Nekem ez most eléggé beütött.
Utána is néztem kicsit, Goodreadsen, meg itt-ott, hogy mit írnak róla, és az jött le, mint általános vélemény, hogy nem rossz ez a könyv, de mégis, mi a &*@#<* történik benne. Szóval ez egy ilyen lényegre törő értékelés lesz, mert én végig érteni véltem.*
Viszont tényleg csak az kattintson a spoilerre, aki eléggé elkötelezte magát a saját olvasási élményének elszúrása mellett, vagy ha tervezi olvasni a könyvet, inkább csak utána, mert anélkül eleve érthetetlen lesz, és akkor meg minek. Akinek pedig esetleg még mindig nem vettem el a kedvét az értékelésem elolvasásától, annak még egyszer szólok, hogy ez egy ilyen klasszikus, szó szerinti értelemben vett spoiler, ami azt tárgyalja, hogy ez a történet se nem drogos trip, se nem hallucináció, de még csak nem is horror, hanem spoiler
Oké, el kell ismernem, hogy ez igazából nem is értékelés eddig, csak spoiler. Most akkor próbálok írni valami kedvcsinálót. Mondjuk azt, hogy mostanában nem szoktam fél éjszakákat végigolvasni, de ez ébren tartott. És azt, hogy mindenkinek, aki írással próbálkozik, elég érdekes lehet, ha más nem, a kurzus óráinak leírásán rengeteget lehet nevetni. És ugyan sejtem, hogy ez nem lesz egy nagyon népszerű, kilencven százalék felett álló könyv soha, viszont az sem lesz, amire három hónap múlva annyiban lesz bárki képes visszaemlékezni, hogy ja, nyulak voltak benne. Nem hibátlan, de érdekes. Szóval szerintem érdemes elolvasni. Én el fogom Mona Awad másik könyvét is, hiába áll 55%-on, mert kíváncsivá tett, hogy az egyetemi tanulmányai mellett a többi traumájával mit tud kezdeni.
*Van nekem egy ilyen mindent értős kényszerképzetem. Sajnos/szerencsére tudományos kérdésekben nem érvényesül, csak irodalmi művek esetében. Ott viszont ha kell, ha nem. Hogy mire gondolt a költő. És én értem. Ez egy ilyen kellemes érzés. Amíg ki nem röhögnek miatta. Leggyakrabban akkor szoktak kiröhögni, amikor a szövegjobbítós csoportunkban értek mindent. Hogy mire gondolt a költő. Mert ott van a költő is, aki gondolta. Na mindegy. Ezt csak azért meséltem el, hogy legyen viszonyítási alap az „értékeléshez”.