A ​Szent (A Felföld rettegett fiai 5.) 117 csillagozás

Monica McCarty: A Szent

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

William ​Wallace, a rettenthetetlen skót szabadságharcos halott. Skócia az angolok igáját nyögi. Klánok ragadnak kardot klánok ellen. A remény lángja azonban még nem hunyt ki. A skót Robert the Bruce úgy dönt, a Felföld és a Hebridák legendás harcosaiból titokban megkísérli a valaha volt legkiválóbb csapatot megszervezni, hogy egyesült erejüket felhasználva szerezze meg a trónt, és ezzel ismét kivívja Skócia függetlenségét…

Magnus MacKay kemény, büszke harcos – bármilyen terepen jól kiismeri magát, kíméletlenül leszámol az ellenfeleivel, és mindig higgadtan cselekszik. Harcostársai azonban furcsállják, hogy a férfi sosem beszéli meg velük a nőügyeit, ezért a Szent fedőnevet aggatják rá. Csupán néhányan sejtik, hogy e hűvös külső csak álca, hogy a férfi leplezni tudja a titkát. A visszautasított szerelmes sajgó sebét, úgy tűnik, még az idő sem képes begyógyítani. Különösen, ha az egyik harcostársa és hamarosan megkötendő frigye folyton emlékezteti erre…

A vadóc,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Romantikus Regények General Press

>!
General Press, Budapest, 2016
408 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636439248 · Fordította: Melis Pálma
>!
General Press, Budapest, 2016
408 oldal · ISBN: 9789636439248 · Fordította: Melis Pálma

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Lachlan 'Viper' MacRuairi · Kenneth Sutherland · Helen Sutherland of Moray · Magnus 'Saint' MacKay


Kedvencelte 8

Várólistára tette 33

Kívánságlistára tette 23


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Monica McCarty: A Szent

Továbbra is nagyon szeretem ezt a sorozatot. Felföldi klánok, büszke skót harcosok és talpraesett hősnők. Ráadásul az utószóban az írónő olyan szépen kifejti, hogy mi az ami akár meg is történhetett akkoriban. Ami a történet lényegét illeti, ez egy második esély a szerelemre könyv. Persze makacs Magnust nem könnyű meggyőzni, de tudtam, hogy megint HEA lesz a vége, ezért nem is bosszankodtam. Helen pedig egy kivételes képességű gyógyító, aki nincs könnyű helyzetben. Végül is a bátyja és a szerelme gyűlölik egymást.
Kár, hogy olyan sokat kell várni a következő részre!

Krisztina_Németh_2>!
Monica McCarty: A Szent

Szeretem ezt a sorozatot, de ez már kicsit sok volt. Egy emberben van egésséges makacsság, dac, de Szent ezen már tul ment. Viszont nagyon tetszett a mellékszál. És a király is többett mutatott magábol.

N_niki96>!
Monica McCarty: A Szent

„A Szent és az Angyal.”

Újraolvasás utáni értékelés következik.

Szerettem ezt a kötetet, de miért????
Miért kell egy eszményi karaktert megteremteni azért, hogy elveszítsük?

A címmel ellentétben ez nem csak Szent kötete. Ugyanannyira hangsúlyos szerepe van benne Templomosnak, Helennek, a Sutherland fivéreknek, Murielnek, és a királynak is.

Muriel és Will mellékszála feldobja a történetet és a következő kötet megalapozásaként igen fontos szerepe is van.

Nagyon megszerette Helent és bármilyen kétes események is történtek én mindent megértek és nagyon szurkoltam a boldog befejezésért.

Jó volt olvasni hegyvidéki helyszínekről és a Felföldi Játékokról.

Történelmileg arról kapunk igazán képet, hogy békeidőben is mivel kell szembeszállniuk a legjobbaknak a király érdekében.

