Az ​óriáskígyók földjén 17 csillagozás

Molnár Gábor: Az óriáskígyók földjén Molnár Gábor: Az óriáskígyók földjén Molnár Gábor: Az óriáskígyók földjén Molnár Gábor: Az óriáskígyók földjén

Molnár ​Gábor egyik legnépszerűbb, legizgalmasabb útleírása. Észak-Brazíliában, a Jatapu folyó mellékét járja be a szerző hűséges és tapasztalt vadásztársaival, Abilióval, Juannal és Klementinóval. Ezernyi érdekességet, de legalább annyi veszélyt rejt a folyó, a folyóparti mocsárvilág és a dzsungel, mely érzékletes, érdekfeszítő leírásokban elevenedik meg a regény lapjain. Miközben az életveszélyes kalandoktól sem félve jaguárra, óriáskígyóra, kajmánokra vadásznak hőseink, a szerző arról is beszámol, hogy tudóshoz méltó szenvedéllyel és érdeklődéssel gyűjti össze a dzsungel gazdag, színpompás növény- és állatvilgának egy-egy érdekes példányát, egzotikus virágokkal, különös lepkékkel és bogarakkal gazdagítva gyűjteményét. A meglepő, fordulatos kalandokban bővelkedő élménybeszámolóban az őserdőben élő emberek történelméről, hétköznapi életéről is olvashatunk: a fehér telepesek – festőművész, fogorvos, gazdag, önző kereskedő – és az őslakosok közötti kapcsolatról szóló humoros vagy… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1955

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Sikerkönyvek

>!
Szépirodalmi, Budapest, 1979
270 oldal · ISBN: 9631515311
>!
Gondolat, Budapest, 1964
304 oldal
>!
Móra, Budapest, 1961
314 oldal

Kedvencelte 5

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
Felixa P
Molnár Gábor: Az óriáskígyók földjén

Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a könyvre. gondolni sem mertem volna, hogy ennyire leköti a figyelmemet. Az Amazonas vidéke, az ember nem járta helyek mind-mind lenyűgözően vannak ábrázolva. A természet élethű megjelenítése és a bravúros vadászkalandok folyamatos olvasásra csábítják az olvasót. Az alaphangulatot a helyszín által adott és az izgalmas kalandok csak fokozzák az ember kíváncsiságát. Az érdekességek mellett számtalan veszély is leselkedik a szereplőkre. Ismeretterjesztésből számomra jeles. Ezek után keresni fogom a többi könyvét is Molnár Gábornak.

>!
lizzizi
Molnár Gábor: Az óriáskígyók földjén

Apukám elmondása szerint a regény az 1930-as években játszódik.
Mindig újra és újra rá kellett döbbennem, hogy ők tényleg vadásztak és lenyúzták az állatok bőrét, meg lelőtték őket meg mit tudom én.
Csodáltam a bátorságukat, hogy nem félnek az őserdő állataitól, nem zavarják őket a szúnyogok, kullancsok, vörös hangyák és az egyenlítői meleg annyira, hogy otthagyjanak csapot-papot és azon nyomban hazamenjenek. Én tuti ezt tettem volna.
Sok izgalmas kaland kajmánokkal, kígyókkal, nagymacskákkal. Mindezt egy magyar ember, magyar író-biológus-vadász tollából. :)
Rengeteget lehet tanulni belőle a túlélésről, állatokról és szokásaikról.

>!
cisa
Molnár Gábor: Az óriáskígyók földjén

Kalandos leírások ismét Molnár Gábortól, aki újfent kisérőivel merészkedik be a vadonba, emlékezetes vadászkalandokba bonyolódva :) !


Népszerű idézetek

>!
lizzizi

Nyoma sem látszott a nyugtalanságnak a sucurin. (óriáskígyó) Lehet vagy hat-hét méteres. Gyönyörűség a szemnek a természetnek ez a remeke. Elevenen kellene fogságba ejteni. ez az igazán vadásznak való munka, bár bőre, csontváza sem megvetni való zsákmány.

225. oldal

2 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gerald Durrell: A bafuti kopók
Gerald Durrell: Aranydenevérek, rózsaszín galambok
Cheryl Strayed: Vadon
Gerald Durrell: Állatkert a poggyászomban
Gerald Durrell: Noé bárkáján
G. Hajnóczy Rózsa: Bengáli tűz
Kittenberger Kálmán: A Kilimandzsárótól Nagymarosig
Balázs Dénes: A kenyérfák árnyékában
Fekete István: Téli berek
Fekete István: Hú