A ​Harcos (A Felföld rettegett fiai 1.) 202 csillagozás

Monica McCarty: A Harcos

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

William ​Wallace, a rettenthetetlen skót szabadságharcos halott. Skócia az angolok igáját nyögi. Klánok ragadnak kardot klánok ellen. A remény lángja azonban még nem hunyt ki. A skót Robert the Bruce úgy dönt, a Felföld és a Hebridák legendás harcosaiból titokban megkísérli a valaha volt legkiválóbb csapatot megszervezni, hogy egyesült erejüket felhasználva szerezze meg a trónt, és ezzel ismét kivívja Skócia függetlenségét…
Tor MacLeod, a páratlan kardforgató a klánjának él. Egy könyörtelen leszámolást követően sok-sok év alatt, vérrel-verejtékkel tud békét és jólétet teremteni emberei számára. Nem hajlandó elköteleződni sem a skótok, sem az angolok oldalán. Mégis felkérik, hogy képezze ki és vezesse Robert the Bruce maroknyi, ám annál félelmetesebb csapatát. Hiába ajánlanak azonban számára egy gyönyörű menyasszonyt és vele busás hozományt, nemet mond. Aljas ármánnyal végül térdre kényszerítik, így kénytelen nőül venni a feleségül kínált, valóban meseszép és romantikus… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2010

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Romantikus Regények General Press

>!
General Press, Budapest, 2014
384 oldal · ISBN: 9789636436032 · Fordította: Palkóné Tabi Katalin
>!
General Press, Budapest, 2014
384 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636435233 · Fordította: Palkóné Tabi Katalin

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Tormod (Tor) MacLeod · Christina Fraser


Kedvencelte 21

Most olvassa 7

Várólistára tette 126

Kívánságlistára tette 83

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Monica McCarty: A Harcos

„Szerelem! A legostobább magyarázat arra, hogy valaki ne épelméjűen viselkedjen.”

Jaj nekem!
Egy újabb sorozat kezdő kötete, ami nagyon tetszett.
Annyira vágytam már egy igazán izgalmas, vicces, és energikus karakterekkel színesített történetre, és most végre megkaptam.

De nézzük csak mit is olvastam:

– Szuper világ felépítés, és elég hűen ábrázolja a történelmi eseményeket,
– A karakterek fantasztikusak, annyira beletudtam magam élni, imádtam mind a jó és mind a negatív oldalt.
– Nem csak egy agyatlan történet, hanem gondolkodásra készteti az olvasót, hogy mi a fiktív valóság és mi a kitaláció.
– Remek cselekménnyel ellátott, folyamatosan lekötötte a figyelmemet, nem éreztem, hogy túl sok, vagy túl kevés lenne.
– Az elején elhintett apró megjegyzések, már elindítottak bennem egy „kell” érzést, hogy ha beválik ez a kötet, akkor a többit is meg kell vegyem.

Azt kell írjam jó történelmi romantikust nem olyan könnyű írni, hisz az adja meg a sava borsát, hogy a valóságból bőven hagy benne. Legalább is én ezt szerettem.

Nagyon örülök, hogy olvastam és most mosolygok, mert valahol az olvasatlan könyveim között ott van a folytatása is, a többit pedig addig lesz időm beszerezni, mert ez polc lakó lesz az biztos.

Nagyon tetszett.
Kedvenc!♥

Krisztina_Németh_2>!
Monica McCarty: A Harcos

Nem volt rosz, de remélem a többi azért jobb lesz. Voltak benne nagyon idegesitö részek, ami nagyon tulzo volt már. 10 éves korátol harcolt Tor, na hagyjuk már. Meg ez a hirtelen beléhasit a felismerés, hogy ö igazábol szerelmes a feleségébe. Kezdésnek azért jo volt.