Jobban megszeretnéd ismerni Robert the Brucet? Megakarod tudni, hogy mit tesz egy nő a középkorban, ha többet akar annál tenni, mint szánnak neki? Egy szívszorító szerelmi háromszögről szeretnél olvasni? Érdekel az irodalomtörténet egyik legmakacsabb karaktere? Megszeretnéd ismerni a leendő újoncot?
Akkor ez a te könyved! Olvasd és szeresd! ♥

Sippancs P>!
Monica McCarty: A Szent

Jaj, istenem, adjatok egy fakanalat a kezembe, hadd vágjam vele párszor kupán Szentet!
Volt még a történet elején egy olyan elszólása Helennek, hogy a felföldi férfiakkal kéz a kézben jár a makacsság is. Magnus MacKay iskolapéldája ennek. Nemcsak fafejű, de néha még vak is. Le a kalappal Helen kitartása előtt, mert ha Magnuson múlik, soha nem érünk el a boldog befejezésig. (Azért jókat nevettem Helen csábítási kísérletein. :))
A történetre viszont nem lehet panaszom, folyamatosan pörgött, és tele volt izgalommal, spoiler azonban kicsit rányomta a bélyeget a hangulatra.
Ha most választhatnék, Gregor MacGregor könyvét szeretném a kezembe, de ahogy látom, Kenneth lesz a következő. Hát akkor hajrá!

Csoszi>!
Monica McCarty: A Szent

Ez a sorozat egyre jobban tetszik! Történelem, romantika, erotika, skót Felföld, remek szereplők, izgalom – szóval csupa-csupa jóság. Ezúttal egy skót Rómeó és Júlia történetet olvashattam. A főszereplők az ellenséges MacKay és Sutherland családból származnak és mindkettőjüket nagyon megszerettem. Helen egy határozott, talpraesett nő, aki nem elégszik meg azzal, hogy férjhez menjen és várúrnőként tengesse mindennapjait. Gyógyító képességét igyekszik kamatoztatni. Magnus több alkalommal is fafejű és merev volt. Ebben a részben különösen tetszett, hogy szerepelt benne a király Robert the Bruce is, aki nagyon nagy arc! Egyetlen dolog miatt haragudtam az írónőre spoiler
Ja, és most itt dühöngök, hogy a folytatásokra még várni kell:((

>!
General Press, Budapest, 2016
408 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636439248 · Fordította: Melis Pálma
Trice29 P>!
Monica McCarty: A Szent

Sok volt az izgalom, nem volt hiány érzelmekben, kémiában sem. A főszereplők közül Helen nyerte el a tetszésem. Nagyon talpraesett, karakán nőci. Magnus kissé merev az ízlésemnek, de nem reménytelen eset. Jó volt a mellékszál is. Egyértelműen beszippantott ez a sorozat, még sokáig folytatnám :o)

Ashriver>!
Monica McCarty: A Szent

Ez most annyira nem jött be, mint az előzőek. Valami hiányzott belőle, ami a többiben megvolt. És itt a főhősnő kifejezetten ellenszenves volt nekem…

Tamlilla>!
Monica McCarty: A Szent

Nagyon jó ez a sorozat!
Tartja az írónő a színvonalat, ez is egy remekbe szabott történet.
Szent makacssága már – már nem ismert mértéket de nagyon szerethető figura. Helen is talpraesett, belevaló női hősnő, és nekem úgy tűnt, hogy körüllengi egy bizonyos báj, amit nagyon szerettem ebben a könyvben.
Nagyon jó szívvel ajánlom!

Evika82 P>!
Monica McCarty: A Szent

Már az előző résznél is írtam, hogy ez a sorozat részről-részre jobb lesz. Megint kaptunk egy szívbemarkoló szerelmi történetet… vagyis javítom magam kettőt, mert egy mellékszálként megismerjük Helen bátyjának Williamnak a történetét is.
Épp annyira izgultam William és Muriel párosáért, mint amennyire drukkoltam Magnus és Helen révbe éréséért. Szerencsére megkapják a Happy End-et.
Már csak egy kérdés kattog az agyamba: mikor olvashatom a következő részt!?

3 hozzászólás
Bagneso>!
Monica McCarty: A Szent

Közel három év után tértem vissza a sorozathoz, azonban ennyi idő elteltével sem kopott meg ezeknek a felföldi harcosoknak a varázsa! :) Tetszett, hogy keveredett a történetben a romantika a kalanddal, és sok valós személyt és klánt használt fel a szerző a történelemből. Az elbeszélés nagyban segített belehelyezkedni a cselekménybe, vagyis egészen bele tudtam élni magam a történtekbe, és élveztem az olvasottakat. Helen és Magnus egymásra találása nem volt zökkenőmentes, és akkor még finoman fogalmaztam, főként az ellenséges családjaik, a túlsággal önfeláldozó testvéries hűség, és az a megátalkodott makacsság állt közéjük, hogy csak a legfontosabbakat említsem. Tetszett viszont Helen kitartása, hogy a kezdeti visszakozást követően mennyire harcolt Magnusért. Ráadásként még egy plusz romantikus mellékszálat is kaptam, ami szintén nagyon tetszett és kedves volt a szívnek. A végső összecsapás, ahhoz képest, hogy korábban milyen izgalmakban volt részünk, szerintem összecsapott volt, kicsit többet vártam volna, de ez minden, ami a szememben a történet rovására írható. Úgyhogy jöhetnek sorban a többiek is a csapatból egy kis felföldi enyelgésre! :)


