Az ​Őrszem (A Felföld rettegett fiai 3.) 137 csillagozás

Monica McCarty: Az Őrszem

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

William ​Wallace, a rettenthetetlen skót szabadságharcos halott. Skócia az angolok igáját nyögi. Klánok ragadnak kardot klánok ellen. A remény lángja azonban még nem hunyt ki. A skót Robert the Bruce úgy dönt, a Felföld és a Hebridák legendás harcosaiból titokban megkísérli a valaha volt legkiválóbb csapatot megszervezni, hogy egyesült erejüket felhasználva szerezze meg a trónt, és ezzel ismét kivívja Skócia függetlenségét…
Arthur Campbell kivételes harcos. Pengeéles érzékeiről híres, és ha a helyzet úgy kívánja, felderítőként észrevétlenül beszivárog bármely csapat állásai mögé. Épp ezért Robert the Bruce különös feladattal bízza meg: férkőzzön az ellenséges MacDougall klán soraiba, amelynek vezetője nem más, mint Arthur apjának kegyetlen gyilkosa. A szívében bosszút forraló harcos azonban nem várt akadállyal találja magát szemben – egy mézszőke hajú szirén vonja bűvkörébe, aki történetesen a klánfőnök lánya. A közelgő háború veszélye egymás karjába sodorja őket, míg végül a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2010

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Romantikus Regények General Press

>!
General Press, Budapest, 2015
384 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636437312 · Fordította: Szigeti Judit
>!
General Press, Budapest, 2015
384 oldal · ISBN: 9789636437626 · Fordította: Szigeti Judit

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Sir Arthur 'Ranger' Campbell


Kedvencelte 10

Most olvassa 2

Várólistára tette 41

Kívánságlistára tette 25


Kiemelt értékelések

N_niki96 P>!
Monica McCarty: Az Őrszem

„Arthur felföldi harcos volt.”

Újraolvasás utáni értékelés következik.
Nem ez a kedvencem a sorozatból, de szerettem Anna és Arthur történetét. Szerettem, mert belőlem is érzéseket váltott ki. Néhány mély gondolatot el tudtam raktározni belőle. ♥

A szerelmi szál is elég lehetne ahhoz, hogy szeressem ezt a történetet, hiszen az ellentétes oldalon álló fiatalok története igazán megindító, főként annak fényében, hogy ezzel csak egyikük van tisztában, de ennek a regénynek az igazi erőssége szerintem a történelmi szál.

Nem magára a háború cselekményeire, illetve a háborús taktikára gondolok, bár ez sem elhanyagolható. Ebben a kötetben megismerhetjük, hogy közvetetten milyen borzalmakkal jár a háború, hogy ártatlan nők, gyerekek mekkora áldozatai a harcnak a harcosokon kívül.
Illetve képet kaphatunk arról, hogy milyen a tenniakaró nők világa a középkori háborús Skóciában.

Kicsit a főszereplőkről:
– Anna magabiztos, lojális, elhivatott, bátor, merész, aki tisztában van az értékeivel és nyíltan mer beszélni. Szimpatikus volt, ám az apjához fűződő gyermeki elfogultság miatt nem lett igazán a kedvencem. Azt hiszem megérdemelte, hogy döntéshelyzetbe kényszerüljön, mert ő is ugyanezt tette Arthurral.

– Arthur, a visszahúzódó gyermekből lett elit harcos. Szívem szakad meg, azért a gyermekért, aki volt és méginkább tisztelem Nielt. Gondolkodnom kell, hogy spoilermentesen mit is írhatnék róla. Különleges képességel van megáldva, és ezért sok szenvedésen kellett keresztül mennie, ami rányomta a bélyegét a jellemére. Arthur ízig-vérig felföldi, bármit is kelljen kiállnia a küldetésért és bármelyik oldalon is kelljen harcolnia. Bár ne derült volna ki…

Anna és Arthur szerelme hajszálon múlik. Eleinte szórakoztató, hogy Arthur mennyire vívódik az érzéseivel, de egy idő után már sajnálom miatta.

Nem is a leghumorosabb regény, de Fegyvernök nagyon cuki benne.

Elkezdhetjük kicsit megismerni a többi felföldit, főként Lachlan lett jól „megalapozva” a saját története előtt.

