Esküszöm, ​hogy rosszban sántikálok 7 csillagozás

Molnár Dorka: Esküszöm, hogy rosszban sántikálok

Azok ​a nők, akiknek ezt a könyvet szántam, pontosan tudják, hogyan kell túlélni. Lehet, hogy még csak lányok, de tudják, mit akarnak, és még fontosabb: hogy mit nem. Túléltek szakítást, szívtörést, válást, vizsgaidőszakot, magányt, döntésképtelenséget, kirúgást, háztartási katasztrófát, másnaposságot, elaludt nyakat és elaludt hajat, legalább egy fajta diétát, szúrták már őket hátba, tévedtek már el, bántottak már meg olyanokat, akiket szerettek, és mégis kihúzott háttal állnak, bátran – néha vakmerően – alkotnak véleményt, formálják a világot, ami formálja őket, és igyekeznek pozitívan gondolkodni. Nem hiszem, hogy szükségetek lenne kézen fogva vezetésre, de mindenkinek szüksége van a közösség érzésére, hogy tudja, hogy nincs egyedül azokkal az akár apró-cseprő mindennapi problémákkal, amik konstans döntéshozatali helyzetben tartanak minket, az életünk minden területén. Ez inkább habkönnyű, modern füveskönyv, mint kinyilatkoztatás, a saját tapasztalataim csokorba gyűjtése, ami… (tovább)

>!
Publio, 2014
144 oldal · ISBN: 9789633972359
>!
puhatáblás · ISBN: 9789633972342

Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 43

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Avada_Kedavra
Molnár Dorka: Esküszöm, hogy rosszban sántikálok

Jelen pillanatban többet ér számomra ez a kötet, mint a Biblia.
Számos alkalommal kezdtek el potyogni a könnyeim olvasás közben…..
Még sokszor fogom olvasni, tényleg segít túlélni….!
<3

>!
ScarlettBlair P
Molnár Dorka: Esküszöm, hogy rosszban sántikálok

Nagyon praktikus kis könyvecske, élveztem az olvasását. külön imádom benne a rajzokat, amiket Dorka saját maga készített, és az utolsó „fejezetet”, amiben 50 tipp/tabács van, hogy mit kell még megtennem 30 éves korom előtt. Ezek közül jó párat biztosan hozzá fogok tenni a bakancslistámhoz. Azért csak 4,5 csillag, mert egy részét a könyvnek már olvastam Dorka blogján, és mert nem mindig értek vele egyet mindenben. Ennek ellenére biztos, hogy még jó párszor elő fogom venni, és jó néhány tanácsát meg is fogadom!


Népszerű idézetek

>!
ScarlettBlair P

Ha nem tetszik ahol vagy, akkor mozdulj, nem vagy fa

22. oldal, Életmód- avagy a testünk egy templom, de kifogás mindig van

>!
Rocketdog 

Nem azért utazunk, hogy megszökjünk az életből, hanem hogy az élet ne szökjön meg belőlünk.

>!
Rocketdog 

A „Hogy vagy?” kérdésre kizárólag pozitív választ adj.
Még a neutrális sem elég jó. Kettő szóval intézd el, ugyanis ez egy udvariassági, és nem kifejtendő kérdés. Úgyis lesz még lehetőséged panaszkodni vagy örvendezni a beszélgetés kibontakozása során, ha pedig nincs lehetősége kibontakozni, akkor valószínűleg nem feltétlenül érdekli a másik felet sem az örömöd, sem a bánatod. Az udvariassági kör után azonnal specifikus kérdést lőj, bármilyen apró információd is van a másikról, munkája/családja/kutyája biztosan van, és talán a Facebookon is láttál valamit mostanság, nagyon fogja értékelni a személyre szabott érdeklődést, és a kínos feszengés is elmarad.

>!
Rocketdog 

Nem tudod megváltoztatni, hogy hogyan érzel, csak hogy hogyan reagálsz.

