A ​Sólyom (A Felföld rettegett fiai 2.) 117 csillagozás

Monica McCarty: A Sólyom

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

William ​Wallace, a rettenthetetlen skót szabadságharcos halott. Skócia az angolok igáját nyögi. Klánok ragadnak kardot klánok ellen. A remény lángja azonban még nem hunyt ki. A skót Robert the Bruce úgy dönt, a Felföld és a Hebridák legendás harcosaiból titokban megkísérli a valaha volt legkiválóbb csapatot megszervezni, hogy egyesült erejüket felhasználva szerezze meg a trónt, és ezzel ismét kivívja Skócia függetlenségét…
Erik MacSorley-nál senki sem ismeri jobban a tengert: még sohasem találkozott olyan széllel, amelyet ne tudott volna legyűrni, sem olyan asszonnyal, akinek szívét ne nyerte volna el. Egészen addig, amíg az ír partoknál ki nem húz egy fiatal nőt a vízből. Erik magával viszi a lányt, aki nem más, mint Lady Elyne de Burgh, az írek leghatalmasabb nemesének bátor gyermeke. Bár Ellie megpróbál ellenállni a férfi vonzerejének, Erik vágya megtöri az ellenállását, szívében eddig ismeretlen érzéseket keltve. A két fiatal lassan kibontakozó szerelmét azonban veszély… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2010

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Romantikus Regények

>!
General Press, Budapest, 2014
368 oldal · ISBN: 9789636436933 · Fordította: U. Rónay Anna
>!
General Press, Budapest, 2014
368 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636436506 · Fordította: U. Rónay Anna

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Erik (Sólyom) MacSorley · Lady Elyne (Ellie) de Burgh


Kedvencelte 12

Most olvassa 1

Várólistára tette 29

Kívánságlistára tette 25

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Krisztina_Németh_2
Monica McCarty: A Sólyom

A hajos részek nagyon tetszettek az elején, de onnantol már nem volt olyan izgi. Igazábol nekem a nevekkel van bajom, mármint az ellenség oldalárol. Az a sok Macvalami meg sok Edward már azt sem tudom ki kicsoda. A lényege azért meg volt a föszereplöket szerettem. Jöhet a következö :)

>!
Csoszi
Monica McCarty: A Sólyom

Az első részhez képest csalódást jelentett ez a kötet. Alig történt benne valami, de azt jó hosszan elhúzták:) Az a viszonylag kevéske cselekmény sem kötött le igazán. A főszereplőket sajnos nem tudtam annyira megkedvelni, mint a sorozatindító hőseit, Tor és Christina párosát. Erik természetesen jóképű, izmos, mindig jókedélyű skót harcos. És még sorolhatnám a jelzőket eme férficsodáról. Kb. addig bírtam, míg nem változott át epekedő hősszerelmessé. Valahogy Ellie nem illett hozzá. Talán csak azért, mert nem kedveltem a csajt? Nem éreztem kettejük között a kémiát, a szikrát. Azért nem adom fel, és folytatom a sorozatot. Remélem, ennél csak jobb lesz!

>!
General Press, Budapest, 2014
368 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636436506 · Fordította: U. Rónay Anna
>!
Tóth_Orsolya_3 P
Monica McCarty: A Sólyom

Határozottan kedvenccé vált már most a 2. résztől a sorozat! ;-)
Sólyom… hmmm… ♥ Jóképű, humoros, skót (viking ősökkel!) és nem utolsó sorban egy igazi Casanovából lett hűséges álompasi! ;-)) Imádtam a beszólásait. :D
Nagyon megszerettem Ellie-t is, igazi belevaló kiscsaj. Kettejük párosa annyiradeannyira kedvenc lett.
Most sem maradtunk izgalom, harc, kaland nélkül. McCarty pedig ismét egy nem mindennapi történelmi romantikus könyvet írt nekünk.

>!
meteoritastar
Monica McCarty: A Sólyom

Nekem tetszett ez a könyv.
Sólyom már az elején megfogott. Ez semmitől se félek, vakmerő stílusa nagyon megnyerő volt. Tetszett, ahogy lassan rájött, hogy vonzódik Elliehez. Nem vonzódás, szerelem első látásra volt.
Elliet is egyből megkedveltem, ahogy próbált illendően viselkedni. De nem lehet elrejteni, ha egyszerűen élvezed a kalandot.
Jó páros voltak.
A cselekmény is tetszett. Izgalmas volt, humor is volt benne, romantika és dráma is. Kedvenc fajtám. Ahogy a vége alakult a könyvnek az nagyon tetszett :D :D spoiler Romantikus énemet megvette.
Egyedül azt sajnálom, hogy a történet közepe nagyon lelassult. Igaz, hogy élveztem, ahogy kerülgette egymást Ellie és Erik, de kellett volna még oda valami.
Jöhet a folytatás.