Egyedül, amiatt nem lesz öt csillag, mert számomra a személyes érzelmi vívódások során sokszor ugyanaz került ismetlésre, ami ellaposította azokat a részeket.

Mindettől eltekintve ismerjétek meg Őrszemet és Annát, mert érdemesek rá. Nem fogjátok megbánni, ha így tesztek, mert sok izgalomba lesz velük részetek!♥

Krisztina_Németh_2>!
Monica McCarty: Az Őrszem

Nekem kicsit fura volt Arthur. Örszemként az volt a feladata hogy felderitse az ellenség terveit, de Ö annyira különc volt hogy szerintem már zavaro is volt. Tul visszafogott, tul csendes, tul gyanus. Anna meg olyan naiv volt mint egy kisgyerek. Imádattal csüngött az apján, miközben Ö szépen kihasználta. A végén a csata jelenet tetszett de tul rövid volt. Végig ezt vártam erre az ironö elintézte kb 20 oldalal.

Csoszi>!
Monica McCarty: Az Őrszem

Viszonylag sokáig tartott míg a könyv végére értem, de kiélveztem az olvasás minden pillanatát. Szeretnék egy időgépet most azonnal, hogy visszautazhassak a 14. század eleji Skóciába és megfejthessen a magányos harcos titkait! Arthur nem is annyira a jóképűségével és kivételes fizikai adottságaival nyűgözött le, hanem a belső vívódásaival, helytállásával, hűségével. És végre egy olyan könyv, ahol a hősnő, Anna is belopta magát a szívembe. Igazi csupaszív, vidám teremtés, akit nem riaszt el Arthur zord viselkedése, elutasítása, mert igen is tudja, hogy ők ketten egymásnak teremtettek. Egy csöppet kiakadtam a végén spoiler. Remélem, a Vipera története is ennyire lebilincselő lesz.

>!
General Press, Budapest, 2015
384 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636437312 · Fordította: Szigeti Judit
Aoimomo P>!
Monica McCarty: Az Őrszem

A készülő vihar két oldalán álltak.

Rómeó és Júlia a Skót – felföldön.
Robert the Bruce nem csak az angolok ellen vív háborút, de saját népével is szembe kell néznie, miközben megpróbálja egyesíteni a skót klánokat. Olyan klánokat, akik esetleg hetedíziglen utálják egymást. Esetleg őt. Olyannyira, hogy inkább állnak Anglia mellé kényszerűségből, mintsem hogy a csuklyás királyt támogassák.
Belviszály van a Felföldön, és a hűségnél csak a makacsság lehet nagyobb. Ebben az áldatlan időben találkozik a regény két főszereplője, Őrszem, azaz Arthur Campell és Anna MacDougall, annak a Lorne-i John-nak a legkisebb lánya, aki felelős Collin Mor spoiler haláláért.
Arthur igazán nincs könnyű helyzetben, és szívszorító volt látni, hogyan próbál két fronton is helytállni, de ahogy mondják, innen szép nyerni!

Mrs_Curran_Lennart P>!
Monica McCarty: Az Őrszem

Véletlenül kezdtem ezzel arésszel a sorozatot, de az előzmények nélkül is teljesen élvezhető volt. Szeretem az Angliában játszódó történelmi romantikusokat, Heather Graham tollából már elég sokhoz volt szerencsém. A fő konflkitus forrása, hogy a szerelmesek ellentétes oldalon állnak. Persze Anna ezt az elején nem tudja, mert amilyen hűséges az apjához, az ellenkező irányba menekülne. Szegény Arthur viszont sokat vívódik. Tetszett, hogy az írónő, amennyire csak lehetett, ragaszkodott a történelmi hűséghez. A csaták, a szereplők, az események mind valósághűek. Nincs nehéz dolgunk, hogy abba a korba képzeljük magunkat. A történet során végig Arthur párti voltam, a kis naiv Anna nem volt a kedvencem. Az apja kedvéért még kútba is ugrott volna. A vége szerencsére HEA, ahogy illik.