Mrs_Curran_Lennart P>!
Monica McCarty: A Harcos

Jó kis sorozat kezdés volt. A sok regency-romance után egy kis skót-angol háború az 1300-as évekből pont jól is esett. Szerintem Mel Gibson Rettenthetetlenje (Braveheart) óta minden romantikus lelkületű molycinak megdobban egy kicsit a szíve William Wallace neve hallatán. Ha vele nem is, de hozzá hasonló bátor és erős férfiakkal találkozhatunk a sorozat lapjain. Az első részben egy amolyan titkos Fekete sereget próbálnak létrehozni a Bruce-párti skót nemesek. Vezetőnek pedig a legendás Tor MacLeodot akarják megnyerni, aki inkább nem akar belépni a háborúba. Egyeseknek azonban nem lehet nemet mondani, így cselszövéssel megkapja a szép Christinát is Tor a harcosai mellé. Hogy lehet megpuhítani egy kőkemény klánfőnököt, aki falat épített maga köré? A lánynak egyedül kell rájönnie a receptre. A hozzávalók közt szerepel a sok szex és a torony csinosítgatása. A beszélgetést a morc férj viszont nem szereti. Egy ilyen könyvnek nyilván csak HEA lehet a vége, de addig is drukkolhatunk a hőseinknek. Legalább ilyen jó folytatásra számítok.

5 hozzászólás
Kiss_Julianna>!
Monica McCarty: A Harcos

Régen olvastam történelmi romantikus. Éppen ezért kicsit nehéz volt visszarepülnöm az időben. De sikerült. A Skót felföld lenyűgözött. Láttam magam előtt a vad vidéket, a tengert, és Dunvegant , ott a csarnokot. A gyakorlatozás helyszínét, az Őrtornyot. Az akkori emberek nem éppen kényelmes életét. Egy kicsit sok volt Christina és Tor szerelmi életének taglalása, de ez is hozzátartozik a történethez. A sok MacSorley, MacGregor, MacKay MacRuairi, és MacLeod nevek összezavartak, nehezen tudtam követni ki kicsoda. Ettől függetlenül, magával ragadott a történet. A többi részét is szeretném olvasni.

Nikyy18>!
Monica McCarty: A Harcos

Nagyon tetszett. A szereplőket hamar megkedveltem bár Christina apját inkább egy vaslapáttal csaptam volna le. A történelmi szál is nagyon tetszett. Tor és Christina aranyos párt alkottak.

Zsazsóó>!
Monica McCarty: A Harcos

A teringettét!!! Múltkor megfogadtam, hogy többet nem olvasok hajnalig… erre tessék, jön McCarty és a könyvet hajnali fél ötkor fejezem be…-.- :DD. Persze reggel kómás zombiként jártam-keltem, de hát na… egyszerűen nem tudtam elszakadni. Annyira kíváncsi voltam, hogy mi lesz Torral és Christinával, de legfőképpen a különleges, speciális harcos alakulat érdekelt. Kár, hogy a kiképzésükből nem kaptunk többet. Tudom, hogy ez egy történelmi romantikus, de engem ez most jobban érdekelt volna:).
És miközben olvastam, mindig ez a kis összegzés jutott eszembe, ami tökre igaz és annyit nevettem rajta, mikor rátaláltam: http://bit.ly/20A2mnA :PPPP

7 hozzászólás
NightStar>!
Monica McCarty: A Harcos

Megint egy új írónővel ismerkedtem meg és ismét nem csalódtam! McCarty ravaszul megalkotta a barbár felföldi harcosok elit egységét, akiknek lehetetlen ellenállni és őszintén ki akarna? és ezzel elérte, hogy kíváncsian, már-már epedve várjam a sorozat többi kötetét. Mondhatom szép húzás volt.

A harcosok között mindenkinek más az erőssége, mindenki igazi egyéniség. A cél közös, Bruce szolgálata és Skócia függetlensége. Aki pedig egységgé kovácsolja őket nem más, mint maga a Harcos, jelen kötet főhőse, a MacLeod klán feje, Tor.

