Az ​Újonc (A Felföld rettegett fiai 6.) 111 csillagozás

Monica McCarty: Az Újonc

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

William ​Wallace, a rettenthetetlen skót szabadságharcos halott. Skócia az angolok igáját nyögi. Klánok ragadnak kardot klánok ellen. A remény lángja azonban még nem hunyt ki. A skót Robert the Bruce úgy dönt, a Felföld és a Hebridák legendás harcosaiból titokban megkísérli a valaha volt legkiválóbb csapatot megszervezni, hogy egyesült erejüket felhasználva szerezze meg a trónt, és ezzel ismét kivívja Skócia függetlenségét…

A forrófejű és vakmerő Kenneth Sutherlandre élete legnagyobb kihívása vár: be akar kerülni Robert the Bruce rettegett felföldi harcosainak a sorába. Az épp az dő tájt megrendezett Felföldi Játékok erre remek lehetőséget is kínálnak. A siker kapujában, egy védtelen – és meglehetősen buja – pillanatban, az istálló mélyén azonban rabul ejti őt egy ártatlan női szempár, és képtelen lesz kiűzni a fejéből…

Nincs ezzel másként ama ártatlan szempár birtokosa, Lady Mary sem, aki úgy érzi, a férfi teljesen megbabonázta. A férje kivégzését követően… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Romantikus Regények General Press

>!
General Press, Budapest, 2017
388 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634520337 · Fordította: Danyi Andrea
>!
General Press, Budapest, 2017
388 oldal · ISBN: 9789634520344 · Fordította: Danyi Andrea

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Kenneth Sutherland · Helen Sutherland of Moray · Mary of Mar


Kedvencelte 16

Most olvassa 1

Várólistára tette 34

Kívánságlistára tette 21


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Monica McCarty: Az Újonc

Bár Szent történetét izgalmasabbnak találtam, megérdemli az öt csillagot Újonc is. Kennetnek igazán sikerült megkedveltetnie magát, el is felejtettem milyen undok volt Szenttel, bár a vitáik most is folytatódtak. Az írónő a romantikus jelenetek mellett nem fukarkodott az erotikával sem (persze a borító is adja magát), kézzel fogható volt a vonzzás a főszereplők között. Bár Mary időnként elég idegesítő volt. Nem is értem, miért adta sokszor a felháborodottat. Persze ilyen pasi is csak a mesekönyvekben van. (Majdnem tökéletes:))
Szeretem elolvasni a könyv végi utószót, ahol az írónő végigvezeti, hogy annyira azért nem is tért el a történelmi hitelességtől. Az ilyen sztorik a legjobbak.

N_niki96 P>!
Monica McCarty: Az Újonc

„- Nem szeretem a felesleges játszmákat. Mindketten tudjuk, mit akarunk.”

Újraolvasás utáni értékelés.

Ez a regény mindegy hányszor is olvasom, megindító és megható.
Az előző kötetben Kenneth még ellenszenves is volt, de ebben…

Számomra ez a könyv kicsit más, mint a sorozat többi tagja, bensőségesebb.

Mary fél a szerelemtől és az elköteleződéstől a negatív tapasztalatai miatt, valamint foggal körömmel védelmezi a gyermekeit. Ezzel szemben Kenneth azt sem tudja, hogy képes-e a szerelemre, aztán lássunk csodát, süt róla az alázat és a kedvesség.

Egek, milyen szerelmi történetet kerekített köréjük az írónő.

Persze, szokás szerint fontos a háború, a taktika és mindegy egyéb, de számomra ez a regény egy csodás szerelemi kialakulásáról szól.

És végre nem kellett a felföldieket együtt sem nélkülöznünk, legalább egy kicsit.

Nem tudom összefoglalni ettől jobban, hogy miért olvassátok el. Aki szereti a romantikát és a boldog egymásra találást annak ezt el kell olvasni.
Kellőképpen érzelmes és kellőképpen felföldi! ♥

Tóth_Orsolya_3 P>!
Monica McCarty: Az Újonc

Ismét egy izgalmakkal teli részt kaptunk az írónőtől. És természetesen az izgalmak mellett most is egy csodaszép szerelmes történetnek lehettünk részesei. *-*
Izgatottan várom a következő részt.