meteoritastar>!
Monica McCarty: Az Őrszem

Ez nagyon jó volt.
Olyan szépen be lett mutatva, ahogy a kezdeti vonzódás, kötelesség végzés közben egymásba szerettek.
Hogy én mennyit mosolyogtam és nevettem, ahogy Őrszem próbálta lerázni Annát. Szegényt mennyit ugratták emiatt.
Tartottam tőle, hogy Anna túl naív és elvakult lesz az apja nézetei miatt. Szerencsére nem így lett. Fokozatosan eszmélt rá, nyílt ki a szeme.
Izgi is volt. Annyira sajnáltam Őrszemet. Borzasztó, hogy min kellett keresztül mennie. De ez is a könyv pozitívuma, hogy akkoriban tényleg ilyen kegyetlenségek folytak, és az írónő ezt be is mutatta.
A végén bennem is megállt az ütőér, hogy Anna mit lép. spoiler
Tetszett, hogy Vipera és Sólyom is felbukkantak. Jót nevettem, ahogy szúrkálták egymást. Többször is előkerülhettek volna.
Csak dicsérni tudom ezt a könyvet. Izgalmas, megható és romantikus is volt kis humorral.

Bagneso>!
Monica McCarty: Az Őrszem

Az Őrszem története igazi nagy szerelmi dráma volt! :) Nagyon tetszett, újra elvitt a történet a középkor Skóciájába, amikor tomboltak a harcok, forrongtak a klánok és virágzott a szerelem! :) Persze csak a képzeletünkben, mert a valóságban nem igazán volt ebben a korban sok szépség, de azért tökéletes táptalaja a mai történelmi romantikus irodalomnak. Ezt bizonyítja ez a sorozat is, aminek ez a soron következő harmadik része sem volt kevésbé kedvemre való a korábbiaknál. Az Őrszemnek kicsit komolyabb volt a története, mint az eddigiek, és a szerelembe esése is drámaibb körülmények között zajlott, mert ahogy azt a tartalom is elárulta, esküdt ellensége lányába sikerült belehabarodnia. Élveztem, ahogy a történetük kibontakozott, az Őrszem helyzete nem mindennapi körülményeknek tette ki őt, tetszett az ábrázolása, elszigetelődése és magának valósága, és ahogy a lány lassan egyre közelebb került hozzá. Kalandos történet volt, és persze romantikus is, bár annyira nem dagonyáztak a szereplők a szenvedélyben, e tekintetben kicsit visszafogott volt ez a kötet, de azért a legkevésbé sem unalmas. A végére pedig komoly izgalmakon mentünk át, a szívem egy-kétszer a torkomba is ugrott a történteknek hála, mire végül spoiler lezárult Őrszem kalandja. És most következik az a rész, amire a legkíváncsibb vagyok, a Vipera története, aki a kezdetektől leginkább izgatja a fantáziámat! :)

PEvice>!
Monica McCarty: Az Őrszem

Nekem jobban tetszett mint az előző rész. A csata és táj leírás itt kevesebb volt, talán ez vonzott itt annyira. A második felétől igyekeztem minél hamarabb a végére jutni, mert itt is a pár tagjai ellentétes oldalon voltak és szerintem itt jobban érződött az adott oldal iránti hűség mint a másik könyvben. Kíváncsi voltam, hogy az írónő, hogy fésüli eggyé a kapcsolatukat, hogy lesz „Rómeó és Júliából” egy egész. IMÁDOM A SKÓTOKAT!!

Újraolvastam :) végre sajat könyvem volt a kezemben :D Továbbra is tetszik a sorozat :) Tud valaki valamit a Campbell-trilógiáról? érdekelne

B_Kittina P>!
Monica McCarty: Az Őrszem

Skótok! Skótok! Skótok!♥
Szerettem ezt a könyvet. Tetszett a 14.századi Skócia, minden brutalitása mellett. Ahogy leírta a tájakat, a vár belsejét.. teljesen elvarázsolt.
Arthur egy picit nekem antiszociálisnak tűnt off, néhány alkalommal egyenesen fura volt.
Anna emellett elszánt humanitárius. Segített a háború által megtépázott családoknak, embereknek off, de annnnyiiira naiv volt szegényke….
A történettel nem volt gond, volt kellő mennyiségű kardforgatás, de a várva várt csatát a végén nagyon hamar elintézték.

>!
General Press, Budapest, 2015
384 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636437312 · Fordította: Szigeti Judit
Tamlilla>!
Monica McCarty: Az Őrszem

Egész jó volt, bár annyira nem ragadott magával, mint a legelső rész. Anna nagyon szimpatikus főhősnő, Arthur pedig a kicsit titokzatos képességével remek párt alkot vele.
Tényleg jó kis történetet kapunk, szerettem.

