The ​Chief (Highland Guard 1.) 4 csillagozás

Monica McCarty: The Chief

AN ​ELITE FIGHTING FORCE UNLIKE THE WORLD HAS EVER SEEN . . .
Scouring the darkest corners of the Highlands and Western Isles, Robert the Bruce handpicks ten warriors to help him in his quest to free Scotland from English rule. They are the best of the best, chosen for their superior skills in each discipline of warfare. And to lead his secret Highland Guard, Bruce chooses the greatest warrior of all.
The ultimate Highland warlord and a swordsman without equal, Tor MacLeod has no intention of being drawn into Scotland's war against the English. Dedicated to his clan, the fiercely independent chief answers to no one – especially not to his alluring new bride, bartered to him in a bid to secure his command of the deadliest fighting force the world has ever seen. The treacherous chit who made her way to Tor's bed may have won his hand, but she will never claim his heart.
Although her husband's reputation is as fierce as his manner, Christina Fraser believes that… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2010

>!
Ballantine Books, New York, 2010
432 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780345518224
>!
Ballantine Books, New York, 2010
422 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781616643003
>!
Ballantine Books, New York, 2010
422 oldal · ASIN: B00338QEJC

Várólistára tette 3


Kiemelt értékelések

Nüx_Játékterme P>!
Monica McCarty: The Chief

Muszáj szót ejtenem erről a béna borítóról. Miért nem lehet olyan szép borítókat csinálni, mint például Julie Garwood skótkockás mintájú borítói? Azok olyan szépek! Ráadásul itt annyira alapos (de nem unalmas!) a történelmi háttér és a politikai intrika, hogy szerintem egy ilyen borító konkrétan lealacsonyítja ezt a történetet.
Na de a sztori! Azon gondolkodom, hogy ha ez a sorozat első része, mi lesz a többiben? Hogyan übereli ezt McCarty? Úgy érzem, Tor MacLeodnál egy másik Guard tagot sem fogok jobban szeretni. :( Képtelenség lenne. Elképesztően jól van megírva a karaktere, szinte kiugrik a lapokról (I wish). És a leírások a közelharcokról, mint például már rögtön az elején a kardozás, amikor Christina először látja közelről… fantasztikusan jó.
Remekül játszik McCarty az érzéseinkkel. Az elején, a bonyodalomhoz vezető konfliktus alatt annyira át lehetett érezni Christina félelmét, szégyenét, hogy sajgott a szívem érte. És ugyanezt éreztem Lady Janet jeleneteinél. Nem szokott ilyen könnyed stílusú történetben ennyire erős lenni a férfi főhős párkapcsolati múltja.
Mindenesetre amint befejeztem, újraolvastam a kedvenc, bekönyvjelzőzött részeimet, annyira tetszett a történet.

1 hozzászólás
Nusejka_Sentellion>!
Monica McCarty: The Chief

Well, well, well…
Bevallom, egy kicsit gondban vagyok, mert nagy várakozásokkal álltam neki az olvasásnak. Nagyon tetszik az alaptörténet, legendás harcosok, skótok, Willam Wallace, ja ő nem :D Tetszik a komoly történelmi háttér is, érezhető, hogy az írónő nem csak a levegőbe ír, hanem utána is járt a dolgoknak alaposan. A párocska is nagyon aranyos volt, és kivételesen még beszélgettek is, nem a kommunikáció hiányából fakadt a konfliktus. Azonban mindezek ellenére nekem ez egy kicsit lassúcskának tűnt. Valahogy hiányzott belőle az az izgalom, hogy te jó ég, most mi lesz? A szerelmi szál is el volt nyújtva és az egyéb események is, nagyon sokáig nem történt semmi a harcosok között sem, de a szerelmesekkel sem, mert a pasi otthon sem volt. De nem vagyok benne biztos, hogy ez a könyv hibája, talán csak mozgalmasabb regényekhez vagyok szokva. Jól van na, hát Moning magasra tette a mércét :D Viszont biztosan el fogom még egyszer olvasni, mert a politikai kavarás egy kicsit összezavart, soha nem gondoltam, hogy ilyet mondok, de egy kicsit túl sok volt nekem a MacAkárki :D Folytatni is tervezem, amint sikerül beszereznem a többi részt, remélem, hogy azok meggyőzőbbek lesznek :)


Népszerű idézetek

Nusejka_Sentellion>!

Lost in the mists of time, forgotten by all but a few, is the legend of a secret band of elite warriors handpicked by Bruce from the darkest corners of the Highlands and Western Isles to form the deadliest fighting force the world has ever seen.
In a time when the veil between life and death is a mere shadow, Bruce's Highland Guard will stop at nothing but freedom from English rule.

Foreword


A sorozat következő kötete

Highland Guard sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Empire of Storms
Lisa Kleypas: Devil in Winter
Sarah J. Maas: A Court of Silver Flames
Julia Quinn: When He Was Wicked
Sarah J. Maas: House of Earth and Blood
Cassandra Clare: Queen of Air and Darkness
Gena Showalter: The Darkest Kiss
Karen Marie Moning: Beyond the Highland Mist
Jennifer Ashley: The Madness of Lord Ian Mackenzie
Gena Showalter: Schwarze Nacht