/Az a beszélgetés, ahol a pok volt a téma nagyon jó jelenet volt./

>!
Mrs_Curran_Lennart P
Monica McCarty: A Sólyom

Kevésbé tetszett, mint a másik két része. Az eleje és a vége eléggé izgalmas volt, de a közepe csak tingli-tangli. Sólyom véletlenül botlik bele Ellie-be, és magával viszi, hogy a lány el ne árulhassa. Jó kis tengeri üldözős jelenettel kezdődik mindjárt a könyv. Aztán amikor kikötnek a Spoon szigeten, elkezdik kerülgetni egymást. Ellie nem szép és az alakja sem nagy szám, viszont elég undok és makacs tud lenni. Nem jöttem rá, hogy Sólyom mitől volt oda érte. Ezekhez a nagyszerű pasikhoz néhány ütős hősnőt is kellene kreálni. A vége kicsit el lett nagyolva, de amúgy megteszi.

2 hozzászólás
>!
Bagneso
Monica McCarty: A Sólyom

Éreztem én már az első rész olvasásakor is, hogy jól tettem, amikor belekezdtem ebbe a sorozatba, de hogy mennyire jól, arra ez a második rész adta meg a választ. Merthogy nagyon élveztem olvasni a Sólyomról! A vakmerő viking-skót (vízi)harcos elnyerte az én szívemet is, ez a kalózos románc pedig, amit a történet magába foglalt, levett a lábamról. Semmin sem lepődtem meg olvasás közben, ennyi romantikussal a hátam mögött már ismerősek voltak a fordulatok, a legjobb azonban, hogy mégis elő tudta csalni belőlem a sóhajokat, együtt izgultam a szereplőkkel és szereplőkért, élveztem az egymásra találásuk és szerelembe esésük meséjét, és egyszerűen jó volt beleélni magamat a történetbe, mert (történelmi) romantikából sosem elég! :)

2 hozzászólás
>!
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P
Monica McCarty: A Sólyom

A Felföld rettegett fiai 2

Nagyon tetszett, ugyanolyan izgalmas és kalandos volt, mint az első rész, igazi történelmi romantikus a skót felföldről. Imádtam minden sorát.
Nagyon kedveltem a szereplőket és a helyzeteket. A sok izgalmas esemény mindig arra késztet, hogy utána nézzek az akkori politikai helyzeteknek az interneten. Szeretem az ilyen könyveket, amik kutakodásra késztetnek.
Továbbra is nagyon szeretem, hogy a történet végén olvashatunk a könyvben lévő valós történelmi események és személyek életéről és arról, hogy mely részek az írói fantázia szüleményei.

>!
PEvice
Monica McCarty: A Sólyom

Tetszett. Ajánlom mindenkinek aki szereti a skótokat.
Egy bajom volt az első felébe sok volt a harci leírás meg a táj leírás hogy kicsi unaktkoztam és lapozgattam… ezért vontam le a félcsillagot :)

>!
Vanessza_Dénes
Monica McCarty: A Sólyom

McCarty írásmódja elnyerte a tetszésemet, és azért külön nőtt a szememben, amiért képes volt két alapjaiban különböző történetet felépíteni, ami valljuk be, nem jellemző a történelmi romantikusokat írók körében.
A szereplőkkel kapcsolatban voltak fenntartásaim, mert nem igazán tudtam megkedvelni őket, de az események sodrásában el tudtam veszni.
Azt hiszem nemsoká a folytatásokat is kivégzem.:)

>!
Gaby33
Monica McCarty: A Sólyom

Ez a rész is tetszett, de az első rész sokkal jobban. Ellie egy nagyon hamar belopta magát a szívembe a viselkedésével, a határozottságával, azzal, hogy nem hagyta magát:) Viszont Sólyom nekem annyira nem volt szimpatikus. Kicsit sok volt a csatározások főként a hajós részeknél a leírások, amik nem igazán kötöttek. Amit viszont nagyon erős túlzásnak éreztem, amikor a kis csónnak menekültek főszereplőink. Ez már nem volt hihető egy picikét sem. Ennek ellenére jó volt ez a könyv és olvasni fogom majd tovább ezt a sorozatot.