Rauiri történetére egyre kíváncsibb vagyok, szerintem nekem az lesz a kedvencem.


Népszerű idézetek

N_niki96 P>!

A megbocsátás és a szeretet pedig kéz a kézben jár.

N_niki96 P>!

– Jobb, ha néhány MacGregort is adsz a sereghez, Őrszem – szólt MacGregor, miután a király Neilhez és MacLeodhoz fordult, és tanácskozni kezdett velük. – Nem engedhetjük, hogy a teljes dicsőséget a Campbellek zsebeljék be.

N_niki96 P>!

– Légy óvatos, Annie drágám! Vannak férfiak, akik nem vágynak mások szeretetére.
Anna a homlokát ráncolta.
– Ez nem igaz, Mary. Mindenki szeretné, ha szeretnék.

Sippancs P>!

Arthur Campbellből érzelmeket kicsikarni olyan volt, mint sziklából vizet fakasztani… eleve kudarcra ítélt próbálkozás.

166. oldal

2 hozzászólás
N_niki96 P>!

– Már máskor is csináltál ilyet?– kérdezte Arthur.
– Nem – felelte MacRuairi különös mosollyal az arcán. – De láttam, hogyan csinálják mások. Azt hiszem, szerencsésnek mondhatod magad, hogy ilyen gyorsan tanulok.

Kapcsolódó szócikkek: Sir Arthur 'Ranger' Campbell
Zeraphic>!

– Féltékeny vagy – mondta, majd visszafordult az asztal felé, és hosszan, megfontoltan szemügyre vette MacGregort. – Igen jóképű a barátod.
Arthur erre csak mogorvább lett.
– Ha továbbra is így nézel rá, már nem sokáig lesz az.

Epilógus

N_niki96 P>!

– Mi tartott ilyen so… – Ahogy megpillantotta Arthurt, elakadt a szava. – A pokolba, Őrszem, de szarul festesz!
– Ezt már mások is mondták – felelte Arthur nyersen.

N_niki96 P>!

A nemesek közötti házasságok esetében a boldogság általában nem volt lényeges szempont. Hatalom, szövetség, vagyon… mindössze ezek számítottak.

N_niki96 P>!

– Ó, a pokolba!– morgolódott MacRuairi undorodva. – Te is olyan idióta és bárgyú szemmel nézel, ahogy MacSorley szokott. Erre nincs időnk. A többit később elmondom. – MacRuairi egyik kezét Arthur dereka köré fonta, óvatosan igyekezett nem érni sérült vállához, és segített neki az ajtóhoz sétálni. Két gyors, majd egy lassú kopogás után az ajtó kinyílt.

N_niki96 P>!

– A felesége, aki bármelyik nap szülhet, úgy szorongatja a golyóit, hogy Sólyom a legkisebb neszre is felriad, mert azt hiszi, hogy hírnök érkezett. – Lachlan MacRuairi, akit a felföldi harcosok Viperának szólítottak, undorodva rázta a fejét. – Szörnyen szánalmas.
Sólyom csak mosolygott.
– A feleségem akkor szorongatja a golyóimat, amikor csak akarja. Meglátjuk, te mennyire leszel nyugodt, ha eljön a te időd.
MacRuairi arca hirtelen elsötétült, kemény, szúrós tekintete úgy izzott a holdfényben, akár egy vadmacska szeme. És az emberek még Arthurre mondják, hogy hátborzongató!
– Előbb hűl ki Hádész birodalma, mint hogy az a nap elérkezik! Volt már feleségem. Inkább vágják le a golyóimat, és tömjék az orromba, mint hogy még egyszer megnősüljek!


A sorozat következő kötete

A Felföld rettegett fiai sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Ken Follett: Az idők végezetéig
Rebecca Gablé: Fortuna mosolya
Francine Rivers: Hang a szélben
Diane Chamberlain: Ellopott házasság
Jojo Moyes: Áradó fény
Lisa Wingate: Elrabolt életek
Mary Ann Shaffer – Annie Barrows: Krumplihéjpite Irodalmi Társaság
Kate Quinn: Alice hálózata
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök
Janet Skeslien Charles: A párizsi könyvtár