Népszerű idézetek

N_niki96>!

– A lányok nem tudnak horgászni. Túl sokat beszélnek.

2 hozzászólás
N_niki96>!

– Jól van, hozzám jössz feleségül. Még akkor is a feleségem leszel, ha úgy kell végigvonszolnom téged az utcán a templomig, hogy közben rúgkapálsz és kiabálsz.

6 hozzászólás
N_niki96>!

Helen azt hitte, hogy csak a szerelem számít. Annyira naiv volt, hogy úgy vélte, nincs leküzdhetetlen akadály, ha szeretik egymást. De tévedett.

N_niki96>!

– Nem is tudom, Haramiának jól jönne egy feleség. Lehet, hogy az ő mogorva természetével csak így tehetne szert rá.
– Fogd be, Sólyom – válaszolta Robbie Boyd. – Lehet, hogy egyszerűen elveszem a tiédet. Szegény lány, mostanra már biztos rád unt. Csak a jó ég a megmondhatója, hogy nekünk mennyire elegünk van belőled.

N_niki96>!

Ez az átok sújtotta a nőket. Kénytelenek voltak a háttérben maradni, várni és aggódni, miközben a férfiak csatába mentek.

miaow P>!

– Valami baj van?
Magnus tökéletesen nyugodt arcot vágva azt felelte: – Nincs, miért kérded?
– Állandóan fészkelődsz a padon. – A ránc elmélyült a két szemöldöke közt, mikor rájött, mi lehet az oka. – Kellene esetleg egy párna? Tudom, sok órát töltöttél a király ágya mellett. – Helen elpirult. – Nem ritka, hogy megduzzad…
– Aranyér? Uramisten! – Ha Helen nem lett volna annyira megdöbbenve a férfi heves reakcióját látva, talán komikusnak találta volna a felháborodást, amely kiült az arcára. – Nincs szükségem semmilyen nyüves párnára! És egészen biztos, hogy semmim se duzzadt meg.
A király valamiféle fuldokló hangot hallatott, amivel azonnal magára vonta Helen figyelmét. Talpra ugrott, és aggódva a király fölé hajolt. – Felséges úr, jól van?
A köhögés csillapodott valamelyest, de ezúttal Helen biztos volt benne, hogy a király nevettében nyelte félre a falatot.

180-181. oldal

N_niki96>!

Gordon, a barátja.
Gordon, Helen jegyese.
Gordon, aki néhány rövid órán belül Helen férje lesz.
Magnus úgy érezte, mintha kést forgatnának a gyomrában.

N_niki96>!

– Jól csinálod, királyom.
– Úgy érzem, mintha valaki kettéhasította volna a fejemet egy bárddal – motyogta, aztán érthetőbben folytatta: – Ó, valójában ez is történt, hogy a fene egye meg.

N_niki96>!

– Mit művelsz itt, Helen?
A lány mindentudó szirénként elnevette magát.
– Szerintem ez elég nyilvánvaló. Elcsábítalak.

N_niki96>!

A férfiak és a büszkeség. Nem is, a felföldiek és a büszkeség! Különösen gőgös és makacs emberek voltak.


A sorozat következő kötete

A Felföld rettegett fiai sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jennifer Ashley: Lord Cameron bűnei
Ken Follett: Az idők végezetéig
Barbara Lazar: A Virágszamuráj párnakönyve
Alyssa Palombo: Firenze legszebb asszonya
Anya Seton: Katherine 1-2.
Julia Quinn: Lady Whistledown további megfigyelései
Jeanne Kalogridis: Medici Katalin, a démoni királyné
Kathleen E. Woodiwiss: A farkas és a galamb
Brenda Joyce: Rózsa a viharban
Rebecca Gablé: Fortuna mosolya