Keresők, ​avagy a lány neve 10 csillagozás

Molnár Péter: Keresők, avagy a lány neve

A Keresők, avagy a lány neve valós helyszíneken játszódó budapesti mese. Az emberekkel egyenrangú szereplők a főváros fái, szavaik a szél, az eső és a napfény. A város hangjai, nyitott és zárt terei, épületei és tárgyai is mind beleszólnak az események menetébe, ki-ki a maga módján. A főszereplő, András, az Andrássy útról azóta eltűnt Eckermann kávézóban éppen csak felfigyel egy lányra, máris közli vele a Szorongás Rt. Ügynöke: a fiúnak hét napja van arra, hogy megmentse ezt a lányt. Az ügynök örökre boldogtalanná teszi, ha a fiú nem jár sikerrel. Sőt. Kiderül, hogy az ügynök azért vált ügynökké, mert nem tudott megvédeni valakit egy ügynöktől. Ha András kudarcot vall, őrá is ez a sors vár. Képtelenség az egész, de a fura úr meggyőzően beszél, és a lány olyan szép, hogy András kétségei elillannak. Aztán hirtelen a lány is eltűnik…

>!
Scolar, Budapest, 2007
80 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632440170

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 1

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Brigi007>!
Molnár Péter: Keresők, avagy a lány neve

Nekem számtalan kérdést fel lehet tenni erről a könyvről: Hogy került ez hozzám? Miért akartam én ezt? Miért döntöttem úgy, hogy elolvasom? Mit akartam én ezzel? Mennyire tetszett? Mennyire nem? Miért nem vágtam a falhoz? Vagy dobtam volna ki a villamos ablakán?

A szerzőnek azonban csak egy kérdést lehetne feltenni: Ez mégis mi a jó fene volt?

A viccet félretéve azt kell mondanom, hogy nem volt teljesen értelmetlen, de ha ez egy 5 oldalas novellának van megírva, akkor lett volna értelme a projektnek. Így nem.

bodr>!
Molnár Péter: Keresők, avagy a lány neve

Kicsit nyálas mondanivaló, olykor tök illogikus cselekménylépésekkel bonyolítva, semmi extra nyelvezettel átadva, de maga az alapmetafora nekem tetszett.

Rosalie_2>!
Molnár Péter: Keresők, avagy a lány neve

Régen olvastam már, de emlékszem, hogy egyáltalán nem tetszett semmi sem, ami a könyvben le volt írva. Se a karakterek, se a történet, se semmi. Nem gazdagított semmilyen többletjelentéssel.. vagy csak valami politikai célzatú utalással íródott, amelyet nem sikerült megfejtenem.. mondjuk utóbbi nem is nagyon érdekel.
Pocsék az egész.

csobi P>!
Molnár Péter: Keresők, avagy a lány neve

Nem annyira elvont ez a történet, mint amennyire elsőnek tűnik, nem kell a megoldást olyan mélyen keresni.. :)


Hasonló könyvek címkék alapján

Bächer Iván: Emberevő
Schäffer Erzsébet: Pókfonálon
Tar Sándor: A 6714-es személy
Krasznahorkai László: Seiobo járt odalent
Fejes Endre: A hazudós
Krasznahorkai László: Megy a világ
Győrffy Ákos: Akutagava noteszéből
Urbánszki László: Odakint, a pusztában
Mészöly Miklós: Megbocsátás / Merre a csillag jár
Szabó Magda: Alvók futása