A ​Vadász (A Felföld rettegett fiai 7.) 93 csillagozás

Monica McCarty: A Vadász

William ​Wallace, a rettenthetetlen skót szabadságharcos halott. Skócia az angolok igáját nyögi. Klánok ragadnak kardot klánok ellen. A remény lángja azonban még nem hunyt ki. A skót Robert the Bruce úgy dönt, a Felföld és a Hebridák legendás harcosaiból titokban megkísérli a valaha volt legkiválóbb csapatot megszervezni, hogy egyesült erejüket felhasználva megszerezze a trónt, és ezzel ismét kivívja Skócia függetlenségét…

Ewen Lamontot, a Felföld legjobb nyomolvasóját nem mindennapi feladattal bízzák meg. Meg kell találnia Robert egyik küldöncét, aki fontos küldetést teljesít – álruhában. Ewennek egyszer már volt szerencséje a tüzes Genna nővérhez, aki egy ártatlan, lopott csókkal örökre az emlékezetébe véste magát. Most azonban, hogy a férfi már tudja, ki ő, és miféle feladatot vállalt, még fontosabbnak érzi, hogy mindenáron gondoskodjon a biztonságáról. Csakhogy a gyönyörű apáca igen makacs és vad természetű – meglehet, hogy a felföldi harcos élete legnehezebb… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Romantikus Regények General Press

>!
General Press, Budapest, 2018
368 oldal · ISBN: 9789634521648 · Fordította: Ács Eleonóra
>!
General Press, Budapest, 2018
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634521631 · Fordította: Ács Eleonóra

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Ewen 'Hunter' Lamont · Janet of Mar


Kedvencelte 10

Most olvassa 2

Várólistára tette 30

Kívánságlistára tette 27

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Monica McCarty: A Vadász

Jó volt visszatérni a sorozathoz, hiányzott már a jó kis felföldi romantika. A hősnőre sem lehet egy szavam sem, mert Genna nővér egy igazi talpraesett, bátor nő. Robert Bruce ügyét támogatva üzeneteket csempész a határon, így fut össze a harcosokkal. Ő és Ewan, vagyis a Vadász eleinte folyamatosan vitáznak. A férfinak fontos a hűség és a becsület, valamint a klánja boldogulása, míg a „nővér” semmi kivetnivalót nem talál abban, hogy egy nő is részt vegyen a háborúban. Mindketten elég makacsok és büszkék, így nem egyszerű megtalálni az összhangot, de a jó öreg kémiára mindig lehet számítani.
Izgalmas, jól megírt történet volt, nem sok huzavonával, jól haladt a cselekmény, és szerencsére két teljesen kedvelhető főszereplőt kaptunk.

Tóth_Orsolya_3 P>!
Monica McCarty: A Vadász

Monica McCartyban még nem csalódtam, hihetetlenül izgalmas volt ez a rész is. Janet és Ewen párosát pedig csakis szeretni lehet. Annyit szórakoztam a szópárbajaikon.
Nagyon várom a következő részt.

16 hozzászólás
N_niki96 P>!
Monica McCarty: A Vadász

„Igen, ez volt Ewen: a tökéletes katona.”

Újraolvasás utáni értékelés következik.
Nos, nem győzöm hangsúlyozni, hogy mennyire szeretem ezt a sorozatot. Ez a rész is lazán öt csillagos, de azért nem tartom ezt a legjobbnak, ahogyan azaz értékelések alapján kitűnik.

Ez a rész az előzőnek nagyon szoros folytatása, igazán valakinek, akit már az előző kötetben megismerhettünk.

Ewen elképesztően hűséges és áldozatkész a célja elérésének érdekében. Egy nehéz örökséget kapott, de szeretne kilépni apja árnyékából.
Igazán szerettem azt a jelenetet, amikor ráébred Ewen, hogy apja legnagyobb hibáját az igaz szerelem miatt követte el, amit ő maga sem tud megtagadni. Örülök, hogy Ewen megbékél valamennyire az apja emlékével.

Mi ennek a regénynek az erőssége? Az erős nők. Janet bár nyakas és makacs, nem is mindig tudtam vele egyetérteni, de nagyon jó abban, amit csinál és évszázadokkal túlszárnyalja a korát.