Tor igazán a klánjának él, mindent a klán érdekében tesz. Egy csúnya húzással rákényszerítik a fent említett csapat kiképzésére és egy skót lány, Christina feleségül vételére. A gondok itt kezdődnek, mivel a romantikus lelkületű Christina, aki hős lovagokról ábrándozik, nemigen passzol az olykor rideg, magába zárkózó és magának való felföldi harcoshoz. Teljesen érthető, hogy Tor miért zárkózott el az érzelmektől és kivételes, amit a klánja érdekében tett. Christina viszont nagy igyekezetében, hogy megfeleljen férjének csak galibát okoz. spoiler

Nagyon kíváncsi leszek a Sólyom történetére is.

7 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!
Monica McCarty: A Harcos

Ez valóban TÖRTÉNELMI romantikus volt. Nem is tudom, olvastam-e már olyan romantikus könyvet, ahol ilyen részletes történelmi hátteret mutatott meg az író, ráadásul az akciójelenetek, csaták, edzések is nagyon élethűek voltak. És persze a romantika, erotika sem maradt el. Úgy érzem, újabb kedvenc sorozatot fogok avatni. ;-)

2 hozzászólás
Evika82 P>!
Monica McCarty: A Harcos

Igencsak jól sikerült sorozatindító 1. könyvet olvashattam.
Jó kis sorozat lesz ez úgy érzem.
Tetszik az írónő stílusa. Bár kicsit még sok ez a rengeteg Mac-akárki :)
A nevekkel nagy bajban leszek. :)

1 hozzászólás
Zsuzsanna_Makai>!
Monica McCarty: A Harcos

Nem tetszett! Az elején a töri résznél megfordult a fejemben, hogy biztosan akarom én ezt? Aztán olvastam tovább. Egyre jobban tetszett is az esküvőig kb, de aztán az a sok szex…. Mármint semmi nem történik, a nő rendet rak a házban, a férfi hazamegy, 20 oldalon keresztül csinálják. Majd nem történik semmi, kitakarítja a nő a kandallót, az ember hazamegy, megint 20 oldal szex. Kb a könyv felénél értem el oda, hogy jóóó, elég legyen már. Aztàn a másik, ami kiborított, h ezek egyáltalán nem beszéltek egymással, szexeltek, majd az ember lelépett, hogy a bajtársaival aludjon, ahol a helye van, a többi harcos közt. És akkor egyszer csak a lyány beleszeret a férjébe… akkor még mindig úgy gondoltam, hogy azért a négy csillag még meglesz. Aztán amikor a pasi is úgy érezte, szerelmes, akkor már tudtam, hogy nincs az az isten, hogy én ezt a sorozatot folytassam.
Az eleje, meg a vége nagyon tetszett, amikor történt valami. A közepét a történet szempontjából gyakorlatilag fölösleges elolvasni.
U.i.: @Trice29 javaslatára majd adok egy esélyt a harmadik résznek a későbbiekben

12 hozzászólás

Népszerű idézetek

Csoszi>!

Tor hátrasimította a lány haját az arcából, és olyan sokáig nézte a kérlelhetetlenül tiszta, jegeskék szemével, hogy Christina elpirult zavarában.
– Borzalmasan festhetek – sütötte le a szemét.
A férfi szeme megtelt tűzzel.
– Gyönyörű vagy.
A minden körítés nélkül kiejtett szavak őszintesége meglepte a lányt. Melegség áradt szét benne. Már korábban is hallotta ezeket a szavakat, de sosem izgatták.
– Még sosem mondtad ezt.
Tor meglepődött.
– Valóban? Legalább százszor gondoltam rá.
– Hát, a gondolatolvasó képességem már nem a régi.

298. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Christina Fraser · Tormod (Tor) MacLeod
Sippancs P>!

A férfi fájdalmasan rápillantott.
– Nem könnyíted meg a dolgomat, ugye?
– Sajnos nem. – Tor intett a fejével a lánynak, hogy folytassa. – Szeretném, ha időnként kimutatnád irántam az érzelmeid a klántagok előtt.
Összerezdült a férfi.
– Erre egészen biztosan semmi szük…
– Egy gyöngéd pillantás, esetleg egy rövid csók. Semmi fájdalmasan nehéz tett.
– Nem te leszel az, akinek MacSorley-t kell hallgatnia a tábortűznél.
– Biztos vagyok benne, hogy eléggé férfi vagy ahhoz, hogy ezt kezelni tudd – felelte Christina szenvtelenül. A félelmetes harcosok csak ne nyafogjanak.

