A ​Szent (A Felföld rettegett fiai 5.) 87 csillagozás

Monica McCarty: A Szent

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

William ​Wallace, a rettenthetetlen skót szabadságharcos halott. Skócia az angolok igáját nyögi. Klánok ragadnak kardot klánok ellen. A remény lángja azonban még nem hunyt ki. A skót Robert the Bruce úgy dönt, a Felföld és a Hebridák legendás harcosaiból titokban megkísérli a valaha volt legkiválóbb csapatot megszervezni, hogy egyesült erejüket felhasználva szerezze meg a trónt, és ezzel ismét kivívja Skócia függetlenségét…

Magnus MacKay kemény, büszke harcos – bármilyen terepen jól kiismeri magát, kíméletlenül leszámol az ellenfeleivel, és mindig higgadtan cselekszik. Harcostársai azonban furcsállják, hogy a férfi sosem beszéli meg velük a nőügyeit, ezért a Szent fedőnevet aggatják rá. Csupán néhányan sejtik, hogy e hűvös külső csak álca, hogy a férfi leplezni tudja a titkát. A visszautasított szerelmes sajgó sebét, úgy tűnik, még az idő sem képes begyógyítani. Különösen, ha az egyik harcostársa és hamarosan megkötendő frigye folyton emlékezteti erre…

A vadóc,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Romantikus Regények General Press

>!
General Press, Budapest, 2016
408 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636439248 · Fordította: Melis Pálma
>!
General Press, Budapest, 2016
408 oldal · ISBN: 9789636439248 · Fordította: Melis Pálma

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Lachlan 'Viper' MacRuairi · Kenneth Sutherland · Helen Sutherland of Moray · Magnus 'Saint' MacKay


Kedvencelte 5

Várólistára tette 25

Kívánságlistára tette 23


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Monica McCarty: A Szent

Továbbra is nagyon szeretem ezt a sorozatot. Felföldi klánok, büszke skót harcosok és talpraesett hősnők. Ráadásul az utószóban az írónő olyan szépen kifejti, hogy mi az ami akár meg is történhetett akkoriban. Ami a történet lényegét illeti, ez egy második esély a szerelemre könyv. Persze makacs Magnust nem könnyű meggyőzni, de tudtam, hogy megint HEA lesz a vége, ezért nem is bosszankodtam. Helen pedig egy kivételes képességű gyógyító, aki nincs könnyű helyzetben. Végül is a bátyja és a szerelme gyűlölik egymást.
Kár, hogy olyan sokat kell várni a következő részre!

Krisztina_Németh_2>!
Monica McCarty: A Szent

Szeretem ezt a sorozatot, de ez már kicsit sok volt. Egy emberben van egésséges makacsság, dac, de Szent ezen már tul ment. Viszont nagyon tetszett a mellékszál. És a király is többett mutatott magábol.

Csoszi>!
Monica McCarty: A Szent

Ez a sorozat egyre jobban tetszik! Történelem, romantika, erotika, skót Felföld, remek szereplők, izgalom – szóval csupa-csupa jóság. Ezúttal egy skót Rómeó és Júlia történetet olvashattam. A főszereplők az ellenséges MacKay és Sutherland családból származnak és mindkettőjüket nagyon megszerettem. Helen egy határozott, talpraesett nő, aki nem elégszik meg azzal, hogy férjhez menjen és várúrnőként tengesse mindennapjait. Gyógyító képességét igyekszik kamatoztatni. Magnus több alkalommal is fafejű és merev volt. Ebben a részben különösen tetszett, hogy szerepelt benne a király Robert the Bruce is, aki nagyon nagy arc! Egyetlen dolog miatt haragudtam az írónőre spoiler
Ja, és most itt dühöngök, hogy a folytatásokra még várni kell:((

>!
General Press, Budapest, 2016
408 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636439248 · Fordította: Melis Pálma
Trice29 P>!
Monica McCarty: A Szent

Sok volt az izgalom, nem volt hiány érzelmekben, kémiában sem. A főszereplők közül Helen nyerte el a tetszésem. Nagyon talpraesett, karakán nőci. Magnus kissé merev az ízlésemnek, de nem reménytelen eset. Jó volt a mellékszál is. Egyértelműen beszippantott ez a sorozat, még sokáig folytatnám :o)

Ashriver >!
Monica McCarty: A Szent

Ez most annyira nem jött be, mint az előzőek. Valami hiányzott belőle, ami a többiben megvolt. És itt a főhősnő kifejezetten ellenszenves volt nekem…

Tamlilla>!
Monica McCarty: A Szent

Nagyon jó ez a sorozat!
Tartja az írónő a színvonalat, ez is egy remekbe szabott történet.
Szent makacssága már – már nem ismert mértéket de nagyon szerethető figura. Helen is talpraesett, belevaló női hősnő, és nekem úgy tűnt, hogy körüllengi egy bizonyos báj, amit nagyon szerettem ebben a könyvben.
Nagyon jó szívvel ajánlom!