Nagy szerepe van ebben a regényben annak, hogy kicsit megismerjük, hogy mik is történnek a háború hátterében. Remélem a Szellem kilétére is fény derül.
A legjobb Vadász, a legjobb katona mindent kockára tesz és bezsebeli a főnyereményt.
Az Epilógus itt is könnyfakasztó. ❤

Ismerjétek meg és szeressétek ezt a csendes hőst!

Trice29 P>!
Monica McCarty: A Vadász

Annyira szerettem volna még tovább olvasni ♥
Még mindig elvarázsol ez a sorozat, szeretnék még tagfelvételt a csapatba, hogy minél tovább tartson!
A történet továbbra is magas színvonalú, volt izgalom, érzelem, humor és kémia is :o)
A szereplők közül nálam most Janet volt a csúcs, hihetetlen beszélőkéje van :o)
Persze Ewant is csíptem, de nem Ő a kedvencem a csapatban. Kicsit túl szögletes ♥
Kérem a következőt!

2 hozzászólás
Sippancs P>!
Monica McCarty: A Vadász

Janetnek volt egy olyan fél mondata a történet közepe táján, hogy ha esze van Bruce-nak, csak olyan férfiakat válogat be a csapatába, akik 180 cm-nél magasabbak, izmosak és jóképűek. Támogatom ezt a javaslatát. :)
Nem lett a kedvenc részem Vadász története, még úgy sem, hogy a kémia tagadhatatlanul jól működött a főszereplők között. Janet nagyon szimpatikus volt, a „színházi előadásai” valami fergetegesre sikerültek, Ewen viselkedése viszont engem néha az őrületbe kergetett. Egy kedves molytárs írta az értékelésében, hogy túl szögletes, és én ezzel egyet kell hogy értsek.
Ettől függetlenül szerettem olvasni a könyvet, ugyanolyan letehetetlen volt, mint a sorozat korábbi darabjai, úgyhogy a szerelem a Felföld és annak harcosai iránt még mindig kitart.

Evika82 P>!
Monica McCarty: A Vadász

Újabb tökéletes történet az írónő tollából.
Robert Bruce „Fantom” harcosainak történetei egyszerűen letehetelenek. Mindegyik harcos különleges a maga módján, az ember nem tudja megállni olvasás közben, hogy egy kicsit ő is bele ne szerelmesedjen az adott harcosba, akiről épp olvas. Nem egy rész olvasása után kijelentettem, hogy ez a kedvencem, aztán jön az újabb kötet… elolvasom mit elolvasom, ledarálom, mert egyszerűen nem tudom letenni, és azt érzem ez volt a kedvenc részem.
Most is ez történt, Ewen és Janet története egyszerűen izgalmas, romantikus, fájdalmas, magával ragadó.
Jaj de tetszett!
Ewen még fiatal korában megfogadja, ő nem követ el olyan hibákat, mint annak előtte az apja. Nem hagyja soha, hogy az érzései valaha is eltérítsék attól, hogy a klánját és királyát szolgálja. Ez mindaddig szépen és jól működik, amíg be nem robban az életébe Janet, aki már az első találkozásuk pillanatában megbabonázza… ;)
A nő aki nehezen viseli, ha irányítani akarják, akinek vág az esze, mint a borotva, bátor és nem utolsósorban gyönyörű. Ezért Ewen rendületlenül harcol önmagával… a kötelességtudat és a vágy vív hatalmas belső csatákat a férfiban…

Ani249 >!
Monica McCarty: A Vadász

Minden elolvasott könyv után azt gondolom, hogy na, ő a kedvenc felföldi férfim, de aztán jön a következő, és rájövök, hogy ő is kedvenc. Lehet egy felföldi férfiakból álló háremem? ☺
Ewen és Janet párosa ismét tökéletesre sikerült. Igaz, nekem kicsit nehezen indult, de talán csak rá kellett hangolódnom a történelemre, de aztán már csak úgy olvastatta magát. Janet egy erős és vagány nő volt, aki mindenáron ki akarta venni a részét a háborúból. Nagyon jókat szórakoztam a szócsatáikon.

