Utazásszervezés ​és értékesítés 2 csillagozás

Molnár Gabriella: Utazásszervezés és értékesítés

Magyarországon ​az elmúlt években gyökeres változáson ment át az idegenforgalom.
Ma már több mint 1000 utazási vállalkozás működik az országban, amelyek a turizmus különböző területeire specializálódott kis- és középvállalkozás. Egyre inkább a szabad piaci verseny, a kereslet-kínálat viszonya érvényesül az irodák működésében. Ezért elsőrendűen fontos, hogy az utazások szervezését, mind a kiutaztatás, mind a beutaztatás területén szakképzett, az utazásszervező- és közvetítői tevékenység minden vonatkozását jól ismerő szakemberek végezzék. Ez a könyv azoknak kíván segítséget nyújtani, akik a különböző vállalkozásoknál utazásszervező- és közvetítői tevékenységgel kívánnak foglalkozni. A könyv egyes fejezetei feldolgozzák a tevékenység teljes folyamatát, a szolgáltatások beszerzésétől a kalkuláció- és programkészítésen keresztül az utazások értékesítéséig.
A mű végén gyakorlati példák kerültek bemutatásra, a mellékletek pedig a legfontosabb dokumentumok mintáit… (tovább)

>!
212 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636372965
>!
116 oldal · puhatáblás · ISBN: 9636371938

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 2

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

zsanihorvath_>!
Molnár Gabriella: Utazásszervezés és értékesítés

Nagyon klassz, szépen összeszedett könyv, a leendő utazási irodai dolgozók nagy hasznára válhat. Sok mindenről ír, és viszonylag részletesen is taglalja. Persze vannak témák, amiket könnyebb megérteni tanári magyarázattal, mint egy szöveget olvasva (pl. kalkuláció menete, meg egyéb gyakorlati feladatok), de amennyire lehet, ezeket is érthetően fogalmazza meg a szerző.
Az egyetlen dolog, ami nem tetszik, hogy nincs kellően részletekre/témákra bontva a könyv, észrevétlenül folyik át egyik témából a másikba, pedig egy tankönyvnél szerintem ez egyáltalán nem lenne szükséges. Inkább az „éles határok” lennének itt a fontosak a különböző témakörök között – nekem legalábbis. De ez persze apróság, a tartalmat nem befolyásolja, csak nekem logikátlan.

A szerző feladatokat is mellékelt, amik jók lehetnek gyakorlásnak a vizsgákra, azonban megoldókulcs nincs hozzá, így szakember híján, aki leellenőrizhetné a munkánkat, nem sokat érnek.
Ezen kívül példákat is találunk a mellékletben különféle utazási irodákban előforduló dokumentumokra (pl. idegenvezetői forgatókönyv, busz megrendelés, árajánlat, stb.)

Bátran ajánlom minden turizmust tanulónak!
Arra azért felhívnám a figyelmet, hogy a könyv viszonylag régi. Nem árt odafigyelni, hogy közben már egy egész új kormányrendelet született a témában (281/2008. kormányrendelet az utazási szerződésről), amit a könyv érthető okokból nem taglal, csak a rendelet régebbi változatát, valamint az áfázás is némiképp változott azóta, meg hasonló apróságok. Ezekre odafigyelve azonban összességében nagyon hasznos kis könyv.

1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Szanyi Ildikó: Beszerzés és értékesítés
Bánszegi Katalin: Libanon
Földvári András: Ez az én világom
Király József: Az idegenforgalom emberi kapcsolatai
Tóth Pál – Czeglédi Zsolt: Magyarország legszebb arcai
Repka Magdolna: Séták Egerben és környékén
R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona
Kandász Andrea: Csók: Kandi 1.
Balogh Boglárka: Bakancslista – Európai fesztiválok
Szanyi Ildikó – Kiss Katalin: Idegenvezetési gyakorlatok Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében