A ​Vipera (A Felföld rettegett fiai 4.) 145 csillagozás

Monica McCarty: A Vipera

William ​Wallace, a rettenthetetlen skót szabadságharcos halott. Skócia az angolok igáját nyögi. Klánok ragadnak kardot klánok ellen. A remény lángja azonban még nem hunyt ki. A skót Robert the Bruce úgy dönt, a Felföld és a Hebridák legendás harcosaiból titokban megkísérli a valaha volt legkiválóbb csapatot megszervezni, hogy egyesült erejüket felhasználva szerezze meg a trónt, és ezzel ismét kivívja Skócia függetlenségét…

Lachlan McRuairi – vagy ahogy harcostársai nevezték, a Vipera – kegyetlen, erőszakos, megalkuvó férfi hírében áll, aki az erszényén túl senkihez sem hűséges. Egy nap váratlan feladattal bízzák meg: vigye el biztonságban Isabella MacDuffot a király megkoronázására. A makacs asszony ugyanis úgy döntött, férjét elárulva, családja örökös jogával élve maga emeli trónra Robert the Bruce-t. Lachlan maga sem tudja, milyen fába vágja a fejszéjét a küldetés elvállalásakor – a büszke, érzékien szép grófné ugyanis akarva-akaratlan megbabonázza őt.
Bellának… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2011

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Romantikus Regények General Press

>!
General Press, Budapest, 2016
392 oldal · ISBN: 9789636438753 · Fordította: Szigeti Judit
>!
General Press, Budapest, 2016
392 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636438548 · Fordította: Szigeti Judit

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Lachlan 'Viper' MacRuairi · Robert the Bruce


Kedvencelte 22

Most olvassa 2

Várólistára tette 46

Kívánságlistára tette 20


Kiemelt értékelések

N_niki96 P>!
Monica McCarty: A Vipera

„Nem a férfi lelke volt fekete, hanem az a sötét felhő, amely körülölelte a szívét.”

Újraolvasás utáni értékelés következik.
Első olvasásra is szerettem, de másodjára nem tudtam nem 5 csillagot adni.

A grófné és a zsoldos, két nehézsorsú, sokat szenvedett, megtört lélek egymásra találásának története, amely tele van hullám hegyekkel és völgyekkel. ❤

Ez messze áll a tündérmesétől. Az előző kötetektől is eltér. Ebben kevesebb a történelmi esemény és hosszabb időt is ölel fel, mint az előzőek.

Ez a regény leginkább a jellemfejlődésről, az érzelmek alakulásáról és önmagunk elfogadásáról szól.

Nagyon örülök, hogy ebben a kötetben jobban megismerhettük Szentet és Templomost is, hiszen ők következnek.

Az egyik nyolcadikosom azt mondta, hogy úgy fog nekünk búcsúzásként énekelni, hogy „szív leszakad”. Miközben olvastam a regényt valahogy ezek a szavak jutottak eszembe, nos ettől a szív leszakad tényleg.

Istenem, Lachlan. Azt hisszük, hogy könyörtelen zsoldos, aztán megismerjük az élettörténetét. Mellkas szorító érzés volt a sok megpróbáltatást olvasni.

Bella pedig tipikusan sokkal több a szép pofinál, pedig eddig csak annyit láttak belőle. Sajnálom, hogy több mint egy évtizeden keresztül kellett elszenvedni a verbális és fizikai bántalmazást.

Ez a könyv arra is megtanít minket, hogy nem minden fekete vagy fehér. Mindenkinek van gyenge pontja és nem lehet hibáztatni senkit, ha két rossz választás közül a kisebb rosszat választja.

Ennek a történetnek az érzelemvilága egyszerűen szép. Ugyan háborúról, kemény harcosokról van szó, de még is ez volt az érzésem végig, hogy ennek a szerelemnek a kialakulása és fejlődése gyönyörű.

Mindemellett pedig az epilógusra szavakat sem találok. Szebb lezárása kettejük hullámzó kapcsolatának nem is lehetne.

Nos, ha szeretnétek meglepődni és odaadni a szíveteket egy zsoldosnak, akkor ez a ti történetetek. Olvassátok és szeressétek annyira, mint én! ❤

Krisztina_Németh_2>!
Monica McCarty: A Vipera

Eddig a sorozatbol A Vipera a kedvenc.
Már Tor könyvénél nagyon kiváncsi voltam, miért ilyen nyers és gonosz, na meg a volt felesége is izgatta a fantáziám. Lachlan igazbol jo szivü csak ezt jol titkolta. Bella pedig igazi hös volt. Nagyon nagy áldozatot hozott, de megérte.

Mrs_Curran_Lennart P>!
Monica McCarty: A Vipera

Ez a sorozat egyre jobb. Mondjuk az sem mindegy ki a főhős és Lachlan megéri a pénzét. Igazi 'rosszfiu', aki semmitől sem riad vissza. Bella és ő már az első perctől fogva marják egymást. Innen szép szerelembe esni. Izgalmas a cselekmény, mégsem rugaszkodik el teljesen a történelmi hűségtől. Remélem idén még kapunk egyet Bruce harcosaiból!

11 hozzászólás
Bea_Könyvutca P>!
Monica McCarty: A Vipera

Kalandos, izgalmas és igazán szenvedélyes utazásban volt részem a korabeli Skóciában, fantasztikus, tökéletesen képzett „elit” páncélos lovagokkal, meneküléssel, egy úrihölggyel és buja erotikával. Ami azt a tényt igazolja, hogy a szerelem és szenvedély egy ősi kiváltság, ami nélkül a történelem is szegényebb lett volna, hiszen az asszonyi báj és szenvedély minden idők leghatalmasabb fegyvere volt.
A könyv vége tökéletes, imádom az ilyen epilógusokat, ahol minden le van zárva, én pedig boldogan csukhatom össze a könyvet.
Bővebben:http://konyvutca.blogspot.nl/2016/02/monica-mccarty-vip…

Sippancs P>!
Monica McCarty: A Vipera

Fogalmam sincs, hogy miért vártam ezzel a résszel két évet, de az biztos, hogy nem voltam normális. Csakis erre, továbbá a végeláthatatlan váró- és kívánságlistámra tudom fogni, amiért nem rohantam a megjelenést követően azonnal a boltba, és nem olvastam el azonnal a könyvet.
Fantasztikus volt! Mit fantasztikus, egyértelműen a legjobb az eddigi részek közül! Nem is gondoltam volna, hogy ennyire éhezem már egy jó kis felföldi sztorira, némi véres küzdelemre és pár nagydarab harcosra, pedig az az igazság, hogy Skócia mellett (vagy inkább –ban) ők a gyenge pontjaim… Szóval Lachlan McRuairi a maga hatalmas termetével, nyers modorával, zöld szemeivel és a látható és láthatatlan sérüléseivel elrabolta a szívem. Úgy, mint Belláét, örökre és teljesen.
Nem is kérdéses az 5 csillag.
És most látom, hogy Joan és Alex története csak a 12. lesz a sorozatban. Istenem, amire az megjelenik Magyarországon, addigra tényleg megőszülök!

9 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!
Monica McCarty: A Vipera

Talán az eddigi legjobb a sorozatból. Erik (Sólyom) mellett most már Lachlan (Vipera) is elrabolta a szívemet. De nem bánom, a skót pasikból soha nem elég. ;-)
Imádtam a történetet, izgalmas, fordulatokkal teli. A hősnő igazi hősnő, a szó legszorosabb és legnemesebb értelmében, nagyon megszerettem Bellát.
Az epilógus pedig! Ohhh… ♥ „Ó, az istenit, már megint csinálják!” :-)))
Hatalmas kedvenc lett Lachlan és Bella könyve is!

