Motiváció ​minden napra 2. 3 csillagozás

Inspiráló gondolatok gyűjteménye
Molnár Eszter (szerk.): Motiváció minden napra 2.

„Azt, hogy hogyan érzed magad a mindennapokban, leginkább két dolog határozza meg. Az egyik, hogy milyen emberekkel, a másik, hogy milyen gondolatokkal veszed körbe magad. Ezzel a sorozattal az a célunk, hogy pozitív, építő, tanulságos, lélekemelő gondolatokkal, történetekkel, idézetekkel járuljunk hozzá az utóbbihoz, és ezáltal jobb kedvre, elmélkedésre, cselekvésre ösztönözzünk.
Fogadd hát társadul ennek a fantasztikus kis gyűjteménynek a második részét, amit forgass reggelente, és töltsd fel magad pozitív példákkal, vagy éppen olvasgasd elalvás előtt mint egy lelki megnyugvást a pihentető alváshoz.”
Szabó Péter

>!
Guruló Egyetem, Budapest, 2018
128 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155420214 · Fordította: Molnár Eszter

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Panni777 P>!
Molnár Eszter (szerk.): Motiváció minden napra 2.

Molnár Eszter (szerk.): Motiváció minden napra 2. Inspiráló gondolatok gyűjteménye

Érdekes volt, adott közben egy kis gondolkodnivalót. A könyv első harmada Szabó Péter történetével kezdődik, ami tanulságos, valószínűleg jobban értékeltem volna, ha tudom, hogy ki ő. :) Az üzenete azonban így is átjött, bár nekem egy kicsit erőltetettnek tűnik. Néha igenis ki kell engedni a gőzt valamilyen formában! Egyszerűen nem lehet mindig mosolyogni, ha csúnyán néznek ránk. Sok jó kis történetet olvashattam a továbbiakban, bár néhányat kicsit butácskának tartottam. A legtöbb azonban érdekes volt. A könyv utolsó harmadában pedig bölcs idézeteket futhat át az olvasó, amiken érdemes elgondolkodni.
A legtöbb dologgal egyetértek, ami a könyvben van, viszont vagy én nem merek nagyot álmodni vagy csak túl negatív vagyok, de nem gondolom, hogy mindenkinek arról kéne álmodoznia, hogy Steve Jobs lesz. Az emberek talán pont azért elégedetlenek az élettel, mert azt érzik, hogy többre lennének hivatottak – mert ezt sugallja nekik minden? Nem, az emberek 95%-a átlagos életet él átlagos jövedelemmel és azt gondolom, hogy ezt is meg kell becsülni. Természetesen, aki a hivatásának tud élni, az nagyon szerencsés, de sokszor ez csak 15-20 év robotolás után következik be, amikor már eleget tudott valaki félrerakni ahhoz, hogy a hobbijának éljen és utána az is jövedelmezővé váljon. Így volt ez Szabó Péterrel is. A 15-20 év robotolásra pedig mi tud felkészíteni? Szinte semmi. Ez a könyv viszont tényleg arra jó, ami a címében is van: megpróbál kitartást adni ahhoz, hogy elhiggyük: a mindennapjainkból többet is ki tudunk hozni és felkészíthetjük magunkat egy talán még boldogabb életre.


Népszerű idézetek

Panni777 P>!

A jövőkép cselekvés nélkül álmodozás. A jövőkép nélküli cselekvés rémálom.

109. oldal

Molnár Eszter (szerk.): Motiváció minden napra 2. Inspiráló gondolatok gyűjteménye


Hasonló könyvek címkék alapján

Versegi Beáta-Mária: Lehetőségek a kiégésen innen és túl
Karsay Eszter: Ha eleged van…
Sarkadi Kriszta: Szerelmeskönyv
Bálint János: Minden nap ajándék
Szatmári Nóra: 120 sorsformáló tipp
Bittner Gábor: Több mosolyt a világnak!
Kollár Kata: Önismereti Edzés
Szekeres Ilona: Ötórai tea
David Allen – Mike Williams – Mark Wallace: Haladj a dolgaiddal! – GTD
Hatala Ágnes: Önfejlesztő napló 2012