Az ​Újonc (A Felföld rettegett fiai 6.) 75 csillagozás

Monica McCarty: Az Újonc

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

William ​Wallace, a rettenthetetlen skót szabadságharcos halott. Skócia az angolok igáját nyögi. Klánok ragadnak kardot klánok ellen. A remény lángja azonban még nem hunyt ki. A skót Robert the Bruce úgy dönt, a Felföld és a Hebridák legendás harcosaiból titokban megkísérli a valaha volt legkiválóbb csapatot megszervezni, hogy egyesült erejüket felhasználva szerezze meg a trónt, és ezzel ismét kivívja Skócia függetlenségét…

A forrófejű és vakmerő Kenneth Sutherlandre élete legnagyobb kihívása vár: be akar kerülni Robert the Bruce rettegett felföldi harcosainak a sorába. Az épp az dő tájt megrendezett Felföldi Játékok erre remek lehetőséget is kínálnak. A siker kapujában, egy védtelen – és meglehetősen buja – pillanatban, az istálló mélyén azonban rabul ejti őt egy ártatlan női szempár, és képtelen lesz kiűzni a fejéből…

Nincs ezzel másként ama ártatlan szempár birtokosa, Lady Mary sem, aki úgy érzi, a férfi teljesen megbabonázta. A férje kivégzését követően… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Romantikus Regények

>!
General Press, Budapest, 2017
388 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634520337 · Fordította: Danyi Andrea
>!
General Press, Budapest, 2017
388 oldal · ISBN: 9789634520344 · Fordította: Danyi Andrea

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Kenneth Sutherland · Helen Sutherland of Moray · Mary of Mar


Kedvencelte 9

Várólistára tette 25

Kívánságlistára tette 23


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Monica McCarty: Az Újonc

Bár Szent történetét izgalmasabbnak találtam, megérdemli az öt csillagot Újonc is. Kennetnek igazán sikerült megkedveltetnie magát, el is felejtettem milyen undok volt Szenttel, bár a vitáik most is folytatódtak. Az írónő a romantikus jelenetek mellett nem fukarkodott az erotikával sem (persze a borító is adja magát), kézzel fogható volt a vonzzás a főszereplők között. Bár Mary időnként elég idegesítő volt. Nem is értem, miért adta sokszor a felháborodottat. Persze ilyen pasi is csak a mesekönyvekben van. (Majdnem tökéletes:))
Szeretem elolvasni a könyv végi utószót, ahol az írónő végigvezeti, hogy annyira azért nem is tért el a történelmi hitelességtől. Az ilyen sztorik a legjobbak.

Tóth_Orsolya_3 P>!
Monica McCarty: Az Újonc

Ismét egy izgalmakkal teli részt kaptunk az írónőtől. És természetesen az izgalmak mellett most is egy csodaszép szerelmes történetnek lehettünk részesei. *-*
Izgatottan várom a következő részt.

1 hozzászólás
Krisztina_Németh_2 P>!
Monica McCarty: Az Újonc

Eddig ez a kedvenc!!! Ha lehetne több csillagot adni, megkapná. Minden tetszett benne.

Csoszi>!
Monica McCarty: Az Újonc

Az előzmények ismeretében, valamint a borítóban gyönyörködve sejtettem, hogy ez a könyv csupa jó dolgot rejteget. Kenneth Sutherland az előző részben nem lopta be magát a szívembe. És akkor még finoman fogalmaztam. Kíváncsi voltam, hogy a saját történetében mit fog alakítani. Nos, az ellenszenv teljesen eltűnt, és Sir Kenneth már első színre lépésével teljesen levett a lábamról. Kiváló harcos, bár úgy érzi folyamatosan bizonyítania kell, hogy bekerülhessen Bruce elit alakulatába, valamint igazolnia kell, hogy igenis helye van a csapatban. Jókat mosolyogtam azokon a jeleneteken, amelyekben a hölgyek úgy tapadtak rá, mint napjainkban egy rocksztárra a rajongólányok:) A hősnő, Lady Mary nagyon szimpatikus volt, aki első, rossz házassága miatt, elég szkeptikusan állt Kenneth-hez. Ebben a részben picit kevesebb szerepet kap a háborúskodás, ellenben az érzelmek kerülnek előtérbe, a szenvedély, a főszereplők bizonytalanságai, a kettejük közötti kapcsolat.
A végén, csakúgy mint az előzőekben, nagy érdeklődéssel olvastam a szerző szavait, amelyekből kiderült, hogy alapos kutatómunkát végzett, és rávilágított a valós történelmi eseményekre, személyekre, valamint pontosította a dátumokat.
Aki szereti a sorozatot, biztos nem fog csalódni csalódni ebben a részben. Remélem, a kiadó mihamarabb megörvendeztet minket a folytatásokkal.

>!
General Press, Budapest, 2017
388 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634520337 · Fordította: Danyi Andrea
Trice29 P>!
Monica McCarty: Az Újonc

Azt gondolná az ember lánya, hogy nem lehet ezt már fokozni, de jelentem LEHET! Annyira élveztem az egész történetet. Persze Mary és Kenneth uralta a történetet, ugyanakkor annyi minden történt, hogy kapkodtam a fejemet. Végre többet kaptunk a harcosokból! Nagyon tetszett Helen és a bátyja finom csatározása, valamint a sógorok kakaskodása. Női lelkemnek pedig még több csodálatos férfitest leírást szeretnék :o)
Nagy a homály ikertesó ügyben, így nagyon várom a következő részt!