Csoszi>!
Monica McCarty: A Vipera

Az Őrszem után csak reménykedtem, hogy a folytatás is hasonlóan izgalmas lesz. Nem csalódtam. Az igazat megvallva Viperával az előző részekben nem nagyon rokonszenveztem, mert nyers volt, és nevéhez méltón igazi kígyóként viselkedett, de a saját történetében teljesen levett a lábamról. Jó, azért itt is tahóként viselkedett néha-néha, de amikor bekapcsolt nála a védelmező ösztön és előbújt belőle a hősszerelmes, bizony olvadoztam egy sort. Bella pedig nem egy szende szűzleány volt, hanem egy rengeteg nehézséget, megaláztatást átélt asszony, egy igazi hősnő spoiler. Az epilógus egyszerűen tökéletesen kiegészítette Lachlan és Bella történetét.

>!
General Press, Budapest, 2016
392 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636438548 · Fordította: Szigeti Judit
Bagneso>!
Monica McCarty: A Vipera

Amióta elkezdtem ezt a sorozatot, nem kis túlzással, de csak erre a részre, erre a történetre vártam! :) Szerencsére az írónő nem húzta sokáig a mézes madzagot, és elég gyorsan sorra kerítette a Vipera történetét, amit én végül maximálisan elégedetten fejeztem is be. Eddig ez a kötet tetszett a legjobban, persze ennek oka részben címszereplő. Lachlan már a kezdetektől kiemelkedett a harcosok közül, ő volt a legkiismerhetetlenebb, titokzatosabb és veszélyesebb karakter mindannyiuk közül, ezáltal a legvonzóbb is. Naná, hogy tényleg alig vártam a könyvét! :) A története pedig olyan volt, mint amit vártam, kicsit különc, nagyon izgalmas és bonyodalmakkal, fordulatokkal teli, valamint parázslott a szenvedély, mert az ilyen morc, maguknak való hősök tudják igazán, hogy mitől döglik a légy! ;) Lachlan karaktere kikerekedett a cselekmény előrehaladtával, megmutatkozott egy másik oldaláról is, ami csak még szerethetőbbé tette a szemeben, és kiválóan illett hozzá és a történetbe Bella is. Nagyszerű húzás volt, hogy nem egy hamvas, fiatal szűz lányt szemelt ki számára az írónő, hanem egy sokat megélt és tapasztalt, értett nőt. Jó párost alkottak, sokat szenvedtek és küzdöttek, nem kímélte őket a szerző, de pont a drámaiság miatt is volt olyan nagy hatással a kalandjuk. Az epilógus pedig tökéletes lezárást hozott, amellett, hogy ismételten felkeltette a kíváncsiságomat egy később soron következő részre. Persze egyébként is jöhet a folytatás, mert bár a legizgalmasabb karakternek ezzel lezárult a története, azért továbbra is állok elébe a felföldi romantikus kalandoknak! :)

3 hozzászólás
Tamlilla>!
Monica McCarty: A Vipera

Remek negyedik kötet, egyre jobban szeretem ezt a sorozatot.
Lachlan McRuairi igazi rosszfiú, eddig is nagyon érdekes eleme volt a sorozatnak, na ő az, akit az ember nem tud elfelejteni. A többiek számomra lassan a feledés homályába tűnnek, de ő biztosan emlékezetes marad.
Alig várom a folytatást.

2 hozzászólás
EditVagyok>!
Monica McCarty: A Vipera

Érdekes rész volt ez. Nem volt olyan fergeteges, mint amit vártam. Persze élveztem és izgalmas is volt. Tele kalanddal, meneküléssel és harccal. No meg persze szenvedéllyel és tűzzel.

De azt kell, hogy mondjam, nem volt tökéletes. Voltak fejezetek, amikor falra másztam tőlük. Hol Bella volt túl hisztis és borzasztóan meggondolatlan, hol pedig Vipera volt bosszantóan elutasító és idegtépően… hisztis. Igen, attól tartok ő is az volt. Másfelől meg folyton történt valami, lebilincselően izgalmas volt és egy pillanatra sem állt meg sem a háború, sem pedig kettejük örökös harca.

