Népszerűbb ​Jézus Krisztusnál?! 11 csillagozás

John Lennon regénye
Molnár Imre: Népszerűbb Jézus Krisztusnál?!

A ​zseniális gitáros-énekes, zeneszerző és szövegíró, a Beatles megalapítója, a tehetséges író és rajzoló, a világszerte ismert békeharcos fantasztikus életét és tragikus halálát mutatja be ez a regény, amely a XX. század egyik tipikus hősét állítja az olvasó elé. A kiváló tehetségű, de műveletlen, örökkön éhes szeretetvágyát agresszív pökhendiséggel leplező, egész életen át, minden szerelmében az elveszített anyai gyöngédséget kereső művész szándékai, szenvedései és kudarcai csakúgy megjelennek a kötet lapjain, mint a világhódító sikerek színe – és fonákja. Ez a negyven évet élt, szörnyűséges kábítószer- és alkoholkalandok mélyeit is megjáró, fékezhetetlenül szabados „vezér” – csodálatos zenei gazdagságú dalok tucatjait szülte világra, s hagyta örökbe utókorának. John Lennon olyan bálvánnyá vált az ifjúság, az apák nemzedékével mindig szembefordulni kész fiatalság szemében, aki még hosszú ideig megmozgatja majd a kamaszok és ifjú emberek képzeletvilágát. Róla szól ez a könyv, John… (tovább)

>!
Tinódi, Budapest, 1990
276 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637870016

Most olvassa 1

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Rob_M>!
Molnár Imre: Népszerűbb Jézus Krisztusnál?!

Fiatalságom egyik legnagyobb bálványáról szól a könyv, s bár nincs személyes információm a cselekményről, de az az érzésem, inkább szubjektív fikció a regény, mint dokumentum. Ami nem baj, csak valahol az előszóban, utószóban, akármiben – ennek illenék megjelennie. Ajándékba kaptam, elolvastam, valami van benne. Nem írhat mindenki Háború és békét…. (o:
MR

UnderGroUnder>!
Molnár Imre: Népszerűbb Jézus Krisztusnál?!

A leggejlebb popzenei témájú könyv, amit valaha olvastam, legkevésbé sem tükrözi Lennon egyéniségét, erőltetett, nyálas sz*r.


Hasonló könyvek címkék alapján

Szántó Péter – LGT: És ilyen a Boksz?
Balassa Imre – Gál György Sándor: Operák könyve
Pernye András: A jazz
Bari Máriusz – Bevíz Mihály – Flór Gábor – Gayer Ferenc – Géczi Zoltán – Lógó Attila – Mucsányi Gábor – Najmányi László – Ongjerth Dávid – Pelyhes Gábor: Csak a zene
Czeizel Endre: Zeneszerzők – gének – csodák
Jávorszky Béla Szilárd – Sebők János: A magyarock története 2.
Szabolcsi Bence: Beethoven
Sebők János: Az utolsó dalt a halál játssza
Láng György: Beethoven tavasza
Dobszay László: A hangok világa V.