>!
Rocketdog

Minden álmodhoz álmodj terveket is
Imádom ezt a rendkívül burjánzó „Álmodj nagyot!” kampányt, mindenhol ezt látjuk és halljuk magunk körül, hogy nekünk álmodnunk kell, és a gondolataink erejével teremteni, és… Nincs és! Álmodni egy dolog, célokat kitűzni egy másik, valódi utat találni, és keményen dolgozni érte pedig az egyetlen, ami vezet is valahova. Amíg a bambiszemű kisasszonykák elolvassák az összes motivációs szakkönyvet, végighallgatják a szemináriumokat és összerakják az inspirációs táblájukat, addig mindig lesz egy álmatlanságban szenvedő, beesett szemű nő valahol, aki valóra váltja az álmait. Mindenkinek más a siker, ami ugyan a gondolatok síkján kezdődik, de mindenképp a cselekvés szintjén kezd el formát ölteni, szóval ne húzzunk a szánkat a vér és veríték gondolatára.

>!
Rocketdog 

A legegyszerűbb és legjobban kombinálható paletta a fekete-fehér-szürkével mixelt barna és drapp árnyalatok, krém, nude, khaki, vörös, bordó, farmerkék, mustár, sötétzöld, sötétkék, és fényes-fémes anyagok.

>!
Rocketdog 

Próbáld ki tetőtől talpig egy szín árnyalatait, nagyon elegáns hatást kelt. Az én kedvenceim: bézs-teveszín-törtfehér, a szürke különböző árnyalatai, vagy nude-púderrózsaszín-mályva!

>!
Rocketdog 

Bókolj mindenkinek, akivel találkozol, rögtön a köszönés, és a „Hogy vagy?” között. Mosolyogj, és mondj bármit, amit tényleg komolyan is tudsz gondolni. Bármilyen apróságot a külsejéről, hogy tetszik a kabátja, jobban áll így a haja, hogy milyen aktív mostanában, jó formában van, ragyog, vagy bármit, ami eszedbe jut. Soha ne erőltesd, és ne műanyagként fogd fel, legyen ez rutin, és visszakapod duplán az élettől, már ha ez számít, számomra speciel az őszinte pirulásokért megéri.

>!
Rocketdog 

FOMO
Vagyis a „fear of missing out”. Ez a pánikbetegségként ránk nehezedő döntésképtelenség határozza meg az egész generációnkat, és sajnos az utánunk jövőket is. Akkora a választék, hogy képtelenek vagyunk dönteni, mert embertelen stresszként nehezedik ránk, hogy mi van, ha kimaradunk valamiből, csak mert elköteleztük magunkat. Ez lehet egy lakás, egy pár cipő, vagy valaki, akivel összekötjük az életünket. Millió és egy cikket és értekezést ihlető téma a kérdés, miszerint honnan a francból fogjuk mégis tudni, hogy ki az, akivel jó lesz megállapodni? Mi lesz, ha jön egy jobb? Vagy mi lesz, ha lemaradok egy jobbról, mert már döntöttem? Nap mint nap együtt élünk a döntéseinkkel járó nyomással, amit képtelenek vagyunk kezelni, pedig a megoldás egyszerű – egyszerűen fel kell nőni ahhoz, hogy felelősséget vállaljunk a döntéseinkért, nem pedig visszatáncolni az első kétség vagy nehézség hatására.


Hasonló könyvek címkék alapján

Marosi Gyöngyi – Soltész Nagy Anna (szerk.): Minerva Hármaskönyv
Nagy Réka: Ökoanyu
Radvánszky Béla: Magyar családélet és háztartás a XVI. és XVII. században I-III.
Lakatos Márk: Stíluskalendárium
Polcz Alaine: Főzzünk örömmel!
Derek Fagerstrom – Lauren Smith: Mit hogyan
Jeff Campbell: Puccparádé
Varga Éva (szerk.): Hétköznapi kalauz
Nagy Réka: Ökobaba
Gretchen Rubin: Boldogságterv