372. oldal

zöldelefánt P>!

– Nem vagyok, benne biztos, hogy alkalmas lennék apácának.

22 hozzászólás
Alexandra0924>!

Erőteljesen áradt szét bensőjében a várakozás, teste feszült és forró lett. Alig bírta kivárni. Ez a lány olyan volt, akár a viszketés; muszáj megvakarnia, és alig várta, hogy enyhítse a kellemetlen érzést.

8. fejezet

1 hozzászólás
meteoritastar>!

– Igen, és ugyanott még olyan férfiak is vannak, akik kevesebb, mint száznyolcvan centiméter magasak.
Némi kuncogás kíséretében ismét visszatért a férfi elbűvölő mosolya.
– Talán nálunk is van egy vagy kettő a szigeteken, de őket elrejtjük.
– Gondolom, ez még mindig jobb, mintha a szikláról löknétek le vagy a vízbe fojtanátok őket – mondta a lány fanyar humorral.
– Nem vagyunk barbárok – gúnyolódott a férfi. – Már néhány éve nem alkalmazzuk ezeket a módszereket.

hrabi>!

Riadalma akkor hagyott alább, amikor a gyógyító megvizsgálta, és tájékoztatta, hogy neje csak lázas.
Csak. Nincs „csak” ha a feleségéről van szó. Amikor az öregasszony ekképp fogalmazott, Tor úgy lehordta, hogy a nő ijedtében tíz évvel közelebb került a halálhoz – egyébként se volt már túl sok hátra.

krisztin1>!

Szerelem! A legostobább magyarázat arra, hogy valaki ne épelméjűen viselkedjen.

Kapcsolódó szócikkek: Tormod (Tor) MacLeod
Kuri_Szilvia P>!

Tor mély levegőt vett. – Amikor rájöttem, hogy elveszíthetlek, olyan volt, mintha megmozdult volna bennem valami.Minden, amit eddig biztosnak hittem, mintha hirtelen a feje tetejére állt volna.Látszott rajta, hogy nagyon szenved, de Christina nem szánta meg. – Hogy érted ezt?
– Amióta csak meghaltak a szüleim, és én lettem a klánfőnök, azt gondoltam, más vagyok. Hogy csak úgy tudom teljesíteni a klánom iránti kötelességeimet, ha elvágom magam minden érzelemtől.Miközben ezt tettem, elfelejtettem, hogyan kell élni. Te melegséget hoztál az életembe – simított végig ujjával a lány arcán. – Azt hittem, senkire sincs szükségem, de tévedtem. Szükségem van rád, Tina.Ha nem vagy az életemben, akkor csak a hidegség marad. …
Ekkor a férfi olyasvalamit tett, amit a lány sosem hitt volna róla Valamit, amit Christina egész életében nem fog elfelejteni. A férje, a büszke vezér, klánjának királya, korának legnagyobb harcosa megfogta a kezét, és térdre ereszkedett előtte. – Szeretlek, Tina. Lehet, hogy nem az a lovag vagyok, akire vágytál, de gyere vissza hozzám, és esküszöm, hogy életünk hátralevő részében mindennap azon leszek, hogy bebizonyítsam neked a szerelmemet.

EditVagyok P>!

Ezek a történetek azokról a férfiakról szólnak, akik a szabadság hívására válaszolva egy széthulló nemzetet kovácsoltak eggyé.

9. oldal


A sorozat következő kötete

A Felföld rettegett fiai sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jennifer Ashley: Hart hitvese
Johanna Lindsey: Fagyos tüzek
Julia Quinn: Rossz kor
Julia London: A vad skót
Lisa Kleypas: Winterborne választottja
J. R. Ward: A király
Ilona Andrews: Áradó hold
Gail Carriger: Changeless – Változatlan