Az ​olvasó fizetéséről 3 csillagozás

Molnár Vilmos: Az olvasó fizetéséről

A kiváló erdélyi prózaíró lidérces históriái, groteszk-szatirikus elbeszélései és karcolatai először jelennek meg magyarországi kiadónál.

>!
Kriterion / Széphalom Könyvműhely, Budapest-Kolozsvár, 2000
156 oldal · ISBN: 9639028746

Kedvencelte 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

KNW I>!
Molnár Vilmos: Az olvasó fizetéséről

A novelláskötetek általában nem annyira sikeresek, mint a regények, egyetlen sztoriba akarunk belemerülni, nem pedig kifárasztani magunkat azzal, hogy elaprózzuk a figyelmünket. Ebben a kötetben azonban olyan zseniális írások vannak, hogy néhányat beemelnék a kötelezők közé (egyébként Molnár Vilmosnak továbbra is vannak ilyen hihetetlen ötletei, tényleg nem találok rá más szót, zseniálisak – no nem mind, de négyből-ötből egy, ami sokkal több, mint a kortársak zöme elmondhat magáról).
Kedvenc darabjaim:
Immaculata nővér: nehezen akaródzott elkezdenem, furcsa a cím, meg aztán kit érdekelnek az apácák? De MV olyan jellemet fest meg ebben a rövid írásban, akit nem felejtek el sohasem.
Levél Szingapúrból: egy szinte egymondatos novella, ahol van értelme a szinte egymondatosságnak, végre! Csudásan beleéltem magam a történetbe.
Antarktisz, aki észrevette a szavak eltűnését: na, ez az, amire azt mondom, hogy bárcsak én találtam volna ki… imádom az ilyen egyedi ötleteket!
Kofa: a kamasz fiam, aki akkor se olvas irodalmat, ha muszáj, kacagva kérte, hogy MÉG, miután felolvastam neki ezt a novellát.
A sivatag: ámulattal olvastam végig, faltam a sorokat, úgy vártam, mi lesz ennek a vége… és nem csalódtam. Hálás köszönet!
(Kedvenc könyv, azért kap öt csillagot.)


Hasonló könyvek címkék alapján

Bogdán László: A felesleges utazás
Panek Zoltán: Boszorkánygyűrű
Szemlér Ferenc: Földön, égen
Nagy István: Kilincselők
Sebestyén Mihály: Rencz Dezső jégmauzóleuma
Orbán János Dénes: Teakönyv
Varga Réka (szerk.): Állomás, éjszaka
Potozky László: Áradás
Vida Gábor: Rezervátum
Nyirő József: Jézusfaragó ember