelleméről, családi körülményeiről…
Drew: Tehetséges lepedőakrobata. :D + Fiatal Christian Grey. Talán annyi a különbség kettőjük között, hogy neki a tudatalatti eljutott ahhoz a ponthoz,hogy „amit csináltam, az rossz volt".
Fable: Neve, nagyon mefogott. Hát akkor még a jelleme. :D Csillagos ötös jár neki, mindenért. :)))
Adele: Kielégíthetetlen, vén ….
Nekem ez a könyv 100%-ig A Szürke ötven árnyalat koppintása. Ennek ellenére mindenkinek csak ajánlani tudom! :)
@dinnyemano most már kidumálhatjuk! :D
*Sara Bareilles – Breathe Again* – http://www.youtube.com/watch…

16 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Sheila_7 

– Mit jelent a D?
(…)
– A középső neved. Úgy hívnak, hogy Andrew D. Callahan.
(…)
– Szerinted minek a rövidítése?
(…)
– Dumbledore?

89. oldal

>!
Sheila_7 

Azt akarom, hogy minél jobban eltollak magamtól, te annál inkább húzz vissza.

164. oldal, 11. fejezet

>!
krisztin1 P

– (…) A munka nem lehet fontosabb a családnál.

Kapcsolódó szócikkek: munka
>!
Sheila_7 

Azok tudják a legnagyobb sebet ütni rajtad, akik a legjobban ismernek.

192. oldal, 13. fejezet

>!
Greylupus

Egyszer végre szeretném megtapasztalni, milyen az, ha valaki első helyen választ engem.

17. oldal

>!
Greylupus

Fussunk össze. Jól választotta meg a szavait. Akkora kezdőrúgást kapt tőlem a valagába, hogy futhat az idők végezetéig.

81. oldal

5 hozzászólás
>!
Greylupus

– Tudom, hogy holnap hálaadás meg minden, úgyhogy ezt a vallomást talán akkorra kellene tartogatnom. Az viszont teljességgel kizárt, hogy elmondjam a szüleim előtt, ezért most mondom el neked, hogy miért vagyok a leginkább hálás – suttogja a hajamba halk, mély, andalító hangján, amitől abban a hamis hitben ringatom magam, hogy túlságosan fáradt vagyok a vitatkozáshoz.
Kinyitom a szemem, és vakon meredek a sötétbe.
– Miért vagy a leginkább hálás? – kérdezem kásás hangon. Szeretném tudni, mit akar mondani, ugyanakkor félek is meghallgatni.
Egy pillanatig nem szól, mint aki gyűjti a bátorságát, és összeszorul érte a szívem.
– Érted. Azért, hogy itt vagy, hogy veled lehetek, hogy vigyázol rám még akkor is, amikor én mindent elkövetek, hogy elüldözzelek magamtól. – Elfullad a hangja, megköszörüli a torkát. – Érted vagyok hálás.

160. oldal

>!
Annette

Ő istenien néz ki, de hát mikor nem? Ha csak egy papírzacskót viselne a micsodáján, akkor is totál menő lenne.


A sorozat következő kötete

Drew+Fable sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. L. Armentrout: Stay With Me – Maradj velem
Jamie McGuire: Veszedelmes sorscsapás
Jennifer Probst: Keresd a tökéletest
Heidi McLaughlin: Forever My Girl – Örökké a csajom
Christina Lauren: Gyönyörű rohadék
Emma Chase: Egy ágyban a herceggel