Evika82 P>!
Monica McCarty: Az Újonc

Mit is mondhatnék, egyszerűen még mindig az egyik kedvenc töri romi sorozatom. Imádtam! Ez a rész csak még jobban megerősített abban, hogy az összes további részt akarom MOST AZONNAL! ;)
Jaj de tetszett, de jó volt! :)
Az utóbbi pár napban csupa jó könyv került a kezembe, olyanok amikre egyszerűen képtelenség 5 csillagnál kevesebbet adni. Remélem ez a széria, kitart egészen év végéig! :D

Tamlilla>!
Monica McCarty: Az Újonc

Félelmeim ellenére nagyon tetszett.
Azért ez nem semmi, hogy ez az ötödik rész is hozza a megszokott, szerintem kimagasló színvonalat.
Imádom a történelmi romantikus regényeket és ez a manapság eléggé hanyagolt kategória egyik nagyszerű sorozata.
Ha már kevés van belőle, legalább az vigasztal, hogy ilyen remek könyvekkel találkozom.
A műfaj kedvelői gondolom ki nem hagynák, de én mindenkinek szívből ajánlom.

1 hozzászólás
Annie04>!
Monica McCarty: Az Újonc

Egy macsó és egy szürke kisegér történetét olvashattam, akik közül a macsóról kiderül, mennyire elszánt harcos, a kisegérről pedig az, hogy talpraesett anyatigris, és bizony egyik sem adja meg magát könnyen – egyszer az ellenséges erőknek, máskor pedig a szerelemnek. Ezek sokszor konfliktust szültek, de nem idegesítőt, inkább érdekeset, amivel az olvasó, jelenesetben én, több száz oldalon jól elszórakoztam.

Szerettem ebben a könyvben elmerülni, mert megadta mindazt amit megszoktam és elvártam a sorozattól: izgalmas összecsapásokat, jól kidolgozott főkaraktereket, jellemfejlődést, érdekes történetet, jó cselekményvezetést, őrülten szenvedélyes pillanatokat, ráadásként pedig meglepetés elit harcosok klubja részleteket.

2 hozzászólás
sztrapacska1213>!
Monica McCarty: Az Újonc

Ez az eddigi kedvenc részem a sorozatból. Minden benne volt, ami egy jó történelmi romantikus regényhez kell: harc, intrika, kémkedés, szerelem, nem kevés erotika, vívódás, civódás, angolok, felföldiek…
Történelmi romantika kedvelők mindenképp olvassák!

zöldelefánt P>!
Monica McCarty: Az Újonc

Azt hittem a sorozat harmadik részénel megunom, nem tud újat belevinni az írónő. Ennek ellenére még a hatodik részt is imádtam.
A titkos csapat tagjai egytől egyig megfogtak. Nagyon tetszik, hogy milyen részletesen leírja mindegyik könyv végén mi az amit az írónő talált ki és mi az ami a valóságban is megtörtént.
Érdekes információkat tudhatunk meg Edward és Robert háborúiról. Az akkori earlök és nemesek családi kapcsolatairól.
Ez a könyv is kedvenc lett, az Újonc nagyon szimpatikus volt. Mary néha idegesítő, de összeségében ő is szerethető karakter.
Ismét egy izgalmas történetet olvastam. Számomra hozta a sorozat eddigi szintjét.


Népszerű idézetek

Csoszi>!

Nem szeretem a felesleges játszmákat. Mindketten tudjuk, mit akarunk.

89. oldal

miaow P>!

Összerezzent, amikor Helen a sebhez ért, hogy bekenje. – Nagyon éget – jajdult fel, és elrántotta a karját.
– Nocsak! Bátran kiállsz a kardok elé, de egy kis gyógyírtől megijedsz? Istenem, ti férfiak, milyen egyformák vagytok! Nem is tudom, miért bajlódom ennyit veletek!

203. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Helen Sutherland of Moray · Kenneth Sutherland
kkata76>!

Ha egy feladat csak majdnem lehetetlen, azt még végre lehet hajtani.

150. oldal

miaow P>!

Az orvosnak szemmel láthatóan volt már dolga ezelőtt is makacs, keménykedő harcosokkal, mert gyorsan összeszedte a holmiját, és elindult kifelé. – Ha fájdalmai vannak, van egy szer, amit… – kezdte, majd elhallgatott, és megrázta a fejét. – Jó-jó, tudom, nem lesznek fájdalmai.

187. oldal

miaow P>!

Az ég mentsen meg mindenkit az újító szellemű, független nőktől!

57. oldal

krisztin1>!

Ne időzz olyasmik felett, amelyeket nem birtokolhatsz.

Kapcsolódó szócikkek: Mary of Mar

A sorozat következő kötete

A Felföld rettegett fiai sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jennifer Ashley: Lord Cameron bűnei
Diana Gabaldon: Szitakötő borostyánban
Rebecca Gablé: Fortuna mosolya
Ken Follett: Az idők végezetéig
Sigrid Undset: Kristin Lavransdatter
Jessica Brockmole: Levelek Skye szigetéről
Bertrice Small: Mert örök a szerelem
R. Kelényi Angelika: Bűnös örömök városa
Budai Lotti: Shirzan bosszúja
Margaret Mitchell: Elfújta a szél