Evika82 P>!
Monica McCarty: A Szent

Már az előző résznél is írtam, hogy ez a sorozat részről-részre jobb lesz. Megint kaptunk egy szívbemarkoló szerelmi történetet… vagyis javítom magam kettőt, mert egy mellékszálként megismerjük Helen bátyjának Williamnak a történetét is.
Épp annyira izgultam William és Muriel párosáért, mint amennyire drukkoltam Magnus és Helen révbe éréséért. Szerencsére megkapják a Happy End-et.
Már csak egy kérdés kattog az agyamba: mikor olvashatom a következő részt!?

3 hozzászólás
Bajnoczianna>!
Monica McCarty: A Szent

Igazi harcos történet volt amelyben számítottam sok csata jelenetre. A skót szabadság harc pedig egy jó kezdésnek bizonyult. A kemény harcos férfiak a szívük mélyén érző személyek voltak akik elrejtették saját valódi érzéseiket a világ elöl. Magnus Mackay pont egy ilyen harcos kívülről kemény és szívelten alak. De valójában egy szerelmes férfi volt.
Mégis ez a sok szenvedély amelyen keresztül ment egy kicsit túl sok lett a végére. Értem ha egy író szereti kifejezni a drámai részeket részletesen, de itt már többször is előfordult. Ez pedig nem tett jót a regények, néha a kevesebb több.

zöldelefánt P>!
Monica McCarty: A Szent

Jelentem: még most nem sem untam meg a felföldi harcosokat. Pedig már a harmadik résznél erre számítottam. De mindegyikben volt valami új, izgalmas történet. Ez is hozta a többi rész jellemzőit. Itt is volt izgalom rendesen. Bírom ezeket a harcos legényeket és a csajok is talpraesettek.
Ebben a részben is volt a számomra oly nagyon szeretett tájleírás. Robert the Bruce egyre szimpatikusabb. Nagyon remélem a többi rész sem okoz majd csalódást.

Zeraphic>!
Monica McCarty: A Szent

Szörnyen érzem magam, de ennél magasabb pontot nem tudtam adni.
Az eddigi részeket figyelembe véve, nekem ez volt a leggyengébb több szempontból is.

Ahogy kezdődött az egész az előzményekkel, én szentül hittem, hogy nem Helen lesz a párja Magnus-nak, mert szerintem egyáltalán nem illett hozzá.
Aztán az élet keserű fintora úgy alakította a dolgokat, hogy mégis lett esélyük, de én még mindig nem érzem azt a kapcsot közöttük, mint a többi harcos és szerelme között.

Eleve nekem szenvedős volt a történet, ment a huza-vona közöttük, az állandó félre értések, mert mindig mást „következtettek” ki egymás mondandójából, mint amit valójában jelentett, plusz ott voltak a fontoskodó testvérek és bla bla bla…
Harc alig volt, pedig ez a fő motívum az egész sorozatban.

Helen-t nem tudtam megkedvelni, olyan semmilyen kategória maradt nekem.
Magnus azért mélyebb benyomást tett rám, de sokszor őt sem tudtam megérteni.
A király belevaló volt. Nagyon megszerettem és egyben sajnáltam is.
Nem lehet könnyű az élete, de elhivatottnak elhivatott, azt nem tagadom.
Másképp nem is lehet elérni semmit az életben.

Természetesen kíváncsi vagyok a többi elit harcosra.
Mindegyik története egy külön drágakő, még ha valamelyiknek a fénye halványabb is…


Népszerű idézetek

miaow P>!