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Monica McCarty: A Vadász

A Felföld rettegett fiai 7

Ez eszméletlenül jó volt, igazi történelmi romantikus csemege, imádtam, imádtam, imádtam.
Kár hogy csak 5*-ot lehet adni, mert kétszer ennyit is megérdemelt.
Hatalmas érzelmek, fülledt erotika, veszélyes kalandok, minden amitől imádni való ez a sorozat.
A szereplők nagyon szerethetőek, vad harcos, skót felföldi férfi, Robert Bruce elit csapatának tagja és egy karakán, határozott hölgy, aki mesteri kéme a királynak, nem mellesleg a sógornője, akivel tervei vannak.
Sok viszontagság után kerülhetnek csak össze és lehetnek egymáséi.

Külön szeretem a történet végén, az írónő jegyzeteit, amiben rávilágít, hogy mely személyek és események valóságosak és melyek az írói fantázia művei.

Természetesen vonzó. szép borítója van a könyvnek, ahogy az a GP kiadótól már megszokhattuk.

sztrapacska1213>!
Monica McCarty: A Vadász

Szerintem a sorozat eddigi legjobb része Ewan és Janet története. Igazi történelmi romantikus a skót Felföldről daliás harcosokkal, tűzrőlpattant asszonyszemélyekkel, cselszövéssel, fordulatokkal, harccal és romantikával. Jöhet a következő! :)

zöldelefánt P>!
Monica McCarty: A Vadász

Nagyon remélem érkezik hamarosan magyarul is a következő részt. Nagyon megkedveltem az egész sorozatot. Nem volt uncsi ez a rész sem. Jókat nevettem, izgalom is volt. A helyszínek itt is elvarázsoltak. Micsoda szép tájakon kószállhatnak ezek a felföldi harcosok. ❤
A két főszereplő szimpatikus volt, a régi ismerősök felbukkanását nagyon szeretem. Felföld retteget harcosainak rajongója lettem. Most is nagyon tetszett, hogy leírta az író nő mi volt a történet valóság alapja és mi volt a kitaláció. kell ennél több? igen, hogy kiadják magyarul a következő részt is :)


Népszerű idézetek

N_niki96 P>!

– Te otthagynád a feleséged?
MacKay nem felelt.
– Gondolkodás nélkül – vágta rá MacLean.

4 hozzászólás
N_niki96 P>!

– Nem vagyok öreg! És özvegy vagyok.
A férfi felvonta a szemöldökét.
– Ki volt a szerencsétlen?

1 hozzászólás
N_niki96 P>!

A magas, széles vállú, izmos felföldiek minden porcikájukban olyan kemények, szigorúak és zabolátlanok voltak, mint a vad és fenyegető vidék, amely felnevelte őket.

N_niki96 P>!

Úgy érezte magát, mint az az istenverte Odüsszeusz a szirénekkel

N_niki96 P>!

Életében először a vadász megtapasztalta, milyen zsákmánynak lenni.

N_niki96 P>!

Életében először nem zavartan, szégyenkezve vagy dühösen gondolt az apjára, hanem csodálattal. Amiért megtette azt, amit ő nem: kellőképp bátor volt ahhoz, hogy mindent kockára tegyen, és megküzdjön a szeretett nőért.

N_niki96 P>!

– A szerelem még nem ok a házasságra. Nincs említésre méltó földje, címe vagy vagyona.

N_niki96 P>!

Ewen szokása szerint nem tompította a szavai élét. És ami a legrosszabb, igaza volt.

N_niki96 P>!

Bárcsak Ewen Lamont másban is a fivérére emlékeztetné! De az érzések, amelyeket Ewen keltett benne, határozottan nem a testvéri szeretet jelei voltak.

N_niki96 P>!

A társaságkedvelő, derűs, gáláns lovag örökre eltűnt, és helyébe egy komoly, félelmetes, csatákban megkeményedett harcos király került.


A sorozat következő kötete

A Felföld rettegett fiai sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Francine Rivers: Hang a szélben
Diane Chamberlain: Ellopott házasság
Lisa Wingate: Elrabolt életek
Mary Ann Shaffer – Annie Barrows: Krumplihéjpite Irodalmi Társaság
Kate Quinn: Alice hálózata
Madeline Miller: Akhilleusz dala
Janet Skeslien Charles: A párizsi könyvtár
Lucinda Riley: Holdnővér
Kate Quinn: A császár szeretője
Syrie James: Az elveszett Jane Austen-kézirat