Népszerű idézetek

>!
Csoszi

A szerelem nem jelent feltétlenül boldog beteljesülést. A szerelem olykor áldozatot követel. Olykor azt jelenti, hogy a szeretett lény boldogságát fontosabbnak tartjuk a magunkénál, még ha ez azzal is jár, hogy nem lehetünk együtt.

342. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Erik (Sólyom) MacSorley
>!
[névtelen]

Lenézett a kardra, amit a férfi a lábához közeli sziklakő alá dugott. Hunyorognia kellett a napsütésben, de észrevett valami feliratot a fegyver markolatán. Jól ismerte a harcosoknak azt a szokását, hogy a kardjukba vésnek valami számukra fontosat, ezért kihúzta a pengét annyira, hogy el tudja olvasni az írást: dileas an cómhnaidh. Mindig hűséges. Ellie csodálkozott. Furcsa mottó egy szoknyapecér kalóztól. Olyasmit várt inkább, hogy „vérfürdő” vagy „lenyakazni”.

187. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lady Elyne (Ellie) de Burgh
>!
nykyriana

Egy rossz lépés, és a fejük dárdahegyre tűzve díszíti Skócia várait. Habár ez átkozottul sokat dobna a várak külsején, Eriknek eléggé tetszett a feje ott, ahol volt.

>!
[névtelen]

(…) A férfi tekintete fogva tartotta, amitől szinte elállt a lélegzete. Ezért szerették a nők annyira. Azt éreztette velük, hogy ők a legfontosabbak az életében. Az egyetlenek a világon.
– Azt hiszem, eleget szórakozott mára – szólalt meg a férfi lágy, zsörtölődő hangon.
– Nocsak, hová lett a híres kalandvágya? – Ellie nem állhatta meg, hogy ne szóljon vissza.
– Ettől a zuhanórepüléstől teljesen belém fagyott – válaszolta Erik fakó hangon.

188. oldal

>!
Sippancs P

Huszonkilenc évesen még nem fogott a vitorlájába olyan szelet, amit ne tudott volna megzabolázni; nem akadt az útjába senki, aki legyőzte volna vízben vagy vízen; nem volt olyan hajó, amelyet ne tudott volna kicselezni, vagy, gondolta ördögi vigyorral, olyan nő, aki ellenállhatott volna neki.

25. oldal

8 hozzászólás
>!
Csoszi

A Harcos, Tor MacLeod mondta egyszer Brucenak, hogy a győzelemhez olykor be kell mocskolódni. Igaza volt.

42. oldal

>!
Sippancs P

Ellie sosem értette a férfiakat: hogy a csudába tudnak ilyen percekben viccelődni és fogadásokat kötni? Meghalnának azért, hogy a tenger fenekére kerülhessenek, és még akkor is azon versenyeznének, ki ér le előbb.

71-72. oldal

>!
Zeraphic

– Hé, kapitány, mit gondolsz, az előtt vagy az után fognak behugyozni, hogy kitértek az utunkból?
– Ezek gyáva angolok – válaszolt a kalóz szárazon. – Szerintem mind a kétszer.

4.fejezet

>!
Zeraphic

Dühe amilyen gyorsan jött, le is lohadt. Nem, nem félemlítette meg a nőket; nem volt rá szüksége. Észbe kapott, amikor látta, hogy ez a társalgási mód kudarcra van ítélve, elmosolyodott, és leült egy hajóládára, szemben a lánnyal.
– Nem kell így néznie, nem fogom megenni.
A lány óvatosan, száját lebiggyesztve méregette.
– Csak végiggondoltam a pogány áldozati szokásokat.

5.fejezet

>!
Sippancs P

Eriknek nehezére esett emlékeztetnie magát, hogy a vele szemben lévő ember a király öccse, és öklével a gúnyos képébe vágni nem éppen a legjobb ötlet.
De átkozottul jólesett volna.

233. oldal


A sorozat következő kötete

A Felföld rettegett fiai sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Colin Falconer: Izabella
Jennifer Ashley: Lord Cameron bűnei
Arnette Lamb: Titkos imádó
Robin Pilcher: Hosszú az út hazáig
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
Nalini Singh: Vonzódás
J. R. Ward: Feloldozott szerető
Licia Troisi: Az új birodalom
Nicole Williams: Crash – Zuhanás