– Valami baj van?
Magnus tökéletesen nyugodt arcot vágva azt felelte: – Nincs, miért kérded?
– Állandóan fészkelődsz a padon. – A ránc elmélyült a két szemöldöke közt, mikor rájött, mi lehet az oka. – Kellene esetleg egy párna? Tudom, sok órát töltöttél a király ágya mellett. – Helen elpirult. – Nem ritka, hogy megduzzad…
– Aranyér? Uramisten! – Ha Helen nem lett volna annyira megdöbbenve a férfi heves reakcióját látva, talán komikusnak találta volna a felháborodást, amely kiült az arcára. – Nincs szükségem semmilyen nyüves párnára! És egészen biztos, hogy semmim se duzzadt meg.
A király valamiféle fuldokló hangot hallatott, amivel azonnal magára vonta Helen figyelmét. Talpra ugrott, és aggódva a király fölé hajolt. – Felséges úr, jól van?
A köhögés csillapodott valamelyest, de ezúttal Helen biztos volt benne, hogy a király nevettében nyelte félre a falatot.

180-181. oldal

miaow P>!

Magnus olyan átkozottul nagy önuralmat tanúsított. Nem hideg és érzéketlen volt, hanem higgadt és kiegyensúlyozott. Állhatatos. Egy kőszikla, és nem egy vulkán. Helen azonban néha azt kívánta, hogy bárcsak kitörne.

24. oldal

miaow P>!

A király olyan makacs tudott lenni, mint egy ötéves gyerek, ha valami olyasmit kellett megennie, amit nem szeretett.
– Mit fogok csinálni, ha ön már nem lesz ott mellettem, hogy vigyázzon rám? – kérdezte egy eltúlzott sóhajjal az uralkodó.
– Gyanítom, hogy sokkal kevesebb zöldséget eszik majd – válaszolta Helen szárazon.

196. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Helen Sutherland of Moray
SICSI P>!

Az egyik kezét a háta mögé dugva odament Magnushoz, aki éppen akkor fejezte be a királyi sátor felállításának ellenőrzését.
– Találd ki, hogy mit talált a bátyám!
– Egy újabb kíséretet, amelyhez csatlakozhatott?
Helen a szemét forgatta, kinyújtotta a kezét, és lassan kinyitotta a markát.
– Málna!

krisztin1>!

– (…) Magnus, hát visszajöttél! – Megragadta a könyökét, és visszafordította az asztal felé. – Mindent el kell mesélned, hogy mi folyik délen. – Lebiggyesztett ajakkal Lachlan felé nézett, és méltatlankodva felszegte az állát. – Ő semmit sem mond el nekem.
MacRuairi savanyú képet vágott. – Ez azért van, mert nem akarom, hogy kardot ragadj, és csatlakozz hozzájuk.
Isabella kinyújtotta a kezét, hogy szelíden megpaskolja a hírhedt zsoldos karját, és megnyugtassa, mint egy rossz gyereket.
– Ne nevettess! Nincs is kardom. – Magnusra kacsintva odasúgta neki: – Íjam van.
– Hallottam ám! – csattant fel MacRuairi.

miaow P>!

Nem! Nem fog sírni miatta. Nem érdemelte meg a könnyeit.
De hogy megnősül?
Száraz, égő zokogás tört rá. Miért kellett ennek ennyire fájnia? Hogyan hagyhatta, hogy ez megtörténjen? Neki több esze van ennél. Ő nem az a tágra nyílt szemű, ártatlan kislány, aki hisz a boldog végkifejletben és a tündérmesékben. Az ő szemét már rég felnyitották, és látta a világ kegyetlenségét, igazságtalanságát. Soha nem akarta így kiszolgáltatni a szívét egyetlen férfinak sem. Maga döntött így.

138. oldal

miaow P>!

Magnus szilárd volt – mint egy szikla. A hajóból kivetett horgony a viharos tengeren.

162. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Magnus 'Saint' MacKay
Tori0925 P>!

…mihelyst egy férfi magyarázkodni kezd, az felér egy sorscsapással.

141. oldal

krisztin1>!

A büszke felföldi harcosok nem könyörögnek.

Kapcsolódó szócikkek: Helen Sutherland of Moray

A sorozat következő kötete

A Felföld rettegett fiai sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jennifer Ashley: Lord Cameron bűnei
Joanna Courtney: A véres királyné
Jessica Brockmole: Levelek Skye szigetéről
Diana Gabaldon: Szitakötő borostyánban
Brenda Joyce: Rózsa a viharban
Bertrice Small: Mert örök a szerelem
Margaret Mitchell: Elfújta a szél
Amy Harmon: Homokból és hamuból
Robin LaFevers: Sötét diadal
Mary Ann Shaffer – Annie Barrows: Krumplihéjpite Irodalmi Társaság