Bevallom, volt pillanat, amikor mintha kicsit csalódottnak éreztem volna magam. MacRuairi igazi rosszfiú. Talán ezért is vártam tőle egy lehengerlően vérpezsdítő történetet. Az ilyen nagyon rossz és semmivel sem törődő, igazán kenyérre kenhető pasik a gyengéim. Ő valahogy mégis kicsit lemaradt. Szerencsére a könyv második felében egy még izgalmasabb és annál is pörgősebb befejezést kaptam. Lachlan-nak sikerült a könyv végére mégiscsak igazi felföldi harcosként elköszönnie, és Bella is felnőtt a feladathoz.

A történet tetszett és azt a csekélyke pillanatot leszámítva, amikor meginogni látszott a lelkesedésem, nagyon élveztem. Egy végig pörgős, mindig megújuló és lendületes sztori volt. Akár a háborút, akár a szerelmet nézem.

Örülök, hogy végül mosolyogva zártam be a könyvet. Nem volt tökéletes. De nem is lehet minden az.

Köszönöm Vipera az élményt. És köszönöm, hogy végül jól döntöttél. ^^


Népszerű idézetek

miaow P>!

– Valószínűleg fogunk vitatkozni.
– Igen, erre valóban nagy esély van.
– Elég indulatos ember vagyok.
– Ezt észrevettem – felelte Bella grimaszolva.
– Olykor hitvány gazemberré tudok válni, és előfordulhat, hogy olyasmit mondok, amivel megbántalak.
A nő nevetett.
– Most próbálsz elijeszteni?
Lachlan szomorúan mosolygott.
– Talán igen.
– Akkor hagyd abba, mert nem fog sikerülni. Tisztában vagyok a hibáiddal.
Lachlan a homlokát ráncolta.
– Én nem állítottam, hogy ezek hibák lennének.

338. oldal

N_niki96 P>!

Két éve várt a nőre, akiről tudta: sosem lehet az övé.

Sippancs P>!

Csak egy gyenge férfi próbál uralkodni azon, akit védelmeznie kellene.

108. oldal

Nikyy18>!

Mélyen az ostoba gazember szemébe nézett, és azt mondta:
– Nekem ő nem a királyom.
Azzal Bella MacDuff, Buchan grófnéja felszegett állal átlépett ketrece vaskapuján.

EditVagyok>!

– Nem könnyíti meg, hogy megbízzak magában.
Lachlan hosszan nézett Isabellára.
– A legrosszabb, amit tehet, hogy megbízik bennem.

135. oldal

N_niki96 P>!

– Hogy gond nélkül jutottunk-e be a határvidék legszigorúbban őrzött angol várába? Hát persze! – felelte MacLeod cinikusan. – A fenébe, Vipera, legközelebb a Towerba zárasd be magad, hogy érdekesebbé tedd a dolgot.

N_niki96 P>!

Azt, hogy sikerült túlélnie a házasságát, csakis annak köszönhette, hogy képes volt uralkodni az érzelmein. Sztoikus engedelmesség és közöny – se könny, se félelem. A testén uralkodhat egy férfi, de az akaratán nem.

N_niki96 P>!

Nem a férfi lelke volt fekete, hanem az a sötét felhő, amely körülölelte a szívét.

2 hozzászólás
Sippancs P>!

Olykor az ember nálánál hatalmasabb dolgokkal kénytelen szembenézni.

48. oldal

krisztin1>!

Lachlan MacRuairi olyan, akár a macska: mindig a talpára esik. Még akkor is, ha rajta kívül ez senki másnak nem sikerül.


A sorozat következő kötete

A Felföld rettegett fiai sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Francine Rivers: Hang a szélben
Diane Chamberlain: Ellopott házasság
Jojo Moyes: Áradó fény
Lisa Wingate: Elrabolt életek
Mary Ann Shaffer – Annie Barrows: Krumplihéjpite Irodalmi Társaság
Kate Quinn: Alice hálózata
Madeline Miller: Akhilleusz dala
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök
Janet Skeslien Charles: A párizsi könyvtár
Lucinda Riley: Holdnővér