1 hozzászólás
Krisztina_Németh_2>!
Monica McCarty: Az Újonc

Eddig ez a kedvenc!!! Ha lehetne több csillagot adni, megkapná. Minden tetszett benne.

Sippancs P>!
Monica McCarty: Az Újonc

Nem emlékszem rá, hogy bármelyik rész ennyire pikánsan indult volna. Az a jelenet a pajtában… ha Mary nem is, én rendesen belepirultam. Az viszont vitathatatlan, hogy tökéletes alapot nyújtott Mary és Kenneth kapcsolatához, amiből a későbbiekben sem hiányzott a szikra. Vagyis a lobogó tűz.
A kaland és a háború részét viszont egy kicsit kevésnek éreztem. Volt pár izgalmas oldal, a kiképzésről például nagyon szerettem olvasni, de hiányzott Bruce és hiányoztak a keményebb kardcsapások is. Ezt leszámítva azonban még mindig mérhetetlen a szerelmem a felföldi harcosok iránt.

Csoszi>!
Monica McCarty: Az Újonc

Az előzmények ismeretében, valamint a borítóban gyönyörködve sejtettem, hogy ez a könyv csupa jó dolgot rejteget. Kenneth Sutherland az előző részben nem lopta be magát a szívembe. És akkor még finoman fogalmaztam. Kíváncsi voltam, hogy a saját történetében mit fog alakítani. Nos, az ellenszenv teljesen eltűnt, és Sir Kenneth már első színre lépésével teljesen levett a lábamról. Kiváló harcos, bár úgy érzi folyamatosan bizonyítania kell, hogy bekerülhessen Bruce elit alakulatába, valamint igazolnia kell, hogy igenis helye van a csapatban. Jókat mosolyogtam azokon a jeleneteken, amelyekben a hölgyek úgy tapadtak rá, mint napjainkban egy rocksztárra a rajongólányok:) A hősnő, Lady Mary nagyon szimpatikus volt, aki első, rossz házassága miatt, elég szkeptikusan állt Kenneth-hez. Ebben a részben picit kevesebb szerepet kap a háborúskodás, ellenben az érzelmek kerülnek előtérbe, a szenvedély, a főszereplők bizonytalanságai, a kettejük közötti kapcsolat.
A végén, csakúgy mint az előzőekben, nagy érdeklődéssel olvastam a szerző szavait, amelyekből kiderült, hogy alapos kutatómunkát végzett, és rávilágított a valós történelmi eseményekre, személyekre, valamint pontosította a dátumokat.
Aki szereti a sorozatot, biztos nem fog csalódni csalódni ebben a részben. Remélem, a kiadó mihamarabb megörvendeztet minket a folytatásokkal.

>!
General Press, Budapest, 2017
388 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634520337 · Fordította: Danyi Andrea
Trice29 P>!
Monica McCarty: Az Újonc

Azt gondolná az ember lánya, hogy nem lehet ezt már fokozni, de jelentem LEHET! Annyira élveztem az egész történetet. Persze Mary és Kenneth uralta a történetet, ugyanakkor annyi minden történt, hogy kapkodtam a fejemet. Végre többet kaptunk a harcosokból! Nagyon tetszett Helen és a bátyja finom csatározása, valamint a sógorok kakaskodása. Női lelkemnek pedig még több csodálatos férfitest leírást szeretnék :o)
Nagy a homály ikertesó ügyben, így nagyon várom a következő részt!

Evika82 P>!
Monica McCarty: Az Újonc

Mit is mondhatnék, egyszerűen még mindig az egyik kedvenc töri romi sorozatom. Imádtam! Ez a rész csak még jobban megerősített abban, hogy az összes további részt akarom MOST AZONNAL! ;)
Jaj de tetszett, de jó volt! :) Az utóbbi pár napban csupa jó könyv került a kezembe, olyanok amikre egyszerűen képtelenség 5 csillagnál kevesebbet adni. Remélem ez a széria, kitart egészen év végéig! :D

Tamlilla>!
Monica McCarty: Az Újonc

Félelmeim ellenére nagyon tetszett.
Azért ez nem semmi, hogy ez az ötödik rész is hozza a megszokott, szerintem kimagasló színvonalat.
Imádom a történelmi romantikus regényeket és ez a manapság eléggé hanyagolt kategória egyik nagyszerű sorozata.
Ha már kevés van belőle, legalább az vigasztal, hogy ilyen remek könyvekkel találkozom.
A műfaj kedvelői gondolom ki nem hagynák, de én mindenkinek szívből ajánlom.

1 hozzászólás
Annie04>!
Monica McCarty: Az Újonc

Egy macsó és egy szürke kisegér történetét olvashattam, akik közül a macsóról kiderül, mennyire elszánt harcos, a kisegérről pedig az, hogy talpraesett anyatigris, és bizony egyik sem adja meg magát könnyen – egyszer az ellenséges erőknek, máskor pedig a szerelemnek. Ezek sokszor konfliktust szültek, de nem idegesítőt, inkább érdekeset, amivel az olvasó, jelenesetben én, több száz oldalon jól elszórakoztam.

Szerettem ebben a könyvben elmerülni, mert megadta mindazt amit megszoktam és elvártam a sorozattól: izgalmas összecsapásokat, jól kidolgozott főkaraktereket, jellemfejlődést, érdekes történetet, jó cselekményvezetést, őrülten szenvedélyes pillanatokat, ráadásként pedig meglepetés elit harcosok klubja részleteket.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

N_niki96 P>!

Egy kamasz fiú anyjának lenni olyan, mintha egy sűrű erdőn kellene átvágnia az éjszaka folyamán, méteres hóban, irányjelzők nélkül.

2 hozzászólás
N_niki96 P>!

És hosszú idő óta először hagyta, hogy az álom magával sodorja. Mert az álmai valóra váltak, és ennél kevesebbel soha többé nem éri be.

N_niki96 P>!

– „Elárultalak, hazudtam neked, és kihasználtalak, de szeretlek, tehát minden rendben.” Így gondoltad?

N_niki96 P>!

Talán a pokolban érezheti így magát az ember, bár még az is kellemes hely lehet ehhez képest. Mégis inkább egy örökkévalóságig fortyogott volna a pokol katlanjaiban, mint hogy két újabb hetet töltsön el Tor MacLeod kiképzésén a fagyos Black Cuillin meredek, sziklás hegygerincein.

N_niki96 P>!

– Azt hiszem, ez elég drámai következtetés. Olyan információk birtokában voltam, amelyekről úgy döntöttem, használom őket. Ezt nevezik háborúnak, asszonyom. Az árulás is a játék része.

N_niki96 P>!

– Ugyan! Ki és miért gúnyolódott veled? Ahogy látom, bosszantóan tökéletes vagy.
Elégedett vigyor terült el Kenneth arcán.
– Úgy gondolod? Kíváncsi voltam, mikor veszed észre.

N_niki96 P>!

Ezúttal nem Éva nyújtotta oda a kísértést jelentő almát, hanem Ádám.

N_niki96 P>!

Hát sosem tanul a hibáiból?
Azonnal el kellett tűnnie. Nemcsak a helyiségből, hanem Skóciából is. Még mielőtt elfelejtené, hogy örülnie kellene annak, amije van, és nem olyasmik után kéne sóvárognia, amik még nyomorultabbá teszik az életét. Újfent.

N_niki96 P>!

Bizonyára sok fejfájást okozott a férjének. Ő jobb szerette a kihívásokat a harcmezőn teljesíteni, semmint a hálószobában.


A sorozat következő kötete

A Felföld rettegett fiai sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Margaret Mazzantini: Újjászületés
Diane Chamberlain: Ellopott házasság
Jojo Moyes: Áradó fény
Kate Quinn: Alice hálózata
Alison Weir: Boleyn Anna
Francine Rivers: Hang a szélben
Lisa Wingate: Elrabolt életek
Mary Ann Shaffer – Annie Barrows: Krumplihéjpite Irodalmi Társaság
Madeline Miller: Akhilleusz dala
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök